wieso Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='conceited']:loveu:Ale ta Twoja Kredka jest piekna Wieso:loveu: ale chyba jest malutka skoro jest mniejsza od Fuksa ! A Fuksio chyba taka ma urodę...szczupłą:evil_lol: Czy myslisz, ze Fuksio juz wie, ze to jego dom? Nie jest niespokojny zostawiony sam? Ze zdjec wyglada, ze czuje sie bardzo swobodnie :) Trzepal lebkiem?[/QUOTE] dzieki conceited za piekna Kredke, ona nie jest malutka, mnie sie wydaje ze jest duza ;) tak jest mniejsza od Fuksa Fuks wpatrzony w Carine, ciagle podchodzi do niej i traca ja noskiem, przychodzi sie przytulic ale jeszcze piszczy i szczeka zostawiony sam w domu, to zalezy od dnia i nastroju.... u mnie najpierw byl spiety ale potem sie calkowicie wyluzowal, biegal jak szalony z Kredka, gryzl patyczki ktore Kredka przynosila.....siedzial z Kredka ladnie i czekali na smaczki :) bedac u mnie tylko raz trzepal glowa ale minimalnie, nie dostaje zadnych tabletek.... Quote
wieso Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 mnie sie wydawalo ze Kredka jest chuda, szczupla jest ale nabita :) a Fuksowi mozna policzyc zeberka, ma malo miesni ale to sie da powolutku nadrobic :p Quote
wieso Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Fuks czuje sie juz u siebie, kanapa jego i powarczal na Carine.....ona mu odwarknela i zrzucila z kanapy...poszedl jak zmyty na swoje poslanie..... jak by mnie chcial ugrysc to bym tez go ugryzla :) slowa Cariny--- ale on tylko warknal i juz sie nie odwarzyl wiecej.....biega juz bez smyczy i bardzo trzyma sie Cariny, ciagle patrzy gdzie jest i sie nie oddala.....umie wchodzic do auta przez okno :) Quote
conceited Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Ojej, to mnie zmartwilas Wieso :( Pani Carina nieba by mu przychylila, a on taki niewdziecznik? Mysle, ze w takiej sytuacji trzeba krotko i bez zastanowienia zdegradowac psa w stadzie. Quote
zerduszko Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 To gałganek :D Wiesio - dzięki za inspirację z TTouch :p Quote
malawaszka Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 zerduszko napisał(a): Wiesio - dzięki za inspirację z TTouch :p stosujesz???? ja już kiedyś się naoglądałam filmików z tym, ale czasu na wypróbowanie zabrakło Quote
wieso Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 ja stosuje ta metode na wszystkich :p.....mialam przyjemnosc spotkac przed laty Linde Tellington-Jones na Equitana w Essen..... Mialam tez konia ktorego wyratowalam i na nim stosowalam, potem poszly moje psy i trzy koty a szczegolnie kocur ktory czasami chce mnie dorwac bo sie uwaza za najwyzszego w hierarchi.....ale zaczelam na TZ-cie :evil_lol: co by wyprobowac czy dziala :eviltong: :evil_lol: Quote
zerduszko Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Hahaha - TŻ wiedział, ze jest królikiem doświadczalnym? Masz jakieś filmiki ja to należy robić prawidłowo? Ja tak trochę po omacku, z tego co zobaczyłam w necie i są spore różnice. Quote
wieso Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=84tW1XjuKnk&feature=related tu jest krociutkie video ...... pozyczylam video i kupilam ksiazke a takze bylam na seminaruim z LTT..... z TZ to wystrzelilo w druga strone bo on chcial ciagle byc masowany :mad::evil_lol: Quote
wieso Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 trzymajcie za nas jutro kciuki, zdajemy egzamin z posluszenstwa....:) http://www.dogomania.pl/threads/128157-Kredka?p=16522932#post16522932 post 485 mozecie poczytac na czym on polega..... Quote
malawaszka Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 wow owo nie wiedziałam, że macie galerię! trzymam :kciuki: za egzamin! Quote
conceited Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 ojej, ja tez nie wiedzialam :) lece czytac :) Quote
wieso Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 chyba sie przekrece...nowy wybryk Fuksa.... dzisiaj otrzymalam maila od Cariny..... Bedac w pracy otrzymala telefon od wlasciciela domu, Przyjezdaj szybko, Fuks stoi na dachu garazu !!!!! Troche to potrwalo zanim dojechala a tam taki widok: Pan na drabinie, Fuks na dachu i on go trzyma zeby nie zwial..... tak go kwadrans trzymal a zimno jest.... zdjecia beda :) aha i nowe drzwi mieszkaniowe musza byc, bo Fuks je podkopal..... Carina zapmniala zamknac okno w dachu.....Fuks na dach a potem na garaz..... co bedzie dalej nie wiem a Carina mowi ze bedzie dobrze.... Quote
zerduszko Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 O kurde! To jest za mądry pies dla nas ludzi :) Quote
GoniaP Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Nieźle wykombinował cwaniaczek jeden ;) Swoją drogą Karina ma dobrego sąsiada ;) Quote
What May NN Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 niesamowite!! jak on wlazł na dach?? ;-) Quote
conceited Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Ojej, ja się martwie ile Carina to wszystko zniesie... najpierw warczenie, teraz ucieczki... :( trzymam kciuki, żeby była silna i cierpliwa. Quote
GoniaP Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 conceited napisał(a):Ojej, ja się martwie ile Carina to wszystko zniesie... najpierw warczenie, teraz ucieczki... :( trzymam kciuki, żeby była silna i cierpliwa. Jakie warczenie? Nic nie wiem? Quote
conceited Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 wieso napisał(a):Fuks czuje sie juz u siebie, kanapa jego i powarczal na Carine.....ona mu odwarknela i zrzucila z kanapy...poszedl jak zmyty na swoje poslanie..... jak by mnie chcial ugrysc to bym tez go ugryzla :) slowa Cariny--- ale on tylko warknal i juz sie nie odwarzyl wiecej.....biega juz bez smyczy i bardzo trzyma sie Cariny, ciagle patrzy gdzie jest i sie nie oddala.....umie wchodzic do auta przez okno :) tutaj Goniu była o tym mowa. Quote
xxxx52 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 A moze by tak nowa opiekunka poszla z ciekwskim do psiej szkoly?Tam napewno nabedzie dobrych manier. Piesek sie nudzi i chce byc szefem. Wczoraj moja kolezanka przekazala mnie ,ze jej 9 letnia kaukazka otworzyla okno z pierwszego pietra domu i spadla na duzy wybieg dla krolikow.byl duzy huk ,ale siatka na szczescie zamortyzowala i suczce sie nic nie stalo.Miala nad soba psiego aniola. Quote
wieso Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 xxxx52 napisał(a):A moze by tak nowa opiekunka poszla z ciekwskim do psiej szkoly?Tam napewno nabedzie dobrych manier. Piesek sie nudzi i chce byc szefem. Wczoraj moja kolezanka przekazala mnie ,ze jej 9 letnia kaukazka otworzyla okno z pierwszego pietra domu i spadla na duzy wybieg dla krolikow.byl duzy huk ,ale siatka na szczescie zamortyzowala i suczce sie nic nie stalo.Miala nad soba psiego aniola. oj, to inne psy tez tak maja ? dobrze ze sie nic nie stalo ani suczce ani Fuksowi.... Quote
wieso Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 dostalam maila od cariny: u nas wszystko ok---- Fuks biega bez smyczy i przychodzi na zawolanie. Na smyczy chodzi przy nodze i ignoruje przechodzace psy. Gdy wychodze do pracy chowam sucha bulke i suchy pokarm zeby sie nie nudzil i mial zajecie czyli poszukiwanie jedzenia.... on musi sie nauczyc ze ma jedzenia i picia pod dostatkiem, czyli wszystko powoli . jedno po drugim :) Prawdopodobinie slyszy teraz lepiej ( po kilkakrotnym czyszczeniu uszu ) i to jest naturalne to jego szczekanie pod wplywem tylu slyszalnych nowosci... Na spacerkach staje czesto z nim, zeby mogl sie zorientowac skad pochodzi odglos, obserwuje ruch jego uszu i widze z jakim zaciekawieniem slucha gdy ptaki spiewaja. Obserwujemy golebie i kroliczki, przyczym caly czas mowie do niego zeby jednym uchem byl przy mnie :) Czesto sie przestraszy, takze gdy dzwoni telefon. On musi to wszystko jako normalnosc zaakceptowac, czesc przeszlosci zapomniec i potem juz wszystko samo sie ulozy... Teraz musze uwazac na okna i wszystko od nich odstawiac :) dzisiaj zbadal zolty worek ( tam sa plastikowe smieci ) ale przeciez moglam go przedtem wynies na dwor :) Tak jak u dzieci...musza sobie poparzyc paluchy :) My musimy sie dotrzec ! on juz sie duzo nauczyl i musi to wszystko przetrawic a gdy to zrobi mozna dalej popracowac....jeszcze pol roku i bedzie wiedzial ze jest w domu. pozdrowienia dla wszystkich, Carina i Fuks Obroze przesunelam o jedna dziurke do przodu :) Quote
zerduszko Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Matko, pół roku :) Niektórzy to psu dwóch tygodni na aklimatyzację nie potrafią dać, a tu proszę :) Ale mu się dom trafił :D Quote
malawaszka Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 zerduszko napisał(a):Matko, pół roku :) Niektórzy to psu dwóch tygodni na aklimatyzację nie potrafią dać, a tu proszę :) Ale mu się dom trafił :D dokładnie - lepiej Fuks nie mógł trafić :loveu: Quote
Recommended Posts