Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy wszystkie Cioteczki!
W tej chwili Sonia ogląda "Moją rodzinkę" na Comedy Central Family i pan przebrany za goryla zrobił na niej duze wrazenie;).
Byłyśmy dzis u weterynarza, zaczniemy od odrobaczania i czyszczenia ząbków, bo zapaszek z buźki nie jest za ciekawy:(, noi sprawdzimy te oczka przy okazji, na razie dostałśmy na nie kropelki, jak wpusciłąm jedną to S. zakryła się łapkami, wytarła pysia o poduszki i nie dała już się;). Jeśli chodzi o nóżkę to pan wet powiedział że ona sie urodziłą z tą wadą bo jak by złamała łąpę to by to inaczej wyglądało, on poleca operacje, bo na sztywnej łapie będzie jej wygodniej.
W każdym razie dzis po piszczeniu znowu dałą sobie spokój i poszła spać, ciekawe co będzie jak pójdę sie kąpać.
Jak wychodziłąm jeszcze do lekarza wieczorem to gdy wracałam zadzwoniłam do babci i powiedziała, że oglądaja "Barwy szczęścia" - w związku z tym ciężko mi stwierdzić czy S. woli filmy czy seriale i jakie. W każdym razie jak juz wróciłam to spała jak kamień i musiałam ja sama obudzić - czyli jednak romanse ją nudzą;).
Dziekuje za wstawienie zdjęć! Proszę podziwiać Sonię (i Koko - ta ruda), misia nie znam;).

Posted

[quote name='Olena84']Dziś jest chyba gorzej z zaakceptowaniem że wyszłam do pracy, wczoraj sie położyła pod drzwiamy, na łóżkach i jakos dała rade, dzis biega, szuka mnie, piszczy i drapie, może wie, że wróce, ale zdała sobie sprawa za jak długi czas. Ech, przecież tyle ludzi wychodzi do pracy i to jeszcze muszą sporo dojechać, wiec mam nadzieje, że i ona to zrozumie...
Pamiętasz jak Guzik szczekał jak wychodziłam z domu? Nawet Tusia się na niego wkurzała i mu odszczekiwać zaczęła. Jak zrozumiał, że to juz na stałe jest jego dom, to mu przeszło. Dalej nie lubi jak go zostawiam, ale szczeknie ze 2 razy i odpuszcza (ale czekając śpi pod drzwiami). Wcześniej Sagę nauczyłam tak, że jak mówiłm "Idę do pracy", to ona szła na tapczan i spała spokojnie cały dzień. Tylko skubana zawsze wiedziała kiedy jest weekend i wtedy takie numery nie przechodziły. Sonia też złapie taki rytm dnia i będzie wiedziała, że musisz wyjść do pracy, ale jej nie znikniesz na zawsze, nie zostawisz jej.

Bidaczek, trzyma się mnie cały czas jak jestem w domu, bardziej niz Tusia, ale wierze że jej przejdzie.
Na to nie licz. Saga 13 lat tak za mną chodziła wszędzie, Guzik już 3 lata tak samo...

Posted

Za mną Oskar chodzi tak 11 lat i niech to trwa jak najdłużej.
A pomysł na ukojenie " rozpaczy " z powodu mojego wyjścia z domu mam taki sam jak Selenga: pilnuj domku, ide do pracy. Psina wlecze się na swoje miejsce tzn na tapczan i ..pilnuje.

Posted

A ja sie jeszcze pochwalę, że mam bardzo mądrą sunię, dwa razy rano w tym tyg. wyszła na spacer z nią mama, dzisiaj nie mogła wiec poprosiła mnie, ale nie było na to szans, bo Sonia tak otoczyła mamę, że żeby ratować rajstopy przed rozerwaniem proszących łapek musiała isć z nia i dziś;).

Posted

Jednym słowem Sonia przydzieliła wszystkim zadania: mama od spacerków, babcia od jedzonka a olenka od miziania.
Mądra sunia :)

Posted

[quote name='Olena84']A ja sie jeszcze pochwalę, że mam bardzo mądrą sunię, dwa razy rano w tym tyg. wyszła na spacer z nią mama, dzisiaj nie mogła wiec poprosiła mnie, ale nie było na to szans, bo Sonia tak otoczyła mamę, że żeby ratować rajstopy przed rozerwaniem proszących łapek musiała isć z nia i dziś;).[/QUOTE]

No widzisz :) Już zaakceptowała Twoją mamę, z którą na spacery wychodzi.

Posted

Iljova napisał(a):
No tak ,bo tak właściwie to Olena nie ma już psa ;-)

Chyba się mylisz :)
Nie wiem jak one to robią, ale one bezgraniczną miłością darzą zwykle tę osobę, która je do nowego domu wprowadzi jako pierwsza :)

Posted

Bardzo długo nie było mnie na wątku Sabusi ale już od tygodnia wiem, że ma domek nawet Iljova do mnie zamailowała z tą radosną nowiną.
Paula gratuluję wytrwałości w ogłaszaniu Sabci a Olenie decyzji :-) Zdjęcia Sabci na działce są zniewalające. To jest taka cudowna wiadomość, któa bardzo buduje.
Paula ja mam jeszcze 35,00 co zrobić z tą kwotą. Czy nic nie brakuje za transport? Jeżeli nie to może innemu psiakowi .....

Posted

Selenga napisał(a):
Chyba się mylisz :)
Nie wiem jak one to robią, ale one bezgraniczną miłością darzą zwykle tę osobę, która je do nowego domu wprowadzi jako pierwsza :)

Ok. Mnie nie chodziło o psiaka, tylko o ludzi ;-)

Posted

Secia napisał(a):
Bardzo długo nie było mnie na wątku Sabusi ale już od tygodnia wiem, że ma domek nawet Iljova do mnie zamailowała z tą radosną nowiną.
Paula gratuluję wytrwałości w ogłaszaniu Sabci a Olenie decyzji :-) Zdjęcia Sabci na działce są zniewalające. To jest taka cudowna wiadomość, któa bardzo buduje.
Paula ja mam jeszcze 35,00 co zrobić z tą kwotą. Czy nic nie brakuje za transport? Jeżeli nie to może innemu psiakowi .....

W sobotę porozmawiam z panią Olą. Zapytam, czy nie trzeba dołożyć do transportu.

Posted

Iljova napisał(a):
Ok. Mnie nie chodziło o psiaka, tylko o ludzi ;-)

chciałaś powiedzieć, że babcia i mama Oleny zaanektują sunię dla siebie? w ciągu dnia jest to możliwe (skoro Oli nie ma w domu), ale idę o zakład że ani z babcią ani z mamą Sonia nie będzie spała (no chyba, że na działce, jak Oli nie będzie).

Dziewczyny, a skoro Sonia to taka posażna panienka jest, to może dałoby się sfinansować chociaż wizytę u dobrego ortopedy? Wiem, że Sonia już nie jest bezdomna, ale może udałoby się jej tak zoperować tę łapinkę, żeby się mogła nią choć troszkę podpierać, a to i tak będą duże koszty? Olena co ty na to?

Posted

Sonia napewno pójdzie do Oleny Tylko Właśnie babcia i mama ;-) No ale przecież to słoneczko nasze i jak miałyby być obojętne. Ja się nie dziwię bo przecież Sabusię/Sonię łatwo pokochać :-)

Posted

Selenga napisał(a):
chciałaś powiedzieć, że babcia i mama Oleny zaanektują sunię dla siebie? w ciągu dnia jest to możliwe (skoro Oli nie ma w domu), ale idę o zakład że ani z babcią ani z mamą Sonia nie będzie spała (no chyba, że na działce, jak Oli nie będzie).

Dziewczyny, a skoro Sonia to taka posażna panienka jest, to może dałoby się sfinansować chociaż wizytę u dobrego ortopedy? Wiem, że Sonia już nie jest bezdomna, ale może udałoby się jej tak zoperować tę łapinkę, żeby się mogła nią choć troszkę podpierać, a to i tak będą duże koszty? Olena co ty na to?

O no właśnie. Olena, co Ty na to? Ciocie znacie dobrego ortopedę w Wawie?

Posted

[quote name='Paula95']O no właśnie. Olena, co Ty na to? Ciocie znacie dobrego ortopedę w Wawie?
Podobno jeden z najlepszych to dr Adam Janicki
przyjmuje w lecznicy na Książęcej

Posted

Było troche pisków rano jak wyszłam, potem spała, przełożyliśmy jej posłanko pod drzwi bo i tak tam leży, więc szybciej sie tam kładzie i przesypia jak mnei nie ma. Ma takie popiskiwania też w ciagu dnia, nie wiem czy tęskni za schroniskiem czy jej sie nudzi. Babcia twierdzi ze jest wiecznie głodna;), ale fakt, mieszam jej mięso z ryżem i cały ryż zostaje, skubana;). Zaraz idziemy na siusiu.