Saththa Posted May 4, 2014 Author Posted May 4, 2014 [quote name='malawaszka']no co Wy???? przecież to kanarek bo mieszkał w klatce wiszącej i wiecznie polował na niego kot Sylwester i kanarek mówił: "o ooo widziałem kotka" :grins:[/QUOTE] koteCka!!!! Kotecka :) Koszulka genialna :D Quote
Saththa Posted May 4, 2014 Author Posted May 4, 2014 przywlekłam się.... z fotkami... WYkąpaliśmy psy i okazało się, że Idefix wxale nie ejst taki rudy jak mi się wydawało :lol: I opitoliłam Tazzmankowi kozia brodę :) teraz ma równą i znowu wygląda prawie jak szczeniaczek :loveu: Za karę pozujący mokry Tazzio i otwarta szafa z tyłu :lol: Quote
Saththa Posted May 4, 2014 Author Posted May 4, 2014 Wybielony Fix :) bez koziej brody ;) I z kozią;) Quote
Saththa Posted May 4, 2014 Author Posted May 4, 2014 I nie dosc ze na łóżku to jeszcze na TZcie :lol: Tazzmanowi tak uszko stoi :) jakby był skopiowany to normalnie wiadro by stało :lol: Quote
Saththa Posted May 4, 2014 Author Posted May 4, 2014 O i na Pańci ;) I Minki Małej Białej Mendy ;) I... Nochalek :) Quote
ania0112 Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 w sensie ze brudny był? na rudo? to trza częściej kąpać psiaczka.... Quote
Saththa Posted May 4, 2014 Author Posted May 4, 2014 Nuda :) I dobranoc :) Nie znudziły Wam sie jeszcze te moje Chłopaki? Tak co tydzien ich oglądac :lol: Quote
Margi Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 Tazzio taki grzeczny,siedzi na baczność.:loveu: Mały faktycznie biały się zrobił tylko wąsy mu zostały brązowe.:loveu: Cudne chłopaki.:loveu: Quote
WATACHA Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 Ja nie wiem gdzie tu jest jaka część.No oprócz uszka, które jak napisałaś stoi. http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2014/05-2014/04/DSC_3611Kopiowanie_zpsb6b59390.jpg Quote
zerduszko Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 Ale minki http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2014/05-2014/04/DSC_3623Kopiowanie_zps1ba17d5e.jpg :loveu: Juz rozumiem czemu on jeszcze zyje mimo stawiania klockow w domu :evil_lol: Quote
Saththa Posted May 4, 2014 Author Posted May 4, 2014 [quote name='zerduszko']Ale minki http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2014/05-2014/04/DSC_3623Kopiowanie_zps1ba17d5e.jpg :loveu: Juz rozumiem czemu on jeszcze zyje mimo stawiania klockow w domu :evil_lol: bo je zjada :P Quote
ania0112 Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 sandra a widziałas na necie ten czosnek dla psów? co to komary, kleszcze odstrasza i zniecheca psa do zjadania kup? moze by to zadziałało... tylko pytanie czy by ci w domu czosnkiem nie pachniało... Quote
Saththa Posted May 4, 2014 Author Posted May 4, 2014 [quote name='ania0112']w sensie ze brudny był? na rudo? to trza częściej kąpać psiaczka.... tia... on tak nie lubi ze serca nie mam :) zarastał i myslałam ze dlatego :lol: ale tez bez przesady:) [quote name='Margi']Tazzio taki grzeczny,siedzi na baczność.:loveu: Mały faktycznie biały się zrobił tylko wąsy mu zostały brązowe.:loveu: Cudne chłopaki.:loveu: Siedzi bo obrazony :lol: [quote name='ania0112']oj te ich miny:loveu::loveu: to fakt ;) [quote name='WATACHA']Ja nie wiem gdzie tu jest jaka część.No oprócz uszka, które jak napisałaś stoi. http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2014/05-2014/04/DSC_3611Kopiowanie_zpsb6b59390.jpg to zdjęcie zza jego głowy :) prawy górny róg nochal:) [quote name='AnkaG']Kiziaki miziaki i widac, że TZ-ta lubią :) Lubią lubią :) Cp maja nie lubic?:) [quote name='malawaszka']wszystko bym mu dała :lol: nie znudziły się! No jest słdoziak :) [quote name='ania0112']sandra a widziałas na necie ten czosnek dla psów? co to komary, kleszcze odstrasza i zniecheca psa do zjadania kup? moze by to zadziałało... tylko pytanie czy by ci w domu czosnkiem nie pachniało... nie widziałam :shake: z tym to dłuższa historia mam wrazenie ze jest lepiej... na tym l-tryptofanie... jego tak smakowo/zapachowo nic nie zniecheci. to jest behawioralne mi sie zdaje... wyuczone wrecz... tak jak do mnie trafił i zadał wszytsko co mu tylko pod zeby trafiło tak wydaje mi sie ze i te kupy zjadał... nie wiem nie karmili go w ogóle czy cos ze nauczył sie zjadac wszystko... co tylko mógł... bo iprzeciez filtry od petów mu z pychola wyciągałam a gumy do zucia to zuł normalnie... mocno skrzywdzony wydaje mi sie w ciagu tego krociutkiego zycia swego... bo innej opcji nie widze. Cos na samym poczatku stało sie i mocno na nim odcisneło... :( ale walczymy jest lepiej... ostatnio przestał juz sie tak mocno załatwiac podczas mojej nieobecnosci, ewentualnie siku zrobi, no ostatnio zrobił kupke ale zostawił co tez jest bardzo duzym postępem. wciaz bardzo chudy ale tuczymy malucha (schudl przy tym moim wyjeżdzie ostatnim 4 dniowym...) za jakies 2-3 tygodnie powinien byc znowu taki znowu tylko chudy... juz mam wrazenie jak go podnosze ze z 1 kg mu juz przybrało sie a to nie takie proste bo on wsio co zje to na energie przetwarza. w kazdym razie on mi pokazuje ze jak sie chce i jak sie kocha to i załatwianie w domu można w jakiś sposób no nie wiem... przezyc? nadal walczymy bo to o niego chodzi. No ale co? przeciez go nie oddam bo nie sprostał moim oczekiwaniom... bo załatwia sie w domu, bo zjada kupy... Tak bardzo go kocham ze na samą mysl sie wzdrygam i łzy napływaja mi do oczu... i jak sobie pomyslę czasem co by było gdybym p oniego nie pojechała i trafił by do "niewiadomokogo" a wiemy jacy ludzie teraz sa to :( Quote
ania0112 Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 :calus:dobrze ze po niego pojechałas! miał farta! a co do reszty to:shithappens:;) Quote
zerduszko Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 Sandra dobrze prawisz :klacz: Kazdy ma tam jakieś swoje typy ulubione czy naj ściskające za serducho. Mi zawsze najbardziej zal szczeniaków, bo na ich psychice się najbardziej odbijają traumatyczne wydarzenia :roll: Jagoda nam znów sra w domu, tylko ja jej wcale nie kocham i oskóruję ja :angryy: To Fix znaczne postępy zrobił, będą jeszcze z niego psy bez zarzutu :p Quote
Saththa Posted May 5, 2014 Author Posted May 5, 2014 [quote name='ania0112']:calus:dobrze ze po niego pojechałas! miał farta! a co do reszty to:shithappens:;)[/QUOTE] Dobrze powiedziane :lol: [quote name='zerduszko']Sandra dobrze prawisz :klacz: Kazdy ma tam jakieś swoje typy ulubione czy naj ściskające za serducho. Mi zawsze najbardziej zal szczeniaków, bo na ich psychice się najbardziej odbijają traumatyczne wydarzenia :roll: Jagoda nam znów sra w domu, tylko ja jej wcale nie kocham i oskóruję ja :angryy: To Fix znaczne postępy zrobił, będą jeszcze z niego psy bez zarzutu :p[/QUOTE] Postepy Fixa sa naprawde wielkie chociaż jesczze sporo przed nami... na samy poczatku to jego sie nawet przytrzymac nie dało... nie wiem.. .głupie wyciągnięcie glutów z oczu przekraczało mozliwości bo jak sie go tylko przytrzymało to od razu gryzł. wił sie jak piskorz i gryzł. u weta jak tzreba było mu zastrzyki podac jak ten kaszel kenelowy miał to abstrakcja była jak sie wkryzł w reke doktora... a to przeciez 3 miesieczny szczeniak był. Nie powinien gryźć. warczec uciekac, kłapac zebami ale nie wgryzac sie w ręke :( wyciecie mu włochów z pomeidzy oczy to kolejna abstrakcja była... wpadał w takie szały ze dosłownie biegał po scianach. a zatrzymany gryzł na oślep. jedyne co mozna było wtedy zrobic ( w koncu wypracowałam) to trzeba było go złapać i przytulić mocno jednoczesnie odchylając głowe bo gryzł gdzie złapał i trzymac az sie uspokoi... :-( Quote
Pink Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Tabletki czosnkowe uzywalam przy Floydzie zawsze w sezonie na kleszcze - w Polsce to kleszczy nie ma hihi Nie wiecie co znacza kleszcze, kleszcze to sa w Niemczech :evil_lol: Floyd pomimo ciaglego zakrapiania, to mi potrafil po spacerze nad miejska rzeke na osiedlu po 4-5 przynosic a tutaj, to luz-blus bylo - od czasu do czasu a na wsi mieszkam, pola, laki. Sandra, cierpliwosci, cierpliwosci, cierpliwosci - psy sie dosc szybko ucza ale odkreca sie strasznie cieszko. Zobacz ile Oskar u mnie juz jest a nieraz ma takie odpaly jeszcze, ze potrafi zezrec mi pol koca i wycieraczke i wygryzdz dziure w torebce, bo gdzies dzieci uslyszal i cos mu sie przypomnialo. A ja naprawde w to duzo pracy w niego wlozylam. I nawet juz taka slodka wnuczka babci sasiadki moze go na smyczy prowadzic i smaki od niej bierze... ale i tak mysle, ze on juz z tego nie wylezie. To juz u Oskara pozamiatane w tym wzgledzie, dla mnie najwazniejsze jest to, zeby nie dopuscic do tego zeby teraz nie byl do dzieci agresywny... bo jak na poczatku uciekal i chowal sie pod kanape i w ciemny kat jak slyszal dzieci, tak teraz warczy pod nosem i burczy. Quote
Saththa Posted May 5, 2014 Author Posted May 5, 2014 To w takim razie msuze pcozytac o tych tabletkach ale jako środka na kleszcze ;) Nie smierdział Ci potem?:) A co do cierpliwości to... przecież się staram :mdleje: :lol: Quote
Pink Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Nie nie smierdzi wcale, tylko stosuj sie do ilosci ktora jest przepisana na ulotce, bo psom ogolnie nie wolno cebulowych podawac, bo olejki eteryczne cebulaste odkalkowuja Arterie krwionosne u zwierzakow. Ale ja moge powiedziec, ze w jakims tam stopniu pomaga... nie wiem czy to zludzenie ale zawsze mi sie jakos wydawalo, ze jak Floyd nie zarl tych tabletek, to wczepionych kleszczy bylo wiecej. Mnie sie wydaje, ze jednak zapach skory jest inny i cholery za chetnie jednak sie nie wgryzaja - dla nas nie jest moze on az tak wyczuwalny. Wiem, ze sie starasz i chwala Ci za to :loveu: mnie tez nie raz nie dwa nerw puszcza .... ostatnio TZ kupil im do klatek takie piekne legowiska i co i .... jeden i drugi wygryzly dziury. Oskar, to jeszcze wygryza i wyciaga ze srodka a Hippo glodomor to zre i pozniej z dupy trzeba mu to wyciagac, bo zalatwic sie nie moze :mad: a ile strachu sie najem a ile oleju do pycha nawciskam, zeby poslizg byl, to moje :roll: Quote
Saththa Posted May 5, 2014 Author Posted May 5, 2014 znaczy sie stosowac mam aby nie dac więcej a nie mniej:) Quote
malawaszka Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 kiedyś mi kolezanka pisała o tych czosnkowych - ona stosuje i chwali skuteczność, pisała że waliło jej czosnkiem jak wyczesywała haszczaczkę swoją :lol: Quote
Recommended Posts