nombre Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 az tym nie reagowaniem to bym sie nie przejmowala wcale, moj Fred slyszy to co chce a w pozostalych sytuacjach udaje gluchego na potege. Ostatanio dzwonilismy do veta ze nagle przestal slyszec bo nie reagowal wcale. kazal nam poczekac pare dni bo moze ma focha i co... nagle cudownie sluch mu wrocil, typowy facet nie bo nie i tyle. monti pewnie tez tak ma:) . Marta pieniadze na Montiego wplace, tylko leczymy teraz Freda, bo paskudna zmiana mu sie zrobila pod skora w niedziele, tak olbrzmia cysta, dwa razy byl na nocnym dyzurze i w poniedzialek mial jechac na zabieg, ale jego vet kazal podawac silny antybiotyk i zobaczyc co sie bedzie dzialo i zaczelo sie zmniejszac, ale dzisiaj jest takie samo jak wczoraj i znowu panikuje. Ja od razu ze to węzeł chłonny i placz a moj mąz zebym sie uspokoila bo nasz vet powiedzial ze wezly czyste i nie ma co panikowac.Ale wiecie jak jest, dopoki nie zniknie calkiem to sie nie uspokoje. Tyle tylko ze 10 wrzesnia mial komplekoswy przeglad usg, morfologia, biochemia, rtg, i ekg i wyszlo wszytko super, wiec chyba jakby cos bylo nie tak to wyniki by to pokazaly. Przepraszam mialo byc o monti ale taka zestresowna jestem ze musialam sie wypisac:) Quote
Kapsel Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 nombre napisał(a):az tym nie reagowaniem to bym sie nie przejmowala wcale, moj Fred slyszy to co chce a w pozostalych sytuacjach udaje gluchego na potege. Ostatanio dzwonilismy do veta ze nagle przestal slyszec bo nie reagowal wcale. kazal nam poczekac pare dni bo moze ma focha i co... nagle cudownie sluch mu wrocil, typowy facet nie bo nie i tyle. monti pewnie tez tak ma:) . Marta pieniadze na Montiego wplace, tylko leczymy teraz Freda, bo paskudna zmiana mu sie zrobila pod skora w niedziele, tak olbrzmia cysta, dwa razy byl na nocnym dyzurze i w poniedzialek mial jechac na zabieg, ale jego vet kazal podawac silny antybiotyk i zobaczyc co sie bedzie dzialo i zaczelo sie zmniejszac, ale dzisiaj jest takie samo jak wczoraj i znowu panikuje. Ja od razu ze to węzeł chłonny i placz a moj mąz zebym sie uspokoila bo nasz vet powiedzial ze wezly czyste i nie ma co panikowac.Ale wiecie jak jest, dopoki nie zniknie calkiem to sie nie uspokoje. Tyle tylko ze 10 wrzesnia mial komplekoswy przeglad usg, morfologia, biochemia, rtg, i ekg i wyszlo wszytko super, wiec chyba jakby cos bylo nie tak to wyniki by to pokazaly. Przepraszam mialo byc o monti ale taka zestresowna jestem ze musialam sie wypisac:) I oto chodzi Nombre :calus:Po to jest to forum by wygadać się i wyżalić, jak na coś bardzo mocno boli. Trzymamy kciuki za Freda :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
kora78 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Jagoda1 napisał(a):Witajcie M&M! hehehehehehe Quote
marta0731 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Jagoda1 napisał(a):Witajcie M&M! M&M witają:B-fly: Hihihi, dobre:razz: Jagoda dziękuję bardzo za 50zł dla Monterka:sweetCyb::calus: Quote
marta0731 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 nombre napisał(a):Marta pieniadze na Montiego wplace, tylko leczymy teraz Freda, Przepraszam mialo byc o monti ale taka zestresowna jestem ze musialam sie wypisac:) Nombre dziękuję bardzo i trzymam kciuki za Fredka, i nie przepraszaj! Jak mówi Kapsel - po to jest dogo:calus: Ja się tak zastanawiam... Uzbierało się już 340zł dzięki hojności cioteczek, ja się naprawdę nie spodziewałam aż takich wpłat, dziękuję bardzo!!!:Rose::Rose::Rose: I może już nie zbierajmy, bo ja nie chcę być płatnym dt, prosiłam tylko o wsparcie na leczenie Montusia, na pewno wystarczy. Jeszcze za te pieniądze może mu extra ząbki wyczyścimy czy coś...:cool3: Quote
marta0731 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 kora78 napisał(a): musze go wreszcie zobaczyc kiedy do schronu? Monti do schronu już nigdy!!!:eviltong: A jeśli chodzi o mnie, czyli o podpisanie umowy, to może w piatek, bo staram się wziąć sobie wolne, żeby po ząbku z nim w domu posiedzieć i miziać... Nie wiem czy mi się uda, bo ta praca:angryy: tzw sezon budowlany i ciężko jest z czasem... Ale kierowniczka schroniska już wie, że Monti będzie na mnie, bo kolejną partię kostki betonowej u mnie kupowali dla schroniska wczoraj:cool3: Quote
Jusia&Szila Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 marta0731 napisał(a):Monti do schronu już nigdy!!!:eviltong: Marta :) :loveu: Quote
Jagoda1 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 marta0731 napisał(a): Ja się tak zastanawiam... Uzbierało się już 340zł dzięki hojności cioteczek, ja się naprawdę nie spodziewałam aż takich wpłat, dziękuję bardzo!!!:Rose::Rose::Rose: I może już nie zbierajmy, bo ja nie chcę być płatnym dt, prosiłam tylko o wsparcie na leczenie Montusia, na pewno wystarczy. Jeszcze za te pieniądze może mu extra ząbki wyczyścimy czy coś...:cool3: Zbieraj, zbieraj, jak dają...;) A tak powaznie, nie wiesz co jeszcze bedzie potrzebował, jest starszym psiakiem, po przejściach. Zawsze "nadmiar" mozna przekazac na inna wskazana bidę. Quote
marta0731 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Jagoda1 napisał(a):Zbieraj, zbieraj, jak dają...;) A tak powaznie, nie wiesz co jeszcze bedzie potrzebował, jest starszym psiakiem, po przejściach. Zawsze "nadmiar" mozna przekazac na inna wskazana bidę. Z tym ostatnim zadaniem się zgadzam, też o tym myślałam ;) Quote
marta0731 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Dziś byliśmy na długim spacerku w parku:lol: Ale się zasapałem... Odpoczywałem sobie na trawce... Kiedy idziemy dalej...? Quote
andegawenka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Goi się jak na psie.....Marta słuchaj byłej posiadaczki boksi, która przeszła przez 13 jej lat życia .wszystko co tylko można było przejść.... ...ale odżył u Ciebie....:multi: Quote
Jagoda1 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Kochany psiak!:) Widać, ze czuje sie bezpiecznie. Quote
Maruda666 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Jeszcze tylko ząbek, włoski odrosną i będzie super:). Jaki on uśmiechnięty na tych zdjęciach :loveu: Quote
jostel5 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Maruda666 napisał(a):Jeszcze tylko ząbek, włoski odrosną i będzie super:). Jaki on uśmiechnięty na tych zdjęciach :loveu: ...bo nareszcie szczęśliwy i bezpieczny! :) Quote
kora78 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 marta, czy Ty go w ogole kapalas? mniemam, ze nie o fuuuuuuj psa po schronie nie wykapac? ciuś, ciuś. chce jechac z Toba do schronu, pokazac Ci nasze psy,czy chcesz, czy nie i sie nie wykrecisz :) dzis cudna pogoda byla, super sie pewnie spacerowalo :) moglam tez jechac do Szczawna... ale moze jutro Monteusza zobacze :) jutro ma byc upal wrzesiowy Quote
marta0731 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 kora78 napisał(a):marta, czy Ty go w ogole kapalas? mniemam, ze nie o fuuuuuuj psa po schronie nie wykapac? ciuś, ciuś. chce jechac z Toba do schronu, pokazac Ci nasze psy,czy chcesz, czy nie i sie nie wykrecisz :) dzis cudna pogoda byla, super sie pewnie spacerowalo :) moglam tez jechac do Szczawna... ale moze jutro Monteusza zobacze :) jutro ma byc upal wrzesiowy Nie kąpałam jeszcze......... Ja nie mam Kora małego dziecka w domu, że muszę kąpać jak tylko pies pojawi się w domu, więc nie musiałam tego robić...:eviltong: Zresztą cały wierzchni brud zgłaskany został:loveu: I ściereczką mokrą go wycierałam całego Czekam, aż mu się ranki zagoją, i wtedy wyszoruję porządnie, narazie nie chcę, żeby mu piana po ranach leciała, a kąpać "na odwal się" a potem za tydzień znów jeszcze raz porządnie... Nie było sensu go tak stresować, brudny ani śmierdzący nie jest A kąpiel go czeka w weekend:evil_lol: Quote
nicky71 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Monti to prawdziwy przystojniak:D Zapachu nie zazdroszczę:evil_lol: Gdzieś czytałam jak się pozbyć schroniskowego zapachu, zanim psa wykąpiemy, coś dla zestresowanych nową sytuacją psiaków. Brud wygłaskany, a zapach dziś na długim spacerku wywietrzony:eviltong: Quote
marta0731 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 nicky71 napisał(a):Monti to prawdziwy przystojniak:D Zapachu nie zazdroszczę:evil_lol: Gdzieś czytałam jak się pozbyć schroniskowego zapachu, zanim psa wykąpiemy, coś dla zestresowanych nową sytuacją psiaków. Brud wygłaskany, a zapach dziś na długim spacerku wywietrzony:eviltong: Ale on wcale "brzydko nie pachnie", jakby tak było - pewnie bym nie wytrzymała i po dwóch dniach najdalej już by w wannie siedział...:eviltong: Mi się wydaje, że jak był w lecznicy po pogryzieniu te 3 dni, to musieli go jakoś umyć, bo Kora mówiła, że w dzień pogryzienia bardzo smierdział, wytarzany :( w sikach i wogóle... A teraz nic takiego nie czuć A w weekend kąpiemy, bo po pierwsze wiem że trzeba, poza tym nie chcę już by w bagażniku jeździł (choć lubi przez tylnią szybę się rozglądać;)), tylko na tylnim siedzeniu, a to jednak auto służbowe kolegi... Quote
kora78 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 no wlasnie, wytarzany byl grzbietem w siuskach, jak go tamtem onek ciagal po betonie, lezacego.... :-( Quote
marta0731 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 kora78 napisał(a):no wlasnie, wytarzany byl grzbietem w siuskach, jak go tamtem onek ciagal po betonie, lezacego.... :-( Tego to nawet sobie nie chcę wyobrażać!!! :(:(:( Monti jest u mnie, a tamtego dobrze że nie widziałam, bo bym spać przez to nie mogła....... :( Quote
Jagoda1 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Pointa żydowskiego dowcipu a'propos zapaszków... ...kiedy pani nauczycielka kazała wykąpać Icka, bo śmierdział, mama Ickowa stwierdziła..."Icek nie fijołek, wąchać nie trzeba"... Quote
Alicja Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Jagoda1 napisał(a):Pointa żydowskiego dowcipu a'propos zapaszków... ...kiedy pani nauczycielka kazała wykąpać Icka, bo śmierdział, mama Ickowa stwierdziła..."Icek nie fijołek, wąchać nie trzeba"... :cool2: Ale z niego misiek :loveu: Quote
marta0731 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Kapsel napisał(a):Ja tam nic nie czuję :smile: Ja też:razz::razz::razz: Quote
Recommended Posts