Jump to content
Dogomania

Shar pei w schroniskowym boksie - ginie w oczach. Nie przetrwa zimy!!! - Już w DS

Recommended Posts

Posted

Pysioo napisał(a):
Pani Asia, która adoptuje Kapselka przesyła serdeczne pozdrowienia dla dogomaniaków z wątku Kapsla. Dziękuje też wszystkim, którzy trzymali kciuki za pomyślny przebieg adopcji. Teraz trwa zakup Kapselkowej wyprawki :)

Mamy obiecane fotki i relację z nowego domku.

No to nie pozostaje nam nic jak tylko czytać same dobre wieści z nowego domku :)

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Atomowka napisał(a):
Luzia % Funia a mogłabyś podmienić allegro na Lampo z mojego podpisu?

Dodałam już 2 ONkowate myślę że i 3 się zmieści :lol:
Ale to już jutro :)

Posted

[quote name='Pysioo']Pani Asia, która adoptuje Kapselka przesyła serdeczne pozdrowienia dla dogomaniaków z wątku Kapsla. Dziękuje też wszystkim, którzy trzymali kciuki za pomyślny przebieg adopcji. Teraz trwa zakup Kapselkowej wyprawki :)

Mamy obiecane fotki i relację z nowego domku.

a kiedy, kiedy? uwielbiam fotki, gdzie widać zadowolone pycho psiuta :D już nie mogę się doczekać :)

Posted

Pysioo napisał(a):
Polla - transport za tydzień w niedzielę, więc fotki troszkę później...

no faktycznie dopiero po twoim poście przypomniało mi się, że to jeszcze trochę zanim Kapsel wyruszy do domku. ale poczekamy, oczywiście, że poczekamy i to z przyjemnością :) i oby ten tydzień minął szybciutko ;)

Posted

Czy ktoś wie cokolwiek? Pojechał do domu, dojechał i jak?
Wiecie ja chyba nie będę już się angażowała w adopcje psów, których nie mam pod ręką, którym nie mogę sprawdzić domu, gdzie nie mam kontaktu z nowym właścicielem to ponad moje nerwy.. Ares - cisza, Inka - cisza, ja tak nie mogę. Martwię się :(

Posted

Dziewczyny, jeśli chodzi o Kapselka to tak jak pisałam wcześniej:
- domek w W-wie został sprawdzony przez naszą forumową „ciemny” – opinia bardzo pozytywna;
- transport jutro, tzn. 31 października. Kapselek musiał trochę poczekać na wyjazd do domku, ale chodziło o to, by mógł jechać z zaufaną osobą.
Tak więc jak na razie – wszystko jest w porządku. Nowa pani Kapsla obiecała, że po 1.11. napisze jak Kapselek czuje się w nowym domku.

Co do Aresa i Inki – ja nic nie poradzę na to, że nasza forumowiczka skąpi nam informacji na ich temat (nie wspominając o zdjęciach).

Posted

A czy my od nowych opiekunów nie wymagamy troszkę za dużo?
Chcemy aby otoczyły psa odpowiednią opieką i dodatkowo relacjonowały każdą minutę z ich wspólnego życia. Musimy wziąć pod uwagę, że jest to trudny moment dla obu stron, muszą zbudować odpowiednie relacje, wypracować styl wspólnego życia.

Jeśli chodzi o Kapsla to uważam, że dom będzie miał odpowiedni, ja w każdej chwili służę swoją pomocą o czym wie nowa opiekunka i również postaram się w odpowiednim czasie zrobić wizytę poadopcyjną.

Posted

Kasiu nie chodzi o relacje z każdej minuty. Chodzi o to, że są osoby którym los tych psów leży na sercu i te osoby angażowały się w szukanie domów dla nich. Ja osobiście chciałabym czuć się uspokojona i wiedzieć, że są szczęśliwe. Co do Kapsla jestem spokojna, ale w przypadku Aresa i Ingi nie było wizyt przedadopcyjnych i właściwie nic nie wiemy o ich losie. Proszenie o zdjęcia z nowych domów nie jest niczym złym, jest normalne w przypadku dogomanii. Wiem, że niektórym może się wydawać zbyt dużym wymaganiem, ale gdybym ja wzięła psa na ds ze świadomością że są ludzie którym ten pies obojętny nie jest to chciałabym żeby wiedzieli, że jest mu u mnie dobrze, chciałabym się podzielić szczęściem z ludźmi dzięki, którym poniekąd ten pies trafił do mojego domu.

Posted

Dzisiaj dostałam od znajomej informację mailem, że nowa opiekunka Aresa pisze na jego temat na Shar-Pei World. Tak więc jeśli ktoś jest ciekawy co u psa – może tam poczytać.
Wygląda na to, że na napisanie kilku słów na dogomanii brakuje czasu. Być może dla nowej właścicielki jest to nieistotne, że ludzie, którzy zajęli się szukaniem domku Aresowi zastanawiają się czy jest zdrowy i jak zaaklimatyzował się w nowym miejscu. No cóż, ludzi nie zmienimy...