J_ulia Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Mam nadziej, mocno trzymam kciuki, żeby Lenka dała się złapać. Auto w którym zmieściła by się klatka jest już załatwione. Quote
J_ulia Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Klatka będzie do dyspozycji w przyszłym tygodniu :) Mam nadziej,że Dianka będzie chciał współpracować. Udało mi się załatwić dla Dianki miejsce w kojcu... za darmo u znajomych znajomego... Co prawda nie są to luksusy i będzie mieszkać z kolegą, ale ludzie w porządku i widać, że serce do zwierząt mają. Koleżanka, która przejęła się losem Dianki zapłaci za jej sterylizacje. Jedyne co to trzeba będzie dla Dianki jedzonko od czasu do czasu załatwić. Quote
J_ulia Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 W środę kolega odbierze klatkę :) w piątek zostanie zainstalowana... damy jej parę dni na "oswojenie" się z klateczką i ... łapiemy... Quote
kaja555 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 koniecznie czekamy na relację z oswajania z klatką, może się czegoś nauczę :) Quote
J_ulia Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Klatka przechwycona :) Jeszcze tylko małe przesmarowanie i w piątek zostanie zainstalowana bezpiecznie na posesji. Quote
kaja555 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 oby Dianka była odrobinę mniej inteligentna od Lenki, tak tylko odrobinę i wystarczy :) Quote
J_ulia Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 Byłam dzisiaj w odwiedzinach u Azy :) Dziewczyna jest, słodka, miła i rozpieszczona ;) Oby więcej takich domków. Klatka łapka już zamontowana. Dajemy Diance tydzień i łapiemy ;) Quote
ania z poznania Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 A jak z jej stanem, błogosławiony czy nie? Quote
J_ulia Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 Ciężko powiedzieć. Podejrzewam ,że mogła mieć cieczkę, ale jeśli jest w ciąży to raczej niskiej, ponieważ na razie nie widać zewnętrznych objawów. Quote
kaja555 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 no to trzymam kciuki, staż łapania dużo dluższy niż mój :) więc powinno się udać, jeżeli istnieje jakaś sprawiedliwość :) Quote
J_ulia Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Oswajanie z klatka trwa... Zostawiłam jedzenie w 1/3 klatki, odeszłam i ukryłam się za za budynkiem... Dianka raczej się klatki nie boli , bo bez problemu poszła sprawdzić co jej w misce zostawiłam... Co ciekawe ostatnimi czasy Dianeczka zaczęła do nasz tzn. mnie i Batona, podchodzić na 1.5-2 metry , pod warunkiem, że się na nią nie patrzę, ani nie robię "dziwnych" i "podejrzanych" ruchów... Quote
ania z poznania Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 A jakie ruchy są "dziwne" i "podejrzane"? Quote
J_ulia Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 ania z poznania napisał(a):A jakie ruchy są "dziwne" i "podejrzane"? Wszystkie, oprócz stania jak słup soli... Quote
ania z poznania Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Tak właśnie myślałam........... Quote
kaja555 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 J_ulia napisał(a):Wszystkie, oprócz stania jak słup soli... i patrzenia się w podłogę :) Quote
J_ulia Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 Dianka dzisiaj zaskoczyła mnie podwójnie... Po pierwsze jak szykowałam jej jedzenie to siadła w odległości ok. 3 metrów i grzecznie czekała, po drugie prawie wzięła z ręki psi przysmak... To bardzo dobrze dla niej rokuje. Dziewczynka po 1.5 roku w końcu się przełamuje :) Ponadto bez problemu wchodzi do klatki i je w niej, zupełnie się jej nie boi. Czyli można ją łapać w każdym momencie. Jednak auto do którego klatka się zmieści (a jest wielka) będzie do dyspozycji dopiero w poniedziałek po południu. Tylko zaczynam się bać bo DT zaczyna się wahać... takie odniosłam wrażenie po rozmowie... Mam filmik i zdjęcia... po prawda niewyraźne, ale widać jak Dianka do klateczki wchodzi. Quote
Alicja Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 kurcze , szkoda ze autko dopiero w poniedziałek Quote
J_ulia Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 Zdjęcia i film po zrzuceniu na komputer są nie do obejrzenia... Jutro wezmę prawdziwy aparat. Quote
hankasanok Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 trzymam kciuki za dziewczynkę :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki: BARDZO MOCNO!!!!! OBY WSZYSTKO DOBRZE I SPRAWNIE POSZŁO!!!!! Quote
kaja555 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 psa i klatkę widzę :) żeby się udało, niech się klatka na coś przyda :) szkoda że dopiero w poniedziałek, ale biorąc pod uwagę łapanie jej przez 1,5 roku to kilka dni to pestka może jeszcze znajdzie się ktoś chętny do przetrzymania Dianki, szkoda że ludzie się tak rozmyślają żeby tylko nie uciekła z DT Quote
J_ulia Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 kaja555 napisał(a):psa i klatkę widzę :) żeby się udało, niech się klatka na coś przyda :) szkoda że dopiero w poniedziałek, ale biorąc pod uwagę łapanie jej przez 1,5 roku to kilka dni to pestka może jeszcze znajdzie się ktoś chętny do przetrzymania Dianki, szkoda że ludzie się tak rozmyślają żeby tylko nie uciekła z DT Kaju kochana nie kracz... nie będzie żadnych ucieczek, jak tylko ją złapie dostanie obroże i przygotowaną już dla niej adresówkę z moim numerem i z wiedzy mi dostępnej Dianka nie umie wspinać się po połotach... DT niby nadal jest... Quote
Recommended Posts