Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jayo - jesli chodzi o szczeniaka Bezy - niestety juz go w schronie nie ma,
powiedziano nam,ze poszedl do adopcji.

Co do Bezy- z tego co wiem sunia jest do wziecia jeszcze.
Wiecej szczegolow wysle na pw.

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Evita normalnie się rozkręcasz jak nie wiem :p
Ja tu tylko na chwilkę wpadłam zajrzeć co się dzieje, a widzę, że praca wre ;)

Dzięki za uznanie dla banerków :oops: kiedyś będą jeszcze lepsze, chyba.. :evil_lol:

Posted

Ciekawe kto byl pierwszy :eviltong: (i czy podalysmy zbiezne info :lol: ).

Cioteczki -slyszalyscie meteorologow? Niestety zima sobie o nas przypomniala i juz zmierza :shake: Wiecie zapewne o ktorym psiaku mysle
w kontekscie mrozow...

Posted

Witam,
mam zapytanie z ogłoszenia allegro ze wskazaniem na MISIĘ, napisała potencjalna zainteresowana:
"Witam!!!
Poszukuję niewielkiego pieseczka(takiego,który mógłby zamieszkać w bloku,w dwupokojowym mieszkanku),najlepiej wysterylizowaną sunię,która lubi zabawy z małym dzieckiem.Mieszkam w Bydgoszczy,więc czy nie byłoby problemu z transportem zwierzatka?
Pozdrawiam!!!
Agnieszka (Otowice)."

Szczerze mówiąc, jak słyszę "zabawy z małym dzieckiem" to źle mi się to kojarzy :cool3: Co sądzicie?

Posted

Beata - jesli chodzi wlasnie o te zabawy z dzieckiem - to faktycznie trzeba zaoferowac sprawdzonego psa. Misia jest w schronie i szczerze mowiac nie znamy jej reakcji na dzieci.
Cioteczki, co poradzimy Beacie? Moze ktoregos ze szczeniorkow?
Mamy ich pod dostatkiem :razz:

Posted

Małe dziecko nie nadaje sie do samodzielnej zabawy z psami, nawet ze szczeniakami.Moska chyba cosik wiesz na ten temat. Trzeba wybadać pania jakie ona ma podejście itp. szczeniak to dopiero moze capnąc dzieciaka.....

Posted

enia napisał(a):
Małe dziecko nie nadaje sie do samodzielnej zabawy z psami, nawet ze szczeniakami.Moska chyba cosik wiesz na ten temat. Trzeba wybadać pania jakie ona ma podejście itp. szczeniak to dopiero moze capnąc dzieciaka.....

Trzeba pani uśiwadomić , że w przypadku psów schroniskowych raczej nie ma mowy o sprawdzeniu reakcji na dziecko (bo i jak ?). Można natomiast zaproponować najspokojnieszą, łagodną i uległą psinę.
Myślę , że z panią dobrze jest zachować kontakt i wypytać :czy ma doświadczenie z psami ? w jakim wieku jest dziecko ? oraz uświadomić, że w przypadku każdego "nowego" psa - niezależnie czy sczeniak czy dorosły na przynajmniej na początku należy zachować maximum ostrożności.
Szczeniak wchodzi w grę tylko wtedy gdy pani zechce zająć się jego wychowaniem od podstaw.
Ja pomyślałam o emriowej Isi - wpawdzie nie jest bardzo rozrywkowa ale za to bardzo przytulasta, spokojna...Jest też na tyle młoda że przyzywczai się do nowych warunków. Tylko to moja ulubienica i chciałabym żeby trafiła do specjalnej rodzinki ;-)

Posted

Ciekawe co to znaczy "male dziecko"... Ale najwazniejsze jednak to wybadanie, a potem ewentulanie sprawdzenie domku przez jakiegos dogo z Bydgoszczy.
Czy tam byl juz piesek ? Czy dziecko nie alergik? Plus to co cioteczki napisaly ponizej i inne takie :roll:

Posted

Ponieważ Imanca jest na razie odcięta od internetu spełniam jej prośbę i donoszę co następuje.
Ruszyła akcja zbiórki na rzecz węgrowskich psiaków przebywających w Fundacji Emir w szkole jej siostrzenicy. Zbierana jest karma i inne dary rzeczowe. Imanca dzielnie dźwiga to na swoich barkach. Zorganizowała także konkurs plastyczny (jury pilnie poszukiwane :-) ) oraz wirtualną adopcję psiaka. To bardzo mała szkoła ale odzew już jest wspaniały.
W imieniu Imanci - pozdrawiam wszystkich!

Posted

[quote name='Olga132']MY MAMY DOŚWIADCZENIE W TYPOWANIU NA KONKURSACH PLASTYCZNYCH....I TO W KAŻDYCH WARUNKACH!!
Wiem , wiem :p
Jakaś ciotka prosiła dzisiaj o zdjęcia....
Te maluchy już grzeją się w nowych domkach...Ciocia Folen poznaje ?

Posted

Ania W napisał(a):
Trzeba pani uśiwadomić , że w przypadku psów schroniskowych raczej nie ma mowy o sprawdzeniu reakcji na dziecko (bo i jak ?). Można natomiast zaproponować najspokojnieszą, łagodną i uległą psinę.
Myślę , że z panią dobrze jest zachować kontakt i wypytać :czy ma doświadczenie z psami ? w jakim wieku jest dziecko ? oraz uświadomić, że w przypadku każdego "nowego" psa - niezależnie czy sczeniak czy dorosły na przynajmniej na początku należy zachować maximum ostrożności.
Szczeniak wchodzi w grę tylko wtedy gdy pani zechce zająć się jego wychowaniem od podstaw.
Ja pomyślałam o emriowej Isi - wpawdzie nie jest bardzo rozrywkowa ale za to bardzo przytulasta, spokojna...Jest też na tyle młoda że przyzywczai się do nowych warunków. Tylko to moja ulubienica i chciałabym żeby trafiła do specjalnej rodzinki ;-)

DZiewczyny, to ja wypytam PAnią o dziecko, o doświadczenie z psami, uświadomię jak to ze szczeniaczkiem, chociaż Ona napisała, ze najlepiej jak by to była wysterylizowana suczka, hmmmmm?:razz: no to raczej nie szczeniaczek i jak suczka dorośnie to nie wiadomo jak to z zabawą ? Jak spoważnieje, Np. moja suczka po osiągnieciu dojrzałości już nie miała ochoty na wygłupy.
Kurcze, kurcze, ................ hmmmmmmmm? MOże napiszę tej PAni, że musiałby być przygotowana na to, Że z wiekiem pies może potrzebować wiecej spokoju, no i wogóle że trzeba pamietać ze to nie platykowa zabawka i też potrezbuje wogóle spokoju.
Kochane, czy uważacie ze tak mogłoby być?

Posted

Jasne! Trzeba pani wyłożyć kawę na ławę, ale spokojnie, żeby nie zrazić...
Myślę że jak naświetli się wszystkie za i przeciw i uzasadni to dobrem psa, który już wiele w życiu przeszedł to zrozumie. Uprzedz też że adopcja takiej bidy wiąże się zazwyczaj z wizytą przedadopcyjną i poadopcyjną, która ma na celu nie tylko kontrolę warunków ale także ewentualną pomoc rodzine, gdyby psiak sprawiał jakieś problemy.
Często psy bardzo "zabawowe" bywają nieobliczalne (np. skaczą, łapią zębami) .
Beatko, poproszę cię o zrobienie tego wywiadu środowiskowego ;-) Bardzo istotny jest wiek dziecka i uświadomienie, że pies może być jedynie towarzyszem dziecka, a nie jego zabawką (co nie znaczy , że nie można się z nim bawić..nawet trzeba ;-) )