Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

enia napisał(a):
Aniu które na ferie bierzesz do socjalizacji???? może noski dwa?:lol:
wszystkie sa cudowne maluszki i jak pachną.......dzieckiem.:p

hahaha..nie podpuszczaj mnie bo....;)
Gdybym tylko miała pewność, że w ciągu dwóch tygodni znajda domek:roll: A tak szkoda by mi było takie zamieszanie w ich życie wprowadzać...

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dla Pani z dzieckiem może być Amber ( po sterylce ) . Sunia jest bardzo wesoła . Na początku mężczyźni nie wzbudzają jej zaufania ale daje się przekupić .

Posted

[quote name='Beata R']Witam,
mam zapytanie z ogłoszenia allegro ze wskazaniem na MISIĘ, napisała potencjalna zainteresowana:
"Witam!!!
Poszukuję niewielkiego pieseczka(takiego,który mógłby zamieszkać w bloku,w dwupokojowym mieszkanku),najlepiej wysterylizowaną sunię,która lubi zabawy z małym dzieckiem.Mieszkam w Bydgoszczy,więc czy nie byłoby problemu z transportem zwierzatka?
Pozdrawiam!!!
Agnieszka (Otowice)."

Szczerze mówiąc, jak słyszę "zabawy z małym dzieckiem" to źle mi się to kojarzy :cool3: Co sądzicie?

W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo psa owej Pani proponuję zakup pluszowego pieska do zabawy dla jej dzieciny; absolutnie dom nie dla psa!
EMIR

Posted

to dla kgogo mają być psy, emir?

Skoro pani jest zorientowana co to sterylka, to znaczyz e jest odpowiedzialna....

Psy sa dla ludzi nie tylko dla takich, którzy świata poza nimi nie widzą :cool3:

Posted

Ania W napisał(a):
Trzeba pani uśiwadomić , że w przypadku psów schroniskowych raczej nie ma mowy o sprawdzeniu reakcji na dziecko (bo i jak ?). Można natomiast zaproponować najspokojnieszą, łagodną i uległą psinę.
Myślę , że z panią dobrze jest zachować kontakt i wypytać :czy ma doświadczenie z psami ? w jakim wieku jest dziecko ? oraz uświadomić, że w przypadku każdego "nowego" psa - niezależnie czy sczeniak czy dorosły na przynajmniej na początku należy zachować maximum ostrożności.
Szczeniak wchodzi w grę tylko wtedy gdy pani zechce zająć się jego wychowaniem od podstaw.
Ja pomyślałam o emriowej Isi - wpawdzie nie jest bardzo rozrywkowa ale za to bardzo przytulasta, spokojna...Jest też na tyle młoda że przyzywczai się do nowych warunków. Tylko to moja ulubienica i chciałabym żeby trafiła do specjalnej rodzinki ;-)

NIE DAM ani Isi a ni żadnej psiny ze szczeniakami włącznie jako zabawki dla nawet najwspanialszego dziecka; w wychowywanie szczeniaka przez pania która ma małe dziecko też nie wierzę
EMIR

Posted

Beato, ja proszę żebyś dała znać jak będziesz wiedziała coś więcej o tej pani. Uważam, że jedna wypowiedź to trochę za mało, żeby kogoś definitywnie skreślić, choć zgadzam się , że sformułowania zawarte w liście od tej pani są conajmniej niefortunne. Myślę, że warto zadać sobie trud, żeby zdobyć więcej informacji. Nic nas to nie kosztuje a szansa, choćby niewielka, na znalezienie domu dla jakiejś psa (niezależnie skąd on będzie) jest tego warta.

Posted

Znalazłam:multi: Beato to ja przed godziną pytałam na Allegro o Pestkę i wątek na Dogo:lol:
Szukam szczeniaka dla mojej mamy.Jak najmniejszego.Ale nie musi być wyłącznie kurdupelek tylko tak do pół łydki ew.przed kolano.Najlepiej jakby był czarny lub podpalany ale sądzę, że inny kolorek też mogę pokazać.
Niedawno odeszła ich malutka sunia przygarnięta ze schroniska.Przegrała z parwo.Najpierw była wielka rozpacz bo pół roku kwarantanny ale po konsultacji z paroma wetami okazało się że jeśli szczeniak będzie zaszczepiony lub już po parwo to mogą zaadoptować.Dwójka emerytów ale jeszcze na fleku.Dzieci zdecydowanie dorosłe.
Wpadła mi w oko na Allegro Pestka ale jeśli sa jakieś inne małe to bardzo bym prosiła o zdjęcia i króciutka informację na maila: [email protected] Nie przebrnę przez cały wątek:shake:

Przy okazji do sprawdzania domków w Bydgoszczy niezawodna jest Estera:cool3:

Posted

Doszło.Odpowiedziałam.Bardzo dziękuję:loveu:Najbardziej mi się podoba Pestka ale to nie moja decyzja.Przekażę zainteresowanym ale troszkę to potrwa bo nie mają netu.

Edit: właśnie doszła reszta zdjęć.Dostałam oczopląsu.Cóz za śliczności:loveu:

Posted

Odnosnie pani z Bydgoszczy - w Bydgoszczy jest schronisko, bardzo dobrze prowadzone, blisko - mysle ze w sytuacji kiedy pani ma male dziecko i adopcja moze "nie wypalic" (ja tez niestety mam bardzo ostrozne podejscie do osob z malymi dziecmi), najlepiej jest zeby pani skontaktowala sie ze "swoim" schroniskiem.
Transport psa do Bydgoszczy jest sprawa skomplikowana, spowrotem (puk puk) - jeszcze bardziej.
Bydgoskie schronisko prowadzi akcje "wez psa na wakacje" - mozna uwazac co sie chce o tej metodzie, ale dzieki niej wiele psow znalazlo domy, sa ludzie ktorzy nie odwaza sie podjac tak powaznej decyzji na wiele lat, a po wyprobowaniu - zako****a sie w psiaku. Moze pani wlasnie w ten sposob znajdzie pieska.

Na miejscu pani moze sprawdzic w schronisku relacje pieskow i corki, moze otrzymac fachowa pomoc ze strony schroniska - wydaje mi sie ze w tym przypadku jest to jedyne sensowne wyjscie....
Osobiscie nie wydalabym psa na taka odleglosc, szczegolnie jesli jest to "dom wysokiego ryzyka" (to zaden przytyk osobisty, tylko stwierdzenie faktu - mialam kiedys male dzieci i psa i tez bylam takim domem ;-) )

Posted

Ja już nie wiem, co mam robić z tym psem :( :( :( Jak nie biegunka (około tydzień temu ostatnia), to dziś wymiotuje od rana i zwymiotowała mi już całe śniadanie. Leży maleństwo pod kołderką i się trzęsie :( :( :( Widać, że niewyraźna jest :(:(
Ale na spacerku normalnie biegała, bawiła się z innymi psami. W nocy/ nad ranem/ zaczęła się trzęść troszkę, ale myślałam, że jej zimno jest :( Potem ten spacerek normalny, a potem takie wymioty i teraz leży w kłębuszek zwinięta pod kołdrą :(:(:(

Musiałam się wyżalić, bo już nie mam siły na następną chorobę :(

Akcja w szkole ruszyła, dzieci zbierają przede wszystkim jedzenie i zabawki dla szczeniaczków wg zamówienia emir, ale też ręczniki itd. Mają konkurs plastyczny i konkurs na najładniejsze psie imię. Szkoła wirtualnie adoptuje psiaka (to już pewne), ale mamy nadzieję z Panią Dyrektor, że jakieś dzieci/dziecko z rodzicami zdecydują się indywidualnie zaadoptować jeszcze jakieś inne psiaki. Szkoła bardzo chętna do przeprowadzenia loterii, żeby kupić z dochodu np. najpotrzebniejsze jedzonko specjalistyczne (jednego dziecka mama prowadzi sklep zoo i pomogłaby w hurcie kupić wszystko dla szkoły -> dla Emir) dlatego proszę o zbiórkę przedmiotów na loterię dla dzieci w szkole podstawowej czyli od 7-12 lat. Loterię przeprowadzilibyśmy około kwietnia, maja - bardzo proszę o pomoc!!

Dla dzieci ogromną atrakcją będzie wizyta psiaka w szkole i tu dziękuję serdecznie Bea100, za oferowaną pomoc i czynny udział w akcji z Harmoszką :) Podejrzewam, że tego dnia ani jedno dziecko nie opuści lekcji :loveu:

Dziękuję Ani_W za doping i wsparcie duchowe :)

No i oczywiście jury pilnie poszukiwane jak już wyżej stoi, więc proszę się nie bić, tylko spokojnie zgłaszać swą kandydaturę - dla wszystkich starczy :D

Jeden chłopiec podszedł do mnie i powiedział "gdy będę duży i dorosły też będę
miał schrosniko i będę ratował zwierzęta!" Rośnie nam nowa ekipa :loveu:
Inny chłopiec powiedział, że mają 5 psów i przygarniętych i ze schroniska :loveu:
No i jedna dzieczynka zapytała "A czy ten pies nas pogryzie?" :evil_lol:
Ogólnie bardzo fajnie się zapowiada cała ta akcja w szkole, dzieci są zainteresowane. Trzymajmy kciuki za hojne dary dla psiaków :)

Posted

Imanca jesteś WIELKA!!! i Twoje dzieci są super! :p
ciekawe czy pobijecie zbiórkę Ani?:loveu:
ja mam maskotki czy to nadaje sie na loterię???

Posted

Imanca a może podaj psu aspirynę? Bo innych leków typu panadol itp nie wolno ale aspiryna jest dla psa wskazana - tak mi wet powiedział i jak moj pies miał infekcję organizmu to kazał mu aspirynę podać

Posted

proszę o zbiórkę przedmiotów na loterię dla dzieci w szkole podstawowej czyli od 7-12 lat. Loterię przeprowadzilibyśmy około kwietnia, maja - bardzo proszę o pomoc!!

proszę pamiętać że ja mam wór zabawek od Osiołka i trzymam na tę loterię!:lol:

Posted

Kori napisał(a):
to dla kgogo mają być psy, emir?

Skoro pani jest zorientowana co to sterylka, to znaczyz e jest odpowiedzialna....

Psy sa dla ludzi nie tylko dla takich, którzy świata poza nimi nie widzą :cool3:

Ok; ale gdy w domu jest małe dziecko - pies staje sie dodatkiem i zwykle brak czasu na cokolwiek nie mówiąc o wychowywaniu szczeniaka. Ogólnie :psy są dla ludzi, którzy decydują się na psa - towarzysza ich życia a nie psa- dodatek; są ich milośnikami i mają świadomość obowiązków jakie na siebie przyjmują; mają czas, by go psu poświęcić i mają środki na utrzymanie i ew. leczenie psa ( gdy zajdzie potrzeba)
pozdrawiam EMIR

Posted

Amber była dzisiaj u weta . Została odrobaczona i ma już książeczkę ,
Miała zrobione USG ( wygląda na to ,że jest jajkiem bez niespodzianki ) .
Sterylka została umówiona na sobotę .

Posted

to dobrze, że niespodzianki nie ma...My lubimy niespodzianki, ale nie takie ;-)
Trzymamy kciuki! Nieoficjalnie wiem ,że Amber jest świetna w domu, bardzo grzeczna, spokojna. Lubi spaghetti ;-)Nie lubi małych piesków. Fajnie byłoby gdyby po zakończenia leczenia od razu pojechała do nowego domku :-)

Posted

[quote name='enia']Imanca jesteś WIELKA!!! i Twoje dzieci są super! :p
ciekawe czy pobijecie zbiórkę Ani?:loveu:
ja mam maskotki czy to nadaje sie na loterię???

Oj wątpię w pobicie Ani, bo to maleńka szkoła, która ma w sumie 52 dzieci :)
Myślę, że maskotki są super dla dzieciaków. Może mamy dojścia do jakichś sponsorów/firm reklamowych/ kogokolwiek kto ufundowałby ze dwie "grubsze" nagrody dla dzieci na zachętę? Albo chociaż bilet do kina na seans z rodzicem :) Nie znam się na tym :oops:

Poza tym wcale nie jestem wielka, bo jestem gapa zapominalska i trzeba mnie ze wszystkim gonić, ale jak się zmobilizuję, to działam :)

I jeszcze zapomniałam napisać, że wszystkie dzieci dostały uloteczkę z listą rzeczy, które zbieramy i z informacją, że "Emir" jest OPP i można im wpłacić 1% podatku. Chyba idealny moment, bo ludzie zaczynają się rozliczać - sama się pochwalę, że to sprytne było z mojej strony :evil_lol: I jeśli chociaż jedna osoba wpłaci po tej uloteczce pieniążki na psiaki, to już będzie super :loveu:

Posted

Allegro:
ponownie wystawiłam - Żelki i Dżekiego
i jeszcze dodałam:
- Isia
-Jaga
-Duszka
- Rusłan
- Nutka i Żorżyk
- Iskierka, Toga, Ptyś, Żarcik, Kłopot, Arras
- Czarok

Posted