karusiap Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 W brzusiu Zabki zawierucha....niestety mamy ciaze:( Quote
fizia Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Kurcze, niedobrze... to jaki jest teraz plan? A jak Ona się czuje/ zachowuje? Quote
Kenny Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 o proszę...w takim razie tym lepiej, że już złapana Żabcia...co by było gdyby urodziła na ulicy, masakra... Quote
karusiap Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Zachowuje sie co raz lepiej. Tzn w boksie obszczekuje,ale juz nie sztywnieje postawiona na ziemi tylko idzie,nie pewnie ale idzie na szeleczkach. U weta paraliz, w aucie tez. Pan dr ma do mnie dzwonic jak cos ustala z druga lekarka.Bo Zabka nie szczepiona,ale w ciazy szczepienie to i tak zly pomysl. Wiec prawdopodobnie w tym tyg bedzie sterylka.... Quote
kopciuszek Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Kurcze Żaba, a tak trzymałam kciuki .... Quote
fizia Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Faktycznie całe szczęście, że nie urodziła na ulicy... Cieszę się, ze przynajmniej juz chce chodzić normalnie, nie trzeba Jej nosić - zawsze to jakiś krok do przodu Quote
karusiap Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 fizia napisał(a):Faktycznie całe szczęście, że nie urodziła na ulicy... Cieszę się, ze przynajmniej juz chce chodzić normalnie, nie trzeba Jej nosić - zawsze to jakiś krok do przodu Nie jest to jeszcze chodzenie na dlugie spacery...raczej przejscie po kawaleczku krotkiej trasy....ale trzeba byc dobrej mysli;) Quote
fizia Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 hehe to ostatnie, to jak surykatka :) Dalej minka niepewna, ale wydaje mi się, że już nie aż tak, jak na tych poprzednich zdjęciach czy Żabka ma krzywy nosek czy mi się wydaje? Quote
karusiap Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Wlasnie przy robieniu zdjec to zauwazylysmy:)Spytam weta czy to taki urok pysia;) Quote
fizia Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 dziwne, bo w sumie tak patrzę na te poprzednie zdjęcia i tam aż tak tego nie widać chociaż może tu tez troszkę, a na tym wyżej ma krzywy, ale w drugą stronę, może Ona rusza nosem na boki :) a tu dość wyraźnie Może coś Ją ugryzło i ma spuchnięte? no chyba, że to kwestia zdjęć tylko Quote
Kenny Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 faktycznie, nosek krzywy. musi to doktor obejrzeć. a to francesco nullo to jakieś feralne chyba. dziś w tym samym miejscu gdzie Żabka koczowała została znaleziona bezdomna kocia rodzina -nowi lokatorzy 'lokum' Żaby ciężarna kicia, tatuś kot i trójka maluchów - nie dały się złapać, śpią w kartonie - jakby powtórka z rozrywki tylko że po kociemu...ehhh :/ i dokarmiać też by się przydało jakby ktoś miał czas... Quote
wojtuś Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='karusiap']Zachowuje sie co raz lepiej. Tzn w boksie obszczekuje,ale juz nie sztywnieje postawiona na ziemi tylko idzie,nie pewnie ale idzie na szeleczkach. U weta paraliz, w aucie tez. Pan dr ma do mnie dzwonic jak cos ustala z druga lekarka.Bo Zabka nie szczepiona,ale w ciazy szczepienie to i tak zly pomysl. Wiec prawdopodobnie w tym tyg bedzie sterylka.... Oj Żabka jest już coraz lepiej:) A ta sterylka będzie chyba konieczna Karusia a po sterylce Żabka wraca od razu do hoteliku? Jak to jest z Psiakami hotelowymi po sterylce czy kastrowaniu. Dzięki za dzisiejszą wizytę:Rose: Quote
karusiap Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='wojtuś']Oj Żabka jest już coraz lepiej:) A ta sterylka będzie chyba konieczna Karusia a po sterylce Żabka wraca od razu do hoteliku? Jak to jest z Psiakami hotelowymi po sterylce czy kastrowaniu. Dzięki za dzisiejszą wizytę:Rose: Po sterylkach i kastracjach psiaki wracaja do hoteliku. Zawsze po zabiegu pies idzie do budynku, nawet jelsi mieszkal na zewnatrz. Ale Zaba ma i tak boks budynkowy. Weterynarze swietnie wykonuja zabiegi wiec nie ma obaw. A p.Tomek zaglada do takiego delikwenta czesciej. Quote
fizia Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Najważniejsze, że będzie pod dobrą opieką Quote
wtatara Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Kenny napisał(a):faktycznie, nosek krzywy. musi to doktor obejrzeć. a to francesco nullo to jakieś feralne chyba. dziś w tym samym miejscu gdzie Żabka koczowała została znaleziona bezdomna kocia rodzina -nowi lokatorzy 'lokum' Żaby ciężarna kicia, tatuś kot i trójka maluchów - nie dały się złapać, śpią w kartonie - jakby powtórka z rozrywki tylko że po kociemu...ehhh :/ i dokarmiać też by się przydało jakby ktoś miał czas... a tam został ten karton. ale maluchy zimy w kartonie nie przezyją Może zgłosić aby ich złapali Quote
fizia Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Karusiu - a jak Żabka stoi finansowo? Ta Pani opłaca faktycznie hotelik? A jak ze sterylką? Quote
Kenny Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 wtatara napisał(a):a tam został ten karton. ale maluchy zimy w kartonie nie przezyją Może zgłosić aby ich złapali zgłosiłam do fundacji Tweety. dziewczyny z fundacji przyjechały, ale złapać się ich nie dało, bo to wszystko strasznie dzikie, ludzi się boją :( mają im tam postawić dwie budki dla kotów i jakoś złapać mamę, żeby wysterylizować, bo już jest w następnej ciąży :( maluchy śliczne, ale zwiewają na widok człowieka, wbiegają na ulicę i robi się niebezpiecznie. złapałyśmy kocura-tatę, ale strasznie się wkurzył i agresję włączył, trzeba było wypuścić. Jakoś radzi sobie na wolności. Ja się tylko boję takich ludzi jak ta baba z balkonu, że im te budki zabiorą i maluchy zamarzną faktycznie :( Quote
karusiap Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Biedne kociaczki:( Jakbym mogla pomoc dajcie znac. Wlasnie dzwonil do mnie p.Tomek,ze oficjalnie potwierdza iz Zabka nie ma krzywego pysia:evil_lol:Jeszcze to sprawdze;) Co do finansow, Pani Monika pisala mi,ze wkrotce wplaci jakies pieniazki, bo ma wazne sprawy rodzinne na razie. Sterylka zostanie zrobiona i poprosze o zapisanie rachunku na mnie, a splace..no mam nadzieje, ze jakos splace. Poczatkowo Pani Monika mowila,ze i na to da wiec wciaz mam taka nadzieje. Pomoc by sie jednak na pewno przydala.Jesli ktos moze np bazarek zrobic:oops: A za hotelik bede placila po miesiacu.Mam nadzieje,ze bede miala z czego placic... Jutro bede u wetow z innym psiakiem wiec zapytam o ustalenia co do Zaby. Quote
Elka_Ka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [SIZE="3"]Zapraszamy na manifestację w sprawie mordowni w Dyminach. Przyłączcie się, pokażmy kieleckim urzędasom, ilu nas jest! http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestacj%C4%99-przy%C5%82%C4%85cz-si%C4%99-do-nas!!! Quote
fizia Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Ja mogłabym zrobić bazarek cegiełkowy - np. wirtualne, zielone żabki po 5 zł Ostatnio sporo takich bazarków i widzę, ze nawet są chętni Tylko czy ktoś mógłby użyczyć swoje konto, żeby zbierać te pieniążki? Quote
karusiap Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 fizia napisał(a):Ja mogłabym zrobić bazarek cegiełkowy - np. wirtualne, zielone żabki po 5 zł Ostatnio sporo takich bazarków i widzę, ze nawet są chętni Tylko czy ktoś mógłby użyczyć swoje konto, żeby zbierać te pieniążki? Byloby super Fiziu:loveu: Kto pomoze z kontem?Ja sie boje,ze juz sie nie polapie:oops: p.Tomek podwiezie Zabeczke w kontenerku dla bezpieczenstwa,a i Pana dr uczulilam, zeby bardzo uwazac na nasze malenstwo.Powiedzial,ze pamieta jakie miala oprzyrzadowanie podczas pierwszej wizyty wiec wie o co chodzi:evil_lol::lol: Zabka bedzie pod stala kontrola lekarzy, a ja pojade do niej w czwartek, bo wczesniej mam wozenie paru psiakow po wetach.Zapraszam chetnych:) Quote
Recommended Posts