Yana Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 chłopaku, teraz będzie już tylko lepiej :-) buziole :-) Quote
mira_c Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Jak tak słuchałam jak Marta zorganizowała opiekę dla Montiego jak Ona jest w pracy to aż serce rośnie :evil_lol: Cudnie Monti trafił :evil_lol: Taki domek każdemu psiakowi by się przydał :evil_lol: A do Oli jedzie ALDA z SOS Bokserom :multi: Quote
Kapsel Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 mira_c napisał(a):Jak tak słuchałam jak Marta zorganizowała opiekę dla Montiego jak Ona jest w pracy to aż serce rośnie :evil_lol: Cudnie Monti trafił :evil_lol: Taki domek każdemu psiakowi by się przydał :evil_lol: A do Oli jedzie ALDA z SOS Bokserom :multi: Marta to bardzo odpowiedzialna mamusia :multi::multi::multi: Jak jego dziąsełka? Opuchnięte? Mireczko, bardzo się cieszę, że Alda jedzie do Oli. :grins: Załóżcie wątek boksi, a Joasia Fikuśna niech się tez tutaj wreszcie odezwie.:cool3::cool3::cool3: Quote
marta0731 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Dziś Montek spędził sobie cały dzień z kolegą, bo nie mogłam ja wziąć wolnego, więc zabroniłam mu iść do pracy:mad: Przy okazji jeszcze mieszkanie posprzątał:cunao: Ciotki nie bić się o numer telefonu:megagrin::megagrin::megagrin: Byliśmy na kontroli u weta, i wszystko ok, ładnie wygląda. Pójdziemy jeszcze w środę. Jak dziś wreszcie dostał jeść..:crazyeye: Wcina suche aż się uszy trzęsą:evil_lol: Dziś mu dokupiłam karmy Fitmin... Może być? Wogóle myślę, jaką karmę mu kupić, kiedyś jak miałam Larę na dt to kupiłam NutraGold, koleżanka mi mocno polecała, a i tak proszę o sugestie Dziś na spacerze jak sapał i mu zaglądałam - nie widzę żadnej opuchlizny:multi: Byliśmy w polach i w lesie... Montek w swoim żywiole:painting: Quote
Kapsel Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 No i się rozmarzyłam. :razz::multi::multi::multi: Widziałam Was na tych polach i łąkach z fajnym kolegą:iloveyou::laugh2_2: Dobrze, że wszystko Montusiowi się ładnie goi, same dobre wiadomości, cudnie :loveu::loveu::loveu: Quote
Jagoda1 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Czy Monti dostaje karmę dla seniorów.? Quote
andegawenka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Już na spacerku? to zdrowizna chłopak:multi: Quote
marta0731 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Jagoda1 napisał(a):Czy Monti dostaje karmę dla seniorów.? Tak, taką kupuję, to dobrze? Najpierw jadł ryż z kurczakiem, w razie jakbym nie zdążyła ugotować kupiłam trochę puriny senior Teraz kupiłam fitmin senior, bo małe granulki, żeby łykał a nie gryzł Narazie kupuję na wagę w sklepie zoo, ale zamierzam zamówić normalnie cały duży worek, i myślę nad tym jaką... Z tym jego wiekiem... Kto wie tak naprawdę ile ma lat... Fakt, zęby ma bardzo starte, ale to nie zawsze świadczy o wieku... A mi się wydaje, że z Montiego taki staruszek, jak z koziej dupy trąbka;):evil_lol::evil_lol::evil_lol: Proszę ciocie o fachową pomoc w wyborze karmy Quote
marta0731 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 I jeszcze jedno pytanie: Czy z podarowanych pieniążków mogę kupić flexi? On tak lubi spacerki, a na smyczy to żaden spacerek... a na pewno nie mam zamiaru go puszczać, bo na wołanie nie reaguje... Mogę? :) Quote
Jagoda1 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 To dobrze, jest już w "odpowiednim wieku". Karm jest b. duzo, moze poradzić sie weterynarza? On sie, co Monti ma "w srodku". Dla seniorów sa mniejsze granulki i bardziej chrupkie. Ja zamawiam ze strony www.karmydodomu.pl, przywożą do domu, cena taka jak w katalogu, miewaja "okazje" również. Quote
kora78 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 ile flexi kosztuje? na taka wage pewnie pod 100z podchodzi? przyjedzcie wreszcie do mnie, do ogrodu to sie wybiega Quote
marta0731 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Już dziś pod wpływem impulsu kupiłam, bo wiedziałam że idziemy na dłuższy spacer, chciałam, żeby sobie pobiegał... 72zł, do 35kg, ale jak ją wyciągnęłam z opakowania, taka cienka mi się wydała, a Monter silny jest... :) Pewnie tak jest, że cienka ale mocna, skoro do 35kg, ale jakoś tak nie czułam się pewna i nie użyłam, pójdę oddać chyba... Kupiłabym może na allegro jakąś, do 100zł się na pewno zmieszczę Quote
marta0731 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 marta0731 napisał(a):I jeszcze jedno pytanie: Czy z podarowanych pieniążków mogę kupić flexi? On tak lubi spacerki, a na smyczy to żaden spacerek... a na pewno nie mam zamiaru go puszczać, bo na wołanie nie reaguje... Mogę? :) Hmmm........... Cytuję swoją własną wypowiedź.......... Choć wolałabym na nią nie patrzeć... ani jej nigdy nie napisać, ale niestety już ją napisałam Nie należę do osób kręcących, więc piszę prawdę Ktoś mi tu na PM otworzył oczy, zgadnijcie kto, Kora... ;) Dziękuję Ci za to Kora Psy na świecie cierpią, na dogo tyle wątków, a ja chciałam smyczkę kupić... Może mam już lekko "klapki na oczy" na Montka... chciałam dobrze, ale nie mogę i nie chcę wydawać pieniędzy wysłanych przez Was wszystkie ciocie na takie pierdoły jak smycz, bo inne bidy ich bardziej potrzebują... :( Pisałam, że zapewnię mu normalne warunki, i tak będzie Za zabieg zapłaciłam 200zł, w środę poproszę o rachunek za całe leczenie, i pozostałą kwotę wyślę jakiemuś bardzo potrzebującemu boksiowi, lub na konto sos Głupio mi...:ices_bla: Najlepiej tego nie komentować... Quote
Alicja Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Jak mogę poradzić to pewniejsze od flexi miałabyś linkę z karabinkiem ;) . W OBI itp sklepach z materiałami budowlanymi i domowymi ;) są linki na metry ,lub we wiązkach ( ostatnio spotkałam 25 m za 35 zł chyba ) w tychże sklepach są też karabinki , różne ...teraz tylko dobrze zamocować ( z tym największy kłopot , ale pewnie ktoś pomoże ) i śmigać można na łączkę ;) ja mam ast-a i jakoś flexi nie dowierzam Quote
Aleksandra Bytom Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Alicja świetny pomysł z tą linka,a nie pali w ręke jak pies szarpnie? ja mam długie smycze z żółtej linki i masakra jak palą,kiedyś nie wytrzymie i puszcze tą linke a mam Czarnego Teriera,45kg Quote
jostel5 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Marta-Poczekaj jeszcze,nie spiesz się! I niech Ci nie będzie głupio!Nie wiesz jeszcze,co będzie z małym,czasem jest tak,że jedna przypadłość ciągnie następną,psy ze schronisk zwykle wymagają czułej opieki weterynaryjnej....Tak to już jest,adrenalina psiakowi spada i zaczynają pojawiać się niespodzianki!(Oby nie!) A smycz/linka dla Montusia wcale mi nie przeszkadza...Wzięłaś psiaka,nie miałaś dla niego odpowiedniego " osprzętu",a przecież daje ona (smycz) gwarancję bezpieczeństwa. Poza tym,Martusiu,jesteś bezpłatnym dt..Utrzymanie psiaka,jego wikt i opierunek spoczywają wyłącznie na Twoich barkach.Smycz/linkę musiałaś przecież kupić,a gdybyś Montka nie miała,smycz nie byłaby Ci potrzebna i uniknęłabyś takiego wydatku. Ja jestem ZA smyczką/linką dla Montiego! :) Quote
Alicja Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Aleksandra Bytom napisał(a):Alicja świetny pomysł z tą linka,a nie pali w ręke jak pies szarpnie? ja mam długie smycze z żółtej linki i masakra jak palą,kiedyś nie wytrzymie i puszcze tą linke a mam Czarnego Teriera,45kg Ja przejedzie ślizgiem to potrafi przypiec , ale mi flexi noge spaliło , jak psiaca znajomej sie wypuściła i mi przejechała po udzisku . Ja mam jeszcze linkę ale grubą z takiego śmiesznego tworzywa , nie pali ale grube jest i sie zmecheciło , ta akurat jest z Czech Quote
Aleksandra Bytom Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 aha czyli nie tylko ja mam taka felerną :) nie zaśmiecam już wątku pychola a tak wogóle to mi się marzy żeby DT Marty zmienił się w DS bo co by nie pisać każdy kto to czyta chyba o tym myśli :) Quote
Alicja Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Aleksandra Bytom napisał(a):aha czyli nie tylko ja mam taka felerną :) nie zaśmiecam już wątku pychola a tak wogóle to mi się marzy żeby DT Marty zmienił się w DS bo co by nie pisać każdy kto to czyta chyba o tym myśli :) o to to ;) Quote
kora78 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 a marta poki co, specjalnie siedzi cicho, nie neguje i nie potwierdza. zeby nie robic nadzieji, bo lepiej bedzie zrobic niespodzianke :) my po cichu liczymy, ze monti juz zostanie. marta, ja mam sznur zwykly, sztuczny taki, pomaranczowy, jakby z plastiku wiazany. ale z 3-4 m tylko. mozna go dowiazac do smyczy i juz bedzie dluzsza... ale najlepiej wlasnie kupic, w markecie jakims. jakos 4-6zl za 1m sie placi a dobrze robisz,ze nie chcesz go spuszczac dlugi czas! ja bym nie potrafila sie oprzec ;) ale skoro on sie nie slucha to bardzo dobrze, ze sama go nie chcesz spuszczac Quote
andegawenka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 marta0731 napisał(a):Głupio mi...:ices_bla: I po co?kup karmę....ostatnio miałaś dużo wydatków....:roll: Quote
Alicja Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Tylko uważajcie z tymi sztukowaniami , bo jednak naj jest jak linkę doczepi się do karabinka , tylko myślę ze naj zamocować ją za pomocą węzłów żeglarskich chyba , ja mam takim jakimś ściskiem :roll: zamocowaną a co do skrupułów ....jakie skrupuły ?? pies musi mieć się jak wybiegać bo to element rekonwalescencji Quote
Alicja Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 http://www.folwark-konie.pl/product_info.php?cPath=63_58_21_68_74&products_id=245 sprawdzone na boxiach i ast-ach ;) Quote
Recommended Posts