Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klatka będzie do dyspozycji w przyszłym tygodniu :) Mam nadziej,że Dianka będzie chciał współpracować. Udało mi się załatwić dla Dianki miejsce w kojcu... za darmo u znajomych znajomego... Co prawda nie są to luksusy i będzie mieszkać z kolegą, ale ludzie w porządku i widać, że serce do zwierząt mają. Koleżanka, która przejęła się losem Dianki zapłaci za jej sterylizacje. Jedyne co to trzeba będzie dla Dianki jedzonko od czasu do czasu załatwić.

Posted

Byłam dzisiaj w odwiedzinach u Azy :) Dziewczyna jest, słodka, miła i rozpieszczona ;) Oby więcej takich domków.

Klatka łapka już zamontowana. Dajemy Diance tydzień i łapiemy ;)

Posted

Ciężko powiedzieć. Podejrzewam ,że mogła mieć cieczkę, ale jeśli jest w ciąży to raczej niskiej, ponieważ na razie nie widać zewnętrznych objawów.

Posted

Oswajanie z klatka trwa... Zostawiłam jedzenie w 1/3 klatki, odeszłam i ukryłam się za za budynkiem... Dianka raczej się klatki nie boli , bo bez problemu poszła sprawdzić co jej w misce zostawiłam... Co ciekawe ostatnimi czasy Dianeczka zaczęła do nasz tzn. mnie i Batona, podchodzić na 1.5-2 metry , pod warunkiem, że się na nią nie patrzę, ani nie robię "dziwnych" i "podejrzanych" ruchów...

Posted

Dianka dzisiaj zaskoczyła mnie podwójnie... Po pierwsze jak szykowałam jej jedzenie to siadła w odległości ok. 3 metrów i grzecznie czekała, po drugie prawie wzięła z ręki psi przysmak... To bardzo dobrze dla niej rokuje. Dziewczynka po 1.5 roku w końcu się przełamuje :)

Ponadto bez problemu wchodzi do klatki i je w niej, zupełnie się jej nie boi. Czyli można ją łapać w każdym momencie. Jednak auto do którego klatka się zmieści (a jest wielka) będzie do dyspozycji dopiero w poniedziałek po południu. Tylko zaczynam się bać bo DT zaczyna się wahać... takie odniosłam wrażenie po rozmowie...

Mam filmik i zdjęcia... po prawda niewyraźne, ale widać jak Dianka do klateczki wchodzi.

Posted

psa i klatkę widzę :)

żeby się udało, niech się klatka na coś przyda :)

szkoda że dopiero w poniedziałek, ale biorąc pod uwagę łapanie jej przez 1,5 roku to kilka dni to pestka

może jeszcze znajdzie się ktoś chętny do przetrzymania Dianki, szkoda że ludzie się tak rozmyślają
żeby tylko nie uciekła z DT

Posted

kaja555 napisał(a):
psa i klatkę widzę :)

żeby się udało, niech się klatka na coś przyda :)

szkoda że dopiero w poniedziałek, ale biorąc pod uwagę łapanie jej przez 1,5 roku to kilka dni to pestka

może jeszcze znajdzie się ktoś chętny do przetrzymania Dianki, szkoda że ludzie się tak rozmyślają
żeby tylko nie uciekła z DT

Kaju kochana nie kracz... nie będzie żadnych ucieczek, jak tylko ją złapie dostanie obroże i przygotowaną już dla niej adresówkę z moim numerem i z wiedzy mi dostępnej Dianka nie umie wspinać się po połotach... DT niby nadal jest...