Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='emir']Misio pojechał do swojego prawdziwego domu!!!
Wielu szczęśliwych lat życia u dobrych, wrażliwych i kochających Ciebie ludzi :laola:
EMIR

SUPER !!!:multi: :multi: :multi:

Posted

Post EVITY:
Spróbowałam zrobić małe podsumowanie psiaków -odnośnie ich ogłaszania w necie. Czekam na wszelkie sugestie (spis obejmuje też allegro)
Węgrowiacy, którzy mają założony wątek na dogo i szukają domów:
Krecik (ogłoszony że szuka domku na allegro)
Rysio (ogłoszony, jest na allegro)
Żanetka (jest u Emir-ogłoszona, jest na allegro)
Beza (brak ogłoszeń)
Sara (ogłoszona- szykuje się super domek :lol:)
Żelki (są u Emir-ogłoszone, są na allegro)
Tigra (ogłoszona, jest na allegro)
Lala i Miś (są u Folen na tymczasie- ogłoszone, są na allegro)
Myszka (brak ogłoszeń)
Miki (brak ogłoszeń)

Psiaki z Węgrowa, które nie mają osobnych wątków na dogo, ale są na Stronie schroniska :
Dobek (ogłoszony)
Dusia (ogłoszona, jest na allegro)
Cygan (ogłoszony)

W węgrowskiej Galerii znalazłam jeszcze takie cudeńka do adopcji:
Malinka (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Figa (brak ogłoszeń)
Fiona (brak ogłoszeń)
Misia (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Alaska (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Groszka (jest u Emir- ogłoszona, jest na allegro)

Pozostaje jeszcze kwestia psików, które są w Fundacji Emir :
Szczeniaki z Węgrowa (Ptyś, Kłopot, Czorcik, Toga, Iskra, Arras, Gwiazdka (już w nowym domku i Żarcik) są ogłoszone i są na allegro.
Ogłoszony jest też Guffi (jest na allegro)i Salsa no i węgrowskie Żelki (są na allegro).

Pozostałe psiaki z kartoteki Ani:
Bonanza (jest u Emir- brak ogłoszeń)
Dżeki (jest u Emir- brak ogłoszeń, jest na allegro)
Fuks (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Pchełka (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Pestka (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Wiórka (jest u Emir- ogłoszona, jest na allegro)
Cicha (jest u Emir- brak ogłoszeń, jest na allegro)

Pozostałe psiaki z Fundacji Emir:
Benio (ogłoszona)
Duszka
Nela (ogłoszona)
Nutka (ogłoszona)
Żorżyk (ogłoszona)
Wiki (brak ogłoszeń)
Atos (brak ogłoszeń)
Bambi (brak ogłoszeń)
Ziuta (brak ogłoszeń)
Ringo (brak ogłoszeń)
Lulka (brak ogłoszeń)
Laszka (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Rex (brak ogłoszeń)
Homer (brak ogłoszeń)
Troska (brak ogłoszeń)
Kobalt (brak ogłoszeń)
Basza (brak ogłoszeń)
Czupurek (brak ogłoszeń)
Bolek (brak ogłoszeń)
Tytan (brak ogłoszeń)
Barney (brak ogłoszeń)
Gaja (brak ogłoszeń)
Gabi (brak ogłoszeń)
Dobosz (brak ogłoszeń)
Mańka (brak ogłoszeń)
Figiel (brak ogłoszeń)
Aga (brak ogłoszeń)
Rusłan (brak ogłoszeń)
Rika (brak ogłoszeń)
Wezyr (brak ogłoszeń)
Placek (brak ogłoszeń)
Gratka (brak ogłoszeń)
Jacek (brak ogłoszeń)
Turkus (brak ogłoszeń)
Hajduczek (brak ogłoszeń)
Korek (brak ogłoszeń)
Kapsel (brak ogłoszeń)
Kira (brak ogłoszeń)
Bobik (brak ogłoszeń)
Perła (brak ogłoszeń)
Milka (brak ogłoszeń)
Bilbo (brak ogłoszeń)
Morro (brak ogłoszeń)
Bari (brak ogłoszeń)
Zibi (brak ogłoszeń)
Dingo (brak ogłoszeń)
Pikuś (brak ogłoszeń)
Nocka (brak ogłoszeń)
Kamaro (brak ogłoszeń)
Tomi (brak ogłoszeń)
Lisio (brak ogłoszeń)
Atena (brak ogłoszeń)
Aza (brak ogłoszeń)
Amber (brak ogłoszeń - jest u Jo37 - ja dam ją na allegro)
Jeśli chodzi o namiary- to dla psów, które są pod opieką Fundacji Emir (Żabia Wola pod Warszawą) myślę, że można podawać tel. 0 601 300 726 (na stronie Fundacji są fotki i krótkie opisy poszczególnych psiaków), a dla psów ze schroniska to prawdę mówiąc nie wiem jaki więc czekam na sugestie ;-)
I jest jeszcze prośba o podawanie gdzie jaki psiak został ogłoszony, żeby sie nie dublować.
Aha i jeszcze cioteczki od allegro prosimy o krótkie podsumowanie co i jak ;-)
nowe domki mają już Kędziorek vel Bursztynek, Mona, Filipek, Fredzio, Wilma vel Sznurówka, Oluś, Borysek, Vega, Corgi, Migotki, Max, Amigo, Sonia, Szarlotka, Melcia, Masza, Gwiazdka, Misio, Laleczka i mnóstwo szczeniaków i inne, które pewnie pominęłam. To taka optymistyczna wieść na koniec :lol:.

Posted

Melcia znalazła domek, ale trójka jej rodzeństwa też ;-)
Niektóre z tych psów z Fundacji, które podała Olga nie są do adopcji (pamiętasz, mówiłaś , że Mucha nie, Burżuj też chyba nie i wydaje mi się że jeszcze przynajmnej jeden pies).
Lala i Miś już w nowym domu.
Trzeba byłoby wystawić jeszcze Amber.

Posted

na razie leży...Cztery psiaki są, ale chciałabym dojść do kilkunastu ;-) Liczyłam na Fotki z Węgrowa, ale się nie udało...
Zapominiałabym! Chyba będzie nam potrzebny wolontariusz z Opola. Poszły już zdjęcia do potencjalnej rodziny adopcyjnej (tfu,tfu, żeby nie zapeszyć) i wydaje się że to bardzo dobry dom, ale gdyby w razie czego ktoś osobiście zechciał podrzucić umowę ;-)

Posted

Spokojnie, spokojnie...To namiar od Folen i jak już go chwyciliśmy to nie puścimy ;-) Ja wysłałam zdjęcia i czekamy na odpowiedź...Trzymamy kciuki i nie zapeszamy. Domek jest baaardzo obiecujący :-)

Posted

Już jestem . Sunia to w połowie ideał a w połowie mały rozbójnik .
Najpierw ideał - sunia znakomita do mieszkania . Nie niszczy , nie brudzi i nie szczeka . Pięknie chodzi na smyczy . Znakomicie jeździ samochodem .
Musiała mieszkać w domu . Jest sympatyczna do ludzi choć zdecydowanie nieufna w stosunku do męźczyzn . Za mną chodzi krok w krok i cały czas merda ogonem . Ma swój kocyk na który znosi zabawki ,które dostaje ale nie umie się nimi bawić .Rozumie tylko komendę na miejsce .
Wczoraj dostała świńskie ucho - wystarczyło na 10 minut .

A teraz druga strona Ambry - zdecydowanie nie lubi małych piesków i suczek . Robi się z niej szczotka i warczy .Czasami bez ostrzeżenia rzuca się na psiaki . Na razie na duże psy się nie rzuca W parku robi się z niej pies polujący . Kiedy widzi wiewiórkę usiłuje się do niej podkraść i chwycić . Robi przy tym bardzo śmieszną minę .
Sunia nie ma jeszcze swojego wątku . Nie ma też jeszcze umówionej sterylki . Niestety nie mam aparatu cyfrowego więc nie ma zdjęć .
Gdyby ktoś miał poprzednie zdjęcia i mógł założyć wątek to ja już dalej będę działac .

Posted

No, Cioteczki, doczekalysmy sie relacji :p
Ja jestem usatysfakcjonowana.

Jako ze mam kilka zdjec Amberowych - sprobuje zalozyc watek ( to bedzie moj pierwszy raz wiec badzcie wyrozumiali - to potrwa :oops: ).
A moze zasugerujecie jakis "lapiacy" tytuł?

Folenko, z dnia na dzien jestes lepsza w tych banerkach ;)

Posted

dotarłam w koncu na watek. i od razu z wielkimi przeprosinami na kynolo znowu ruszyło a ja wypowiedziałam sie nie tylko za siebie ale i za Was :D
wracam do siebie na forum wszelkie informacje prosze wysylac na pw lub maila jesli w czyms moge pomoc to bardzo chetnie ale w miare mozliwosci.

Posted

Ja szykuję ogłoszenia w necie dla piesków węgrowskich z kartoteki czII (niektóre są też w galerii) czyli dla Misi, Alaski, Malinki i Fuksa :lol:

Evita miała ogłaszać Dżekiego, Cichą i Krecika, ale nich potwierdzi :roll:

Posted

Ania W napisał(a):
...Chyba będzie nam potrzebny wolontariusz z Opola. Poszły już zdjęcia do potencjalnej rodziny adopcyjnej (tfu,tfu, żeby nie zapeszyć) i wydaje się że to bardzo dobry dom, ale gdyby w razie czego ktoś osobiście zechciał podrzucić umowę ;-)

Myśle, że Agga z Opola mi nie odmówi :p

Posted

Dziewczyny, czy Beza juz ma jakis domek? albo szanse na domek? a jej podrosniete szczenie (o ile dobrze zrozumialam, bo calego watku nie sposob przejsc) jest jeszcze?
Mozemy wziac do siebie na tymczas i szukac domu - wstepnie jakis zainteresowany jest, byle byly zaszczepione....
U nas dwa maluchy jeszcze naleczeniu niestety.
Jesli nieszczepione, to poprosze o zdjatka, jesli sa inne niz na watku, podesle potencjalnym zainteresowanym.

Posted

[quote name='paros']Ja szykuję ogłoszenia w necie dla piesków węgrowskich z kartoteki czII (niektóre są też w galerii) czyli dla Misi, Alaski, Malinki i Fuksa :lol:

Evita miała ogłaszać Dżekiego, Cichą i Krecika, ale nich potwierdzi :roll:
Wszystkie psiaki z pierwszej części kartoteki mają już ogłoszenia, a i druga część ma się ku końcowi :lol: . Aniu-z niecierpliwością oczekujemy kartoteki part III ;)
P.S. Dżeki i Cicha już ogłoszeni (Bonanza, Myszka i Miki i kilka innych też) a Krecik zaczyna się reklamować od jutra, bo czekałam na nowy tekst ;)
No i przypominam, że wszystko na bieżąco aktualizuję w poście 3206
P.S 2. Jayo- o Bezie więcej wiedzą dziewczyny bezpośrednio zaangażowane. Na pewno jutro dadzą Ci odpowiedz co i jak z Bezą ;)