ANETTTA Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 czyli dalej zdrówka i czystego drugiego uszka hehhe zukam kogos na wizyte przedadopcyjna do nowego dworu k. Mazowsza Quote
qeram Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 jostel5 napisał(a):Obędzie się zatem bez operacji na drugie uszko? Jak myślisz? Greta jest już gotowa,by iść do ds? Ludzie na spacerach się nią interesują? Dosyć perwersyjną zabawę sobie Niunia wymyśliła...:) A jak reagują te staranowane psy,mają siłę-po kontakcie z Gretą- chodzić?:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Co do drugiego ucha i poprawki jeszcze nie wiadomo. Najpierw trzeba na cacy wyleczyć stan zapalny. Grecia bierze antybiotyk do ucha i w pastylkach. Sunia nabrała sie juz tyle lekarstw i antybiotyków, do tego narkoza, usypianie przy badaniach że futro jej zaczęło bardzo wychodzić. Straciła dużo na wyglądzie. Bierze preparaty na sierść, witaminy i tran. Troche sie zatrzymało to linienie, ale tylko trochę. Myślę ze więcej nie wylinieje, zobaczymy. Gretę można było by już wyadoptować pod warunkiem że nowy właściciel będzie kontynuował leczenie uszu. Myślę jednak że opowiadanie w tej chwili o problemie Grety nie będzie zachęcało do adopcji ze względu na koszty. Quote
jostel5 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 No to lecz się ,Greciu,lecz skutecznie ,bo trzeba ci się już wybierać do domku stałego,choć będzie na początku smuuuuutno! Przyszły pieniążki od Haniabor-60 zł!:) Dzięki,Haniu! Quote
ANETTTA Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 ojjjj przydałby sie domek taki tzw dogomaniacki miłosnik Quote
jostel5 Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 ANETTTA napisał(a):ojjjj przydałby sie domek taki tzw dogomaniacki miłosnik Oj,tak!:) Też właśnie takie miejsce dla Grety mi się marzy...:) Quote
jostel5 Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Puściutko u Grety,nikt nie zagląda...:( Co tam u Was??? Zasypało Warszawę czy jak? Mam nadzieję,że nic złego się nie dzieje...? Quote
Kapsel Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Zaglada ciotka boksiowa, zagląda, tylko nic nie pisała ;););) Quote
ANETTTA Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Kapsel napisał(a):Zaglada ciotka boksiowa, zagląda, tylko nic nie pisała ;););) pewnie ze zagladamy Quote
jostel5 Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 O,jak dobrze,że boksiowa cioteczka zagląda do beni...:)Muszę tę naszą kruszynę trochę polansować...Bo smutno jej tu samej!:) Quote
qeram Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Byliśmy wczoraj na kontroli i nareszcie są postępy. Antybiotyki po zrobieniu wymazu tak nie pomogły jak "Betadine" i "Otodine". Po tym nareszcie uszy zaczynają się czyścić. Zdrowsze już prawie idealnie, to po operacji troszke gorzej, ale jest bardzo duża różnica. Najgorsze jest to że Grecia odkąd u mnie jest ma czyszczone uszy. Sunia ma już tego serdecznie dosyć, wyrywa się i ucieka. Muszę się z nia siłować dwa razy dziennie żeby zrobić tą toalete uszu. Co do operacji, poprzednia nazywała się udrożnienie kanału słuchowego, po to żeby można było wyleczyć stan zapalny. Teraz najprawdopodobniej bedą operacje poszerzenia kanałów słuchowych i wycięcia polipów z kanałów i małżowin usznych. Nawet nie chce w tej chwili myśleć o kosztach. Przeraża mnie to, skąd na to brać kasę, ale jak sie zaczęło to trzeba doprowadzić sprawe do końca, bo stany zapalne będą powracać. Grecia się zadomowiła już całkowicie, jak biegnie pogonić psa to można odwołać ją słowem. Ludzi już się tak nie boi, nie wycofuje się. Ludzi którzy jej sie nie podobają potrafi porządnie nastraszyć, ale pracujemy nad tym. Jeszcze trochę i nie bedzie problemu. Zaprasza moje psy do zabawy. Jak przyjdzie jej do głowy pobawić się w domu to próbuje biegać po mieszkaniu co kończy sie małą demolką: poprzewracane krzesła i pościągane dywany. Grecia zachowuje sie już jak normalny pies. Potrafi podejść do mojego psa Romulusa jak śpi na posłaniu i wypedzić go bo teraz ona tu będzie spała, a biedny Romek chcąc nie chcąc musi jej ustąpić. Kiedyś nie chciał wstać to go capnęła zębami i wtedy odszedł. Quote
jostel5 Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Łomatko,no!Znakomite wieści-te,które mają związek z socjalizacją Kreskowej Grety,dramatyczne-jeśli chodzi o te uszne operacje i ich koszta!!! [SIZE="5"]Kto potrafi zrobić WYDARZENIE na fb(którego ja nie ogarniam...:oops:) dla suczyny...??? Bo skąd wziąć pieniądze na te operacje??? Quote
Malwi Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 niekoniecznie wydarzenie ..... chociażby notke ... bo z tego co ostatnio sie spotkałam to dużo ludzi wydarzenia olewa bo dostają miliony zaproszeń na sekundę .... notka udostępniana chyba daje lepsze rezultaty ... Quote
jostel5 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Przeczytałam jeszcze raz ostatni post Marka ,bo- przyznaję ze wstydem-poprzednio zwróciłam uwagę tylko na aspekt finansowy-prawdziwa" księgowa" ze mnie!:evil_lol: Teraz-po kolejnej lekturze Twojego postu widzę,że Greta się rozkręca...!Demolki w domu, przy tylu kilogramach (zbiorowych) psiny, to chyba norma?!;) Marku,jutro zrobię przelew tych pieniędzy,które są w tej chwili w kasie i mam nadzieję,że w lutym może będzie ich odrobinę więcej...Zobaczymy! A'propos operacji Grety...Czy zastanawiałeś się nad możliwością zdiagnozowania jej w jakiejś innej lecznicy? Bo skoro ta pierwsza operacja niekoniecznie się udała,może warto szukać ratunku gdzie indziej...Co myślisz? Quote
Kapsel Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Żeby nie było :cool3::cool3::cool3: śledzę i czytam wszystko o Greci :p:p:p Quote
qeram Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 jostel5 napisał(a): A'propos operacji Grety...Czy zastanawiałeś się nad możliwością zdiagnozowania jej w jakiejś innej lecznicy? Bo skoro ta pierwsza operacja niekoniecznie się udała,może warto szukać ratunku gdzie indziej...Co myślisz? Tak chcę zrobić ale najpierw uszy muszą być zdrowe - bez stanu zapalnego. Właśnie od wczoraj przestaje Greci dłubać w uszach. Dotychczasowe leczenie przyniosło efekty, uszy są czyste. Teraz trzeba trzymać kciuki żeby nie było nawrotów, ale na to trzeba poczekać 3 - 4 tyg. W miedzy czasie spróbuje skonsultować Grecie u innego weta. Zobaczymy. Dziś był u mnie w domu weterynarz. Przyszedł do babci kaukazki Elzy pobrać jej krew i zbadać ogólnie jej stan. Niestety o staruszke trzeba dbać. Grecia nie dawała sie dotknąć do żadnego psa. Leciała z pyskiem i straszyła weta. Musiałem ją trzymać. Nawet nie pozwalała pogłaskać żadnego z psów. Moje psy znają tego weterynarza i cieszyły sie na jego widok, ale Greci sie nie spodobał. Greta za to jak jest u weterynarza jest grzeczna i potulna, wszystko da przy sobie zrobić. Widocznie wie, że wet to nic przyjemnego i próbowała bronić swojego stada przed tymi nieprzyjemnościami. Quote
jostel5 Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 Witaj,Greciowy Domku! :) Dziękuję za pocieszające wieści-tutaj i na pw.:)Widzę,że Greta naprawdę czuje się u Ciebie jak u ...siebie!:) A'propos kaukazów-mamy w schronie cudną suczynkę,Sabę...Zaraz Wam ją pokażę... Oto Saba-spokojna przytulanka,młoda,śliczna,silna...:) Quote
qeram Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 jostel5 napisał(a):Oto Saba-spokojna przytulanka,młoda,śliczna,silna...:) Ale pięknota, skąd wy macie takie piękne psy? Spróbuje ją pokazać gdzie się da. Przydała by sie informacja co do wieku i stosunku do zwierząt. Mam słabość do takich wielkopsów. Quote
jostel5 Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 Tu link do Saby ze strony schronu...http://bialapodlaska.schronisko.net/adopcja-id-64215.html Cudna jest ...:) :) Przytula się,doprasza głasków... Waży tak ok.80 kg...Wzięłam ją ostatnio na spacerek.Ślisko było jak diabli,więc zaraz po odpięciu jej z łańcucha,z radości mnie szarpnęła.Padłam jak długa i wypuściłam smycz z ręki...Na wybiegu były inne psy.Wolontariusze-faceci, strwożeni potencjalną wizją krwawej jatki,pobiegli by Kruszynę-Sabę łapać,ale ona kompletnie psie towarzystwo olała-nawet nie warknęła... I jeszcze jedna bida-chłopak po wypadku i w gipsie...Bardzo przyjacielski... Quote
qeram Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Można by go umieścić na forum podhalana. link: www kropka podhalan kropka fora kropka pl/szukaja-domu,12/ Quote
jostel5 Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 Dzięki.:) A tu jeszcze Kruszyna -Sabina :) http://img228.imageshack.us/img228/5892/angiro078.jpg Wysłałam Ci wypełnioną metryczkę Saby. Quote
jostel5 Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Dostałam pw od osoby o nicku p.b Osoba ta chce wysłać Grecie pieniążki :),a ja nie mogę wysłać pw z nr konta! :( :( Co się mogło-do licha-stać???:angryy: P.B, odezwij się raz jeszcze i ew.przyślij mi adres e-mailowy...Mój adres: [email protected] Quote
ANETTTA Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 a nie masz przepełnionej skrzynki :shake: Quote
jostel5 Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Miałam,już jest oki.:) Greta dostała pieniądze :),zaraz pouzupełniam stan jej skarpety... Qeram-robię do Ciebie przelew -400 za styczeń (żarełko+koszty wizyt u weta)Zrobiłam...:) No a dzisiaj odkryłam,że Greta dostała: -od p.b-300 zł:crazyeye::loveu::loveu: Z bazarku ogłoszeniowego Paji: Dziękujemy Paju!:loveu: -od Smyka-60 zł :multi: -od AGNGAW-40 zł:multi: -od wiq-20 zł:multi: -od conceited-15 zł:multi: -od AGRABCIA-10 zł:multi: Z bazarku więc wpłynęło 145 zł:crazyeye::loveu: Edit. A dzisiaj odnotowuję wpływ kolejnych pieniążków-też z Pajowego bazarku: Ocelot-15 zł :multi: Kora78-15 zł :multi: Czyli aktualnie Greta dysponuje kwotą 475 zł... (ma te pieniądze jeszcze u mnie) Quote
Recommended Posts