Jump to content
Dogomania

Alarm dla malucha-pamietacie Teosia z Radomia? Pojechał do domu-powodzenia malutki...

Recommended Posts

Posted

dzieki Tobie irmo malenki Teos-Nero dostal szanse na nowe zycie a dzieki Wam kooll1 jest szczesliwym psiaczkiem.Zycze Wam wszystkim wszystkiego dobrego,niech los odplaci Wam po stokroc za Wasze gorace serca:loveu: :multi:

• Replies 657
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu
tak naprawdę to dzięki Tobie ten piesek żyje, bo to Ty zauważyłaś go w schronisku i 'rozpętałaś' akcję ratowania mu życia
i chwała Ci za to
za to, że jesteś
i za to, że jesteś taka wrażliwa

i niech Teoś (przepraszam, ale dla mnie to już zawsze będzie Teoś zwany też Teodorem LS) żyje długo i da dużo radości swoim ludziom
a Wy Ludzie Teosia dbajcie o niego bo to szczególny psiaczek

Posted

psiaczek jest kochany. powoli przyzwyczaja sie do nas (i schodow) jeszcze tylko pietra myli :eviltong:. lubi coraz dluzsze spacery przy okazji probuje pobawic sie w odkurzacz.
chcialam wszystkim podziekowac (a w szczegolnosci irmie) to dzieki Wam Nerus jest teraz naszym pieskiem. ma domek i nie cierpi w schronisku.
chcialabym moc pomoc jezcze jakims psiakom ale nie mam ani warunkow ani srodkow ku temu. moze kiedys w przyszlosci w kazdym razie Teos-Nero wniosl nowe zycie do naszego domu. teraz mam juz dwojke dzieci:megagrin:

Posted

faktycznie ostatnio troche czasu brakuje ale nie jest zle.Ciekawe jak zareaguje na wieksza ilosc gosci......... niedlugo chrzciny. Nerus to taka mala lamaga albo to te schody takie nie wymiarowe maz opowiadal ze musial go ratowac bo spadl i na smyczy wisial. bym zapomniala bardzo lubi jesc rozne <pysznosci> na ulicy..hm kwestia gustu ale mam nadzieje ze niedlugo mniej wiecej go odzwyczaje. pozatym maly looboz sie rozbrykal. czasem wedruje z kapciami do swojej budy czasem podgryza kogos moje paznokcie troche ucierpialy.... no to na tyle dzis chyba bedzie ale obiecuje ze co jakis czas sie odezwiemy pozdrowienia od Nerusia

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Jak sie miewa nasze sloneczko?

marnie się miewa - Teoś znowu szuka domu
tym razem prawdziwego, tego jedynego

Posted

Teoś jest już u mnie
fajny z niego psiaczek
nie urósł zbyt duży - taki chyba 7-9 kg - jutro go zważę
wesoły, choć trochę zdezorientowany
i jeszcze nie nauczony czystości, więc znowu wpadłam 'w pieluchy'

nie wiem czy poznał 'stare kąty' ale przywitał się z psami a one z nim bez zgrzytów i warkotów

reszta jutro bo padam na twarz

Posted

red napisał(a):
Boże, załamka... dlaczego tak sie stało. Powiem szczerze, intuicja mnie nie myliła.

intuicja ?
dlaczego tak się stało?
a bo ja wiem, widać tak miało się stać ...
Teoś po wieczornym spacerze śpi w swojej budce
na szczęście Jaskier przywitał go spokojnie więc nie musze uprawiać logistyki domowo-ogrodowej

Posted

po prostu nieodpowiedzialni ludzie.
i bez serca niestety.
bardzo sie pomylilysmy w ich ocenie :shake:

Malutki Teos znow szuka domu,tym razem takiego w ktorym bedzie kochany i bedzie sie o niego dbac.

rece opadaja:-(

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
po prostu nieodpowiedzialni ludzie.
i bez serca niestety.
bardzo sie pomylilysmy w ich ocenie :shake:

Malutki Teos znow szuka domu,tym razem takiego w ktorym bedzie kochany i bedzie sie o niego dbac.

rece opadaja:-(

Biedny Teoś, dobrze, ze trafił do Irmy... śliczny ten maluszek, niech szybko znajdzie domek...

Posted

Teoś ma ok. 7 miesięcy a o zachowaniu czystości to wie tyle co nic
siusia co 10-15 minut a kupa tak raz na godzinę

zapachy u mnie super
zaczynamy naukę, bo to może być dla Teodorka 'być albo nie być' w nowym domku
no i zaczynamy szukać domku

Posted

irma napisał(a):
marnie się miewa - Teoś znowu szuka domu
tym razem prawdziwego, tego jedynego

O Boże. Jeśli nie ma jakiejś poważnej przyczyny, to bym tych ludzi normalnie:mad: . Pewnie piesek podrósł i się znudził. A do tego siusia w domu, bo nikomu nie chciało się nauczyć go czystośći.:angryy:

Irma napisz coś o jego charakterze. Przypuszczam, że nie jest konfliktowy skoro od razu się zaaklimatyzował.

Posted

mam napisac coś o charakterze Teodorka
no cóż
jest spokojny i nieszczekliwy, pojętny, ma dobry kontakt z psami i kotami - w końcu wrócił do miejsca, w którym poznawał świat pełen psów i kotów

to dobry psiaczek, wręcz idealny nawet dla starszych osób

cały czas wodzi za mną wzrokiem i usiłuje wejść na kolana

to maleńka, cudowna kupka psiego nieszczęścia
powinien znaleźć dom z ludźmi, którzy będą mieli dla niego troszkę czasu - na spacerki, na mizianie, na naukę

on jest świetnym materiałem na pieszczocha kanapowego

Posted

ma szczescie Teos, ze mial gdzie wrocic - i ze ma Irme :loveu:
ci ludzie prawie go zmarnowali :shake:

psiak fajny, przyjazny innym stworzeniom - szuka prawdziwego domu!

Posted

umowa adopcyjna podpisana

Powiedzcie, ile warta jest umowa adopcyjna, którą podpisujemy? Nie chodzi o umowę ze schroniskiem, ale z osobą wyadoptowującą psa? Pytam ogólnie, nie tylko w kontekście Teosia, niestety często psy wracają z adopcji - i co wtedy?

Posted

Dabrowko oni wygladali na idealnych,a jak bylo-to tylko ten biedaczek maly wie :shake: zabiedzony,wystraszony,zaglodzony i przerazony :-(
Ja jestem w strasznym szoku bo naprawde w zyciu bym sie po nich tego nie spodziewala.Wydawalo sie ze sa tacy mili,tacy odpowiedzialni.

irma podpisala z nim umowe,sa ich dane...psiaka im odebrano,bo ktos nie mogl patrzec na to co sie z nim wyprawialo.w tym drugim domu doszedl troche do siebie.

nie wiem czy irma bedzie chciala pociagnac temat,w sumie teraz jest najwazniejsze zeby Teosia doprowadzic do porzadku,zeby biedaczek sie uspokoil i poczul bezpiecznie.No ale z drugiej strony pozostawic ich bezkarnymi? Tu irma bedzie miala decydujace slowo i ja sie podporzadkuje.Ona tez jest zalamana :shake:
chodzi o to zeby watek Teosia nie zrobil sie znow krwawą jatką bo to nic nie da.Stalo sie,dobrze ze psiak w ogole zyje.Teraz jest bezpieczny u irmy.Ale przeciez musimy szukac mu nowego domku.Tylko-czy uda sie nam po raz kolejny zaufac ludziom?Czy jemu uda sie po raz kolejny zaufac czlowiekowi?