Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzisiaj rano z przerazeniem stwierdzilam ze zapomnialam powiedziec ze Fuks umie otwierac drzwi , wiec o 8-ej wyslalam smsa do pani wlasnie o tym.
Odpowiedz: za pozno :), Fuks juz byl w odwiedzianch u sasiada w tym samym domu. Sasiad powiedzial ze to pies z matura, bo taki madry.
Fuks ma dwa lozeczka, jedno swoje w kuchni a drugie odziedziczone po swojej poprzedniczce w sypialni. Zasnal na swoim, w nocy poszedl do sypialni i stal przed lozkiem, potem polozyl sie na tym w sypialni i spal do 5-ej rano, po czym stwierdzil ze musi , wiec pani wstala i poszla z nim na maly spacerek.....
to tyle wiadomosci na dzisiaj....jutro Fuks przyjezda do mnie wiec beda zdjecia :)

• Replies 922
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o godz.10.30 Fuks zjawil sie z pania Carina u mnie.....Boziu co za piekny pies, juz wpatrzony w swoja pania a ona w niego :), niestety musial u mnie 10 min.poczekac bez pani i byl maly placz a jak radosc jak przyszla.....dziewczyny jaki on chudziutki......zjesc zjadl ale pic nie chce, pani mowi ze woda mu chyba nie smakuje, przyniosla aparat i pokazala zdjecia, na jednym dwie metalowe miseczki, pytala: a moze te miseczki mu nie odpowiadaja i chce plastikowe, jakie mial w Polsce ? Pani martwi sie uszami Fuksa, kropelki mu dala, ale nie ma tabletek :( o takiej nazwie tutaj...co robic ? Ja mysle ze to trzepanie jest tez na tle nerwowym, biedny jest troche zagubiony ale bedzie dobrze.....ciesze sie ze w umowie jest moje nazwisko, bo gdyby co to ja juz go nie oddam :)

Posted

hmmm... Fuksio mial metalowe miski w Polsce.
Co do leków - tak jak napisalam Tobie na PW, moge kupic i wyslac. Moje zaniedbanie, ze nie tabletki z nim nie pojechaly, przepraszam :(
Co do trzepania, on tak juz ma :)

Posted

z tym trzepaniem to jest u niego nerwowe , podejrzewam, bo trzepal jak ktos obcy wszedl albo jak sie cos dzialo.....jak sie juz zadomowi to mu przejdzie...

Posted

Ja kocham tez sznaucery i musze ciagle patrzec jak ludzie te psy zakuwaja lancuchami do bud .Takigo wlasnie slicznego sznaucera olbrzyma w budzie przy domu gdzie jest wokolo duzy ogrod odkrylam w Tarnowie Podgornym k/Poznania w kierunku na Kazmierz.Zglosilam TOZ ,rozmawialam z tymi "opiekunami",ktorzy mnie objasnili ,ze pies jest na tej metrowej uwiezi szczesliwy.Pies na widok obcych ludzi merda ogonkiem.Nie wiem ,czy ten biedak zime przezyl?

Posted

xxxx52 napisał(a):
Ja kocham tez sznaucery i musze ciagle patrzec jak ludzie te psy zakuwaja lancuchami do bud .Takigo wlasnie slicznego sznaucera olbrzyma w budzie przy domu gdzie jest wokolo duzy ogrod odkrylam w Tarnowie Podgornym k/Poznania w kierunku na Kazmierz.Zglosilam TOZ ,rozmawialam z tymi "opiekunami",ktorzy mnie objasnili ,ze pies jest na tej metrowej uwiezi szczesliwy.Pies na widok obcych ludzi merda ogonkiem.Nie wiem ,czy ten biedak zime przezyl?

straszne, biedne spy te na lancuchach :(

Posted

u Fuksa wszystko dobrze, jak juz pisalam nie chcial pic ale jak pani wypila wode ze szklanki to tez chcial i wypij z niej, to bylo wczoraj a dzisiaj rano sms:
wszystko OK, Fuks zjadl, wypil spal,koopka siusi, wszystko jak i gdzie trzeba :)ale jest bardzo zmeczony i jak pani mowi bez kondycji ale nie dziwota, Wlasnie teraz spacerkuja :)

Posted

Taaa... pies jest szczesliwy na metrowym lancuchu... :( smutne.

O prosze, Fuks bez kondycji? to faktycznie zmeczony :)

W poniedzialek bede u weta, kupile encorton i wysle, wiec poprosze adres Pani Cariny, llub Twoj Wieso, na PW.

Chyba juz czas, zeby przeniesc watek Fuksa do dzialu "w nowym domu" wiec zmienialm tytul :)

Posted

Dla informacji podam umiejscowienie tego biedaka.
Buda widoczna jest z ulicy jadac autem w kierunku Kazimierz po lewej stronie ulicy za szyldem ze konczy sie Tarnowo Podgorne,a na wysokosci przystanka autobusowego .Buda ustawiona jest z przodu nowo-wybudowanego moze 2 lata temu domu ,ktory stoi w jednej lini z innymi domami .
Pod ten dom prowadzi pseudo-droga wychodzaca od drogi glownej .Moze ktoras z dogomanianek moglaby sie zaiteresowac tym psem?
W schronisku obornickim biega miedzy 190 psami sznaucer olbrzym ,ma przyciety ogonek na ktorym ma widoczne pogryzienie i brak wloskow w jednym miejscu.Czy jest kastrowany to nie wiem

Posted

Fuks pisze :)

18.02.2011

Witam serdecznie,
dzisiaj byl b.pracowity dla mnie dzien.
Zaraz z rana jazda autobusem z Carina do dentysty ( zab madrosci musi byc wyrwany :( , nie u mnie u Cariny)
Musze czekac, hi,hi, hi, dziewczyny przeszmuglowaly mnie do kuchni i od nich dostalem smakolyki i zabawki i tam mowili po ludzku : daj lape no to przynajmiej mozna zrozumiec :)
Zab wyrwany, teraz znowu autobusem do domu, potem 10 min pieszo i skonani lezymy, carina na kanapie a ja przed na mojej poduszce.....
Co, znowu musimy wyjsc i isc ????? Carina i ja musimy zaniesc zwolnienie do pracodawcy i do Biura Ubezpieczen...upps...carina nie ma auta....
Gdybym to ja wiedzial, to zostalbym w domku....
U pracodawcy zostalem milo przywitany i znowu dostalem podarek o jak fajnie :)....krotki odpoczynek i idziemy dalej.....po 2 godz. nareszcie w domku...w miedzyczasie byla laczka osiedlowa i zaznajomilem sie z tutejszymi pieskami.....bedziemy sie spotykac czesciej....
Jestem glodny i spragniony, Carina sie z tego cieszy a mnie smakuje....

19.02.2011

Carina musi pracowac i ja z nia tez moge :)
Wxzesna pobudka i znowu pieszo.....ale zimno dobrze ze mam sweterek....w pracy mam spokoj, leze sobie na niebieskim dywaniku, ktory carina wziela dla mnie z domku i picie i jedzenie....na deser dostalem waniliowy budyn ze smietana....to byla poezja, mowiem Wam....mniam....
w przerwie pobawilismy sie i poszlismy na krotki spacerek...
No nareszcie koniec pracy, znow autobusem, jestesmy glodni i spragnieni...terazleze na mojej poduszce i ledwo zipie.....w twj chwili jest 20.30 i juz wiem ze przed spaniem wyjdziemy na krotki spacer.....
Corina powiedziala ze jutro idziemy do stajni, poznac konie.....konie, czy ja wiem co to jest „konie“ ?????
Serdeczne pozdrowienia
Wasz Fuks

Pani napisala :
Tak wyglada u nas dzien. Jestesmy prawie caly czas w drodze. Do drugiej pracy nie moge fuksa zabierac ale on chyba bedzie zadowolony ze moze sie spokojnie wyspac :)
bardzo duzo nowych wrazen ma Fuks ale wiekszosc bedzie sie powtarzac i powoli zmieni sie w codziennosc...
Dziekuje bardzo za Fuksa i pozdrawiam serdecznie,
Carina

Posted

Uff, zmeczylam sie, chyba zatrudnie sekretarke :)...mam jeszcze zdjecia z zakupow spacerku i podejrzewam ze ze spotkania z "konie " tez beda :loveu::multi::loveu::multi: