andegawenka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='Fides79']ii jak tam, po wizycie???? Relacja na wątku Fineczki http://www.dogomania.pl/threads/186781-Fineczka-bez-uszka-ma-DT.Szuka-DS!Prosimy-o-pomoc-w-og%C5%82oszeniach!?p=15542964#post15542964 Quote
nija Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Rozmowa poszła dobrze! Fineczka będzie u mnie jak tylko załatwimy transport,najprawdopodobniej w okolicach 1 listopada! :) :) Quote
Fides79 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 super wiadomość, bardzo się cieszę i gratuluję podjętej decyzji :multi::multi::klacz::bigcool: Quote
ewexoxo Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 nija napisał(a):Rozmowa poszła dobrze! Fineczka będzie u mnie jak tylko załatwimy transport,najprawdopodobniej w okolicach 1 listopada! :) :) Moje gratulacje! :sweetCyb: Bardzo dobre wiadomości! :sweetCyb: Quote
Fides79 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 no to ja już zaczynam odliczać dni :lol: zajrzałam w międzyczasie na wątek Fineczki, to śliczna i urocza sunia, będziecie razem z pewnością szczęśliwe:p no i liczę na piękną galerię, którą będziemy mogli odwiedzać i podziwiać wasze wspólne losy :fadein: Quote
zaba14 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Jasza napisał(a):Wszyscy liczymy. dokładnie ! :) Quote
nija Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Tak się zastanawiam co z tymi podróżami PKP zrobić... bo tak: cena bilet dla pieska w kagańcu z intercity kosztuje 15 zł,czyli w 2 strony,to dla mnie koszt 30 zł. za darmo mogą jeździć pieski umieszczone w klatce itp. ale jadą za to jako mój bagaż podręczny,czyli nie wiem...zamiast torebki,czy jadą zamiast walizki? jeśli mam pieska w klatce,to nie mogę już mieć bagażu?? Quote
Sybel Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Nija, spotkałaś się z tym, że intercity wyliczało ilość bagażu? Możesz psa wziąć do klatki, klatkę postawić obok siebie, czy na podłodze, a drzwiczki - jeśli pasażerowie ok - otworzyć. I tyle, pies w klatce, nikt nie mówił o drzwiczkach. A jeśli mała jest mała, to torba na psa na kolana i spokój. Quote
nija Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 No najwyżej jak się przyczepią,czy mam jakiś inny bagaż (oprócz pieska w transporterze),to dopłacę za bilet. Mam nadzieję,że współpasażerowie nie będą mieli żadnych "ale" i nie wyproszą mnie z przedziału ;) Quote
Avilia Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Przewoziłam już psa w transporterku w PKP.Za to się nie płaci.Jeżeli pies byłby bez transporterka trzeba wtedy kupić bilet.A bagaży możesz mieć ile chcesz.Transporterek z psiakiem też jest bagażem.A jak wiadomo-za bagaż się nie płaci.Przynajmniej ja nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Mi się jeszcze nie zdarzyło trafić na pasażerów którzy wyprosiliby mnie z przedziału z psem,a mam sunie wielkości owczarka niemieckiego;) Zazwyczaj lecą teksty:czy można pogłaskać?a może głodna jest?Mam kanapkę w torebce-może zje;p A wody?Chyba ma Pani wodę i miskę dla psa zieje przecież,pić mu się chce.Itd.A jak się trafi na psiarzy to czas szybko w pociągu leci,bo się gada,gada,gada o psach (lub innych zwierzach,wymienia poglądy,itd) :lol: Mówię z czym ja się spotkałam,a podróżowałam swojego czasu często z psiakiem;) Quote
nija Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 No bo właśnie w regulaminie PKP (dostałam też odp. na maila od pani z informacji PKP) jest napisane,iż za pieska się owszem nie płaci,jeśli jest w transporterku,ale jest to liczone jako bagaż podręczny,czyli że niby nie mogę mieć żadnego innego bagażu. Quote
Avilia Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 To bardzo dziwne.Jeszcze nigdy mi żaden konduktor uwagi nie zwrócił za psa w transporterku i bagaż.Nigdy nie musiałam dopłacać. Najwyżej jakby byłby problemy to rzucasz bagaż "na górę",psa w klatce na kolana i do bagażu się nie przyznajesz;p Ale nie sądzę,żeby problemy były,wiem bo jeździłam. Quote
nija Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 ok,w takim razie zainwestuję w transporterek i zobaczymy co będzie. pytałam dokładnie co mam rozumieć przez "bagaż podręczny",pani stwierdziła,że to każdy bagaż,który mieści się na półkę nad siedzeniami. no ale bez przesady.rzadko jest tak,żeby te półki były maksymalnie zapchane,a co komu przeszkadza klatka z pieskiem. Quote
Jasza Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 My mamy samochód od lutego tego roku dopiero. Wcześniej cały czas podróżowaliśmy z Reksiem pociągami. Nigdy nikt nie miał żadnych pretensji. Małemu nie zakładałam nawet kagańca, miałgo tylko zawieszony, tak na wszelki wypadek. I siedział zawsze na kolankach. Poza tym bardzo lubi podróżować pociągami, problem był tylko kiedy mój mąż wychodził z przedziału do toalety...LAMENT od razu.;) Quote
Jasza Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Przepraszam Nija, że na Twoim wątku troszkę inny temat poruszę, ale chciałabym, żeby na wątku Rufiego zrobiło się tłoczno.. Ma dopiero 4 miesiące..sami zobaczcie.. http://www.dogomania.pl/threads/1940...NOSA-oczopląs... </H2> Quote
Kajusza Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 niewiem jak jest w intercity, ale normalnie w IIklasie nie robia problemu, płaci sie 4,5zł i jedzie całą polskę :-) a żeby nie było, że ludzie robia problemy: ostatnio nasz Zeusek (amstaff) jechał aż do Katowic, czyli od nas ok.9h, a podróz mu tak upłyneła :-) to jego wątek (http://www.dogomania.pl/threads/193218-W-NOWYM-DOMU!!!!!!-ZEUS-łaciaty-amstaff-szuka-nowego-domu-(Gorzów-WLkp.)/page16, jakbys chciała poczytać) Quote
Jasza Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 No właśnie też mi się wydawało, że za Reksia płaciłam coś cztery piątka... Quote
Fides79 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 około 5 zł płaci się jadąc II klasą lub zwykłym pociągiem który zatrzymuje się na każdej stacji, intercity i I klasa są droższe ja jechałam z moim psem nad morze I klasą z Łodzi do Gdańska i płaciłam około 10, nikt się nie czepiał o kagańce, ani transportery, raz poproszono żebym na siedzeniu, na którym urzędował pies rozłożyła np ręcznik, ale mój Felek nie chciał na nim leżeć;) osoby które się dosiadały nie miały nic przeciwko towarzystwu psa, podczas 7 godzinnej podróży, w czasie jednego z dłuższych postoi wysiadałam tylko z psem na szybkie sikanie. A piesek podróż z reguły spędza tak: pewnie dobrze mieć na wszelki wypadek ze sobą książeczkę zdrowia psa, żeby było potwierdzenie, że nasz pupil jest szczepiony :) Quote
nija Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 No właśnie,ja bezposrednie polaczenia krakow-lublin mam jedynie z intercity i koszt to 15 zł a zeby nie placic,musialabys miec transporter i wg.regulaminu,zadnego innego bagazu ;) tak wiec albo oleje przepisy i oprocz transportera bede miala walizke,albo zaplace i nie bede musiala miec transportera,ale tak jak mowie,to dla mnie dodatkowy koszt 30 zl na kazda podroz. :( Quote
Jasza Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Bagaż podręczny - na dwie ręce - w jednej walizka a w drugiej transporterek. A poza tym mała może podróżować na kolankach. Jakby co, to możesz zawsze powiedzieć, że ją akurat wyciągnęłaś na chwilkę, żeby coś tam, coś tam. Wiadomo. Quote
Recommended Posts