Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bonia miała weekend pełen wrażeń :) Poznała moją rodzinkę, posiedziała sobie na powietrzu pół dnia iii poznała Luckiego, psiaka moich rodziców. Lucky - wulkan energii szalał jak zobaczył Bonitę i zebrało mu się na "zaloty", Bonia powarkiwała na niego, podgryzała, a ten niezmordowanie próbował dalej. Oboje byli bardzo zadowoleni z zabawy :) Nie chcieliśmy przemęczać Boni, dlatego zostawiliśmy ją w ciepłym samochodzie. Lucky to strasznie wesoły psiak, ma mnóstwo energii i boksiową naturę. Mam nadzieje, że Bona już niedługo mu dorówna :p
Skończyliśmy antybiotyk, coraz częściej wychodzimy na dłuższe spacerki, Bonia robi się też bardziej chętna do zabaw :multi:

Posted

:)

Dziewczyny, jak myślicie, czy możemy dać Boni tabletki na odrobaczenie teraz? Następną wizytę u jej weta mamy za dwa tygodnie, ale może warto byłoby ją już odrobaczyć? Ostatni raz był chyba w maju przed szczepieniem w schronisku, bo chyba zawsze trzeba przed nim odrobaczyć psa? Może to też jest powodem tego, że nie tyje nam boksia?:confused:

Posted

[quote name='Kapsel']To ona po schronie nie była odrobaczana??? :crazyeye: Koniecznie Ewka, koniecznie musi być odrobaczona i to może być powodem że nie tyje, zdecydowanie![/QUOTE]

Uwaga z tym tyciem ;) bo za dwa tygodnie do auta mi się Bonita nie zmieści.

Posted

Ewuś konieczne jest odrobaczenie, ale trzeba powtórzyć, pamietaj. Tabletki zależą od wagi psa. Boksia wyciągnięta ze schronu Puław, miała tysiące :crazyeye::crazyeye::crazyeye: jaj wszelkiego rodzaju robali, a tez taka chudzieńka była i nie mogła przytyć.

Posted

Też się dziwiłam, że vet o tym nie wspomniał, ale nie byłam pewna jak często odrobacza się psy :-? Po jakim czasie powinniśmy powtórzyć?
A to najnowsze zdjęcia Boni

Taka z niej chudzinka ciągle :(

A tak wygląda do góry brzuchem :-P

Posted

To zalezy pewnie jaki środek, ja pamiętam że po dwóch tygodniach kolejny raz odrobaczałam, a Ty Ninuś?

Bonusia w nowej kreacji, ślicznie wyglada, tylko na pewno przez te robale nie tyje :shake:

Posted

Nie znam nazwy leku który dostał na tesiemca, ale ze jednorazowy lek to pewne bo pytałam czy trzeba powtórzyć. Są leki na robale jedorazowe lub w odstępach na jaja.Kara dostawała naprzemiennie nie wciąż ten sam.

Posted

tasiemiec...brrr :smhair2: I to przechodzi po tabletkach???
Powtórzymy odrobaczanie na pewno, żeby Bonitka mogła szybko wrócić do zdrowia. Wybijemy wszelkie robale :angryy:
Bonia dzielnie zostaje w domu po 9 godzin kiedy my jesteśmy w pracy, nie rozrabia. Mam wyrzuty sumienia jak ją zostawiam rano, że bidulka siedzi sama :(
A dzisiaj kąpiel w dziegciu ;-)

Posted

Przechodzi po tabletkach. To właśnie tasiemiec powoduje że pies nie przybiera na wadze ,inne robale nie są aż tak żarte (nie wiem czy Bonita jest do końca zdjagnozowana i to jest przyczyną niedowagi).Nie zaszkodzi poprosić swojego lekarza rodzinnego o tabletki na robaczyce. Tylko powiedz że to profilaktyka, bo się przestraszy i będzie chciał Cię wysłać na badanie kału.

Posted

Grrr, co za ludzie... :mad:

A Bona przed chwilą zrobiła coś bardzo dziwnego, poszła na przedpokój i przyniosła stamtąd siatkę z dłuugą linką, którą ostatnio dała mi dla niej mama, położyła ją na swoim miejscu i się położyła. Nie wiem co mi chciała powiedzieć :???: Na spacery używamy innej smyczy. A właśnie rozmawialiśmy o tym, kto mógł być jej właścicielem.