sugarr Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Trzeba Mordce jakies plakaty wydrukowac kolorowe? Powiedzialam wam wtedy ze moge wydrukowac i tak glupio mi ze nic z tego nie wyszlo, ale drukarka mi padla i dopiero w piatek odebralam z serwisu :/ To jak, potrzebne cos? Quote
Patia Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Na pewno plakaty kolorowe będą fajne , bo mordka jest śliczna i warto ją pokazać w kolorze. Quote
Perfi Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 sugarr rozumiem ze masz atramentowke, wiec mysle ze takie plakaty warto wieszac tylko tam gdzie nie zmoczy ich jesienny deszcz ;) Quote
sugarr Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Wiem, wiem sa takie miejsca specjalne do ogloszen pod daszkiem :) Zreszta tak czy innaczej trzeba w to samo miejsce pare razy przykleic bo czesto ich juz nastepnego dnia nie ma :/ Quote
black sheep Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Suczka na allegro: TUTAJ aukcja troszke zmieniona, nowe foty. Jakieś sugestie co do zmian? Quote
black sheep Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 I najpiękniejsza morda rozciapkana:) Quote
Faro Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 od trzech dni wychodzę również z mordka na wieczorny spacer - moje pierwsze spostrzeżenia : Mordka to pies bardzo zywiołowy, skoczny, radosny, chetny do zabawy, nikt jednak nie poswiecił czasu na jej prawidłowe wychowanie, stąd te problemy ze skakaniem - ona poprostu nie zna granic"przyzwoitej" zabawy i rozpoczyna szaleństwa . Nie mozna jej zabronić zabawy i spacerowac tylko "nóżka za nóżką", bo ja roznosi energia, która (tak jak dziecko) musi gdzieś wyładowac. Jedynym wyjściem jest nauczenie jej co wolno w trakcie zabawy na spacerze a co nie. Na spacerku troche biegniemy pod górkę (wystarczy dawać jej komende "morda -naprzód" a nie mysli o łapaniu i skakaniu tylko zasuwa do przodu pod górke tak , że nie moge nadążyc za nią) - gdy Morda zaczyna skakać - momentalnie zatrzymuje sie nieruchomo i mówie stanowczo : fe !! dość !!! , a potem "siad" i morda przestaje skakać i siada. Dziś juz tylko raz próbowała skakać i momentalnie przestała po "fe -dość" , usiadła i czekała na nagródkę, dostała, ale wcześniej jeszcze dała łapę .Dziś wogóle troche pobawiliśmy sie, bo znależliśmy taką dużą plastikową rurę i ja ją troche poturlałam nogą a mordka zaraz "podchwyciła zabawę" złapała ją w pycholek i niosła jakieś 30m - cały czas ją chwaliłam jak niosła a potem dostała nogródke . Kilkakrotnie dała juz mi łapke i zrobiła "leżeć" ale potem wyłożyła sie kołami do góry i nadstawiała brzucho do miziania. Morda to pies, który powinien trafic do kogoś w miare młodego , aktywnego, kto chiałby z nia pracować - jej energie trzeba przekierowac na prace z człowiekiem i nauczyc jak współpracować i bawic sie. Najlepiej by trafiła do domu z ogrodem, by mogła sie"wyszaleć" bawiąc w ogrodzie. Nie wyobrażam sobie mordy u osoby, która potrzebuje psa do spokojnych (choćby częstych) spacerów, albo Mordy spacerujacej trawnikiem wzdłuż jezdni - jeśli nie stworzy sie jej mozliwości wyładowania energii , to mogą byc problemy, bo to pies którego "roznosi energia" - trzeba ja madrze "zagospodarować) Quote
karusiap Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 gdyby ludzie potrafili tak wlasnie rozumiec psy... Quote
sugarr Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 ja mowilam ze ma psie ADHD :P ale takie troche podleczone dobra tresura :) Faro czynisz cuda, pracuj z nia tak dalej to wierze ze sie od chetnych wlascicieli nie bedzie mogla opedzic, takie cudenko z niej! Quote
AgaiTheta Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Pamiętajmy o finansach Mordki. Trzeba hotelik opłacić :-( Quote
Trop Posted November 20, 2006 Author Posted November 20, 2006 Faro, nie ma to jak właściwa osoba na wlaściwym miejscu :loveu: Finansowe podsumowanie robię na stronie nr 1. Na dzień dzisiejszy dług w hotelu wynosi 225zł. Ja będę mogła coś wpłacić od siebie na hotel po pierwszym. Czy nie wypadałoby jej już w końcu zaszczepić na choroby psie? Za szczepionkę mogę od razu zapłacić. Quote
black sheep Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Mój Denis to też taki wulkan, ciekawa jestem, który wiekszy. Czy to jest aż taki problem? Dla mnie nie. Hej, a co z allegro? Żadnych pochwał? Tak się starałam!:) Quote
black sheep Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Heh ten język na tych fotkach, wygląda jak doczepiony:) Quote
Jagienka Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 black_sheep napisał(a): Hej, a co z allegro? Żadnych pochwał? Tak się starałam!:) Piękne :loveu: jak jeszcze domek znajdzie to tak Cię będę black_sheep chwalic, że w piórka obrośniesz...:eviltong: Quote
sugarr Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 jak dzisiaj na mnie spojrzala przez kraty i ten jezor wywalila to myslalam ze sie rozplacze :( dla niej siedzenie tam to musi byc dopiero straszne.. dlaczego ona ma takiego pecha z tymi wlascicielami? taka blyskotka... Quote
black sheep Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Jagienka napisał(a):Piękne :loveu: jak jeszcze domek znajdzie to tak Cię będę black_sheep chwalic, że w piórka obrośniesz...:eviltong: Trzymam za słowo:) Quote
Faro Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Morda to bardzo radosny i "zabawowy" pies - uwielbia bawić sie patykami. Wczoraj prawie mnie "wykończyła" - kondycyjnie przy niej wysiadam :cool3: :cool3: Quote
Jagienka Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Faro napisał(a):Morda to bardzo radosny i "zabawowy" pies - uwielbia bawić sie patykami. Wczoraj prawie mnie "wykończyła" - kondycyjnie przy niej wysiadam :cool3: :cool3: Musi odrobic wszystkie te stacjonarne spacerki :cool3: Zgroza!!!:diabloti: Quote
noemik Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Mordunia, mam nadzieję, że szybko znajdzie się domek.:) Quote
Trop Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 Faro napisał(a):Morda to bardzo radosny i "zabawowy" pies - uwielbia bawić sie patykami. Wczoraj prawie mnie "wykończyła" - kondycyjnie przy niej wysiadam :cool3: :cool3: Faro, trzymaj się dzielnie :evil_lol: jeśli chodzi o telefony z allegro/ogłoszeń - głucha cisza:-( Quote
black sheep Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Trop napisał(a): jeśli chodzi o telefony z allegro/ogłoszeń - głucha cisza:-( :placz: :placz: :placz: ludzie dzwońcie! Starałam się, a wy nie dzwonicie!!!! Quote
Recommended Posts