Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Selenga']Dostałam właśnie smsa:
"Leży ze mną w łóżku i patrzy jak oddycham"

:loveu:[/QUOTE]

Ale super, uśmiech wywołuje na twarzy taka wiadomość i radość.
Pierwsza noc Sabusi w jej domku :-)

Posted

Ola, dziękuję za zdjęcia Sabci. :) Zasnęło mi się, więc ich nie pokazałam tutaj, ale zrobię troszkę później, bo zaraz jadę do schronu, pożegnać kolejną sunię jadącą do domku.;) Wszyscy jesteśmy bardzo szczęśliwi, że Sabcia ma DS. :) Olena chcę Ci podziękować za Twoje wielkie serducho, bo dzięki Tobie Sabcia będzie w pełni szczęśliwa przez najbliższe lata. Natalia, dziękuję za transport!!!:)

Posted

Witajcie, jestesmy po pierwszej nocy. Najpierw mialam plan zostawic lampke, ale swiatlo w lampce okazalo sie mocniejsze niz slonce wiec wylaczylam, Sabcia podeszla do lozka i oparla sie lapkami przy mojej poduszce i sie przytulala tak, a potem sama wskoczyla i krecila sie po lozku, jakos nie mogla zasnac, pare razy wchodzila mi na glowe;), ale rano jak sie obudzilam lezala wzdluz mnie - mam zdjecia na komorce - kto umialby wstawic to przesle mailem, prosze o maila.
Rano bylysmy na spacerku, Sabcia jak widzi smycz to wpada w taka radosc, ze tanczy;), potem drapie w drzwi i wie ze siusiu robi sie na zewnatrz (oprocz niespodzianki po powrocie na dywaniku w lazience:(). Ale potem zaczela tak chodzic zaniepokojona po domu i jeczec i znowu poszlysmy juz na dluzszy spacerek i siknela juz sporo.
Nie chce Chappi - woli kabanosy;). Wyszlam dzis z domu dwa razy na 15 minut i zostala pochwalona i dostala kabanosika ze jest grzeczna.

Dwie sprawy -
1) Jako ze Sabcia na imie nie reaguje, a niestety wiekszosc mojej rodziny zna moją babcie z drugiego imienia czyli Sabcia;), to moze bysmy jej zmienili - moze na Tine? Co myslicie? Bo naprawde na Sabcie nie reaguje:(.
2) W tym tygodniu mama z babcia beda w Warszawie, a za tydzien na dzialce juz na stałe, i mama chyba wtedy na tydzien wezmie wolne - dzis mam propozycje pojechania na dzialke i w nastepny weekend by poznala sunie z rodziny i reszte rodziny i ze jest takie cos jak dzialka - co myslicie, moge jechac dzis? Bo i tak jak sie dobrze poczuje za tydzien juz tu gdzie jest to i tak pojedzie, bo moze okazac sie ze bedzie na stale w okresie wakacyjnym z babcia na dzialce a ja bede stamtad jezdzic do pracy.

Posted

Jak fajnie Olena wysłałam Ci PW.
Proszę Kabanosiki w głowie zamiast karmy. smakołyki lepsze ;-)
Z tą działką to ja bym ją wzięła.
Nie wydaje mi się żeby miało być coś nie tak, niewiwm jak inne cioteczki sądzą

Posted

Ja bym z działką poczekała jeszcze trochę.
Popatrzcie na to od strony Tinki. W schronisku spędziła wiele lat i to było jej miejsce, znała tam wszystko i wiedziała o co chodzi. Nagle zostaje zabrana ze znanego sobie miejsca i wiozą ją nie wiadomo gdzie. Na miejscu zajmuje się nia jakaś zupełnie obca dla niej osoba, którą widzi pierwszy raz w życiu. Jest fajnie, ale Tina jeszcze nie wie o co chodzi i czy to takie święto czy już na stałe. Zanim cokolwiek zrozumie, znowu ją pakują w samochód, wywożą w obce miejsce i znowu wokół niej są zupełnie obcy ludzie. Wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem żeby Tina pobyła przez ten tydzień z babcią i mamą Oli w domu, bo wtedy te osoby będą się jej kojarzyły z domem, stałym domem i z Olą. Wtedy nawet jak pojedzie na działkę za tydzień, to miejsce oczywiście będzie obce i nowe, ale ludzie już nie -> "swoi" ludzie w nowym miejscu = "swoje" miejsce.
Nie zapominajcie, że to tylko nam się wydaje, że psu można coś wytłumaczyć ludzkim językiem. Pies się posługuje swoimi skojarzeniami i nawet najbardziej przekonywujące tłumaczenie ma tylko taką moc, że jest wykonywane uspokajającym tonem. Tłumaczenie Tinie w obcym miejscu, że ci zupełnie obcy ludzie to rodzina, nic nie da. Dla niej bezpieczniej będzie jeśli będzie mogła przeprowadzić swój tryb wnioskowania: miłe miejsce z miłą Pańcią -> troska + zainteresowanie + pieszczotki + smakołyki (w pojęciu psa: RAJ) -> nowi ludzie w miłym miejscu -> troska + zainteresowanie + pieszczotki + smakołyki (w pojęciu psa: SWOI) -> jedziemy gdzieś wszyscy razem? OK, ze swoimi można

Posted

Widze ze Tina zostala zaakceptowana;), i tak mowie do niej Sabcia, ale musze sie przestawic;).
Zobaczymy, zaraz podjedzie mama z kuzynka i zobaczymy, jak normalnie wsiadzie do samochodu i bedzie ok to pojade, jak nie i tam bedzie zle to wrocimy.

Posted

Ja bym pojechała, bo jeżeli Sabcia nie ma jakiś problemów z ludźmi (że się ich boi) lub z poznaniem nowego miejsca to czemu nie Ale każdy ma swoje zdanie. ;) No i buziak w nosek dla Sabci czy Tinki?. :D Może uda się przy okazji jakieś foteczki lalce zrobić? :cool3:

Posted

[quote name='Olena84']Widze ze Tina zostala zaakceptowana;), i tak mowie do niej Sabcia, ale musze sie przestawic;).
Zobaczymy, zaraz podjedzie mama z kuzynka i zobaczymy, jak normalnie wsiadzie do samochodu i bedzie ok to pojade, jak nie i tam bedzie zle to wrocimy.[/QUOTE]

Do samochodu na pewno wsiądzie, bo Sabcia lubi jazdę :) Zaraz powstawiam te zdjęcia, które Olena mi wysłałaś na komórkę. :)

Posted

Ponieważ widzę że niektóre zdjęcia już są to nie będę ich wstawiać. Wstawię te ktorych nie ma.
A o to wspaniala slodka Tina / Sabusia

Przyglądam się i zastanawiamkto to jest dlaczego tu jestem ???

Schowałam się szukajcie mnie :loveu:

Trze ba się zdrzemnąć. tyle wrażeń :loveu:

Ale wygodnie ...

Super to wyrko barzdo dobrze się na nim Spi :lol::loveu:

Muszę wypróbować też i to miejsce ...:roll: :loveu:

:multi: :cool2: :sweetCyb::iloveyou::sweetCyb::iloveyou: :bigcool::bigcool::bigcool:

Posted

Olenko dziękuję Ci serdecznie za dom dla Sabci-Tinki.Ale ma śliczne posłanko i duuuużo szczęścia,że trafiła do Ciebie.A,że nie chce jeść chappi,to ma rację bo to wielkie świństwo,ma tylko 4% białka,przepraszam,że się wtrącam,ale kup jej proszę Cię inną karmę,po tej nie będzie ani zdrowa,ani ładna.

Posted

Witajcie wszyscy, byłam u Was z wizytą poadopcyjną. Stwierdzam: Tina ma super dom, pani zaakceptowana, nawet wyjazdy wakacyjne już zaplanowane pod kątem Tiny, a o jedzonko dla niej nie martwcie się: już babcia Oleny nie pozwoli, by Tinka była głodna....
Dziękujemy Ci, Olu i bądźcie obie szczęśliwe.

Posted

Dostałam smsa od Oli, że na działce jest wszystko OK. Sabcia-Tina polubiła się z sunią wujka Oli (cocer spaniel) i psice się bawią wesoło, a malutka jest wyluzowana.

Posted

[quote name='Selenga']Dostałam smsa od Oli, że na działce jest wszystko OK. Sabcia-Tina polubiła się z sunią wujka Oli (cocer spaniel) i psice się bawią wesoło, a malutka jest wyluzowana.[/QUOTE]

To rewelacyjnie, że zaakceptowała inną sunię:) A Selenga, Twojego psiaka wciąż ustawia? :)

Posted

[quote name='Paula95']To rewelacyjnie, że zaakceptowała inną sunię:) A Selenga, Twojego psiaka wciąż ustawia? :)[/QUOTE]
Dzisiaj nie mieli kontaktu. Wczoraj sytuacja była specyficzna - sunia prosto z samochodu, nie wiedziała co jest grane, a tu jakiś radosny kurdupel macha ogonem i pcha się z pyskiem do lizania.
Znowu zmieniło się imię suni - będzie Sonia :)