jostel5 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Anettta,wejdź na pierwszą stronę,do naszych rachunków...Co miesiąc staram się wysłać Markowi jakieś pieniądze,sprawdź proszę...:) Chciałoby się więcej,ale...Bardzo dziękuję za deklarację...:) Quote
qeram Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Bardzo dziękujemy za kaskę, przyda się bardzo bo czeka Grecię operacja ucha. Pozbieram faktury i wstawię za kilka dni bo trochę się tego zebrało. Jutro idziemy na kontrole do kardiologa. Widać że po lekach sunia czuje się lepiej. Już nie pokasłuje, ale często odpoczywa, zwłaszcza jak trochę pobiega. Jeszcze raz wielkie dzięki za kaskę. Quote
ANETTTA Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 nie mam z czego zrobic bazarku cos musze posznupać Quote
qeram Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Byliśmy wczoraj u kardiologa z Grecią. Jest troszkę lepiej, ale generalnie nie za ciekawie. Greta ma dużą arytmię. Dostała dodatkowo jeszcze jeden lek. Następna wizyta za miesiąc. Załączam EKG, nie trzeba być fachowcem żeby zauważyć chorobę. :shake: Quote
ANETTTA Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 zajrzyjcie podnieście http://www.dogomania.pl/threads/207483-%C5%9Bwiecide%C5%82ka-dla-GRETY-16-maj-2011-godz-0.00?p=16845504#post16845504 plissssssssssssss Quote
Pies Wolny Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Witam Gretę i 'Towarzystwo'. Ze stałą deklaracją cienko już, ale coś pomyślę. Czytam tak o choróbskach. W sprawie serducha - jaki Grecia ma poziom cholesterolu, pytam dlatego, bo jeśli wysoki (powyżej 350) to może trzeba pomyśleć o zbadaniu profilu hormonów tarczycy. To to 'cholerstwo' może być odpowiedzialne za tą arytmię komorową. Po ustabilizowaniu arytmii, na pewno zmniejszy się ilość potrzebnego Vetmedinu - choć z powodu rozstrzeni komór Vetmedin to już dożywocie. Znam psy, po ustabilizowaniu arytmii komorowej, które ciągną w dobrej formie już długie lata. Tylko ta tarczyca nie daje mi spokoju - w 70 % główny powód 'zamieszania' sercowego. Quote
qeram Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Będę w środę u kardiologa z Gretą to zasugeruje mu to badanie. Quote
jostel5 Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Witaj,Psie Wolny u Grety!:) Każda nowa osoba jest tu mile widziana i z wdzięcznością witana,bo cosik nas tu mało... A Greta to chorybzda wyjątkowa,choć wdzięczna,śliczna i kochana...:) Quote
qeram Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Dziś już jest z Gretą lepiej, na EKG wyszło że serce zaczyna równiej pracować. Co dwa dni chodzę z Gretą na kroplówki. Dostaje na wzmocnienie 0,5 l płynu z witaminami, mikroelementami, cukrami i jeszcze czymś i 125 cm płynu na rozszerzenie naczyń krwionośnych. Mam nadzieje że już teraz bedzie coraz lepiej, chociaż jak myślę o kosztach to ... Jak przyjdą faktury z lecznicy to przedstawię hurtem wszystkie Quote
jostel5 Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Biedna suczyna! W całym tym nieszczęściu miała szczęście,że trafiła do tak wyjątkowego Opiekuna...! W schronie nie miałaby przecież żadnej szansy! Strasznie się o Was martwię! [SIZE="1"]Ostatni przelew dotarł? Quote
qeram Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Przelew dotarł oczywiście, dziękujemy. Greta czuje się tak sobie, chociaż już generalnie lepiej. Leki i kroplówki bardzo pomogły. Musi jeść specjalistyczną karmę dla psów chorych na serce CARDIAC i Vetmedin 5 dwa razy dziennie po 3 tabletki . Cardiac kosztuje 290 zł za 14 kg, (moze ktoś wie gdzie można kupić taniej) Vetmedin 5 kosztuje 214 zł za 100 kaps.:crazyeye: Za dwa tygodnie kontrola u kardiologa. Na razie operacja ucha musi być odłożona ze względu na stan serca Grety. Uszy po ozonowaniu są w zdecydowanie lepszym stanie, ale serię zabiegów trzeba powtórzyć za kilka dni.( 5 zabiegów ozonowania po ok 38 zł za 1 zabieg). Greta jest bardzo grzeczna i posłuszna. Muszę ją tylko oduczyć gonienia rowerzystów i rolkarzy - bardzo ich nie lubi, ale wraca na każde moje zawołanie, tylko co sie ludzie przy okazji strachu najedzą... Wczoraj byliśmy w gościach w domu z ogrodem. Grecia w ogrodzie zachowywała sie bardzo grzecznie. Podczas zwiedzania ogrodu chodziła ścieżkami i zgrabnie omijała kwiaty i roślinki posadzone w ogrodzie tak żeby ich nie podeptać. Musiał ją ktoś tego nauczyć. Grecia bardzo mnie pilnuje, ostrzega warczeniem ludzi którzy jej sie nie podobają żeby nie podchodzili za blisko do mnie. Przedwczoraj spotkałem dawno nie widzianego kolegę. Kolega wyciągnął rękę żeby się przywitać, a Greta złapała go za rękę i skaleczyła. Dobrze że to też psiarz i nie było żadnych problemów. Obawiam się że sunia zostanie ze mną. Kto będzie chciał tak kosztownego w utrzymaniu psa :shake:. Z jednej strony to Greta bardzo się ze mną zżyła, Ja z nią zresztą też, ale mnie nie będzie stać na utrzymanie jeszcze jednego i w dodatku tak kosztownego psa. Quote
Pies Wolny Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Widzę, że Grecia ma charakterek jak moja Kruszynka, albo na odwrót. Krucha łapie za 'pierze' i trzyma, na szczęście nie szarpie, a poza tym to niespotykanie spokojna sunia. Też ma problem z serduchem - częstoskurcz komorowy, poważny, anemia się doczołgała. Koszt badań tylko profilu tarczycowego 270 zeta, a reszta .... lepiej nie pisać. Durny pomocnik weta mówi 'ruda benia pokrywa się złotem' a ja na to, bo już moja i nigdzie Jej nie oddam. Ano ... PS. Czy przegapiłem, czy nie widzę nr konta - poproszę na PW, mus cóś podrzucić, za dużo mi już nie zostaje, ale ... Quote
ANETTTA Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 niee wiem skad wyczarowac kase na pomoc tu małoosób wchodzi !!!! wydarzenie na FB moze trzebaby zrbic i żebrać !!! Quote
ANETTTA Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 45 zł z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/207483-%C5%9Bwiecide%C5%82ka-dla-GRETY-16-maj-2011-godz-0.00?p=16922436#post16922436 przeleje Quote
jostel5 Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Nie umiem zrobić wydarzenia na FB,nie ogarniam FB zupełnie.... Marku,nie zostaniesz sam z problemami,nie martw się.Będziemy pomagać Ci w utrzymaniu Grety,choć na pewno chciałoby się dużo więcej...Dzisiaj dostałam wiadomość od Pani Małgorzaty G.spoza Dogomanii,która obserwuje wątek suni i już raz wysłała jej pieniążki.Na początku maja zrobi znowu przelew,napisała,że wyśle Greci 100 zł. A swoją drogą jestem ciekawa,czy jest gdzieś dom,który przyjąłby tak chorego psa na zawsze i nie porzucił,gdy stan suni będzie wymagał wzmożonego wysiłku,by jej pomóc...Chyba niewielu jest takich ludzi jak Ty....! Quote
kinga_kinga7 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 A swoją drogą jestem ciekawa,czy jest gdzieś dom,który przyjąłby tak chorego psa na zawsze i nie porzucił,gdy stan suni będzie wymagał wzmożonego wysiłku,by jej pomóc...Chyba niewielu jest takich ludzi jak Ty....! no ciekawe? nasz Pysio,który czeka na operację łapki wada jest wrodzona,miło zapewnienia opiekunki,że pomożemy w sfinansowaniu zabiegu zdecydowała,że nie może zatrzymać go..szukamy Pysiowi już drugiego domku:( Quote
jostel5 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Marku,wszystko w miarę w porządku??? Dostałam od Haniabor pieniądze dla Grety-100 zł ( za maj/czerwiec).Dziękujemy,Haniu!:) Quote
qeram Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Z Gretą jest w miarę dobrze o ile można w ten sposób powiedzieć. Oszczędzam Gretę na spacerach bo czasami ma ochotę poszaleć z psami, tylko potem zaraz się kładzie i odpoczywa. Powinienem zacząć znowu serię ozonowania ucha bo zapalenie wraca niestety, ale po rozmowie z kardiologiem odradził mi wożenie Grety samochodem w takie upały. Tak że i kontrolę kardiologiczną muszę na razie odłożyć na chłodniejsze dni. Quote
jostel5 Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Biedna Greta...! Suczynka dostała pieniądze-od p.b.-150 zł i od p.Małgorzaty G.-100 zł Bardzo,bardzo dziękujemy!!!!:) No to robię przelew do Marka... Quote
jostel5 Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 10.06.11r. poleciał przelew do Qeram-500 zł Pozostało 45 zł... Trzymajcie się...! Może będą jakieś nowe fotki...? Strasznie boję się o suczynę i martwi mnie ta finansowa beznadzieja...Jakoś się jeszcze nie poddajemy,nie wiem jednak,jak długo niedeklarowicze zechcą suni stale pomagać...Bo przecież-mimo,że wpłat nie deklarowali-systematycznie wysyłają naszej chorybzdzie pieniądze,za co bardzo pięknie dziękujemy!:iloveyou::Rose: Gdyby nie oni....:shake::-( Quote
Recommended Posts