andegawenka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ewka :) napisał(a):Mam nadzieje, że już ich nie ma, ale w środę pomęczymy jej veta o powtórzenie, żeby na 100% pozbyć się wszystkiego :) Próbowałam wyedytować mój post żeby usunąć powtarzające się zdjęcie, ale zmiana nie chcę się zapisać :| przez edycję zaawansowaną próbowałaś? Quote
Agnezia Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Ewka do nauki spokojnego chodzenia przydatne są szelki easy walk. Nie rozwiązują problemu, ale łatwiej zapanować nad psem i na spokojnie go uczyć. A nie są tak inwazyjne jak kolczatka. AAA i są dość tanie. Quote
Ewka :) Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Andegawenko, dzięki za radę! Udało się! :multi: Agnezio, świetny pomysł, spróbuje na pewno! A czy przy takich szelkach nic psiakowi nie grozi? :???: Czekają nas zakupy z Bonitą - szelki, kaganiec i wysuwana smycz :) Już nawet ma pudełko na swoje zabawki ;) Jak przypomnę sobie Aliego i jego metodę zabaw... :roflt:Przychodził z czymś ciekawym w mordce i tylko stał i czekał na naszą reakcję i uciekał :evil_lol: Zazwyczaj to było coś typu bielizna :eviltong: Raz nawet zabrał mi telefon. I jaką miał radochę jak uciekał dookoła dużego stołu, a ja za nim :roflt: Quote
Agnezia Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Ewka :) napisał(a):Andegawenko, dzięki za radę! Udało się! :multi: Agnezio, świetny pomysł, spróbuje na pewno! A czy przy takich szelkach nic psiakowi nie grozi? :???: Czekają nas zakupy z Bonitą - szelki, kaganiec i wysuwana smycz :) Już nawet ma pudełko na swoje zabawki ;) Jak przypomnę sobie Aliego i jego metodę zabaw... :roflt:Przychodził z czymś ciekawym w mordce i tylko stał i czekał na naszą reakcję i uciekał :evil_lol: Zazwyczaj to było coś typu bielizna :eviltong: Raz nawet zabrał mi telefon. I jaką miał radochę jak uciekał dookoła dużego stołu, a ja za nim :roflt: Szelki są bezpieczne, jedyne co się może stać to obtarcia (ale to od każdych może być) ale mają takie osłonki co ma zabezpieczać właśnie przed obtarciami. A odnośnie smyczy automatycznej to nam ją odradzano przy nauce nie ciągnięcia. Quote
Ewka :) Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Już piszę co u nas :) Bonita była w środę u weta na wizycie, niestety waga pokazała 21 kilo :( Ale! Przez duże A, dzisiaj gdy byliśmy u weta koło nas po tabletki na odrobaczenie, waga pokazała 24 kg! Liczę na to, że może z tamtą wagą jest coś nie tak. Tak czy siak Bona jeśli w ogóle przybiera na wadze to bardzo powoli :| Wyniki krwi wyszły lepiej, ale musimy jeszcze podjechać żeby pobrali krew na badanie trzustki o którym pan wet chyba wcześniej nie pomyślał :| Nadal bierze te same leki, doszła tylko maść na uszka. I tu jak usłyszałam o aplikowaniu maści rano i wieczorem, i czyszczeniu uszu co 3 dni to mina mi zrzedła... Przypomniałam sobie naszego kota, który na cokolwiek z uszami reagował wściekłą agresją ;) Bonitka na szczęście przy samym aplikowaniu kremu jest super spokojna :multi: Ufff... jeszcze mam ręce, zobaczymy co będzie po czyszczeniu :P Bonie czasami trzęsła się głowa, na początku myślałam, że to z zimna, ale wtedy trzęsła by się cała. Wet powiedział, że to od uszu. Oby maść pomogła szybko. A Bonisia jeszcze nie wie, że za tydzień wyjeżdżamy na troszkę dłuższy weekend. Moi rodzice pożyczą nam samochód już jutro :multi: W sobotę jedziemy do mojej rodziny z Boną na urodzinki mojej mamy, a po imprezie do domku w Szczawnicy. Zostaniemy tam do poniedziałku :) Mam nadzieje, że Bonitka zniesie dobrze to wszystko. Przy spacerach bardzo się ożywia i cieszy więc myślę, że spacery po niewielkich górkach dobrze jej zrobią. W dodatku spotkają się z Luckim, więc będzie szaleństwo :loveu: Lucky w poniedziałek ma być kastrowany, więc będzie na pewno bezpiecznie i spokojnie, może na imprezie będą mogli spokojnie przebywać razem? Trzymam za niego kciuki, żeby mu to szybko i bezboleśnie minęło i żeby szybciutko wrócił do zdrowia. Jest przecudnym psiakiem, wesołym, łagodnym łobuziakiem :loveu: A smyczka wysuwana przyda się na dłuższe spacerki, żeby Bonitka mogła sobie chodzić po krzaczkach i niuchać swobodnie :) Quote
Kapsel Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Ewka, ale macie fajne plany :multi::multi::multi: Bonka się ucieszy na pewno, one lubia jak coś sie dzieje, lubia gości, lubią jazdę samochodem ;) Cieszymy się z wagi Bonki, pewnie tamta zepsuta była :cool3::cool3::cool3: Aż Wam zazdroszczę tej eskapady. Proszę przekaż swojej Mamie życzenia najserdeczniejsze od nas :smile::smile::smile: I do tego Szczawnica...echh ja ja bym chciała do Szczawnicy :placz: Co do czyszczenia uszu, to moje bardzo sa grzeczne, bo to ja robię, czyli delikatnie i one wiedzą, że żadna krzywda im się nie stanie ;) Quote
andegawenka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Faro napisał(a):Już dwie rodziny pytają o Bonkę . ...dobre te domki, wiedzą że Niunia nie jest zbyt zdrowa:crazyeye::crazyeye: Quote
Kapsel Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Lepszego domku dla Bonki jak Ewki, to ja chyba nie widzę :shake: Quote
fizia Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Kapsel napisał(a):Lepszego domku dla Bonki jak Ewki, to ja chyba nie widzę :shake: oj ja chyba też Quote
Kapsel Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 andegawenka napisał(a):A Bonka jak ma ,DS czy tymczas? Bonka jest na tymczasiku :kiss_2: Quote
Ewka :) Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Dzięki dziewczyny :) Ja tak się czasem zastanawiam czy nie lepiej by jej było w domku z dużym ogrodem w dużej rodzinie gdzie zawsze ktoś jest w domu. Za każdym razem gdy ją zostawiam idąc do pracy serce mi się kraje, że bidulka będzie sama. Z drugiej strony i tak przesypia większość dnia, ożywia się wieczorami na długich spacerach, więc może nie jest tak źle? Bonia właśnie leży ze mną w łóżku, bo mnie coś przeziębienie wzięło :roll: A z tą wagą to ja sobie porozmawiam ;-) też się staram myśleć, że to z nią jest coś nie tak,a nie z naszą Boną :eviltong: Nie wyobrażamy sobie oddać Bony, zwłaszcza jak pomyślimy o tym, że ludzie często biorą psiaki,a później nagle zmienia im się sytuacja życiowa :| Zresztą po tych wszystkich kąpielach, wizytach u weta, codziennym smarowaniu uszek, spacerkach ojjj zapłakałabym się gdyby ktoś nam ją zabrał i jeszcze oddał jak się znudzi :mad: Ostateczna decyzja będzie po powrocie z wyjazdu, ale już nie wyobrażamy sobie mieszkanka bez Boni. Też się zakochałam w Szczawnicy Kapselku :) Dłuugo szukałam domku dla nas. Miałam miliony wymagań ;-) Z paru trzeba było zejść niestety, np. ogrodzenie :| Chyba nie ma ogrodzonych domków do wynajęcia w zimie. Ale, mogę polecić Wam dziewczyny domek na wakacje w Krościenku. Byliśmy tam kiedyś z naszym boksiem z rodzinką. Domek jest nieduży, z ławeczkami i stolikiem na zewnątrz, hamakiem, a co najważniejsze - ogrodzony :loveu: Nasz Ali mógł sobie biegać do woli :multi: Przeżyłam czyszczenie uszek, nie męczyłam jej za długo bo później chowała głowę w moje kolana ;-) Dziękuje w imieniu Mamy za życzonka:) Quote
Kapsel Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Oj Ewuś, Ewuś :loveu::loveu::loveu: tak czujemy i myślimy po cichuteńku o tym, że nie oddasz jej. Też bardzo byśmy chciały aby została u Ciebie, u Was :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Czekamy zatem na decyzję cierpliwie.:p Ewka daj mi jak możesz adres tego domku w Krościenku na pw, trzeba myślec o wakacjach, a co! :smile: Quote
Ewka :) Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Już wysyłam wiadomość z kontaktem do domku :p Plany zawsze warto robić bo dodają skrzydeł :loveu: A wakacje już tuż tuż, jeszcze tylko zima i wiosna ;-) Quote
Agnezia Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Tak myślałam, że Ewka nie odda Bonki ;) Dziś będę rozliczać bazarek, który był na nią wystawiony :) Będzie troszkę pieniążków :) Quote
Ewka :) Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Jak tu oddać takie cudo :loveu: Wczoraj leżałam sobie w łóżku, a Bonita spała rozwalona na moich nogach ;) Tak się zastanawiam, może coś poradzicie, bo Bonia jest ciągle głodna :| Nawet po zjedzeniu swojej porcji. Może powinna dostawać więcej? Niby je tyle ile wskazują producenci, ale ciągle patrzy z nadzieją na każde jedzonko :( Szuka go po koszach na śmieci... :( Została już dwa razy odrobaczona, wątroba coraz lepiej, trzustka w porządku. Quote
Agnezia Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 My dajemy sporo więcej niż zalecają producenci. Gabi jest bardzo aktywna i ma większe zapotrzebowanie. Quote
Kapsel Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Produceni zalecaja dla psów normalnych nie wychudzonych takich jak Bonka. Ja myslę, że trzeba jej dawać więcej trochę, przeciez ona musi nadrabiać straty ;) Częście a po trochu ale więcej, niz zalecaja, to dla niej za mało, zdecydowanie! Quote
Ewka :) Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Dostaje jak dla psiaka 30 kilowego, ale spróbuję zwiększyć na wyjeździe ilość jedzonka, zobaczymy czy się uspokoi głodomorek :) Z tym częściej niestety się nie da... :roll: oboje pracujemy, więc Bonitka dostaje miskę rano i wieczorem. Quote
Kapsel Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Ewka, nie ma co tak idealnie trzymać się zaleceń producenta, trzeba na chłopski rozum jej dawać jedzonko. Żeby odbudowała troszkę ciałka musi jeść więcej i widać że jej organizm sie domaga skoro buszuje w koszu na śmieci ;) Quote
Ewka :) Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Bardziej trzymałam się zaleceń weta, ale oczywiście ja jestem za podtuczaniem :eviltong: Quote
Ewka :) Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Chciałam tylko dodać, że kończymy sterydy i część lekarstw:multi: W poniedziałek podjedziemy z nią do veta żeby ją zobaczył (póki mamy samochód od rodziców bo później będziemy znów zamęczać Topika:oops:) i dowiemy się co dalej. Tak sobie spała słodko przytulona ostatnio :loveu: A tu widać, że sierść już dużo lepiej wygląda :p Przyznaje się, że poległam w walce, bo jak takiej słodkości nie wpuścić do łóżka... Quote
_Goldenek2 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Teraz ja do Was po prośbie.... http://www.dogomania.pl/threads/1970...4#post15804394 Quote
Recommended Posts