Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W ogolnym watku dopiewskim dodalam chyba jeszcze jakies zdjecia Sprezynki. RObie generalny spis psow od trzech godzin. Zaraz mi nadgarstek odpadnie :)

Mala nie jest chipowana, u nas sie tego nie robi. Kontakt na mnie : 889 787 929

Ja nie umiem ladnie pisac, wiec jak dla mnie jest super :)

• Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze piszesz, cioteczko, co ty opowiadasz ;). Ja to dopiero jestem "antytalent literacki" :oops:
Tel "dam" do Ciebie, mail i tak z reguły jest mój (bądź są dwa- mój i kogoś jeszcze), ponieważ sama aktywuję ogłoszenia. Fotki "pościągam" z obu wątków.
Napisałam "przytulisko pod Poznaniem", żeby Sprężynka nie trafiła do "niewiadomo kogo" - a tak chętna osoba będzie musiała się skontaktować najpierw z nami i wtedy mamy możliwość sprawdzić domek.

Posted

[quote name='BeaBono']Dobrze piszesz, cioteczko, co ty opowiadasz ;). Ja to dopiero jestem "antytalent literacki" :oops:
Tel "dam" do Ciebie, mail i tak z reguły jest mój (bądź są dwa- mój i kogoś jeszcze), ponieważ sama aktywuję ogłoszenia. Fotki "pościągam" z obu wątków.
Napisałam "przytulisko pod Poznaniem", żeby Sprężynka nie trafiła do "niewiadomo kogo" - a tak chętna osoba będzie musiała się skontaktować najpierw z nami i wtedy mamy możliwość sprawdzić domek.

wspaniale !!!:loveu:

Posted

Dzis bylysmy z Ania w przytulisku i zastalam bardzo nieprzyjemna sytuacje. Uslyaszalam odglosy walki wiec pobieglam do jedynego boksu, w ktorym sa dwa psy, do Spręzynki i jej kolezanki Tiny. Spręzynka lezala na plecach, lapki w gorze, a Tina na niej stala i warczala. Nie gryzla jej dotkliwie, tylko pokazywala kto tu rzadzi.
Miarka sie przebrala, wzielam Spręzynkę na rece i przenioslam do innego, pustego boksu.
Mala teraz jest sama w boksie i jest totalnie nieszczesliwa.
Jak Ania wgra zdjecia to pewnie bedzie i nowe zdjecie naszej przylepki, choc jej temperament utrudnial tez robienie zdjec :)
Ania konsultowala sie z innym lekarzem, ktory uwaza, ze gdyby mala znalazla DT lub DS moglaby sie wyciszyc i uspokoic po jakims czasie i moze operacja wchodzilaby w gre. Teraz skacze na widok czlowieka bo mieszka w schronie. W DT moglaby sie wyciszyc. Tylko DT nie ma :(

Posted

[quote name='conceited']
Ania konsultowala sie z innym lekarzem, ktory uwaza, ze gdyby mala znalazla DT lub DS moglaby sie wyciszyc i uspokoic po jakims czasie i moze operacja wchodzilaby w gre. Teraz skacze na widok czlowieka bo mieszka w schronie. W DT moglaby sie wyciszyc. Tylko DT nie ma :([/QUOTE]

możliwe,ze mogła by sie wyciszyc tiger,który w klinice był uwazany za totalnie 'odjechanego'skakał,szczekał,walił głowa i trzepał uszami(ktore było operowane i nie mogło sie zagioic w zw.z tym)tam był obwiazany bandarzami,kołnierz,klatka ,ucho przyszyte do głowy,psychotropy w domu owszem żywiołowy ale normalny pies sie zrobił praktycznie odrazu.ucho tez sie wygoiło odrazu.

Posted

jejku, nikt do niej nie zaglada. Aniu zaczaruj jeszcze raz, zeby Spręzynke tez odwiedzano jak Mikiego :(

czy ktos slyszal o jakims wolnym miejscu na DT w okolicach Poznania? zrobilabym zbiorke, bazarek.

Posted

Cioteczki , umówiłam Sprężynkę na badania okulistyczne u dr Garncarza (w dniach 23-24 pażdziernik będzie w Poznaniu). Nie gniewacie się?:oops: Bardzo prosimy o wpłaty ,choćby niewielkie albo bazarki dla Sprężynki.:modla::modla::modla: Potrzebne będą środki ,żeby zapłacić za konsultację.

Posted

[quote name='KateBono']Cioteczki , umówiłam Sprężynkę na badania okulistyczne u dr Garncarza (w dniach 23-24 pażdziernik będzie w Poznaniu). Nie gniewacie się?:oops: Bardzo prosimy o wpłaty ,choćby niewielkie albo bazarki dla Sprężynki.:modla::modla::modla: Potrzebne będą środki ,żeby zapłacić za konsultację.[/QUOTE]

Dr Garncarz podobno bezdomne psiaczki konsultuje bezpłatnie. No ale na wszelki wypadek trzeba jednak zebrać trochę kasy...

Posted

[quote name='conceited']jakie wspaniale wiadomosci... tylko gdzie ten DT ? :(
tez jestem ciekawa jaki koszt tej konsultacji...[/QUOTE]

Jestem u Spręzynki... w Warszawie koszt to 80zł, nie wiem czy w Poznaniu też tyle kosztuje. Biedna sunia strasznie mi jej szkoda:(

Posted

Ciotki kochane- jeżeli dr Garncarz zdecyduje że Sprężynka ma być operowana to zaufana dogomaniaczka da jej dt :multi:! Boi się tylko, że zakocha się w suni, a nie może wziąć kolejnego psa na ds. Tak, że intensywnie zaczniemy Sprężynkę ogłaszać, tak, żeby szybko poszła do ds.