Patmol Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 ale na pewno są sposoby, żeby tego nauczyć Quote
bianka0 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Przepraszam że tak późno dzisiaj. Wiadomości nie są złe. Domek dobry, z niewielką wiedzą o psiakach, ale ludzie bardzo w porządku. Nie ma dramatu. Leda zachowuje się bardzo przyzwoicie, jej niektóre zachowania wynikają z niewiedzy domowników o naturze psów. Nellyduży ma olbrzymie doświadczenie w pracy z psiakami i jej dzisiejsza wizyta była bardzo owocna :lol: Jest olbrzymia więź pomiędzy p.Andrzejem i Ledą, pozwala jej na wszystko, jest w niej zakochany, a ona w nim. P.Martyna ma również bardzo dobre relacje z suczką, tylko jej mąż nigdy nie miał psa. chce za wszelką cenę przekonać suczkę do siebie i to jak najszybciej. Edytka dzisiaj popracowała z nimi ponad godzinę i zaoferowała im pomoc, kiedy będą tego potrzebowali. Zadzwoniłam do nich i już wiedzą na co muszą zwracać uwagę. Nie chcą na razie psiego psychologa, będą pracować według wskazówek Edytki. Są nastawieni optymistycznie, zwrotu z adopcji nie biorą pod uwagę ( przynajmniej na razie) Serdecznie dziękuję nellyduży za nieopisaną pomoc dla Ledy i dla nas wszystkich :Rose: Quote
brzośka Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 ufffffffffffffffffffffffffff... :loveu: Quote
Paula95 Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 Uff... Dobrze, że wieści nie są złe. Dziękuję p.Edycie za wizytę! :) Quote
Murka Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 No to wielkie UF :) Początki często są trudne... Leda jest psem zdyscyplinowanym, tylko potrzebny jest odpowiedni ton głosu ;) Quote
Ciucik Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 No to trzymamy kciuki za konsekwencję Państwa i ustępliwość Ledy. Quote
bianka0 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Agula99 napisał(a):Leduniu, bądź grzeczna, noooo!!! Leda jest grzeczna. tylko nowi właściciele muszą się do niej dopasować ;) Quote
Agula99 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 bianka0 napisał(a):Leda jest grzeczna. tylko nowi właściciele muszą się do niej dopasować ;) Co nie oznacza, że Leda ma być niegrzeczna, nieee??? ;) Quote
bianka0 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Agula99 napisał(a):Co nie oznacza, że Leda ma być niegrzeczna, nieee??? ;) Ale nellyduży mówiła, że Leda zachowuje się bardzo ładnie, nie widziała w jej zachowaniu nic nieprawidłowego dla psa.:lol: No może...raz. Podobno lekko dziabnęła jakiegoś pana pod sklepem, który zachwycony jej urodą chciał bez pozwolenia ją pogłaskać.:diabloti: Quote
Agula99 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 bianka0 napisał(a):Ale nellyduży mówiła, że Leda zachowuje się bardzo ładnie, nie widziała w jej zachowaniu nic nieprawidłowego dla psa.:lol: No może...raz. Podobno lekko dziabnęła jakiegoś pana pod sklepem, który zachwycony jej urodą chciał bez pozwolenia ją pogłaskać.:diabloti: No właśnie!!! I dlatego trzeba jej powtarzać : Leduniu, bądź grzeczna!!!! :) Quote
bianka0 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 bianka0 napisał(a):Podobno lekko dziabnęła jakiegoś pana pod sklepem, który zachwycony jej urodą chciał bez pozwolenia ją pogłaskać.:diabloti: Tylko że chyba każda z nas w takiej sytuacji faceta by ugryzła. Dzisiaj obiecane są zdjęcia :p Quote
brzośka Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 no pewnie, co ją będzie jakiś obcy bez pozwolenia dotykał :D czekamy na fotki! Quote
Paula95 Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Czekamy na zdjęcia. Murko, melduję, że odebrałam umowę. Dziękuję. :) Quote
bianka0 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Czekam, czekam na zdjęcia....., a tu taka wiadomość. Ale to dobra wiadomość :lol: [FONT=Lucida Console]Witam serdecznie!!! Pisze do Pani ponieważ wystąpił mały problem mąż zabrał ze sobą do pracy kartę pamięci z aparatu i aż do soboty nie będę w stanie wysłać Pani zdjęć Leduni. Ale w zamian obiecuje w sobotę wysłać sporo zdjęć ponieważ jest ich kilka zapisanych ju ż na karcie. Przepraszam za taką sytuacje. Ledunia zachowuje się bardzo ładnie ciągle chciałaby być przytulana i głaskana. Chociaż wczoraj zaobserwowałam u niej scenę zazdrości ponieważ razem leżałyśmy na łóżku i obudził się Oskarek(mój syn) wiec wstałam i wzięłam go na ręce, a Leda w tym momencie wstała z łózka położyła się na dywanie i nie chciała przez ponad dwie godzinki do mnie przyjść aby ją pogłaskać. Dopiero jej przeszło jak wyszłam z nią na dworek. A dziś z samego rana przyszła do łózka i spała razem ze mną i Oskarkiem. zachowywała się bardzo ostrożnie aby nie dotkną Oskara. Naprawdę piesek jest super. Więc tak jak pisałam na początku w sobote od razu po przyjeżdzie męża z pracy siąde i wyśle Pani zdjęcia Leduni. Pozdrawiam serdecznie. [/FONT] Więc poczekamy do soboty. Najważniejsze że Leda jest kochana w swoim domu :loveu: Quote
Paula95 Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Kochaniutka Ledzia! :) Oby tylko teraz tak ładnie zachowywała się w stosunku do męża p. Martyny i będzie super. :) Quote
Agula99 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Leduniu, zazdrośnico!!! Spokojnie, miłości wystarczy i dla ciebie i dla Oskarka!! :) Quote
bianka0 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Paula95 napisał(a):Kochaniutka Ledzia! :) Oby tylko teraz tak ładnie zachowywała się w stosunku do męża p. Martyny i będzie super. :) Dzisiaj znowu mąż p. Martyny przyjeżdża, może Leda już go lepiej przywita.:roll: Quote
Paula95 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 Trzymam kciuki za to cały czas... Quote
Isiak Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Z zapartym tchem czekałam na upewnienie się, czy Leda zostanie w tym domku. Ale widzę, że spokojnie mogę ją już "wykwaterować" z kącika adopcyjnego na moim blogu :) Quote
Agula99 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Trochę się denerwujemy ale wierzymy, że będzie wszystko dobrze z Ledunią!!! Quote
Paula95 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 Czy są jakieś wieści, jak zareagowała na pana? Quote
bianka0 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Paula95 napisał(a):Czy są jakieś wieści, jak zareagowała na pana? Nie, jeszcze nie mam ani zdjęć, ani wiadomości. Jeżeli do jutra nie będzie, zadzwonię. Quote
Paula95 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 Może wieczorem napiszą e-mail. :) Quote
Recommended Posts