Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj Bonitka była sterylizowana. Już jest w domku, ale swoje przeżyliśmy... zostawić sunię u weta, i to jeszcze taką leżącą na stole z otwartym pyskiem i welfromem w łapce :(
Dobrze, że już po wszystkim, teraz odpoczywa. Była jeszcze słabiutka jak ją odbieraliśmy, ale wszystko poszło dobrze. Przy okazji wetki zrobiły jej porządek z kłem bo złamany jakoś wrastał :/

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Potrzebuje rady, czy jeśli Bonia miała zabieg w czwartek to czy może już zacząć chodzić na trochę dłuższe spacery? Energia ją rozpiera i od momentu kiedy przyszłam z pracy łazi za mną z piłką :/ A nie powinna skakać :| Gryźć pewnie też nie powinna za dużo, bo ma szwy na dziąśle :| Nie zajme jej czytaniem książki :eviltong: Po jakim czasie od sterylki Wasze sunie chodziły na długie spacery?? Sunia zanudzi mi się na śmierć albo zamęczy mnie piłką :evil_lol:

Posted

Moja po 3 dniach była gotowa do boju, ale ją ograniczaliśmy. Gamoń z niej straszny w kubraczku nawet po schodach nie potrafiła zejść, a bez kubraczka na działce szalała. Więc cały czas nosiła kubraczek który miał ją hamować ;)

Posted

Moja Lolka w takich momentach jest bieda, chora, nieszczęśliwa i tylko litować się nad i nią - wtedy jej to gra:roll:
Ale rzeczywiście...jak miała na sobie ubranko to nieszczśliwa była jeszcze bardziej i wogóle mogłaby się z legowiska nie ruszać. Bez ubranka było lepiej;)

Posted

O matko to nasza odżyła i szaleje, przynosi kapcie, podgryza, warczy, nie ten pies, a właściwie nie ta suka :P co parę miesięcy temu. Wet powiedziała nam ostatnio, że nie ma już malessezji :D Będziemy ją kąpać raz na czas, ale skończyliśmy ketokonazol :multi:

Ale dalej nie wiem czy może się już bawić po tym zabiegu, a szaleje jak pijany zając :evil_lol: Zamęczy mnie w końcu :roll:

• 3 weeks later...
Posted

Muszę się pochwalić! Bonisia jest po prostu cudna! Ma piękną brązową sierść, jak prawdziwa boksia znosi wszystkie tulenia i ściskania, robi łołoło ;-) a na spacerach najchętniej bawiłaby się z każdym psiakiem. Ostatnio szalała przy buldogu staruszku, tarzała się przy nim, skakała, zachęcała do zabawy :) Długich spacerów nigdy dość, bawiłaby się nawet z jeżem... Zaczęła nawet ostrzegać gdy ktoś otwiera drzwi kluczem. Chyba już się całkiem zadomowiła. Postaramy się zrobić trochę zdjęć w Święta. 2 psy + trójka dzieci + 10oro dorosłych... zobaczymy czy przetrwamy :evil_lol:

Wesołych Świąt!!!

Posted

Cudnie!! :) Zazdroszczę tej chęci zabawy ze wszystkimi psami, moja Śrubka ma odwrotnie...

Wesołych, spokojnych i szczęśliwych Świąt - w takim gronie nie może nie być wesoło :)

Posted

Tak Bonisia wygląda po około pół roku u nas :)

Niestety pogoda nam się średnio udała, ale i tak psiaki pobiegały trochę :lol: Szkoda tylko że nie chcą się dogadać :mad:

Bonita zagania Luckiego i chyba jest zazdrosna bo odgania go od nas, a znów Lucky się jej boi i na nią powarkuje i niestety zaczęły nam się gryźć :-( Nici póki co z zostawianiem ich razem bez opieki :shake:

Posted

Zmieniła się nie do poznania! :)

Mam nadzieję, że z Luckim się w końcu dogadają, może potrzebują więcej czasu. Na zdjęciach wyglądają całkiem przyjaznie, razem biegają, może nie będzie tak źle.

• 3 weeks later...