Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani zwraca Mordę bardzo ekspresowo. Za główny powód podała brak zgody między Mordą, a kotem. Następnie, stwierdziła, że Morda obsikała i obsrała jej mieszkanie, za dużo zjadła. Pani się pytała, czy Morda była głodzona w hotelu :crazyeye: I Morda bardzo ciągnie i Pani skręciła sobie przez nią nogę.

Wieczorem zaś, kiedy Morda spała na kanapie, Pani podeszła do niej, chcąc pocałować ją w pysk. Morda obudziła się, warknęła i odwinęła się i dziabnęła panią w paznokieć.

Generalnie, w podsumowaniu, Pani stwierdziła, że Morda jest bardzo miłą suką, ale ona nie może jej mieć ze względu na konflikt z kotem. Szkoda, że brakło jej cierpliwości. Przecież trudno oczekiwać, że stosunki dwóch obcych zwierząt ułożą się idealnie od samego początku.

Jestem zawiedziona i przerażona. To jakiś koszmar :shake: :shake: :shake:

Posted

biedna ta Mordziucha...przeciez jak oni sobie to wyobrazaja ze pies od razu bedzie idealem:(:(:(
normalne ze pies jak spi to sie ma prawo przestraszyc i tak zareagowac jak go calowac chciala..

Posted

a ja czasami myślę, ze może potrzebne "szkolenia i egzamin" dla kandydatów do adopcji psów ....... Tylko czy ktoś potem postępowałby zgodnie z tym co go nauczą, przecież oddający psa do adopcji - zwłaszcza trudnego mówią dokładnie czego pies wymaga, jak z nim postepować i co jest ABSOLUTNIE ZABRONIONE . Wystarczy tylko w to uwierzyc i tak postepować :shake: :shake: :shake:
A tak na poważnie to pani ma szczęście, że Mordzia ostrzegła ją łapiąc za palec . Przestrazony , wyrwany ze snu (nawet własny pies) może złapać za to co "jest przy pysku" - w wypadku pani byłaby to jej twarz .....
Kto przeszkadza psu w spaniu całując go w pysk !!!!! na dodatek OBCEGO PSA w pierwszych godzinach w nowym domu !!!!!!
Mysle, że ta kobieta miała wiele szczęścia .
lepiej juz nic nie bedę pisać...........

Posted

Ja wysłałam Adze G treść ogłoszenia (z allegro AgaiThety), a o zdjęcia poprosiłam Patię, bo ona zrobiła takowe w dobrej rozdzielczości. Czekamy na decyzję, jak rozumiem.

Fajnie black_sheep, teraz kolej na Ciebie na allegro ;)

Posted

Mordka będzie też w kalendarzu w "marginesie" one wciąż szukaja domu.
Wczoraj dałam jej spiworek , by nie leżała na gołej palecie i karmiłyśmy sie przez kratę . Jestesmy na etapie poznawania sie, a potem spróbujemy coś popracować na spacerkach - moze mnie nie zje , w końcu (bliżej lub dalej ale..) leżała obok boksera więc nie powinna "mnie ruszyc" . Jakos spróbuje jej pomóc, musi nauczyć sie podstaw posuszeństwa, wykonywać podstawowe komendy - wtedy adopcja będzie łatwiejsza.(Wykończą mnie kondycyjnie te hotelowe boksie tyle spacerów pod górke to nie na moje lata:razz: )

Posted

Faro napisał(a):
Mordka będzie też w kalendarzu w "marginesie" one wciąż szukaja domu.
Wczoraj dałam jej spiworek , by nie leżała na gołej palecie i karmiłyśmy sie przez kratę . Jestesmy na etapie poznawania sie, a potem spróbujemy coś popracować na spacerkach - moze mnie nie zje , w końcu (bliżej lub dalej ale..) leżała obok boksera więc nie powinna "mnie ruszyc" . Jakos spróbuje jej pomóc, musi nauczyć sie podstaw posuszeństwa, wykonywać podstawowe komendy - wtedy adopcja będzie łatwiejsza.(Wykończą mnie kondycyjnie te hotelowe boksie tyle spacerów pod górke to nie na moje lata:razz: )

Faro TY to złota jesteś :iloveyou: