Ewka :) Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Dzisiaj na spacerku pani, która przechodziła zachwyciła się jaka nasza Bonia jest piękna :) Wczoraj była cudowna podczas wieczornego spotkania ze znajomymi w mieszkaniu. Ufna, łagodna i wesoła:loveu: Quote
Kapsel Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Jeszcze piękniejsza będzie jak dojdzie do siebie, zobaczycie! :loveu::loveu::loveu: Quote
Ewka :) Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Kilka zdjęć z dzisiejszego spacerku :) Nasza piękność:iloveyou: Quote
Kapsel Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Jeszcze chudzieńka, szczególnie na pierwszym zdjęciu, ale widać już po niej, że chce żyć, że ma dla kogo :multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu: Śliczna jest ;) Ewka:) :calus::calus::calus::Rose: Quote
fizia Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Cudne zdjęcia!! Zdecydowanie lepiej wygląda :) Quote
Ewka :) Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Zaczynam szkolenie Boni :) Bardzo szybko się uczy, chociaż brakuje jej delikatności w odbieraniu nagrody :look3: rzuca się łapczywie na ręce. Ale spokojnie, może trochę podgryzione, ale nadal jej mam :mdrmed: Na razie uczymy się do mnie, siad, waruj, patrz tu i zostaw. Ma przekrwione oczka :| Macie jakiś pomysł dlaczego tak może być?:???: Nie mam pojęcia skąd się u naszej boksi to wzięło, od początku takie miała. Quote
andegawenka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Ewka :) napisał(a):Zaczynam szkolenie Boni :) Bardzo szybko się uczy, chociaż brakuje jej delikatności w odbieraniu nagrody :look3: rzuca się łapczywie na ręce. Ale spokojnie, może trochę podgryzione, ale nadal jej mam :mdrmed: Na razie uczymy się do mnie, siad, waruj, patrz tu i zostaw. Ma przekrwione oczka :| Macie jakiś pomysł dlaczego tak może być?:???: Nie mam pojęcia skąd się u naszej boksi to wzięło, od początku takie miała. Moja też miała, brak kanałów łzowych stąd częste infekcje... Quote
andegawenka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Na początku leczyliśmy a póżniej już tylko przy silnych infekcjach bo to walka z wiatrakami. Krople i maść tylko na receptę. Tych w wolnej sprzedaży nie podawałam... Quote
Kapsel Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Ewka :) napisał(a): Ma przekrwione oczka :| Macie jakiś pomysł dlaczego tak może być?:???: Nie mam pojęcia skąd się u naszej boksi to wzięło, od początku takie miała. Ja tez przerabiałam czerwone oczka, oj wiele razy, kiedyś nawet było podejrzenie wrzodu boksera. Wylądowałam u Garncarza, gdzie stwierdził, że wszystko w porządku, tylko kazał mi sztuczne łzy stosować do końca życia. Na czerwone oczka dostawał różne i antybiotyki w kroplach i inne już nawet teraz nazw nie pamiętam, ale najlepiej zapytac się weta, może to tylko zapalenie spojówek, więc da odpowiednie kropelki do oczu. Może mieć tez przerost tzw. trzeciej powieki. Koniecznie zapytajcie się weta. Quote
Agnezia Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 Od początku widziałam u suni te przekrwione oczka, aż dziwię się, że weterynarz nie zwrócił na nie uwagi podczas wizyty. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Quote
_Goldenek2 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Przywlokłam się za Kapselkową, bo stosuje groźby uważane za karalne ;). Poczytam wątek. Quote
tatankas Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Możliwe,że jej coś w te oczka wpadło,czy ma też jakieś zapalenie,ale może i też nic jej nie być,może taka jej uroda.Moja sunia ma oczka takie czerwone od początku,po prostu bardziej opadające dolne powieki i wygląda to tak: Quote
andegawenka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 [quote name='tatankas']Możliwe,że jej coś w te oczka wpadło,czy ma też jakieś zapalenie,ale może i też nic jej nie być,może taka jej uroda.Moja sunia ma oczka takie czerwone od początku,po prostu bardziej opadające dolne powieki i wygląda to tak: Moja też miała takie odwleczone no i brak kanałów łzowych..wieczny problem i ciągłe pytania na spacerach...dostawała cincol krople i maść gentamicynę... Quote
tatankas Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Moja nic nie dostaje,nic nie dostawała,oczy takie są po prostu,poza tym wszystko ok.Kanaliki łzowe na pewno są,bo mokre ślady(jak to u bokserków)są,więc nie ma potrzeby. Quote
Kapsel Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 _Goldenek2 napisał(a):Przywlokłam się za Kapselkową, bo stosuje groźby uważane za karalne ;). Poczytam wątek. Poczytaj Cioteczko Goldenkowo-Boksiowa i doradź co z tymi oczętami Bonki zrobić :question::) Quote
_Goldenek2 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Czytam, ale ja nie weterynarz. Ja z byle czym to pędzę do specjalisty i to nie jednego, bo diagnoza musi mi się potwierdzić. Niestety, wielu wetów jest zwyczajnie niedouczonych :angryy::angryy::angryy: Quote
Kapsel Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 _Goldenek2 napisał(a):Czytam, ale ja nie weterynarz. Ja z byle czym to pędzę do specjalisty i to nie jednego, bo diagnoza musi mi się potwierdzić. Niestety, wielu wetów jest zwyczajnie niedouczonych :angryy::angryy::angryy: A szkoda, wielka szkoda, że wetem nie jesteś, ale byśmy dobrze miały :-D Quote
Topi Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Melduje się osobisty kierowca Bony: czekam w środę o 19.30 tam gdzie zawsze. Quote
Kapsel Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Topi napisał(a):Melduje się osobisty kierowca Bony: czekam w środę o 19.30 tam gdzie zawsze. Topi :buzi::buzi::buzi::Rose: Quote
Ewka :) Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dziękujemy ogromnie! Bonia też :) Dzisiaj już gryzła piszczącą piłkę!:Cool!: Quote
Kapsel Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Ewka :) napisał(a):Dziękujemy ogromnie! Bonia też :) Dzisiaj już gryzła piszczącą piłkę!:Cool!: Sama widzisz Ewka:) to jest tak jak z dzieckiem, każdy dzień przynosi coś nowego, a jaka radość ogromna :smile::smile::smile: Quote
Faro Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Przyczyną czerwonych spojówek moze byc też odczyn alergiczny - Bona z pewnoscią na cos była/jest uczulona . Myślę, że jak skończą sie te problemy to i oczka beda lepsze . Jak jej łapcie /"stopki" ?Nadal takie "rozpulchnione"/zapuchniete ? Czy już troche lepsze ? To oststnie zdjęcie jest najlepszym świedectwem, że Bonitka zdrowieje !!! Quote
Recommended Posts