Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzeba Mordce jakies plakaty wydrukowac kolorowe?
Powiedzialam wam wtedy ze moge wydrukowac i tak glupio mi ze nic z tego nie wyszlo, ale drukarka mi padla i dopiero w piatek odebralam z serwisu :/
To jak, potrzebne cos?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem, wiem sa takie miejsca specjalne do ogloszen pod daszkiem :)
Zreszta tak czy innaczej trzeba w to samo miejsce pare razy przykleic bo czesto ich juz nastepnego dnia nie ma :/

Posted

od trzech dni wychodzę również z mordka na wieczorny spacer - moje pierwsze spostrzeżenia :
Mordka to pies bardzo zywiołowy, skoczny, radosny, chetny do zabawy,
nikt jednak nie poswiecił czasu na jej prawidłowe wychowanie, stąd te problemy ze skakaniem - ona poprostu nie zna granic"przyzwoitej" zabawy
i rozpoczyna szaleństwa . Nie mozna jej zabronić zabawy i spacerowac tylko "nóżka za nóżką", bo ja roznosi energia, która (tak jak dziecko) musi gdzieś wyładowac. Jedynym wyjściem jest nauczenie jej co wolno w trakcie zabawy na spacerze a co nie. Na spacerku troche biegniemy pod górkę (wystarczy dawać jej komende "morda -naprzód" a nie mysli o łapaniu i skakaniu tylko zasuwa do przodu pod górke tak , że nie moge nadążyc za nią) - gdy Morda zaczyna skakać - momentalnie zatrzymuje sie nieruchomo i mówie stanowczo : fe !! dość !!! , a potem "siad" i morda przestaje skakać i siada. Dziś juz tylko raz próbowała skakać i momentalnie przestała po "fe -dość" , usiadła i czekała na nagródkę, dostała, ale wcześniej jeszcze dała łapę .Dziś wogóle troche pobawiliśmy sie, bo znależliśmy taką dużą plastikową rurę i ja ją troche poturlałam nogą a mordka zaraz "podchwyciła zabawę" złapała ją w pycholek i niosła jakieś 30m - cały czas ją chwaliłam jak niosła a potem dostała nogródke . Kilkakrotnie dała juz mi łapke i zrobiła "leżeć" ale potem wyłożyła sie kołami do góry i nadstawiała brzucho do miziania.
Morda to pies, który powinien trafic do kogoś w miare młodego , aktywnego, kto chiałby z nia pracować - jej energie trzeba przekierowac na prace z człowiekiem i nauczyc jak współpracować i bawic sie. Najlepiej by trafiła do domu z ogrodem, by mogła sie"wyszaleć" bawiąc w ogrodzie. Nie wyobrażam sobie mordy u osoby, która potrzebuje psa do spokojnych (choćby częstych) spacerów, albo Mordy spacerujacej trawnikiem wzdłuż jezdni - jeśli nie stworzy sie jej mozliwości wyładowania energii , to mogą byc problemy, bo to pies którego "roznosi energia" - trzeba ja madrze "zagospodarować)

Posted

ja mowilam ze ma psie ADHD :P
ale takie troche podleczone dobra tresura :)
Faro czynisz cuda, pracuj z nia tak dalej to wierze ze sie od chetnych wlascicieli nie bedzie mogla opedzic, takie cudenko z niej!

Posted

Faro, nie ma to jak właściwa osoba na wlaściwym miejscu :loveu:

Finansowe podsumowanie robię na stronie nr 1. Na dzień dzisiejszy dług w hotelu wynosi 225zł. Ja będę mogła coś wpłacić od siebie na hotel po pierwszym.

Czy nie wypadałoby jej już w końcu zaszczepić na choroby psie? Za szczepionkę mogę od razu zapłacić.

Posted

black_sheep napisał(a):

Hej, a co z allegro? Żadnych pochwał? Tak się starałam!:)

Piękne :loveu: jak jeszcze domek znajdzie to tak Cię będę black_sheep chwalic, że w piórka obrośniesz...:eviltong:

Posted

jak dzisiaj na mnie spojrzala przez kraty i ten jezor wywalila to myslalam ze sie rozplacze :(
dla niej siedzenie tam to musi byc dopiero straszne..
dlaczego ona ma takiego pecha z tymi wlascicielami? taka blyskotka...

Posted

Morda to bardzo radosny i "zabawowy" pies - uwielbia bawić sie patykami.
Wczoraj prawie mnie "wykończyła" - kondycyjnie przy niej wysiadam :cool3: :cool3:

Posted

Faro napisał(a):
Wczoraj prawie mnie "wykończyła" - kondycyjnie przy niej wysiadam :cool3: :cool3:

Musi odrobic wszystkie te stacjonarne spacerki :cool3: Zgroza!!!:diabloti:

Posted

Faro napisał(a):

Faro, trzymaj się dzielnie :evil_lol:

jeśli chodzi o telefony z allegro/ogłoszeń - głucha cisza:-(