Jump to content
Dogomania

Shar pei w schroniskowym boksie - ginie w oczach. Nie przetrwa zimy!!! - Już w DS

Recommended Posts

Posted

Zajrzyjcie w jego oczy.. na dnie zranionego serca powoli gaśnie iskierka nadziei :oops:
[FONT=Arial]

Kapsel to 4-letni pies w typie Szar Pei - kolejna ofiara pseudohodowli.

Został znaleziony w lesie. Czy to tam właśnie miał się dokonać jego żywot? Czy taki plan miał jego poprzedni właściciel? Tego już się nie dowiemy, ale możemy sprawić, że Kapsel już nigdy nie zazna tego typu przeżyć.
[/FONT][FONT=Arial]To typowo domowy pies - nauczony porządku. Umie chodzić na smyczy. Ma zdrowe oczka i skórę. W stosunku do opiekunów łagodny, ale zdradza typowy dla SP upór i niezależność. Nie toleruje kotów.
[/FONT][FONT=Arial]Kapsel obecnie przebywa w schronisku w Opolu. Ostatnio schudł, a i tak był już chudzieńki [/FONT][FONT=Arial] Jego sierść jest cieniutka, nie przetrzyma zimy w boksie!!!
[/FONT][FONT=Arial]Szkoda, że nikt go nie chce: to zdrowy, żywiołowy, pogodny, łagodny do ludzi i innych psów psiak.
Bardzo ciężko znosi zamknięcie w kojcu. [/FONT]

Banerek - zapraszamy do pobierania.

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolejny piękny szarpik. Nie znam tej rasy ale podobno są prze koszmarnie wrażliwa na samotność i w schronie szybko wpadają w depresję.
Co mu potrzebne, oprócz DT? Ogłoszenia?

Posted

Trzeba chyba najpierw nazbierać pieniędzy... Na dogo przeczytałam, że: „Allegro liczy się tylko wyróżnione, podświetlone na 7 dni (nie 14!) - koszt ok. 20 zł.”
Czy jest szansa, że ludziki z Shar-Pei World zrobią jakąś zrzutkę na obydwa SP z opolskiego schronu?

Posted

Pysio nie znam się na alegro. Wiem tylko że jak Ares miał alegro czy Pandorka czy inne z Sharpków to było dużo zainteresowanych. Niestety Ares z powodu łapek nie miał szans.
Mogę spróbować na forum. Dowiedz się dokładnie ile potrzeba kasy. Napiszę , ale potrzebuję nr konta aby podać. Jesli nie, to nie są to takie pieniądze, możemy sami zrobić zrzutę

Posted

Pysioo jak możesz dowiedz się dokładnie ile kosztuje to allegro. Ja robiłam juz kilka razy ale tylko wyróżnione i płaciłam 14 zeta bodajże. Dobrze by było zrobic im taki wypas, żeby było widoczne. Jak będzie wiadomo ile kasy trzeba to się zbierze

Posted

[quote name='Alexandra29']to może od razu jednemu i drugiemu :-)[/QUOTE]

drugiemu??

Na wypasione raczej mnie nie stać :( teraz wystawiam aukcję cegiełkową więc będzie % od tego spory.

Posted

[quote name='Luzia&Funia']drugiemu??

Na wypasione raczej mnie nie stać :( teraz wystawiam aukcję cegiełkową więc będzie % od tego spory.[/QUOTE]

Drugiemu, tzn Aresowi kumplowi Kapsla....... Dobra a to wypasione umiesz zrobić ? I ile będzie kosztować?

Posted

[FONT=&quot]Alexandra29[/FONT] , Forum Shar Pei trzeba ruszyć, bo same nie damy rady finansowo. Na dogo jest tyle psiego nieszczęścia, że jest minimalne prawdopodobnieństwo, że ktoś pomoże. W chwili obecnej muszę wspomóc 2 podopiecznych Fundacji chow chow – w tym sunię, która ma wszystkie możliwe choroby. Musimy ją podleczyć niczym trafi do adopcji.

Kapsel jest chudy – bardzo chudy. Może przydałaby się lepsza karma? Trzeba będzie zadzwonić do schroniska i dokładnie dowiedzieć. Nie można liczyć na to, że maczekx będzie sponsorować 2 psy, którym potrzebna jest specjalna karma, a Ares dodatkowo przyjmuje leki. Nie mówiąc o innych wydatkach – typu wyróżnione allegro, itp. Nie wiem czy Kapsel został wykastrowany. Szczerze mówiąc po ostatniej rozmowie w sprawie Aresa, nie za bardzo mam ochotę dzwonić do schroniska.

Posted

To może ja podam koszty wypasionego:
Gruba czcionka - 2zł
Podświetlenie - 6 zł
Aukcja na początku listy w swojej kategorii - 12 zł

Ja niestety finansowo mogę sobie pozwolić na wystawienie zwykłej aukcji.

Posted

Kto podejmie się zbierania pieniążków dla Kapsla?

Jeśli chodzi o opłacenie Allegro, to bardzo dziękuję[FONT=&quot] Aimez_moi[/FONT][FONT=&quot] za propozycję opłacenia ogłoszeń :) Jeśli [/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]Luzia&Funia[/FONT][/FONT] podejmie się zrobienia “wypasionego” ogłoszenia, to może dogadacie się dziewczyny między sobą co do przelania pieniążków. Moim zdaniem tak będzie najprościej i najszybciej. Unikniemy też płacenia kilkakrotnie opłaty manipulacyjnej .[FONT=&quot][/FONT]

Posted

[quote name='atomowka']mamy tutaj też drugiego sharpika. Jemu tez allegro by się przydało. Dałabys radę zrobic chłopakom? Może byc mnie wypasione:eviltong:
Tu drugi chłopaczyna
http://www.dogomania.pl/threads/185267-ares-czarny-shar-pei-ratujmy-zanim-b%c4%99dzie-wrakiem!!-b%c5%82aga-o-og%c5%82oszenia!

hej cioteczki, ja czyli wujek & ciocia oraz ciocia & wujek zapłacimy za drugie wypasione allegro :)

Posted

[quote name='Luzia&Funia']To może ja podam koszty wypasionego:
Gruba czcionka - 2zł
Podświetlenie - 6 zł
Aukcja na początku listy w swojej kategorii - 12 zł

Ja niestety finansowo mogę sobie pozwolić na wystawienie zwykłej aukcji.[/QUOTE]

To brałem pod uwagę ....