Jump to content
Dogomania

>>>KRZYCZKI-obóz śmierci dla psów-WIELKI SUKCES- zapadł precedensowy wyrok !!!<<<

Recommended Posts

Posted

ponieważ widzę, ze ten wątek jest kolejnym wianuszkiem wzajemnej adoracji , a ja do niego na szczęście nie należę, to zapytam wprost -
dlaczego Emir milczy ?????
dlaczego nic się nie dzieje w Krzyczkach????

z tego co pamiętam, a pamiętam dobrze, bo sprawdziłem zeszłoroczne posty, to właśnie Emir jako fundacja przejęła całą sprawę Krzyczek, mało tego, nikomu innemu nie wolno było nic tam zrobić, bo Emir miała wszystko zrobić "po swojemu'. No i owszem, pokazano p Krystynę w telewizji kilka razy, nawet ładnie mówiła i w gazetach kilku też była, i chyba na tym się skończyło, prawda ? A, no i na drodze prawnej coś się dzieje, bo złożono takie czy inne papiery.

pytam więc ponownie - dlaczego w schronisku psy umierają z głodu ? dlaczego Emir nie interesuje się losem psów w Krzyczkach ? co się stało z olbrzymią kwotą pieniędzy uzbieraną na ratowanie psów z Krzyczek ? Zauważyłem, że te informacje zniknęły ze strony Emira, a pamiętam, że pieniędzy było mnóstwo i psy miały byś sukcesywnie wyciągane przez Emir.

i zanim Arko odgryziesz mi głowę w obronie cudownej Emir, może zastanów się przez chwilę - czy gdy zobowiązujemy się do czegoś, to powinniśmy doprowadzić sprawę do końca, czy tylko spocząć na laurach, no bo przecież złożono pozwy i pisma. A psy umierają bez jedzenia i wody. A fundacja Emir o tym ponoć wie i nic. Przeciez ktoś deklarował, że jest do oddania mnóstwo mięsa mrozonego i nie piszcie mi, ze to bezsensowne, bo jak się nakarmi te psy, to przyjda inne i będą głodne, albo innych się nie nakarmi i tym podobne bzdury. Gdyby się te psy nakarmiło, to może by nie UMARŁY z głodu !!!!

a Emir milczy. Bardzo wygodne takie milczenie. Bardzo. W końcu jest tyle obrończyń dobrego jej imienia, ze sama nie musi już nic mówić.
jestem na dogo od dawna , wcięło mi tylko poprzednie hasło, więc musiałem zarejestrować się od nowa. Robię dużo, tylko nie kłapię medialnie o tym na prawo i na lewo. W Krzyczkach mnie nie ma bo to prawie 500 km ode mnie. Ale ta sytuacja mnie wkurza. I jeszcze to, ze wszyscy tylko pytają co by tu zrobić, a przecież był TAKI PIĘKNY EMIROWY PLAN.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W Katowicach koszt za dobę w hoteliku-8zł.

Wątek z mięsem do oddania z zakładu+transport zalożyła lamia2.
Nie potrafię wklejać linków:(
Świeżutki wątek na Akcjach dla bezdomnych psów.

Posted

Po 10 czerwca kiedy dziewczyny z dogo zawiozły karmę dla zwierząt do Krzyczek P. Lach wykorzystał to i uśmiercił jeszcze sporo psów na to konto-ot tak, bezkarnie. Twierdził wtedy, że ta właśnie karma była zatruta.
Nikt ze schroniska nie zrobi nic by one żyły -mają zdychać i to w miarę szybko - pod bramą czekają następne z wielu Gmin. To jest interes ,a nie schronisko.

Posted

Psy tam glodują,ajk jest możliwość to ja bym na p.Lacha znalazła jakąś lachę!!!

Można zawieść jedzenie w asyście telewizji?

Czy jakaś Fudacja,Straż dla Zwierząt tak jak bylo w Ligocie-mogłaby zrobić z tym porządek?

Posted

Paola06 napisał(a):
W Katowicach koszt za dobę w hoteliku-8zł.

Wątek z mięsem do oddania z zakładu+transport zalożyła lamia2.
Nie potrafię wklejać linków:(
Świeżutki wątek na Akcjach dla bezdomnych psów.

Trzeba powiadomic powiatowego,ze jest mieso i zeby nakazal krzyczkom odbior lub powiadomic Nasielsk UM, aby zajal sie tym bo zwierzeta gloduja.

Posted

samsara napisał(a):
Przeciez ktoś deklarował, że jest do oddania mnóstwo mięsa mrozonego i nie piszcie mi, ze to bezsensowne, bo jak się nakarmi te psy, to przyjda inne i będą głodne, albo innych się nie nakarmi i tym podobne bzdury. Gdyby się te psy nakarmiło, to może by nie UMARŁY z głodu !!!!

Owszem, trzeba karmic ale na ile dni starczy tego jedzenia i co dalej, jak nowe psy ciagle przybywaja.

A co do obecnej sytuacji-zapraszam abys zaczał czynnie uczestniczyc, teraz. Na rozliczenia ogolne nie jest teraz pora.

Posted

Gdzie jest ten wątek o mięsie-nie moge tego znalezc-czy ktos moze link tu wstawic??
Albo chociaz tresc tu skopiowac, kto i co, gdzie daje, kontakt-to mieso!

Posted

Samsara, prosze uprzejmnie wykluczyć mnie z wianuszka. To samo pytanie choć moze nie tak bezpośrednio zadałam kilka stron temu , niestety cisza.

Gdyby nie Aldonda to ogólnie temat by zniknął na długo i byc moze by nie powrócił. Jak juz pisałam uważałam , ze wszystko jest tak jak ktos napisał, sa kontrole, w schronisku panuje porządek itd.
A tu niespodzianka - niestety bardzo przykra.

Przyznam szczerze , ze jestem zywo zainteresowana na jakim etapie jest postepowanie sadowe i prokuratorskie, gdzie sa wyniki sekcji , co z zeznaniami świadkow , itd ale tu tez cisza albo ja sie nie moge dowiedziec.
Nie wiem. Moze Emir na PW moglaby napisac jak sprawa wyglada, bylabym zobowiazana jako , ze do tej pory slysze te glosne okrzyki zrobimy z tym porzadek, nie odpuscimy itd.

ps. nie cierpie tych hasel - trzeba powiadomic, trzeba zrobic, trzeba oglosic ..... to dla mnie czas przyszly niedokonany.

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):
ps. nie cierpie tych hasel - trzeba powiadomic, trzeba zrobic, trzeba oglosic ..... to dla mnie czas przyszly niedokonany.

Beata masz rację. Dlatego ja już nie będę się wypowiadać. NIestety nie potrafię pomóc w tej sprawie.

Posted

To nie cierp, tylko rób aby bylo dokonane. I co ma za znaczenie na jakim etapie sa sprawy, skoro sytuacja jest bez zmian?

Posted

[quote name='Aganiok']Beata masz rację. Dlatego ja już nie będę się wypowiadać. NIestety nie potrafię pomóc w tej sprawie.

Nie wierze, kazdy moze pomóc, kazdy! I nie pisz ,ze nie potrafisz, nie chcesz poprostu potrafić.:shake:

Posted

Paola06 napisał(a):
A tak wogóle to chodzi o Krzyczki-50km od Warszawy?

Malownicze polożona wioska,gdzie od dwóch lat odbywa się <THE SPIRIT OF FREEDOM>?

Krzyczki kolo Nasielska, chyba tak-50 km od W-wy.

Posted

Słuchaj ARKO , na komentarz co do mnie sie nie wypowiem ale zanim kogokolwiek obrazisz tak jak zrobilas to w stosunku do Aganiok to pomysl chwile bo znowu powtarza sie historia tam gdzie Arka tak nieprzyjemne komentarze nie dotyczace przedmiotu sprawy .
Zasugeruj sobie to co mnie - zacznij cos robić a nie pisać bo inni muszą to czytać.

KONIEC

Posted

Beato - dzięki - to dobrze, ze ktos myśli podobnie. Wiem, że jest więcej takich osób, tylko, ze one z różnych względów się nie wypowiadają, a szkoda. Mnie nie chodzi o to, by dokopać Emir, chodzi mi o to,że skoro się mówi "a", to trzeba powiedziec też "b'. Wiem, że wielu osobom Emir wręcz zabroniła jeżdżenia do Krzyczek i wyciągania psów, czy też wożenia jedzenia. I co ? Ano tyle, że gdyby te osoby nie uległy, to może udało by się uratować jakies stworzenia i z pewnością wiadomo by było co dzieje się w Krzyczkach dużo wcześniej, a nie dopiero teraz.

Ostatnie informacje o Krzyczkach od Emir pochodzą z pażdziernika zeszłego roku. Czyli mozna przypuszczać, że od tamtego czasu nikt z fundacji tam nie był ! A to jest nie w porządku i to bardzo.

Arko, z całym szacunkiem - na rozliczenia jest czas zawsze, a szczególnie w sytuacjach kontrowersyjnych - pieniadze są bardzo istotne, gdyz dzięki nim mozna działać, umieszczać psy w hotelach, płacić za paliwo, jedzenie itp, wiadomo o co chodzi. Więc czemu nie pytac o to ? Przeciez uzbieranych pieniędzy było naprawdę duzo. Gdzie są?

Posted

Kto moze przyjechac na posiedzienie Rady Nasielska w czwartek, na godz 14?
TRANSPORT:
Ja bede jechala z Grodzisk Mazowieckiego przez: Błonie, Leszno, Nowy Dwor, Pomiechówek, jesli ktos z powodu transportu nie moze przyjechac, moge po drodze zabrac.
Proponuje inne osoby wybierajce sie samochodami aby tez wpisaly swoje trasy.

Jedzie kolezanka z Legionowa-moze ktos tez chcialby zabrac sie podrodze.

Zbiorka podpisów-pismo-czas do sroda w nocy:
Kto zredaguje pismo do Rady Gminy i Burmistrza o...natychmiastowe cofniecie pozwolenia na działalnosc schronisku w Krzyczkach. Zbierze podpisy-tu (imie, nazwisko, adres, pesel)
Dobrze byloby miec tez podpisy organizacji.

Posted

samsara napisał(a):
Arko, z całym szacunkiem - na rozliczenia jest czas zawsze, a szczególnie w sytuacjach kontrowersyjnych - pieniadze są bardzo istotne, gdyz dzięki nim mozna działać, umieszczać psy w hotelach, płacić za paliwo, jedzenie itp, wiadomo o co chodzi. Więc czemu nie pytac o to ? Przeciez uzbieranych pieniędzy było naprawdę duzo. Gdzie są?

Nie chodzilo mi o rozliczenie finansowe tylko o to co jest w kwestiach prawnych. Sledztwa i same sprawy ciagna sie dlugo a bezdecyzyjnosc urzednicza wrecz dziala na niekorzysc zwierzat i trzeba walic glowa w mur:wallbash:

Posted

Słuchaj ARKO , na komentarz co do mnie sie nie wypowiem ale zanim kogokolwiek obrazisz tak jak zrobilas to w stosunku do Aganiok to pomysl chwile bo znowu powtarza sie historia tam gdzie Arka tak nieprzyjemne komentarze nie dotyczace przedmiotu sprawy .
KONIEC

Aganiok??? kiedy, jak?

Posted

Telefon który podała lamia2-odnośnie mięsa:0 503 522 400.

Dobrze że się nie kłócicie:)

Chodzi o to żeby pomóc tym psom.
Wystarczy spojrzeć na te które przywiozła GreenEvil.

Posted

ARKA napisał(a):
Aganiok, dziala na niekorzysc zwierzat i dlatego byla ostra dyskusja-szkoda ze zostala wycieta. TYLE, odnosnie sprawy z Aganiok.

słucham????? niby jak działam na niekorzyść?

Posted

[quote name='Aganiok']słucham????? niby jak działam na niekorzyść?

:oops: sorry pomylily mi sie nicki-mialam na mysli moskva.
Wykasuje tamten post, nie wiem o co Beacie chodzi, w takim razie.