Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To czekamy:p.

A panna dzis sie popłakała jak zobaczyła ze sie ubieram i wychodze i drapała w drzwi, no nic, napewno musi troche czasu minąć zanim bedzie wiedziala, ze jej nie porzucamy.

Posted

Dziś jest chyba gorzej z zaakceptowaniem że wyszłam do pracy, wczoraj sie położyła pod drzwiamy, na łóżkach i jakos dała rade, dzis biega, szuka mnie, piszczy i drapie, może wie, że wróce, ale zdała sobie sprawa za jak długi czas. Ech, przecież tyle ludzi wychodzi do pracy i to jeszcze muszą sporo dojechać, wiec mam nadzieje, że i ona to zrozumie... Bidaczek, trzyma się mnie cały czas jak jestem w domu, bardziej niz Tusia, ale wierze że jej przejdzie.

Posted

Nie, że jestem taka mądra, ale w "Zaklinaczu psów" oglądałam, że pracuje się nad tym w ten sposób, ze wychodzisz za drzwi, przy otwartych drzwiach, a psu każesz usiąść i czekać w mieszkaniu i nie pozwalasz mu wyjść, ale żeby Ciebie widział. Na króciutko, na 3 sekundy najpierw. Potem na dłużej. Z czasem zamykasz drzwi i wchodzisz po sekundzie, trzech, pięciu minutach, przechadzce wokół bloku itp. Tak sie psa przyzwyczaja, gdy ma problem z zostawaniem w domu. Troszkę to trwa ale daje dobre efekty. Mój schroniskowiec na poczatku miał też taki syndrom osamotnienia - tj nie tyle piszczał i drapał, co jak wychodziliśmy, a czasem nawet jak wyszła jedna osoba, a pozostałe były w domu - brał sobie coś do "niuniania" w pysku: rękawiczkę, czapkę, kapeć, but. Nie to żeby je gryzł ale przynosił sobie do pokoju i tak "niuniał" lizał, lizał... czasem jakąś sznurówkę odgryzł tylko :) Już mam z tym spokój ale też troche sztuczek musiałam zastosować ;)

Posted

Tylko też pamiętajmy , że każdy psiak jest inny i nie każdego nauczymy wszystkiego tak samo jak inne. :)
Ale trzeba coś z nią próbować, a w końcu nie doczytałam, to jak z jej imieniem? :)

Posted

Sonia już jest;). Wiem, że trzeba powoli, ale niestety jakos tak wyszło, że wolnego nie mam bo miałam wziąć poniedziałek lub wtorek w przyszłym tygodniu jak ona zostanie juz sama, bez babci w domu, ale nie moge:(. Moze z wtorekiem sie jakoś jednak uda. Ja mysle, ze ona pomyślała, że to jest ten dom tylko dla niej i jak będzie mnie pilnować, to nie wyjdę nigdzie, bo jak wyjde to według niej oznacza to, że komuś ją oddałam.

Posted

a może zostawiaj jej coś co polubi (jakąś zabawkę (albo rękawiczkę starą:); ja zostawiałam kość dość dużą do obgryzania, no ale nie wiem jak to ze straszą psinką ... co ona tam sobie upodoba

Posted

... a jeszcze jedne dobry sposób jest - zostawić włączone radio, żeby było złudzenie, że ktoś jednak jest. Ale może to tylko na początku ona Cię tak pilnuje, a wkrótce się nauczy, że zawsze do niej wracasz :)

Posted

Jestem w końcu dotarłam do domu ...ufff........
No to zaczynamy przedstawiamy cioteczkom wspaniałą sunię SONIĘ

Posted

Chcecie jeszcze ??????????????

o kurcze !!!!!!!!!!!! to nie Sonia

Posted

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

KONIEC

Posted

Ojej !!!!!!!!!!!!!! nie zauważyłam jeszce coś zostało ;-)

TERAZ TO JUŻ NAPRAWDĘ KONIEC PODZIWIAJCIE ŚLICZNĄ I WSPANIAŁĄ SONIĘ(SABUSIĘ)

Posted

[quote name='annavera']... a jeszcze jedne dobry sposób jest - zostawić włączone radio, żeby było złudzenie, że ktoś jednak jest. Ale może to tylko na początku ona Cię tak pilnuje, a wkrótce się nauczy, że zawsze do niej wracasz :)[/QUOTE]

Myślę że prawdopodobnie potrzeba będzie trochę czasu i zapamięta , będzie wiedziała i zdobędzie pewność że to już jest jej dom i ludzie których widuje teraz będą zawsze wracali,.

P.S. annavera śliczny masz avatarek cudowny :-)

Posted

miło się ogląda takie fotki - i te na ślicznej trawce i te na kanapie - leniuchowate takie :) Lepszego domku sobie Sonia nie mogła wymarzyć.

PS Iljova: mój avatarek jest z Gdańskiego schroniska :) Mieszka u mnie pół roczku dopiero :)

Posted

Rewelacyjna Sońka!!! :) A do zostawania samej można przyzwyczaić. :) Na początku możesz nawet Ola z domu nie wychodzić, tylko np. założyć buty itd. podejść do drzwi i nie wychodzić. A potem wychodzić dosłownie na chwilkę. Tylko nie wracać gdy piszczy, bo wtedy sobie pomyśli : "O! Jak piszczę, to pani wraca". I z czasem wydłużać czas nieobecności.

Posted

[quote name='Iljova']Podobały Wam się zdjęcia ????? Bo ja byłam zachwycona jaka ona jest słodziutka taka kochana :-) :loveu:[/QUOTE]

Oczywiście!!! Rewelacyjnie Sonia wygląda!

Posted

Zdjęcia sliczne. Sonia nie wygląda wcale na babuleńkę; mój pies 11 letni ma siwy zypełnie pyszczek. Ile Sonia ma lat?
Olu, pisałaś, ze wybierasz się do weta. Nie czytałam całego watku - przyrzekam, ze nadrobię zaległości - i nie wiem, co Sonia ma z lewą łapiną. Na wszysktich zdjęciach ma ją skurczoną i podkuloną.

Posted

[quote name='danka4u1']Zdjęcia sliczne. Sonia nie wygląda wcale na babuleńkę; mój pies 11 letni ma siwy zypełnie pyszczek. Ile Sonia ma lat?
Olu, pisałaś, ze wybierasz się do weta. Nie czytałam całego watku - przyrzekam, ze nadrobię zaległości - i nie wiem, co Sonia ma z lewą łapiną. Na wszysktich zdjęciach ma ją skurczoną i podkuloną.[/QUOTE]

Sabcia zawsze miała tak łapeczkę- podkuloną.