Mośka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Jayo - jesli chodzi o szczeniaka Bezy - niestety juz go w schronie nie ma, powiedziano nam,ze poszedl do adopcji. Co do Bezy- z tego co wiem sunia jest do wziecia jeszcze. Wiecej szczegolow wysle na pw. Quote
Folen Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Evita normalnie się rozkręcasz jak nie wiem :p Ja tu tylko na chwilkę wpadłam zajrzeć co się dzieje, a widzę, że praca wre ;) Dzięki za uznanie dla banerków :oops: kiedyś będą jeszcze lepsze, chyba.. :evil_lol: Quote
Mośka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Ciekawe kto byl pierwszy :eviltong: (i czy podalysmy zbiezne info :lol: ). Cioteczki -slyszalyscie meteorologow? Niestety zima sobie o nas przypomniala i juz zmierza :shake: Wiecie zapewne o ktorym psiaku mysle w kontekscie mrozow... Quote
Mośka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Podobno wczoraj byl program na WOT o psach . Ktos to widzial, albo wie gdzie znalezc? Jak sciagnac? Quote
enia Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Ja widzialam , był Latek i schron w Celestynowie, mowa była o znecaniu sie . O kim Moska myslisz?????? Quote
Folen Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Ja widziałam na regionialnej, ale tylko taki krótki programik po 18 o Celestynowie. Quote
enia Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Ale ten program był króciutki, nie wniósł nic znaczacego . Quote
Beata R Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Witam, mam zapytanie z ogłoszenia allegro ze wskazaniem na MISIĘ, napisała potencjalna zainteresowana: "Witam!!! Poszukuję niewielkiego pieseczka(takiego,który mógłby zamieszkać w bloku,w dwupokojowym mieszkanku),najlepiej wysterylizowaną sunię,która lubi zabawy z małym dzieckiem.Mieszkam w Bydgoszczy,więc czy nie byłoby problemu z transportem zwierzatka? Pozdrawiam!!! Agnieszka (Otowice)." Szczerze mówiąc, jak słyszę "zabawy z małym dzieckiem" to źle mi się to kojarzy :cool3: Co sądzicie? Quote
Mośka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Beata - jesli chodzi wlasnie o te zabawy z dzieckiem - to faktycznie trzeba zaoferowac sprawdzonego psa. Misia jest w schronie i szczerze mowiac nie znamy jej reakcji na dzieci. Cioteczki, co poradzimy Beacie? Moze ktoregos ze szczeniorkow? Mamy ich pod dostatkiem :razz: Quote
enia Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Małe dziecko nie nadaje sie do samodzielnej zabawy z psami, nawet ze szczeniakami.Moska chyba cosik wiesz na ten temat. Trzeba wybadać pania jakie ona ma podejście itp. szczeniak to dopiero moze capnąc dzieciaka..... Quote
Ania W Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 enia napisał(a):Małe dziecko nie nadaje sie do samodzielnej zabawy z psami, nawet ze szczeniakami.Moska chyba cosik wiesz na ten temat. Trzeba wybadać pania jakie ona ma podejście itp. szczeniak to dopiero moze capnąc dzieciaka..... Trzeba pani uśiwadomić , że w przypadku psów schroniskowych raczej nie ma mowy o sprawdzeniu reakcji na dziecko (bo i jak ?). Można natomiast zaproponować najspokojnieszą, łagodną i uległą psinę. Myślę , że z panią dobrze jest zachować kontakt i wypytać :czy ma doświadczenie z psami ? w jakim wieku jest dziecko ? oraz uświadomić, że w przypadku każdego "nowego" psa - niezależnie czy sczeniak czy dorosły na przynajmniej na początku należy zachować maximum ostrożności. Szczeniak wchodzi w grę tylko wtedy gdy pani zechce zająć się jego wychowaniem od podstaw. Ja pomyślałam o emriowej Isi - wpawdzie nie jest bardzo rozrywkowa ale za to bardzo przytulasta, spokojna...Jest też na tyle młoda że przyzywczai się do nowych warunków. Tylko to moja ulubienica i chciałabym żeby trafiła do specjalnej rodzinki ;-) Quote
Mośka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Ciekawe co to znaczy "male dziecko"... Ale najwazniejsze jednak to wybadanie, a potem ewentulanie sprawdzenie domku przez jakiegos dogo z Bydgoszczy. Czy tam byl juz piesek ? Czy dziecko nie alergik? Plus to co cioteczki napisaly ponizej i inne takie :roll: Quote
Ania W Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Ponieważ Imanca jest na razie odcięta od internetu spełniam jej prośbę i donoszę co następuje. Ruszyła akcja zbiórki na rzecz węgrowskich psiaków przebywających w Fundacji Emir w szkole jej siostrzenicy. Zbierana jest karma i inne dary rzeczowe. Imanca dzielnie dźwiga to na swoich barkach. Zorganizowała także konkurs plastyczny (jury pilnie poszukiwane :-) ) oraz wirtualną adopcję psiaka. To bardzo mała szkoła ale odzew już jest wspaniały. W imieniu Imanci - pozdrawiam wszystkich! Quote
Olga132 Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 [quote name='Ania W'](jury pilnie poszukiwane :-) ) ! MY MAMY DOŚWIADCZENIE W TYPOWANIU NA KONKURSACH PLASTYCZNYCH....I TO W KAŻDYCH WARUNKACH!! Quote
Ania W Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 [quote name='Olga132']MY MAMY DOŚWIADCZENIE W TYPOWANIU NA KONKURSACH PLASTYCZNYCH....I TO W KAŻDYCH WARUNKACH!! Wiem , wiem :p Jakaś ciotka prosiła dzisiaj o zdjęcia.... Te maluchy już grzeją się w nowych domkach...Ciocia Folen poznaje ? Quote
Ania W Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Proszę zwrócić szczególna uwagę na nosek ;-)...Myśmy wzorku nie mogły odrewać...także ja jako kierowca :-) Quote
Ania W Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Dla tych maluchów szukamy jeszcze kochających rodzin... A kto chce misia? Właściwie misię , bo to dziewczynka, na dodatek mruczy jak kotek ;-) Quote
Ania W Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 A to są "barakowe" królewny...Świetne, małe sunie, przytulanki :-) Quote
Beata R Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Ania W napisał(a):Trzeba pani uśiwadomić , że w przypadku psów schroniskowych raczej nie ma mowy o sprawdzeniu reakcji na dziecko (bo i jak ?). Można natomiast zaproponować najspokojnieszą, łagodną i uległą psinę. Myślę , że z panią dobrze jest zachować kontakt i wypytać :czy ma doświadczenie z psami ? w jakim wieku jest dziecko ? oraz uświadomić, że w przypadku każdego "nowego" psa - niezależnie czy sczeniak czy dorosły na przynajmniej na początku należy zachować maximum ostrożności. Szczeniak wchodzi w grę tylko wtedy gdy pani zechce zająć się jego wychowaniem od podstaw. Ja pomyślałam o emriowej Isi - wpawdzie nie jest bardzo rozrywkowa ale za to bardzo przytulasta, spokojna...Jest też na tyle młoda że przyzywczai się do nowych warunków. Tylko to moja ulubienica i chciałabym żeby trafiła do specjalnej rodzinki ;-) DZiewczyny, to ja wypytam PAnią o dziecko, o doświadczenie z psami, uświadomię jak to ze szczeniaczkiem, chociaż Ona napisała, ze najlepiej jak by to była wysterylizowana suczka, hmmmmm?:razz: no to raczej nie szczeniaczek i jak suczka dorośnie to nie wiadomo jak to z zabawą ? Jak spoważnieje, Np. moja suczka po osiągnieciu dojrzałości już nie miała ochoty na wygłupy. Kurcze, kurcze, ................ hmmmmmmmm? MOże napiszę tej PAni, że musiałby być przygotowana na to, Że z wiekiem pies może potrzebować wiecej spokoju, no i wogóle że trzeba pamietać ze to nie platykowa zabawka i też potrezbuje wogóle spokoju. Kochane, czy uważacie ze tak mogłoby być? Quote
Ania W Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Jasne! Trzeba pani wyłożyć kawę na ławę, ale spokojnie, żeby nie zrazić... Myślę że jak naświetli się wszystkie za i przeciw i uzasadni to dobrem psa, który już wiele w życiu przeszedł to zrozumie. Uprzedz też że adopcja takiej bidy wiąże się zazwyczaj z wizytą przedadopcyjną i poadopcyjną, która ma na celu nie tylko kontrolę warunków ale także ewentualną pomoc rodzine, gdyby psiak sprawiał jakieś problemy. Często psy bardzo "zabawowe" bywają nieobliczalne (np. skaczą, łapią zębami) . Beatko, poproszę cię o zrobienie tego wywiadu środowiskowego ;-) Bardzo istotny jest wiek dziecka i uświadomienie, że pies może być jedynie towarzyszem dziecka, a nie jego zabawką (co nie znaczy , że nie można się z nim bawić..nawet trzeba ;-) ) Quote
Mośka Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Boziu, jakie cuda nam Cioteczka Ania tu zaserwowala :loveu: Nie moglam przesunac sie wyzej, nosek mnie zahipnotyzowal :lol: Quote
Ania W Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 A propos noska to jeszcze jeden podobny czeka na domek ;-)Czekają też inne , bardziej jednolicie "umaszczone" :-) Quote
enia Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Aniu które na ferie bierzesz do socjalizacji???? może noski dwa?:lol: wszystkie sa cudowne maluszki i jak pachną.......dzieckiem.:p Quote
Recommended Posts