Jump to content
Dogomania

Shar pei w schroniskowym boksie - ginie w oczach. Nie przetrwa zimy!!! - Już w DS

Recommended Posts

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobra czyli obydwa chłopaki mają allegro. Rewelacja
Ja wobec tego zajmę się ogłoszeniami na innych stronach. Jako, że czasu brak wykupie im pakiet 66 ogłoszeń
Pysiooo tekstu do ogłoszeń i namiary na osobę kontaktową

Posted

[quote name='Aimez_moi']Ja poprosze dane do przelewu........ jestem dzis w domu to od razu wysle pieniazki.......:):)[/QUOTE]

Na razie można się wstrzymać bo tamten psiak najprawdopodobniej idzie do adopcji więc potrzebne tylko 1 allegro (już pieniążki zostały wysłane )

Posted

A co z tą drugą dziewczyną co jest w schronie , może można byłoby się z nią skontaktować i zapytać czy możemy podać jej numer tel i czy zajmie się tym, bo maczekx jest cały czas na wyjazdach. Z tego co widzę to więcej jej nie ma niż jest.

Posted

Proponuję wstrzymać się z ogłoszeniami dla Aresa, natomiast zrobić „wypasione” allegro dla Kapsla z namiarami na kierowniczkę schroniska w Opolu. Jako, że jedyne informacje (i zdjęcia) jakie posiadamy na temat Kapsla są podane na I stronie, można korzystać z tego tekstu robiąc ogłoszenie na allegro. Trzeba też napisać o wizytach przed i po-adopcyjnej oraz o tym, że pies będzie wykastrowany. (Nie wiem czy jest wykastrowany – zadzwonię do schroniska i zapytam. Na pewno przed adopcją musi zostać wykastrowany).

Do drugiej dziewczyny nie ma po co dzwonić. Trzymajmy się wersji, że to pani kierownik będzie wydawała psa do adopcji i z nią należy się kontaktować.

Posted

Rano idę do pracy, ale postaram się je wystawić zaraz po powrocie do domu.

Jeśli ktoś ma zdolności to było by super jakiś fajny opis mu zrobić taki chwytający za serce. Albo przybliżyć mi jego historię to spróbuje ja coś sklecić.

Posted

ale słodziak :loveu: szkoda byłoby gdyby zima zastała go w schronisku :( mogę pomóc ogłaszać Kapsla na innych psich stronach ogłoszeniowych, na gratce, gumetree, itd - razem ok 40 stron. jeśli będę miała tekst to zacznę od jutra. co wy na to?

Posted

My bardzo się cieszymy i jesteśmy wdzięczne za każdą możliwą pomoc. To daje nadzieję, że Kaspsel przezimuje we własnym, ciepłym domku :)
Polla, czy możesz sama coś ułożyć korzystając z info zawartych na I stronie? Nigdy nie pisałam ogłoszeń dla psów i obawiam się, że braknie mi weny twórczej...

Posted

też niestety pisanie nie idzie mi zbyt dobrze :( ale zrobiłam na szybko taki mix przy użyciu tekstu z 1 strony

Zajrzyjcie w jego oczy.. na dnie zranionego serca powoli gaśnie iskierka nadziei...

Kapsel to 4-letni pies w typie Szar Pei, który w swoim życiu doświadczył okrucieństwa ze strony człowieka. Został porzucony w lesie, gdzie miał dokonać się jego żywot. Tylko taki sposób przyszedł do głowy byłym „właścicielom”, aby się go pozbyć... Czy naprawdę byli tak okrutni, że skazali go na samotną tułaczkę, głód, i zimno? Czy zdawali sobie sprawę, że będzie przeraźliwie wystraszony, zdezorientowany, stęskniony? Czy tylko tyle znaczyły dla nich 4 lata miłości Kapsla? Wspaniałego i pięknego psa, który nadal wierzy w człowieka...

Kapsel jest typowo domowym psem. Nie brudzi w domu, potrafi chodzić na smyczy. Jest zdrowy, żywiołowy, pogodny, łagodnie nastawiony do ludzi i innych psów. Zdradza jednak typowy dla swojej rasy upór i niezależność. Nie toleruje kotów.

Kapsel przebywa obecnie w schronisku w Opolu. Ostatnio schudł, a i tak był już bardzo chudy. Jego sierść jest cieniutka, nie przetrzyma zimy w boksie!!! Dodatkowo bardzo ciężko znosi zamknięcie w kojcu...

Dlatego jeśli nie jest Ci obojętny dalszy los Kapsla i możesz stworzyć mu kochający dom zadzwoń lub napisz...
[FONT=Arial] [/FONT]

Posted

Tekst jest super. Zmieniłabym tylko 1 fragment z:
"Został porzucony w lesie, gdzie miał dokonać się jego żywot. Tylko taki sposób przyszedł do głowy byłym „właścicielom”, aby się go pozbyć.."
na:
"Został porzucony w lesie! - tylko taki sposób pozbycia się niechcianego psa przyszedł do głowy byłym „właścicielom” Kapsla - ludziom bez serca i odrobiny wyobraźni."
Trzeba też napisać o wizytach przed i po-adopcyjnej oraz o tym, że pies będzie wykastrowany.

Nie wiem czy jest wykastrowany – jutro zadzwonię do schroniska i zapytam. Na pewno przed adopcją musi zostać wykastrowany. Zapytam też czy możemy podać kontakt na schronisko w ogłoszeniach. Jak tylko czegoś się dowiem, dam znać.

Posted

Dzisiaj rozmawiałam z panią kierownik z opolskiego schroniska (to bardzo sympatyczna osoba). :)

Najnowsze informacje dotyczące KAPSLA:
Charakter: pies zrównoważony, otwarty na ludzi
Kastracja: tak
Szczepienia: przeciwko wściekliźnie oraz pozostałe szczepienia
CHIP: posiada
Stosunek do kotów: nie lubi
Stosunek do dzieci: nie wiadomo
Kontakt ws. adopcji (na ogłoszenia): Pani Lidka - pracownik schroniska - tel: 691585094
Pani Lidka ma bezpośredni kontakt z psem.

Usłyszałam same pozytywy na temat Kapselka. To kochane stworzonko. Trzeba szybko znaleźć mu domek!

Będę wdzięczna za aktualizację I strony.

Dziewczyny przygotowujące ogłoszenia: teraz juz mamy wszelkie info potrzebne do ogłoszeń. Możecie przystąpić do dzieła. :)