E-S Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='eve-w']O rańciu! Jakie ładne ogłoszenie! Na pewno Hunterek szybciutko znajdzie domek! Hopaj do góry pieseczku, cioteczka E-S tak ładnie o Tobie napisała. Dziękujemy cioteczko![/QUOTE] Jakbyś "cioteczko" miała jaja to za tą "cioteczkę" bym Ci je wyrżnęła :angryy: ale za słowa uznania pięknie dziękuję :loveu: Quote
eve-w Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 oj cioteczko nie denerwuj się tak bo złość piękności szkodzi :iloveyou::Rose::Rose::calus::calus::calus: Quote
sonia71 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 to ja z rana wymiziam chudzileca-Huntera :) Quote
E-S Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Dzwoniłam do Funi, Hanter jest nadzwyczaj żywy i wesoły piesek :D Zazdrosny potwornie o głaski - NIE MOŻNA głaskać innych piesków - tylko jego trzeba głaskać (skądś to znam). Wytęskniony za kontaktem z ludźmi (będzie ich miał na co dzień to za jakiś tydzień mu przejdzie i tylko bieganie, zabawa i rozrabianie w głowie zostanie). Wybredny. Wszystkim chętnym na adopcję Huntera serdecznie polecam książki Johna Grogana, Marley i ja oraz Złapać życie za ogon :D A i tak będzie to zaledwie przedsmak życia w domu z takim myśliwcem :D Quote
Ewanka Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Do góry ... teraz już będzie tylko lepiej :) Quote
E-S Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 IVV, masz jakąś taktykę, koncepcję z Twoim podopiecznym ? Ogłaszać go, allegro robić, nie ogłaszać ? Kastracja bezszwowa, czy zwyczajne rżnięcie jajek ? Adopcje tylko na woj. lubelskie, czy w całej Polsce ? Quote
IVV Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 mysle,ze normalna kastracja,ogloszenia w calej Pl. chlopak jest sliczny,moze go szybko ktos pokocha ;) Quote
E-S Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='IVV']mysle,ze normalna kastracja,ogloszenia w calej Pl. chlopak jest sliczny,moze go szybko ktos pokocha ;)[/QUOTE] A mogę Cię prosić o zmianę decyzji i kastrację bezszwową ? Jest droższa, owszem (140 zł), ale pies nie cierpi, nie ma szwów, nie ma kołnierza, od razu po operacji i wybudzeniu bryka, nawet nie wie, że jajek już nie ma. Nie skazuj go proszę na 2 tygodnie gojenia i kołnierz - tym bardziej, że taki pies na pewno znajdzie sposób i na kołnierz i na szwy i może dojść do tragedii, np. w nocy ... Quote
IVV Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 wiesz ja mam 3 psy na moim pelnym utrzymaniu i na dodatek troche innych bidulek ktorym staram sie pomoc,ale jesli chcecie uzbierac na to pieniadze to oczywiscie jestem za :) Quote
E-S Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='IVV']wiesz ja mam 3 psy na moim pelnym utrzymaniu i na dodatek troche innych bidulek ktorym staram sie pomoc,ale jesli chcecie uzbierac na to pieniadze to oczywiscie jestem za :)[/QUOTE] No to OK. Zwykła kastracja kosztuje 70 zł. Ta bezszwowa 2 x drożej, ale gdybyś zobaczyła psa po szlachtowaniu i po tej bezszwowej - nie wahałabyś się ani chwili, serio. Poza tym odpadają Ci koszty kontroli, zdejmowania szwów i zakupu kołnierzy - tak myslę ze 14, bo 1 dziennie na pewno zeżre, Bugi dawał radę, to ten tym bardziej :D Także albo mu zasponsoruję jak będę mieć całość, albo się złożymy na ta bezszwową. Quote
IVV Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 ok ,to zbieramy na bezszwowa jesli wszyscy sie zgodza :) Quote
E-S Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='IVV']ok ,to zbieramy na bezszwowa jesli wszyscy sie zgodza :)[/QUOTE] Jacy wszyscy ? Ty go utrzymujesz. Ty decydujesz. Odwiedzaj swoje psiaki IVV intensywnie przez najbliższe kilka dni, bo nie będzie Funi i MaDi. I wątki spadną na dno ... I wiesz, ja też w hotelu utrzymuję 2 psy ... nie w całości, ale w kwotach niebagatelnych. I też płacę na inne bidy jednorazowo. I mam w domu sporo zwierząt i jedzie do mnie jeszcze na DT Kaja, ale na kastrację bezszwową, dla dopbra psa zes.. się, a wykombinuję. Quote
IVV Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 a w Zamosciu ktos to robi? dziewczyny jezdza do okreslonych vet. Quote
E-S Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='IVV']a w Zamosciu ktos to robi? dziewczyny jezdza do okreslonych vet.[/QUOTE] W Zamościu taki zabieg wykonuje dr Paweł Kulik. Funia i ja do niego jeździmy na takie operacje, w Lublinie np. o ile wiem nikt nie wykonuje takich kastracji, bo ... nie umie. Quote
Ewanka Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Kajtusiu, pamiętamy o Tobie ... skacz do góry :) Quote
MaDi Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Zaglądam tylko na chwilkę i jeśli mogę to podpowiem,że moje psy były kastrowane bezszwowo i super się goiło. Quote
Tola Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Zaraz po zabraniu ze schronu [IMG]http://img541.imageshack.us/img541/1592/p1060720t.jpg[/IMG] [IMG]http://img291.imageshack.us/img291/2046/p1060719f.jpg[/IMG] [IMG]http://img808.imageshack.us/img808/6751/p1060738.jpg[/IMG] [IMG]http://img651.imageshack.us/img651/1992/p1060740v.jpg[/IMG] [IMG]http://img689.imageshack.us/img689/4962/p1060742s.jpg[/IMG] Quote
IVV Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 prawda ,ze przepiekny!!!!!? trzeba go oglaszac . Dziewczyny pomocy prosze !!!!!! Quote
Ewanka Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Piękny psiak, ważne, żeby poznać jego charakter`ek ;) ... wtedy łatwiej oglaszać, jak już wiadomo coś więcej o psiaku. Quote
E-S Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='IVV']prawda ,ze przepiekny!!!!!? trzeba go oglaszac . Dziewczyny pomocy prosze !!!!!![/QUOTE] Ogłosiłam go na blogu na razie, strona czy 2 wcześniej jest link, prosiłam o uwagi do treści ogłoszenia. Mogę mu dzisiaj zrobić allegro, jeśli treść aukcji może być taka jak w blogu i IVV mi to potwierdzisz, czy tak ma iść, czy coś zmienić. Prosiłam Funię, żeby wariatuńciowi uszy sprawdziła, czy nie ma tatuażu, ale nie ma. Co do ogłoszeń na innych portalach - z uwagi na moje nowe oprogramowanie idzie mi jak krew z nosa i ciągle mnie wywala, więc lepiej gdyby podjął się ktoś, kto pracuje na windows. Byłam w stanie obczaić allegro, na resztę nie mam czasu się użerać godzinami. Quote
Recommended Posts