IVV Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 pokazuj sie suchelcu jaki jestes sliczny Quote
eve-w Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 [quote name='Tola'] Myślałam, ze zorganizuję wizytę przedadopcyjną , która potwierdzi fakt sterylizacji suki i pozwoli poznac blizej ewentualnie przszły dom. Ale widzę, ze tutaj jest to niemożliwe. A jak stwierdzisz na wizycie przedadopcyjnej, czy suka jest wysterylizowana ? Jesli sa takie metody to wezcie podajcie, bo sie przyda, polowa suk niepotrzebnnie nie pojdzie pod noz, a druga czesc calkiem potrzebnie pojdzie :D Nawet weci z usg sie myla czy jest macica, czy nie ma, blizn nie widac to jak to stwierdzic na wizycie ? W ksiazeczce se mozna wpisac wszystko jak sie bardzo chce. Jaka jest gwarancja, nawet jesli ich suka jest wysterylizowana ze majac juz niekastrowanego psa pan nie wezmie sobie kolejnej suczki niesterylizowanej ? Nigdzie wczesniej nie bylo informacji, ze pan podal, ze sunia jest wysterylizowana tylko trzeba to potwierdzic, wiec nie obrazajcie E-S - ona personalnie nikogo nie obrazila i wyraznie martwi sie o losy psa. Wiem tez od E-S, ktora rozmawiala z Funią że jesli to ten sam mysliwy z suka, ktory dzwonil do Funi i rozmawial z Funia - to suka wysterylizowana nie jest. Byc moze po reakcji Funi pan postanowil zmienic wersje, zeby dostac niekastrowanego psa. Quote
MaDi Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Znam taką metodę.... jak się próbuje kryć sukę i nic nie wychodzi to jest taka opcja,że ktoś ja wcześniej wysterylizował:diabloti: Pokazuj się chudzielcu! Quote
E-S Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Tolu, Zadro - to nie jest wątek o mnie, czy moim zawodzie i wykształceniu :D mnie chodzi wyłącznie o dobro tego psa. I jeśli widzę, że jest zagrożone, to reaguję. Skoro czujecie się tym faktem obrażone - to już nie mój problem, bo ja Was - tak jak Wy mnie - nie obraziłam i Wasza agresywna reakcja jest całkowicie nieadekwatna do bodźca. Już pomijając sterylizację tej suki - Hunter jest tak potwornie seksualnie nadpobudliwy, o czym wiadomo od początku, bo już Funia o tym pisała - że zwieje do suki z najlepszego domu na świecie, o ile wykastrowany nie będzie. I tego też trzeba być świadomym. Więc proszę o skoncentrowaniu się na dobru tego trudnego w adopcji psa a nie własnym ego, czy mojej osobie. Quote
funia Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 Jęsli chodzi o prośbe IVV odnosnie zawiezieenia psa na kastracje to ja dostosuje sie do kazdej decyzji .Mnie przeciez wszystko jedno gdzie go zawoze (( wszystko jeedno w sensie czy to 10 czy 20 km).Widze tylko ,ze faktycznie fajna ta kastracja bezszwowa .Miałam juz u siebie trzy takie psy i widze jak fajnie to sie goi ,pies wraca do siebie w bardzo krótkim czasie .Aczkolwiek ja trzeba to i zwykła będzie z kołnierzem .Nie ma sprawy .Decydujcie i działamy . Dzisiaj ten mały gwałciciel rozpracował zamknięcie w swoim boksie .U niego zamykamy troszke pod katem zasuwę bo podłoga była w tym miejsu nie równa a on skacze tyle razy na zasuwe aż wysunie się i otworzy .Sprawdiłam to ,zrobił tak dwa razy pod rząd .Po tym jak to zauwązyłam jest zabezpieczony solidnie .Dodatkowo przy swojej cięzkiej pracy z zasuwą wyspiewuje na cała okolice starszne żale a wlaściwie gorzkie żale .Jest szczęsliwy jak jest wolny i biega jak by mu ktos spręzyny podoczepiał do nóg .Barrdzo wysoko skacze .Gwałci w locie co popadnie .Kaczka ,kura aby dziura .......Jest niezmordowany w tym temacie . Piłki ,ktore posiadamy sa przez niego wielce docenione .Uzywa ich do zabawy jak równiez jak zapewne się domyslacie do swoich erotycznych zabaw. Apetycik na 6 .Gówienka na 6 .Ilosci gówienek dosyc spore .Potrafi złosliwie idąc na wybieg a przechodząc obok pustego boksu wlezc tam i narobic kupskoo.Jest wtedy szczęśliwy bardzo .Sika pod kątem ....Tzn ,Noga tylnia wygieta tak aby jej nie obsikac a wacek skierowany na bok .Komedia po prostu jak on to robi .....To sie nazywa fachowo boczne oddawanie moczu zapobiegające opryskiwaniu wewnetzrnej czesci łap..... Quote
IVV Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 inteligentna i dominujaca bestia :evil_lol: trzeba go chlastac ! Nikt nie da sobie rady z nim w takim rozhukanym stanie Quote
IVV Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 tyle bylo krzyku, a teraz nawet nikt do suchelca nie zaglada :( Quote
Ewanka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Zagladamy :) .. witaj przystojniaku, ale mają z tobą zabawę :) Quote
rita60 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Ja tez witam naszego suchego napalenca:razz::evil_lol: Quote
MaDi Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Może suchy ale bardzo aktywny, wyrywa suczki i nie tylko na kaloryfer:evil_lol: Quote
IVV Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Funiu czy on jest juz w takiej kondycji ,ze mozna go umowic na zabieg ? Quote
funia Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 IVV napisał(a):Funiu czy on jest juz w takiej kondycji ,ze mozna go umowic na zabieg ? moim skromnym zdaniem tak ... Quote
IVV Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 to umow go u tego weta o ktorym pisaly tu dziewczyny prosze Quote
E-S Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Seria z piłeczką: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
E-S Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Ciąg dalszy, ładne zdjęcia wyszły, bedzie można wykorzystać do ogłoszeń, erotycznych nie robiłam, tylko jak się bawi piłką, z którą nauczył się bawić od swojego guru Bugiego i w końcu zajarzył o co w tym rzucaniu piłki pieskom tym ludziom chodzi :D Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us nie wiem które lepsze, więc wstawiam oba podobne zdjęcia Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
E-S Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 cdn ......... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
E-S Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Inne zdjęcia jakie cudem udało mi się temu ADHD w miarę ostre zrobić: Uploaded with ImageShack.us ze swoim guru Bugim, zachęcanie do zabawy: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us na kolankach u córki Funi: Uploaded with ImageShack.us Quote
E-S Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 I ostatnie na dziś bo nie mam siły dłużej użerać się z image shackiem ... Uploaded with ImageShack.us Quote
IVV Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 PIekne zdjecia ,ale ten nasz model strasznie chudy :( jak taki patyczek ... Quote
E-S Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Przyjaźń Huntera z Bugim zakończyła się definitywnie z powodu zbyt czułego pożegnania ze strony Huntera :evil_lol: które omal nie zakończyło się dla niego tragicznie - bowiem obiekt nagłej i gorącej miłosci Huntera - Bugi jest typem alfa, przeciwnikiem zoofilii i giejów :evil_lol: Uploaded with ImageShack.us Uszy Huntera i cała reszta cudem ocalały oraz obyło sie bez rozlewu krwi dzieki szybkiej reakcji mojej i Funi. Hunter jednak był tak napalony, że ... ścigał mnie, żeby dorwać Bugiego i go zerżnąć do końca, ewentualnie się jakoś odgryźć. W ogóle się nie słucha, zresztą juz pisałam, że nie zna żadnych komend, nie liczy się z ludźmi, także mimo, iz jest lżejszy nić Bugi - to trudniejszy niz on do opanowania z powodu matołectwa i żądzy, jakie nim targają :diabloti: Quote
IVV Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 nauczyl sie tego w schronie .z pewnoscia wszystkie dominujace psy tak sie zachowywaly w stosunku do niego . teraz on chce dominowac ,wiec robi to co juz doswiadczyl. pewnie nie zna innych zachowan w grupie z innymi psami. trzeba go socjalizowac i nauczyc innych form interakcji. jajeczka pojda pod noz i chloptys bedzie ok ;) Quote
E-S Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Nie ma wyjścia, to dla niego jest niebezpieczne - jeśli dorwie duzo wiekszego od siebie psa, np. Fabiana i postanowi mu zademonstrować, że to on jest górą, tak, jak Bugiemu - to skończy się to dla niego tragicznie. Bugi tez go zdrowo potelepał, sparterował, przewrócił na glebe brzuchem do góry, Hunter nie miał żadnych szans - a mimo to, że oberwał i sam został zdominowany - nadal uparcie ... dążył do spełnienia :evil_lol: Quote
Recommended Posts