Jump to content
Dogomania

Wierna *ŻABKA* od kwietnia mieszka pod balkonem przy Fr.Nullo-MA DOM!!!Pozostał DŁUG!

Recommended Posts

• Replies 793
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zachowuje sie co raz lepiej. Tzn w boksie obszczekuje,ale juz nie sztywnieje postawiona na ziemi tylko idzie,nie pewnie ale idzie na szeleczkach.
U weta paraliz, w aucie tez.

Pan dr ma do mnie dzwonic jak cos ustala z druga lekarka.Bo Zabka nie szczepiona,ale w ciazy szczepienie to i tak zly pomysl. Wiec prawdopodobnie w tym tyg bedzie sterylka....

Posted

Faktycznie całe szczęście, że nie urodziła na ulicy...

Cieszę się, ze przynajmniej juz chce chodzić normalnie, nie trzeba Jej nosić - zawsze to jakiś krok do przodu

Posted

fizia napisał(a):
Faktycznie całe szczęście, że nie urodziła na ulicy...

Cieszę się, ze przynajmniej juz chce chodzić normalnie, nie trzeba Jej nosić - zawsze to jakiś krok do przodu

Nie jest to jeszcze chodzenie na dlugie spacery...raczej przejscie po kawaleczku krotkiej trasy....ale trzeba byc dobrej mysli;)

Posted

hehe to ostatnie, to jak surykatka :)

Dalej minka niepewna, ale wydaje mi się, że już nie aż tak, jak na tych poprzednich zdjęciach

czy Żabka ma krzywy nosek czy mi się wydaje?

Posted

dziwne, bo w sumie tak patrzę na te poprzednie zdjęcia i tam aż tak tego nie widać

chociaż może tu tez troszkę, a na tym wyżej ma krzywy, ale w drugą stronę, może Ona rusza nosem na boki :)

a tu dość wyraźnie

Może coś Ją ugryzło i ma spuchnięte?

no chyba, że to kwestia zdjęć tylko

Posted

faktycznie, nosek krzywy. musi to doktor obejrzeć. a to francesco nullo to jakieś feralne chyba. dziś w tym samym miejscu gdzie Żabka koczowała została znaleziona bezdomna kocia rodzina -nowi lokatorzy 'lokum' Żaby ciężarna kicia, tatuś kot i trójka maluchów - nie dały się złapać, śpią w kartonie - jakby powtórka z rozrywki tylko że po kociemu...ehhh :/ i dokarmiać też by się przydało jakby ktoś miał czas...

Posted

[quote name='karusiap']Zachowuje sie co raz lepiej. Tzn w boksie obszczekuje,ale juz nie sztywnieje postawiona na ziemi tylko idzie,nie pewnie ale idzie na szeleczkach.
U weta paraliz, w aucie tez.
Pan dr ma do mnie dzwonic jak cos ustala z druga lekarka.Bo Zabka nie szczepiona,ale w ciazy szczepienie to i tak zly pomysl. Wiec prawdopodobnie w tym tyg bedzie sterylka....
Oj Żabka jest już coraz lepiej:)
A ta sterylka będzie chyba konieczna
Karusia a po sterylce Żabka wraca od razu do hoteliku? Jak to jest z Psiakami hotelowymi po sterylce czy kastrowaniu.

Dzięki za dzisiejszą wizytę:Rose:

Posted

[quote name='wojtuś']Oj Żabka jest już coraz lepiej:)
A ta sterylka będzie chyba konieczna
Karusia a po sterylce Żabka wraca od razu do hoteliku? Jak to jest z Psiakami hotelowymi po sterylce czy kastrowaniu.

Dzięki za dzisiejszą wizytę:Rose:
Po sterylkach i kastracjach psiaki wracaja do hoteliku. Zawsze po zabiegu pies idzie do budynku, nawet jelsi mieszkal na zewnatrz. Ale Zaba ma i tak boks budynkowy. Weterynarze swietnie wykonuja zabiegi wiec nie ma obaw. A p.Tomek zaglada do takiego delikwenta czesciej.

Posted

Kenny napisał(a):
faktycznie, nosek krzywy. musi to doktor obejrzeć. a to francesco nullo to jakieś feralne chyba. dziś w tym samym miejscu gdzie Żabka koczowała została znaleziona bezdomna kocia rodzina -nowi lokatorzy 'lokum' Żaby ciężarna kicia, tatuś kot i trójka maluchów - nie dały się złapać, śpią w kartonie - jakby powtórka z rozrywki tylko że po kociemu...ehhh :/ i dokarmiać też by się przydało jakby ktoś miał czas...

a tam został ten karton.
ale maluchy zimy w kartonie nie przezyją
Może zgłosić aby ich złapali

Posted

wtatara napisał(a):
a tam został ten karton.
ale maluchy zimy w kartonie nie przezyją
Może zgłosić aby ich złapali

zgłosiłam do fundacji Tweety. dziewczyny z fundacji przyjechały, ale złapać się ich nie dało, bo to wszystko strasznie dzikie, ludzi się boją :( mają im tam postawić dwie budki dla kotów i jakoś złapać mamę, żeby wysterylizować, bo już jest w następnej ciąży :( maluchy śliczne, ale zwiewają na widok człowieka, wbiegają na ulicę i robi się niebezpiecznie. złapałyśmy kocura-tatę, ale strasznie się wkurzył i agresję włączył, trzeba było wypuścić. Jakoś radzi sobie na wolności. Ja się tylko boję takich ludzi jak ta baba z balkonu, że im te budki zabiorą i maluchy zamarzną faktycznie :(

Posted

Biedne kociaczki:(
Jakbym mogla pomoc dajcie znac.

Wlasnie dzwonil do mnie p.Tomek,ze oficjalnie potwierdza iz Zabka nie ma krzywego pysia:evil_lol:Jeszcze to sprawdze;)

Co do finansow, Pani Monika pisala mi,ze wkrotce wplaci jakies pieniazki, bo ma wazne sprawy rodzinne na razie.

Sterylka zostanie zrobiona i poprosze o zapisanie rachunku na mnie, a splace..no mam nadzieje, ze jakos splace. Poczatkowo Pani Monika mowila,ze i na to da wiec wciaz mam taka nadzieje.
Pomoc by sie jednak na pewno przydala.Jesli ktos moze np bazarek zrobic:oops:

A za hotelik bede placila po miesiacu.Mam nadzieje,ze bede miala z czego placic...

Jutro bede u wetow z innym psiakiem wiec zapytam o ustalenia co do Zaby.

Posted

Ja mogłabym zrobić bazarek cegiełkowy - np. wirtualne, zielone żabki po 5 zł

Ostatnio sporo takich bazarków i widzę, ze nawet są chętni

Tylko czy ktoś mógłby użyczyć swoje konto, żeby zbierać te pieniążki?

Posted

fizia napisał(a):
Ja mogłabym zrobić bazarek cegiełkowy - np. wirtualne, zielone żabki po 5 zł

Ostatnio sporo takich bazarków i widzę, ze nawet są chętni

Tylko czy ktoś mógłby użyczyć swoje konto, żeby zbierać te pieniążki?

Byloby super Fiziu:loveu: Kto pomoze z kontem?Ja sie boje,ze juz sie nie polapie:oops:

p.Tomek podwiezie Zabeczke w kontenerku dla bezpieczenstwa,a i Pana dr uczulilam, zeby bardzo uwazac na nasze malenstwo.Powiedzial,ze pamieta jakie miala oprzyrzadowanie podczas pierwszej wizyty wiec wie o co chodzi:evil_lol::lol:

Zabka bedzie pod stala kontrola lekarzy, a ja pojade do niej w czwartek, bo wczesniej mam wozenie paru psiakow po wetach.Zapraszam chetnych:)