Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boziuniu,jaka ona chudzinka i te jej łapki-zaczerwienione i podpuchniętę.Bida wiele musiała się wycierpieć,teraz musi być tylko lepiej.Trzymamy kciuki za sunię.
Ja tam bym suchej nie dawała,moja jak schudła na wakacje(była na suchym),to właśnie na gotowanym kurczaczku tylko,że z makaronem i marchewką ją podtuczyłam-2kg w 2 tygodnie.

Posted

A moja jak jadła ryż lub makaron z kurczakiem to wiecznie głodna chodziła i była potwornie chuda, może nie potrafiłam dobrze zbilansować nie wiem. Natomiast na suchej zaczęła wyglądać jak normalny pies a nie anorektyk.

Posted

[quote name='Agnezia']A moja jak jadła ryż lub makaron z kurczakiem to wiecznie głodna chodziła i była potwornie chuda, może nie potrafiłam dobrze zbilansować nie wiem. Natomiast na suchej zaczęła wyglądać jak normalny pies a nie anorektyk.[/QUOTE]

Dokładnie tak, u moich dzieci na suchym boksio się błyszczy, ciałka nabiera i qpka normalna...

Posted

Są jakieś puszki wysokoenergetyczne, ale to musi zalecić, czy zadecydować vet, bo to on powie najlepiej czym boksi najlepiej odbudować i masę mięśniową i skórną, żeby wyglądała jak normalna boksia.

Wieźliśmy Dolbego do Łodzi, to na parkingu bałam się że ktoś mnie opierniczy, do jakiego ja stanu psa doprowadziłam. Strasznie chudziutki jest, ale Bonitka :shake::crazyeye::crazyeye::crazyeye: bez porównania :shake:

Posted

Wydaje mi się, że to dobry pomysł, ale może jednak niech wet się wypowie. Zeby nie było, że Bonka dziś je gotowane, jutro suchą Purinę a w poniedziałek wet każe jej podawać jeszcze coś innego. Zaraz się przyplącze jakaś biegunka i będzie problem.

Posted

Jasne, tak będzie najlepiej.
Tak mi się tylko przypomniało, że krakowskie wolontariuszki często tym kurowały jakieś zabiedzone psiaki i koty - może więc można zapytać weterynarza.
Bo z drugiej strony bardzo prawdopodobne, że jest coś jeszcze lepszego, co poleci.

Posted

Dziewczyny, a czy suchą karmę powinnam jej rozmaczać? Dzięki temu miałaby w tym trochę płynu i chyba łatwiej byłoby trawić i nie pęczniałoby w brzuszku?

Posted

Niestety, tylko razem z jedzonkiem :| i to trochę pomogło, bo rano normalnie się załatwiła :) Sika dużo, więc nie rozumiem skąd ona tyle tego bierze.
Mam jeszcze pytanko, jak to jest z suczkami? Miałam do czynienia tylko z psami i wiem, że mogą zaznaczać teren tysiące razy ;) A czy suka na spacerze sika tylko raz?

Posted

Moja Jenny sika parę razy po trochu. Ale rano to raz i ucieka do domu. Ja tez miałam zawsze psy. Najlepiej odpowie Andegawenka i Agnezja bo one miały dziewczynki boksie ;)

Posted

Nie zaznacza terenu, sika kilka razy i już. Może gdzieś poczuje zbyt silny zapach (np suki z cieczką) i wtedy przykryje, ale chyba to nie jest tak ważne jak u psów że dosłownie zalewa wszystko co się da:evil_lol:

Posted

Z tego co widać to w sikaniu :evil_lol: i jeszcze taka różnica, że sunia ma cieczkę, a pies nie, znaczy ma też cieczkę jak sunia ma cieczkę, czyli różnicy brak :D

Posted

Psichicznie są inne, jak u ludzi. Wierniejsze,spokojniejsze, no ale cieczki i ciąże urojone. Nie rozumiem czemu moja nigdy nie miała, Tak na wszelki wypadek unikaj zabawek przytulanek, bo zrobi sobie z tego szczeniaka lub pobudzi urojine macierzyństwo. U w i e l b i a j ą panów na 2 nogach...obłędnie. Wszystko bedziesz robić a pan gwizdnie i suczki nie masz, pobiegnie za panem. Z racji tego że tylko mnie Kara miała, podlizywała się pijaczkom pod sklepem. Swoją drogą miłość była wzajemna.

Posted

Ach ta uległość do mężczyzn ;)
Czy wiecie może czy jest na forum temat o psach ze schroniska? Chodzi mi o porady, doświadczenia, jak mam się zachowywać wobec niej, czego mogę się spodziewać.

Wklejam zdjęcie Boni (mam nadzieje, że się uda).