Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja ;) Herunia ... ma się bardzo dobrze... przejawia olbrzymią miłość do pluszaków... Aniołek zaczął podszczekiwać przy bramie i sygnalizować zbliżanie się obcych... Bardzo nie lubi szczególnie na wieczornym spacerze jak mijają nas obcy ludzie, nie lubi jak nieznajomi jej dotykają i nawet smaczka (a jest pasibrzuchem jakich mało) niechętnie bierze... Nie ma mowy, żeby ktokolwiek poza domownikami wziął ją na spacer... Herci nie dało by się ukraść, jest pisk, szczek, wyrywanie się...Co ciekawe nie pójdzie nawet z moim TŻ-em którego dość dobrze zna... Zawsze musi mnie mieć na widoku. Hercia ma problem z ludźmi ... Tak samo jest np. z Azą ... Jednak trzeba je było szybciej zabierać z tej posesji, brakło im trochę socjalizacji pierwotnej z ludźmi, czego się obawiałam.

=====================

Była po południu u Dianki... Dziewczynka nie uciekała przedmną, co prawda nie wzięła z ręki, ale podeszła na odelgłość ok. 4 metrów, co i tak dobrze rokuje po incydencie z klatką...

Posted

[quote name='ANETTTA']kurcze pech to pech odczytaj moje gg Julia[/QUOTE]
Odczytałam.

Byłam u Dianki. Co prawda dzisiaj dziewczynka nie wzięła z ręki, ale nie uciekała i zjadła specjalnie dla niej ugotowane indycze szyjki z ryżem i włoszczyzną. Dodałam jej też jajko i drożdże piwne jak co tydzień. Dziewczynka wygląda na zmarnowaną i taką smutną :( Dodaje je do jedzenia dziennie canvit, ale w tych warunkach i po zimie nawet regularne jedzeni i witaminy nie pozwalają psu odżyć :(
Rozmawiałam też z DT czekają na Diankę. To tacy fajni ciepli ludzie. To mnie pociesza.

Posted

dobrze że już zapomina o klatce - u mnie wręcz przeciwnie, dalej nie mam przyjemności zobaczyć Lenki, ponadto pojawia się nieregularnie, a kiedyś bardzo punktualnie przychodziła jeść

Posted

Dzisiaj spędziłam 4 h na posesji... Nie dlatego ,że dotrzymywałam towarzystwa Diance... dlatego, że złapałam 3 złodziej , którzy okradali dom ... Złodziej uciekli, a ja musiałam czekać na policję, właścieli posesji, później prowadzącego śledztwo, psa tropiącego, techników... Dzień z przygodami, gdybym tam pojawiła się godzinę później dom zostałby doszczętnie ograbiony. Właściciel posesji ma wobec mnie jak sam powiedział dług wdzięczności...

Posted

[quote name='J_ulia']Dzisiaj spędziłam 4 h na posesji... Nie dlatego ,że dotrzymywałam towarzystwa Diance... dlatego, że złapałam 3 złodziej , którzy okradali dom ... Złodziej uciekli, a ja musiałam czekać na policję, właścieli posesji, później prowadzącego śledztwo, psa tropiącego, techników... Dzień z przygodami, gdybym tam pojawiła się godzinę później dom zostałby doszczętnie ograbiony. Właściciel posesji ma wobec mnie jak sam powiedział dług wdzięczności...[/QUOTE]

no ma spory dług, nie dość że domu pilnujesz to jeszcze psa karmisz, powinni Ci za to płacić

Posted

[quote name='kaja555']no ma spory dług, nie dość że domu pilnujesz to jeszcze psa karmisz, powinni Ci za to płacić[/QUOTE]

powiedział, że kwiaty w podzięce przywiezie... stwierdziłam,że wolałabym worek dobrej karmy... ale nie wiem, czy jedno albo drugie zobaczę ;)
Grunt, że teraz ma wobec mnie dług wdzięczności... W takiej sytuacji przeważnie współpraca układa się lepiej...
A swoją droga dobrze,że byłam z moim Batonem , który jak trzeba to szczeknie i żeby pokaże... Bo Dianka został przepłoszona, a ta posesja leży naprawdę na uboczu...

Posted

Pysioo napisał(a):
Kiedy będzie gotowa ta drewniana klatka?

Nie wiem. Na razie wiem,że jest wzmocniona "stara". Kolega który robi ta klatkę dostał duże zlecenie i nie wyrabia :( .Na razie wstawimy jeszcze raz "starą". obciągnięta matami. Tylko jest mały problem z autem , bo stoi w warsztacie po wypadku. Kombinuje inne.

Posted

[quote name='bela51']http://www.dogomania.pl/threads/203591-Swetry-bluzki-garsonka-z-ocelotem-i-kosmetyki-dla-ONkow-do-25.03.br
Zapraszam na bazarek, mi.in. na Dianke.

Dziękuję ślicznie.

W poniedziałek załatwiona jest przyczepka i naprawiona/wzmocniona/zamaskowana klatka wraca na posesję. Jeśli tym razem się nie uda to trzeba będzie zorganizować Palmera. Na sterylizację dzięki kochanej Kasi będzie, ale na ewentualnego Palmera, karmę dla DT, szczepienia trzeba będzie dozbierać. Mam nadziej, że jednak się złapie... Domek tymczasowy czeka na nią przygotowany. Dianka na dzień ma przygotowany pokoik w stodole na wersalce, a na noc będzie zabierana do domu. Pan jest teraz na 4L i będzie mógł jej poświęcić dużo czasu. Dianko daj się złapać...

Co do Heruni ... kochana moja wczoraj późnym wieczorem przecięła sobie opuszek. Najprawdopodobniej nadepnęła na kolec od róży , której pęd sama osobiście "skosiła". Krwi było tyle jakby to poważna rana była. Przemyłam, nasmarowałam maścią antyseptyczną, zrobiłam alum-sprayem., zabezpieczyłam opatrunkiem ze skarpetki... Musze ja pochwalić Hera zachował się wspaniale, cały czas podczas opatrywania, co było dla niej nieprzyjemne siedział grzecznie, nie piszcząc, nie uciekając, nie wyrywając łapeczki (Nordi przy takim zabiegu by szału dostał). Moja dzielna dziewczynka. W nagrodę dostała extra duże psie ciasteczko.

Posted

Alicja napisał(a):
Przestało krwawic ??

Tak ładnie się prze noc zamknęła ranka. Skarpetka i opatrunek był z lekkiej bawełny , by ranka "oddychała" . Założyła Herci "kosz" na głowę ,żeby przy rance nie majstrowała, choć po prawdzie nawet nie próbowała. Rano wyczyściłam jeszcze raz , zabezpieczyłam i wygląda, że jest już ok. Ograniczam jej jeszcze dzisiaj ruch, żeby ranka ładnie się zasklepiła.

Posted

Alicja napisał(a):
a nie ma tam kogo zapytać ..:(

Jest sąsiad mieszkający jakieś 200 metrów od tej posesji, ale nie było go dzisiaj na placu. Pójdę tam po południu znowu i postaram się też sąsiada dorwać.

Posted

J_ulia napisał(a):
Rano jej nie było... :( miska ... pełna...

Już się naprawdę zaczynam bać.

gdzież ty sie włóczysz Dianka!!!! :shake::-( domek na Ciebie czeka!!!! Julia mam nadzieje ze sie nie długo znajdzie psica! :kciuki::kciuki::kciuki: