Jaaga Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 To niestety tyle mogę zaoferowac. Dlatego napisałam o lekach, ze tez nie jestem pewna i trzeba by zapytac lekarza. Iskierka juz wcina starter, wiec mleko pije od czasu do czasu. Może ktos wspomoże finansowo maluchy i nazbiera sie na Starter? Nie wiem, jak w przychodni, ale mam 20 kg za 200 zł. To niezastąpiona karma przy odchowie szczeniąt. Zresztą nawet kocięta mi za nia przepadają, zamiast swojej. Quote
BIANKA1 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Jaaga napisał(a): Może ktos wspomoże finansowo maluchy i nazbiera sie na Starter? Nie wiem, jak w przychodni, ale mam 20 kg za 200 zł. To niezastąpiona karma przy odchowie szczeniąt. Zresztą nawet kocięta mi za nia przepadają, zamiast swojej. No niestety dobra , ale droga :-(:-( Biszkopt to chłopak , i jeden łaciaty z tego co już zapamiętałam , A jeden ma przepukline pępkową . Nie chcę nimi zbyt wywijać , no i nie mam za dużo czasu , ale postaram sie w najbliższym czasie porobić zdjęcia i opisy , choć telefonem . A mój telefon robi fatalne zdjęcia niestety . Quote
halbina Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Bianko, teraz nie ma szans, ale jak wydam swojego malucha, to mogę dwa Twoje przejąć, najwcześniej za dwa tygodnie... Quote
BIANKA1 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 halbina napisał(a):Bianko, teraz nie ma szans, ale jak wydam swojego malucha, to mogę dwa Twoje przejąć, najwcześniej za dwa tygodnie... Oj , to by było super .:loveu::loveu: Jak zaczną same jeśc już dobrze .Kochana jesteś :loveu: Quote
go-ja Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 jestem i postaram się pomóc. Pani Bianko, nie ma takich słów... więc ja jeszcze raz po prostu dziękuję! Quote
BIANKA1 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 go-ja napisał(a):jestem i postaram się pomóc. Pani Bianko, nie ma takich słów... więc ja jeszcze raz po prostu dziękuję! Witam na wątku szczylków .:lol: Jest problem z karmieniem malców . Ssą tak zachłannie , że aż im noskami leci , choć dziurka maciupka :roll: W związku z tym co chwila ląduja głową w dól i są oklepywane . Karmienie trwa wieki . Mają szczęście , że mam czas i nie irytuje mnie takie jedzenie :evil_lol: Siedzimy sobie i jemy , jemy ..................a co tam :cool3: TZ złośliwie zapytał " tego Ci brakowało "?:evil_lol: Quote
Poker Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Bianko, nie zapomnij też coś zjeść między tymi smokami. Quote
pucka69 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Witaj Bianko ze szczeniakami:) Zrobiłam dla Was takie : http://www.dogomania.pl/threads/193451-Dla-szczeniak%C3%B3w-u-Bianki-do-3-pa%C5%BAdziernika-takie-tam-potrzebne-jak-z-Cepelii?p=15440820#post15440820 Ps. Poznajesz ?;) Quote
pucka69 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Dziewczyny - powiedzcie jak wkleić baner, bo ja mniej więcej od pół roku z tym walczę i niestety - jak widać przegrywam. Wcześniej było to prostsze. Quote
figa33 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 przyślę podkłady , napisz mi Bianko co jeszcze mogę ci wysłać Quote
go-ja Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Pani Bianko, poślę jutro na maila info z którego sklepu mogę coś zamówić (mleko np.?) to mi Pani potwierdzi czy może być i czy się przyda. Jak dobrze, że one do Pani trafiły :) :) :) Pani Bianka Anioł Szczeniaczkowy! :D Quote
go-ja Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Cioteczki! Zajrzyjcie proszę do niego! Porzucony i pilnie szuka DT koło Wrocławia: http://www.dogomania.pl/threads/193461-Pilnie-potrzebny-DT-piesek-porzucony-w-lesie!?p=15441843#post15441843 Quote
BUDRYSEK Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Jaaga napisał(a):Gdyby była mozliwość dowozu szczeniaczka do Wrocławia pod Stadion Olimpijski w godzinach wczesnopopołudniowych, to koleżanka może go mi dzis przywieźć. jest właśnie na wystawie i zgodziła się dowieźć go do Katowic. Podałabym do niej tel. na PW. Mysle, ze ok. 14-15 bedzie jechac. Zapomniałam tylko, ze Lori przyjechała z tasiemcem i glistami i jest własnie w trakcie odrobaczania Aniprazolem (trzeci dzień). Potem dostanie Droncit, bo tasiemczyca paskudna. Jesli to zagrożenie dla takiego maluszka, to odpadamy jako DT. tak na przyszłość to w razie potrzeby jeżdżę w pt do wrocka i wracam w niedz. wieczorem przez k-ce ;) Quote
BIANKA1 Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 BUDRYSEK napisał(a):tak na przyszłość to w razie potrzeby jeżdżę w pt do wrocka i wracam w niedz. wieczorem przez k-ce ;) Oooo..................dobrze wiedzieć . To maluchy 2 jak naucza się jeść , mogą się załapać do Halbiny do Zabrza ? Pucka , poznaję , dziękuję :loveu: Figa , dziękuję :loveu: One leją jak fontanny . Chyba pozazdrościły pogodzie .Jeśli masz mleko dla niemowląt , może być przeterminowane , to ja chętna bardzo jestem . Maluchy tyją w oczach . Nie jestem w stanie wyjąć malca jedną ręką z pudła .:lol: Nauczyły się jeśc z butelki takiej , jak w awatarze . Nigdzie ich nie widziałam w necie . Kupuje je zawsze w jednym sklepie we Wrocku , nigdzie więcej ich nie spotkałam / Nazywają się Baby Biba . Butelka , 3 smoczki i szczoteczka do mycia . Zawsze były w sklepie zoo na Biskupinie , pomiędzy ulicą Dębowskiego a Spółdzielczą , na przeciwko liceum chyba XII . Sklep jest pomiędzy blokami w piwnicy . Poker , skarbie .....................:modla::modla::modla: Jak TZ jeżdzi do Wrocka , to zawsze ma tyle spraw i jest póżno , że nie wiem , czy mi tam podjedzie . Jak maluchy pogryzą tego smoczka , to znowu będzie nauka jedzenia :placz: To takie małe smoczki , a kociaki i szczeniaki najbardziej je lubią . Jestem mocno niewyspana , pogoda zreszta też nie sprzyja zachowaniu przytomności ciała i ducha .Jedynie moje kaczki i gęsi sa zachwycone :evil_lol: Wypuściłam je rano na wybieg , a tam jezioro :shake: Jedno czarne szczenię , jak zgłodnieje , to tak " daje głos " że ja na równe nogi staję . Zaraz dołącza się reszta i nie umilkną , zanim wszystkie się nie najedzą . Tak godzinę to trwa . Jedzą co 3 godziny , wedle brzuszka czarnego brzdąca :evil_lol::evil_lol: W dzień i w nocy . Są tak zachłanne , że zanim nie zaspokoją pierwszego głodu , to aż puszczają bańki noskami . Trzeba je wtedy położyć na jednej ręce głową w dół , a deuga oklepać , coby im wyleciało i nie dostało sie do płuc . I tak z każdym jednym .Pewnie gdybym je częściej karmiła , to by nie były takie napalone , ale wtedy to bym musiała siedzieć z nimi na okrągło . W tej chwili piją 15 ml na karmienie /szt .i co karmienie to więcej .A po karmieniu śpią :loveu: Quote
BIANKA1 Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Gosiara napisał(a):Zrobiono banerek:) Bardzo dziękuję . Jest piękny . Quote
Poker Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Spróbuję podjechać i kupić te akcesoria. Quote
malagos Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 To Bianko masz co robic, rety, rety! Quote
BIANKA1 Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Poker napisał(a):Spróbuję podjechać i kupić te akcesoria. Będę wdzięczna :lol:W zeszłym roku kosztowały chyba 15 zł . . Malagos , no mam .:cool3: Weszłam teraz do pokoju , zaświeciłam światło , i usłyszałam wrzask radości : będą karmić " :evil_lol: Zgasiłam światło , ciiiiiiiiiiiiiiiiiszaaaaaaaaaaa :evil_lol: Quote
AMIGA Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Ooooooooooo to masz sposób na spokój - nie świeć po prostu światła ;) Dostalam od kogoś puszkę NAN H.A - na dole jest dopisane 1 i jeszcze niżej - od urodzenia Czy coś takiego się przyda? Jeśli tak to coś tam jeszcze dokupię i przyślę. Quote
BIANKA1 Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 AMIGA napisał(a):Ooooooooooo to masz sposób na spokój - nie świeć po prostu światła ;) Dostalam od kogoś puszkę NAN H.A - na dole jest dopisane 1 i jeszcze niżej - od urodzenia Czy coś takiego się przyda? Jeśli tak to coś tam jeszcze dokupię i przyślę. Tak , dobre jest . NAN HIIP BEBIKO HUMANA ENFAMIL tymi już karmiłam szczeniaki i było dobrze Lecimy już druga puszkę psiego mleka , po jednym dniu , a jadły mało . Teraz na każde karmienie jedza więcej . One sa sporo większe od tych co miałam ich osiem , a tamtym jak pamiętam , to w pewnym momencie rozrabiałam 2 butelki niemowlęce te duże na jedno karmienie i przelewałam do butelki psiowej . To musiała być spora sunia . Ja się na szczeniakach niezbyt znam . Kociaki mam opanowane , a ze szczeniakami takimi na smoka , to nie często mam do czynienia . Nie potrafię określić ich wieku i docelowych gabarytów , ale tamta ósemka wyrosła na spore psiaki , a te sa większe .Takie żwawe są . Łażą jak nakręcone . Chciałam zrobić zdjęcie , ale jest zbyt ciemno , a jak zaświeciłam , to zaraz lament . Mój telefon jest bez lampy błyskowej i nie mogę zrobić zdjęcia bez dobrego światła . Szkoda , bo fajne kluchy . Quote
BIANKA1 Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Takie wielkie są :lol: Uploaded with ImageShack.us Śliczny biszkopcik -chłopaczek , jaśnie oświetlony żyrandolem :evil_lol: Uploaded with ImageShack.us Malec z przepukliną pępkową . Co z tym zrobić ?:roll: Uploaded with ImageShack.us Pełne pudło grubasków :lol: Uploaded with ImageShack.us Są super słodkie .....................jak śpią :evil_lol: Quote
Recommended Posts