Czarodziejka Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 Mam nadzieję, że ktoś ją weźmie - Azunię. Mam sentyment do tego imienia. Podam dalej. Quote
Czarodziejka Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 Pixie, słoneczko, ja ten wątek o żabiookiej Klusi przeczytałam wczoraj, bo może nie wiesz, ale noc spędziłam na dogo. Quote
pixie Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 i ta Klusia zabie oczka i ta ze Swarzedza zabie oczka widzialam wlasnie ze aga wkleila watek... mze tak jak Dabrowka pisalam ze da im to wiecej szczescia , ze ty przyniesiesz im to szczescie swoim zaczarowanym nickie, jeli nawet do ciebie nie trafia to bedzie jeden wspanialy watek starszych Pan i zycze im wszystkim i Berusi, chyba najbiedniejszej jednak wszystkiego dobrego i Tobie tez Quote
grazyna9915 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Wątek starszych Pań? Podoba mi się!!!!!!!! A może i starszych panów? Quote
Czarodziejka Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 Napisałam do moderatora, żeby stworzyli jakiś temat na forum głównym.Pieskom należy się globalna pomoc! Quote
pixie Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 pixie napisał(a):i ta Klusia zabie oczka i ta ze Swarzedza zabie oczka widzialam wlasnie ze aga wkleila watek... moze tak jak Dabrowka pisalam, ze da im to wiecej szczescia , ze ty przyniesiesz im to szczescie swoim zaczarowanym nickiem, jesli nawet do ciebie nie trafia, to bedzie jeden wspanialy Watek Starszych Pan i zycze im wszystkim i Berusi, chyba najbiedniejszej jednak wszystkiego dobrego i Tobie tez Starsze Panie forum do Was nalezy! Quote
zuziaM Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='Czarodziejka']Mam nadzieję, że ktoś ją weźmie - Azunię. Mam sentyment do tego imienia. Podam dalej. Jesli Czarodziejka wezmie Berusie, to ja powaznie sie zastanowie nad Aza ( 12 lat w schronisku ? czy to mozliwe ? ! ! !) . Zaraz przeczytam jej watek. Nie natknelam sie na niego wczesniej. Pisalam juz, ze bede chciala suke - duza do kojca i budki na dworze ( w domu mam juz dwie mniejsze). Wiek obojetny, ale musi byc przystosowana do zycia na dworze, no i zeby nie zjadla moich dwoch kochanych panienek ;) . Oczywiscie siedzenie w kojcu tylko podczas naszej nieobecnosci - nasze psy zawsze maja duzo swobody i staly bezposredni kontakt z czlowiekiem. Uwazam, ze to podstawa w opowiednim wspolzyciu ludzi i zwierzat. Quote
Czarodziejka Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 Zuziu kochana, Berusia zapadła mi w serce jak kamień i pewnie tak jak Ty i wszyscy, którym na niej zależy idę na dno rozpaczy, gdy o niej myślę, ale ona wymaga kojca i budy, a ja posesję z przodu mam nie ogrodzoną. I chociaż na noc i wtedy, gdy jej nie będę miała dłużej na oku, Bera musi być w bezpiecznej przestrzeni, bo jak jej np coś gdzieś zapachnie i się powlecze za tym zapachem, to może być nieszczęście. Musiałabym najpierw zaopatrzyć się w ten cholerny kojec i budę. Mój Michu śpi gdzie bądź na dworze, a zimą w szopie. Budę oddałam, bo nie chciał nawet do niej wejść, ale on to on. Quote
zuziaM Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='Czarodziejka']Zuziu kochana, Berusia zapadła mi w serce jak kamień i pewnie tak jak Ty i wszyscy, którym na niej zależy idę na dno rozpaczy, gdy o niej myślę, Masz ogromna racje ! Glownie ze wzgledu na to, ze jest uderzajaco podobna do mojego kochanego psa, ktory w najgorszy z mozliwych, sposob zszedl z tego swiata :-( ( zostal zywcem spalony :placz: razem ze swoja towarzyszka - bardzo podobna do czarnej kudlatej suczki, ktora jest w kojcu razem z Berusia) - tu jest ich watek : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24046 Kiedy wiec ja zobaczylam, odzyly wspomnienia........ i patrzac na nia, widze Suzika - psa, ktoremu nie zdazylam pomoc. :-( ..... Quote
Czarodziejka Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 One Cię teraz prowadzą z góry, tak jak moja Lula mnie. Quote
zuziaM Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Czarodziejka napisał(a):One Cię teraz prowadzą z góry, tak jak moja Lula mnie. Widze, ze wierzysz w przeznaczenie i znaki........ co wiec przyniosa moje poranne strumienie lez, ktore tu nad komputerem wylewam od rana ( a siedze w pracy - dobrze, ze chociaz sama ), kochana czarodziejko ? - - - chyba Cie myle z wrozka ;) ? Calusy dla psiakow i Ciebie. Quote
Czarodziejka Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 Coś przyniosą. Zwierzęta, to czyste dusze i reinkarnują jak ludzie. Nie płacz nad ich losem (wiem, jak trudno, bo sama płaczę), bo one zasługują na długi czas w psim niebie. Nie mają już ułomnych ciał tylko są czystym światłem, dlatego mogą Cię z góry oświecać - są Twoją psią intuicją, tak więc w świecie zwierząt masz przewodników! Reinkarnują, a więc w odpowiednim dla nich czasie mogą się znów dla Ciebie narodzić, bo chyba tylko Ty za nimi tęsknisz. Nie błagaj ich tylko, zeby to było już, bo ginąc straszliwą śmiercią zasłużyły na dłuższe hasanie w świetlnym ciele. Ja znam datę kolejnych narodzin mojej suki - 25.08, ale którego roku, niestety - ta informacja jest zaszyfrowana i znam dokładnie miejsce narodzin. Dlatego spokojnie czekam wiedząc, że ona jest szczęśliwa i przenika moją świadomość, kiedy tego potrzebuję. Ale też popłakuję - od pół roku - nie mogę się przyzwyczaić, że nie przykuśtyka już do mnie na krótkich łapkach... Quote
zuziaM Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 To, co piszesz jest niesamowite !.... i rownoczesnie piekne ! Jesli kazde z nas mialoby podobna wiare, byloby nam latwiej pogodzic sie z odejsciem naszego ukochanego przyjaciela..... Ja w to wierze i chociaz zbyt duzej ulgi to mi nie przynosi, to jestem przynajmniej szczesliwa, ze moje kochane psiaki juz nie cierpia, sa radosne oraz wolne i bezpieczne od krzywd, jakie czychaly na nie w swiecie zywych...... I wierze, ze sa obok mnie wciaz w tych wszystkich miejscach, ktore razem odwiedzalismy..... Twoje slowa potrafia natchnac nadzieja i spokojem....dziekuje. Quote
bigos Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 "Starsza Pani z zasadami", która "nie da sobie w kaszę dmuchać" około 10 lat, spokojna, ale jak trzeba to da o sobie znać:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Czeka na domek w schronisku swarzędzkim! Suczka jest wysterylizowana i zdrowa MUSZKA Quote
Czarodziejka Posted June 21, 2006 Author Posted June 21, 2006 I jak widać na załączonym obrazku rozkosznie śmierdzi jej z pyszczka:)) Dalej żabko szukaj domku! Quote
malagos Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Czarodziejka napisał(a):Ja jutro zabieram Frotę. Ciekawa jestem, co słychac z sprawie Frotki? zadowolona z nowego domu? Quote
Czarodziejka Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 "Oburzające jak można wypuszczać ze schroniska suczkę, która dalej może rodzić szczeniaki! Zasięgnij opinii w tym schronisku dlaczego nie wysterylizowali suczki, może istnieją jakieś przyczyny np. choroba nerek czy serca bądź niedawno przebyte szczepienia. Koniecznie upewnij się czy na pewno jej nie wysterylizowali bo z Twojej wypowiedzi wunika że na 100% pewna nie jesteś a przecież szkoda by było ciąć bezsensownie psinkę. Może też weterynarz w schronisku za drobną opłatą zabieg wykona skoro wzięłaś od nich suczkę." Tak mi napisała Barbi na innym wątku. Czy faktycznie obowiązkiem schronisk są sterylizacje bezdomnych suk? Czy powinny w takim układzie mieć w swoim budżecie środki na to? Ktoś coś wie? Malagos - wszystko o Frotce w innym wątku "Suczka, która zupełnie się poddała(...)", nie wiem, jak wkleić adres, żeby ten post nie zniknął. Sucz jest przekochana i ma takie mądre oczyska. Chyba wiele nimi widziała i wiele przeszła. Teraz ta mizerna niteczka stara się niczym nie zawadzać, boi się głosów np, jak ktoś przyjdzie, wtedy się trzęsie i powarkuje jak chcę ją dotknąć - pewnie myśli biedactwo, że znów ją zabiorą... Quote
Czarodziejka Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 No i skoro już jestem, to koniecznie żabiooka Mucha w górę! Quote
Dabrowka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='malagos']Ciekawa jestem, co słychac z sprawie Frotki? zadowolona z nowego domu? Link do wątku Frotki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=26989 Quote
Dabrowka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Czarodziejka napisał(a):Czy faktycznie obowiązkiem schronisk są sterylizacje bezdomnych suk? Czy powinny w takim układzie mieć w swoim budżecie środki na to? Ktoś coś wie? Wydaje mi się, że to nie jest obowiązek. Raczej pobożne życzenia. A obowiązkowe jest tylko szczepienie przeciwko wściekliźnie... W niektórych schroniskach sterylizuje się suki. W innych - wrzuca się suki do boksów razem z psami. Bo się wtedy nie gryzą. A że za to rozmnażają się na potęgę, to już szczegół. Działanie uboczne :angryy: Pewnie sporo zależy od kasy. I równie dużo od ludzi, którzy schroniskiem zarządzają... Quote
Czarodziejka Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 Za trzymanie suk z psami w jednym boksie zarządzający schronem powinien wylecieć z pracy, a na jego miejsce należałoby zatrudnić osobę odpowiedzialną. Nie, no co za głupota, aż brak mi słów na komentarz. Quote
zasadzkas Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Wybaczcie, nie mogę tego czytać. Schroniska są przepełnione. to lepiej, żeby psy się zagryzały, tak? Jak możecie myśleć, że Wy wiecie, że suk nie można z psami, a pracownicy schronisk to co? Bezmózgi są? Dla mnie jest jasne, że myślą o tym również, ale bezpieczeństwo, a nawet życia /tak, tak, życie, z czego się śmiejecie/ jest na pierwszym miejscu. Pomagam w Korabiewicach, tam boksy są duże, ale mimo to suki po prostu się nie dogadują. A na sterylizacje nie ma, to prywatne schronisko, ledwie zbieramy fundusze na żarcie, sukcesywnie staramy się sterylizować suczki, ale to potrwa. A jak suka trafia do schronu, to nie leci od razu pod nóż na sterylkę, pracownicy szukają jej miejsca, gdzie nie zostanie zagryziona, czasem zaliczając kilka boksów, zanim znajdzie kawałek dla siebie. I to oni to robią, nie my, siedzący przed komputerem, radzący, trzeźwo myślący, obiektywni i tacy mądrzy. Myślę, że w większości sytuacji, to oni wiedzą lepiej, bo są na miejscu i zajmują się tym na co dzień. Błagam o trochę rozsądku. Quote
Recommended Posts