Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='conceited']:loveu:Ale ta Twoja Kredka jest piekna Wieso:loveu:
ale chyba jest malutka skoro jest mniejsza od Fuksa !

A Fuksio chyba taka ma urodę...szczupłą:evil_lol:

Czy myslisz, ze Fuksio juz wie, ze to jego dom? Nie jest niespokojny zostawiony sam? Ze zdjec wyglada, ze czuje sie bardzo swobodnie :) Trzepal lebkiem?[/QUOTE]

dzieki conceited za piekna Kredke, ona nie jest malutka, mnie sie wydaje ze jest duza ;) tak
jest mniejsza od Fuksa

Fuks wpatrzony w Carine, ciagle podchodzi do niej i traca ja noskiem, przychodzi sie przytulic ale jeszcze piszczy i szczeka zostawiony sam w domu, to zalezy od dnia i nastroju....
u mnie najpierw byl spiety ale potem sie calkowicie wyluzowal, biegal jak szalony z Kredka, gryzl patyczki ktore Kredka przynosila.....siedzial z Kredka ladnie i czekali na smaczki :)
bedac u mnie tylko raz trzepal glowa ale minimalnie, nie dostaje zadnych tabletek....

• Replies 922
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mnie sie wydawalo ze Kredka jest chuda, szczupla jest ale nabita :) a Fuksowi mozna policzyc zeberka, ma malo miesni ale to sie da powolutku nadrobic :p

Posted

Fuks czuje sie juz u siebie, kanapa jego i powarczal na Carine.....ona mu odwarknela i zrzucila z kanapy...poszedl jak zmyty na swoje poslanie.....
jak by mnie chcial ugrysc to bym tez go ugryzla :) slowa Cariny--- ale on tylko warknal i juz sie nie odwarzyl wiecej.....biega juz bez smyczy i bardzo trzyma sie Cariny, ciagle patrzy gdzie jest i sie nie oddala.....umie wchodzic do auta przez okno :)

Posted

Ojej, to mnie zmartwilas Wieso :(
Pani Carina nieba by mu przychylila, a on taki niewdziecznik?
Mysle, ze w takiej sytuacji trzeba krotko i bez zastanowienia zdegradowac psa w stadzie.

Posted

ja stosuje ta metode na wszystkich :p.....mialam przyjemnosc spotkac przed laty Linde Tellington-Jones na Equitana w Essen.....
Mialam tez konia ktorego wyratowalam i na nim stosowalam, potem poszly moje psy i trzy koty a szczegolnie kocur ktory czasami chce mnie dorwac bo sie uwaza za najwyzszego w hierarchi.....ale zaczelam na TZ-cie :evil_lol: co by wyprobowac czy dziala :eviltong: :evil_lol:

Posted

Hahaha - TŻ wiedział, ze jest królikiem doświadczalnym? Masz jakieś filmiki ja to należy robić prawidłowo? Ja tak trochę po omacku, z tego co zobaczyłam w necie i są spore różnice.

Posted

chyba sie przekrece...nowy wybryk Fuksa....
dzisiaj otrzymalam maila od Cariny.....
Bedac w pracy otrzymala telefon od wlasciciela domu,
Przyjezdaj szybko, Fuks stoi na dachu garazu !!!!!
Troche to potrwalo zanim dojechala a tam taki widok:
Pan na drabinie, Fuks na dachu i on go trzyma zeby nie zwial.....
tak go kwadrans trzymal a zimno jest....
zdjecia beda :) aha i nowe drzwi mieszkaniowe musza byc, bo Fuks je podkopal.....
Carina zapmniala zamknac okno w dachu.....Fuks na dach a potem na garaz.....
co bedzie dalej nie wiem a Carina mowi ze bedzie dobrze....

Posted

conceited napisał(a):
Ojej, ja się martwie ile Carina to wszystko zniesie... najpierw warczenie, teraz ucieczki... :( trzymam kciuki, żeby była silna i cierpliwa.
Jakie warczenie? Nic nie wiem?

Posted

wieso napisał(a):
Fuks czuje sie juz u siebie, kanapa jego i powarczal na Carine.....ona mu odwarknela i zrzucila z kanapy...poszedl jak zmyty na swoje poslanie.....
jak by mnie chcial ugrysc to bym tez go ugryzla :) slowa Cariny--- ale on tylko warknal i juz sie nie odwarzyl wiecej.....biega juz bez smyczy i bardzo trzyma sie Cariny, ciagle patrzy gdzie jest i sie nie oddala.....umie wchodzic do auta przez okno :)

tutaj Goniu była o tym mowa.

Posted

A moze by tak nowa opiekunka poszla z ciekwskim do psiej szkoly?Tam napewno nabedzie dobrych manier.
Piesek sie nudzi i chce byc szefem.
Wczoraj moja kolezanka przekazala mnie ,ze jej 9 letnia kaukazka otworzyla okno z pierwszego pietra domu i spadla na duzy wybieg dla krolikow.byl duzy huk ,ale siatka na szczescie zamortyzowala i suczce sie nic nie stalo.Miala nad soba psiego aniola.

Posted

xxxx52 napisał(a):
A moze by tak nowa opiekunka poszla z ciekwskim do psiej szkoly?Tam napewno nabedzie dobrych manier.
Piesek sie nudzi i chce byc szefem.
Wczoraj moja kolezanka przekazala mnie ,ze jej 9 letnia kaukazka otworzyla okno z pierwszego pietra domu i spadla na duzy wybieg dla krolikow.byl duzy huk ,ale siatka na szczescie zamortyzowala i suczce sie nic nie stalo.Miala nad soba psiego aniola.

oj, to inne psy tez tak maja ? dobrze ze sie nic nie stalo ani suczce ani Fuksowi....

Posted

dostalam maila od cariny:

u nas wszystko ok----
Fuks biega bez smyczy i przychodzi na zawolanie.
Na smyczy chodzi przy nodze i ignoruje przechodzace psy.
Gdy wychodze do pracy chowam sucha bulke i suchy pokarm
zeby sie nie nudzil i mial zajecie czyli poszukiwanie jedzenia....
on musi sie nauczyc ze ma jedzenia i picia pod dostatkiem, czyli wszystko powoli .
jedno po drugim :) Prawdopodobinie slyszy teraz lepiej ( po kilkakrotnym czyszczeniu uszu ) i to jest naturalne to jego szczekanie pod wplywem tylu slyszalnych nowosci...
Na spacerkach staje czesto z nim, zeby mogl sie zorientowac skad pochodzi odglos,
obserwuje ruch jego uszu i widze z jakim zaciekawieniem slucha gdy ptaki spiewaja.
Obserwujemy golebie i kroliczki, przyczym caly czas mowie do niego zeby jednym uchem byl przy mnie :)
Czesto sie przestraszy, takze gdy dzwoni telefon. On musi to wszystko jako normalnosc zaakceptowac, czesc przeszlosci zapomniec i potem juz wszystko samo sie ulozy...
Teraz musze uwazac na okna i wszystko od nich odstawiac :)
dzisiaj zbadal zolty worek ( tam sa plastikowe smieci ) ale przeciez moglam go przedtem wynies na dwor :)
Tak jak u dzieci...musza sobie poparzyc paluchy :)
My musimy sie dotrzec !
on juz sie duzo nauczyl i musi to wszystko przetrawic a gdy to zrobi mozna dalej popracowac....jeszcze pol roku i bedzie wiedzial ze jest w domu.
pozdrowienia dla wszystkich,
Carina i Fuks
Obroze przesunelam o jedna dziurke do przodu :)

Posted

zerduszko napisał(a):
Matko, pół roku :) Niektórzy to psu dwóch tygodni na aklimatyzację nie potrafią dać, a tu proszę :) Ale mu się dom trafił :D

dokładnie - lepiej Fuks nie mógł trafić :loveu: