Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

az tym nie reagowaniem to bym sie nie przejmowala wcale, moj Fred slyszy to co chce a w pozostalych sytuacjach udaje gluchego na potege. Ostatanio dzwonilismy do veta ze nagle przestal slyszec bo nie reagowal wcale. kazal nam poczekac pare dni bo moze ma focha i co... nagle cudownie sluch mu wrocil, typowy facet nie bo nie i tyle. monti pewnie tez tak ma:) . Marta pieniadze na Montiego wplace, tylko leczymy teraz Freda, bo paskudna zmiana mu sie zrobila pod skora w niedziele, tak olbrzmia cysta, dwa razy byl na nocnym dyzurze i w poniedzialek mial jechac na zabieg, ale jego vet kazal podawac silny antybiotyk i zobaczyc co sie bedzie dzialo i zaczelo sie zmniejszac, ale dzisiaj jest takie samo jak wczoraj i znowu panikuje. Ja od razu ze to węzeł chłonny i placz a moj mąz zebym sie uspokoila bo nasz vet powiedzial ze wezly czyste i nie ma co panikowac.Ale wiecie jak jest, dopoki nie zniknie calkiem to sie nie uspokoje. Tyle tylko ze 10 wrzesnia mial komplekoswy przeglad usg, morfologia, biochemia, rtg, i ekg i wyszlo wszytko super, wiec chyba jakby cos bylo nie tak to wyniki by to pokazaly. Przepraszam mialo byc o monti ale taka zestresowna jestem ze musialam sie wypisac:)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nombre napisał(a):
az tym nie reagowaniem to bym sie nie przejmowala wcale, moj Fred slyszy to co chce a w pozostalych sytuacjach udaje gluchego na potege. Ostatanio dzwonilismy do veta ze nagle przestal slyszec bo nie reagowal wcale. kazal nam poczekac pare dni bo moze ma focha i co... nagle cudownie sluch mu wrocil, typowy facet nie bo nie i tyle. monti pewnie tez tak ma:) . Marta pieniadze na Montiego wplace, tylko leczymy teraz Freda, bo paskudna zmiana mu sie zrobila pod skora w niedziele, tak olbrzmia cysta, dwa razy byl na nocnym dyzurze i w poniedzialek mial jechac na zabieg, ale jego vet kazal podawac silny antybiotyk i zobaczyc co sie bedzie dzialo i zaczelo sie zmniejszac, ale dzisiaj jest takie samo jak wczoraj i znowu panikuje. Ja od razu ze to węzeł chłonny i placz a moj mąz zebym sie uspokoila bo nasz vet powiedzial ze wezly czyste i nie ma co panikowac.Ale wiecie jak jest, dopoki nie zniknie calkiem to sie nie uspokoje. Tyle tylko ze 10 wrzesnia mial komplekoswy przeglad usg, morfologia, biochemia, rtg, i ekg i wyszlo wszytko super, wiec chyba jakby cos bylo nie tak to wyniki by to pokazaly. Przepraszam mialo byc o monti ale taka zestresowna jestem ze musialam sie wypisac:)

I oto chodzi Nombre :calus:Po to jest to forum by wygadać się i wyżalić, jak na coś bardzo mocno boli. Trzymamy kciuki za Freda :thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

nombre napisał(a):
Marta pieniadze na Montiego wplace, tylko leczymy teraz Freda, Przepraszam mialo byc o monti ale taka zestresowna jestem ze musialam sie wypisac:)

Nombre dziękuję bardzo i trzymam kciuki za Fredka, i nie przepraszaj! Jak mówi Kapsel - po to jest dogo:calus:

Ja się tak zastanawiam... Uzbierało się już 340zł dzięki hojności cioteczek, ja się naprawdę nie spodziewałam aż takich wpłat, dziękuję bardzo!!!:Rose::Rose::Rose:
I może już nie zbierajmy, bo ja nie chcę być płatnym dt, prosiłam tylko o wsparcie na leczenie Montusia, na pewno wystarczy. Jeszcze za te pieniądze może mu extra ząbki wyczyścimy czy coś...:cool3:

Posted

kora78 napisał(a):

musze go wreszcie zobaczyc

kiedy do schronu?

Monti do schronu już nigdy!!!:eviltong:

A jeśli chodzi o mnie, czyli o podpisanie umowy, to może w piatek, bo staram się wziąć sobie wolne, żeby po ząbku z nim w domu posiedzieć i miziać... Nie wiem czy mi się uda, bo ta praca:angryy: tzw sezon budowlany i ciężko jest z czasem...

Ale kierowniczka schroniska już wie, że Monti będzie na mnie, bo kolejną partię kostki betonowej u mnie kupowali dla schroniska wczoraj:cool3:

Posted

marta0731 napisał(a):

Ja się tak zastanawiam... Uzbierało się już 340zł dzięki hojności cioteczek, ja się naprawdę nie spodziewałam aż takich wpłat, dziękuję bardzo!!!:Rose::Rose::Rose:
I może już nie zbierajmy, bo ja nie chcę być płatnym dt, prosiłam tylko o wsparcie na leczenie Montusia, na pewno wystarczy. Jeszcze za te pieniądze może mu extra ząbki wyczyścimy czy coś...:cool3:

Zbieraj, zbieraj, jak dają...;)
A tak powaznie, nie wiesz co jeszcze bedzie potrzebował, jest starszym psiakiem, po przejściach.
Zawsze "nadmiar" mozna przekazac na inna wskazana bidę.

Posted

Jagoda1 napisał(a):
Zbieraj, zbieraj, jak dają...;)
A tak powaznie, nie wiesz co jeszcze bedzie potrzebował, jest starszym psiakiem, po przejściach.
Zawsze "nadmiar" mozna przekazac na inna wskazana bidę.

Z tym ostatnim zadaniem się zgadzam, też o tym myślałam ;)

Posted

Maruda666 napisał(a):
Jeszcze tylko ząbek, włoski odrosną i będzie super:). Jaki on uśmiechnięty na tych zdjęciach :loveu:

...bo nareszcie szczęśliwy i bezpieczny! :)

Posted

marta, czy Ty go w ogole kapalas? mniemam, ze nie
o fuuuuuuj
psa po schronie nie wykapac? ciuś, ciuś.

chce jechac z Toba do schronu, pokazac Ci nasze psy,czy chcesz, czy nie i sie nie wykrecisz :)

dzis cudna pogoda byla, super sie pewnie spacerowalo :) moglam tez jechac do Szczawna...
ale moze jutro Monteusza zobacze :) jutro ma byc upal wrzesiowy

Posted

kora78 napisał(a):
marta, czy Ty go w ogole kapalas? mniemam, ze nie
o fuuuuuuj
psa po schronie nie wykapac? ciuś, ciuś.

chce jechac z Toba do schronu, pokazac Ci nasze psy,czy chcesz, czy nie i sie nie wykrecisz :)

dzis cudna pogoda byla, super sie pewnie spacerowalo :) moglam tez jechac do Szczawna...
ale moze jutro Monteusza zobacze :) jutro ma byc upal wrzesiowy

Nie kąpałam jeszcze.........
Ja nie mam Kora małego dziecka w domu, że muszę kąpać jak tylko pies pojawi się w domu, więc nie musiałam tego robić...:eviltong: Zresztą cały wierzchni brud zgłaskany został:loveu: I ściereczką mokrą go wycierałam całego
Czekam, aż mu się ranki zagoją, i wtedy wyszoruję porządnie, narazie nie chcę, żeby mu piana po ranach leciała, a kąpać "na odwal się" a potem za tydzień znów jeszcze raz porządnie... Nie było sensu go tak stresować, brudny ani śmierdzący nie jest
A kąpiel go czeka w weekend:evil_lol:

Posted

Monti to prawdziwy przystojniak:D
Zapachu nie zazdroszczę:evil_lol: Gdzieś czytałam jak się pozbyć schroniskowego zapachu, zanim psa wykąpiemy, coś dla zestresowanych nową sytuacją psiaków.
Brud wygłaskany, a zapach dziś na długim spacerku wywietrzony:eviltong:

Posted

nicky71 napisał(a):
Monti to prawdziwy przystojniak:D
Zapachu nie zazdroszczę:evil_lol: Gdzieś czytałam jak się pozbyć schroniskowego zapachu, zanim psa wykąpiemy, coś dla zestresowanych nową sytuacją psiaków.
Brud wygłaskany, a zapach dziś na długim spacerku wywietrzony:eviltong:

Ale on wcale "brzydko nie pachnie", jakby tak było - pewnie bym nie wytrzymała i po dwóch dniach najdalej już by w wannie siedział...:eviltong:
Mi się wydaje, że jak był w lecznicy po pogryzieniu te 3 dni, to musieli go jakoś umyć, bo Kora mówiła, że w dzień pogryzienia bardzo smierdział, wytarzany :( w sikach i wogóle...
A teraz nic takiego nie czuć
A w weekend kąpiemy, bo po pierwsze wiem że trzeba, poza tym nie chcę już by w bagażniku jeździł (choć lubi przez tylnią szybę się rozglądać;)), tylko na tylnim siedzeniu, a to jednak auto służbowe kolegi...

Posted

kora78 napisał(a):
no wlasnie, wytarzany byl grzbietem w siuskach, jak go tamtem onek ciagal po betonie, lezacego.... :-(

Tego to nawet sobie nie chcę wyobrażać!!! :(:(:(
Monti jest u mnie, a tamtego dobrze że nie widziałam, bo bym spać przez to nie mogła....... :(

Posted

Pointa żydowskiego dowcipu a'propos zapaszków...
...kiedy pani nauczycielka kazała wykąpać Icka, bo śmierdział, mama Ickowa stwierdziła..."Icek nie fijołek, wąchać nie trzeba"...

Posted

Jagoda1 napisał(a):
Pointa żydowskiego dowcipu a'propos zapaszków...
...kiedy pani nauczycielka kazała wykąpać Icka, bo śmierdział, mama Ickowa stwierdziła..."Icek nie fijołek, wąchać nie trzeba"...

:cool2:

Ale z niego misiek :loveu: