Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zerduszko']No szkoda go,szkoda :) Ale pewnie się nie przejął ;) Pisalam Ci juz, maja to cos i uwielbiam i juz :P[/QUOTE]

No nie przejął ;) Chociaż chwilę póżniej Tazz go chyba za mocno złapał bo zapiszczał :razz:

:loveu:

Posted

Było szaleństwo śniegowe i Tazzman chciał być bałwankiem.:lol:
Fajne spacerowe zdjęcia.Fiksik ma zawsze takie zdziwione oczka,co ta matka chce ode mnie.:lol:

Posted

[quote name='Margi']Było szaleństwo śniegowe i Tazzman chciał być bałwankiem.:lol:
Fajne spacerowe zdjęcia.Fiksik ma zawsze takie zdziwione oczka,co ta matka chce ode mnie.:lol:[/QUOTE]

Tiaaaa on ma zawsze takie oczka... A zasadniczo pare rzeczy by się znalazło;)

Posted

Ale u Was śniegu!!

Tazzik w sumie chyba nie nudzi się odkąd ma Fixa. Czasem może mieć go dość, ale jednak przy nim zawsze zostanie szczeniaczkiem. Pasują do siebie.

Posted

[quote name='marako']Ale u Was śniegu!!

Tazzik w sumie chyba nie nudzi się odkąd ma Fixa. Czasem może mieć go dość, ale jednak przy nim zawsze zostanie szczeniaczkiem. Pasują do siebie.

MATKO BOSKA nie chcę :placz:

Posted

ja się tam nie przejęłam tym zdjęciem jak tazz walcuje fixa.. w końcu to często robi i na śniegu więc w miarę miękko, jakby było na betonie to spytałaby jak fix się czuje :) a powiedz sandra jak ty je spuszczasz to one od razu na siebie i heja? czy biegają biegają i co jakis czas się bawią? aa jak oni się bawią to ty stoisz i czekasz czy musisz spacerować?

Posted

[quote name='weszka']Chłopaki poszaleli :) Fix twarda sztuka jak po nim czarny 40 kg walec jeździ.
A brodę sobie pięknie Tazz załatwił na dziadka mroza haha[/QUOTE]

No Fix jeste niedozdarcia :lol:

[quote name='ania0112']ja się tam nie przejęłam tym zdjęciem jak tazz walcuje fixa.. w końcu to często robi i na śniegu więc w miarę miękko, jakby było na betonie to spytałaby jak fix się czuje :) a powiedz sandra jak ty je spuszczasz to one od razu na siebie i heja? czy biegają biegają i co jakis czas się bawią? aa jak oni się bawią to ty stoisz i czekasz czy musisz spacerować?[/QUOTE]

Od razu heja :lol: a potem biegają i od czasu do czasu... ale obowiązkowy wpierdziel na dzien dobry musi być;) Tazzman na dworzu się odgrywa na Fixie bo w dom unie bardzo ma jak go mordowac bo nmiejsca nie ma;) Zasadniczo to od czasu jak nie chodze na wybieg dla psów to spacery bez smyczy to i ja łażę;)

Posted (edited)

[quote name='weszka']Chłopaki poszaleli :) Fix twarda sztuka jak po nim czarny 40 kg walec jeździ.
A brodę sobie pięknie Tazz załatwił na dziadka mroza haha[/QUOTE]
jak nasz Prodziu miał ze 3 max 4 miesiące i któregoś dnia wkurzył Fredka
to się Fredzio po nim przetargał
a że ma masę futra to nie wiedzieliśmy z której strony Freda się nam Prodziak zmaterializuje
i w jakim stanie
a usłyszeliśmy tylko jednn pojedyńczy pisk ;)
Fred ważył ok 70 kg
Prodziak wówczas max 12 kg

[quote name='ania0112']ja się tam nie przejęłam tym zdjęciem jak tazz walcuje fixa.. w końcu to często robi i na śniegu więc w miarę miękko, jakby było na betonie to spytałaby jak fix się czuje :) a powiedz sandra jak ty je spuszczasz to one od razu na siebie i heja? czy biegają biegają i co jakis czas się bawią? aa jak oni się bawią to ty stoisz i czekasz czy musisz spacerować?[/QUOTE]

nie wiem jak u Sandry więc powiem jak u nas ;)
nauczyli się (i w miarę tego Prodzik przestrzega)
że nie świruje i nie robi 'heja na Freda' jak nie pozwalamy
ale ..
sa takie miejsca gdzie wie, że może się bawić z Fredziem (oczywista jeśli Fred ma ochotę)
np łączka za parkingiem
więc jak tylko wchodzimy na łączę Prodzik robi 'heja na Freda' ;) niezależnie od praktycznie wszystkiego
co do Freda to on np na spacerach wszelakich bawi się li tylko i wyłącznie z Prodziakiem
raz tylko miał faze na beżowe - znaczy robił 'heja na beżowe' niezaleznie od wielkości i płci ;)

czasami niestety Prodzik chciałby przez cały spacer robić 'haja na Freda' ale po małym pogimastykowaniu się przez os. dzierżącą smycze daje się ich rozdzielić i po chwili Prodzik już zapomina co chciał i idzie normalnie
do czasu oczywista :evil_lol:

w domu sie nie bawią
razpróbowały ale dostały reprymendę i jest spokój

Edited by 3 x
Posted

nie nadrobie wsiego
ale wyczytalam ze zacyznasz dojrzewac do wlasnej maszynki , w koncu!
ino sie nie martw ze na poczatku nie tak bedzie jak bys chciala potem opanujesz wsio a to co sie zle wytnie szybko zarosnie wiec bez stresu
czekam na pierwsze ciecie i dokument z tego

Posted

Fajny spacerek! hamowanie w wykonaniu fixa - mistrzostwo!

[quote name='Saththa']kurde no! pod drzwi mi psem sikaja no :mad:

[quote name='wilczy zew']Beszczelni :mad:

zdecydowanie... gdyby sami sikali to co innego ale psem?!

a tak wogóle to chciałam powiedzieć, że strasznie podoba mi się ten post - nie fota, nie podpis, ale całościowo POST :evil_lol:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/191979-Mendy-Dwie-Z%C5%82e-nie-dadz%C4%85-nudzi%C4%87-si%C4%99-Tazzman-i-Idefix-m%C4%99cz%C4%85-mnie-%29?p=21789201#post21789201

komentarz do zdjęcia
zdjęcie
podpis pod zdjęciem

słiiit :evil_lol:

[quote name='Saththa']
goracej wody? mleka? czegoś goracego?? co moge zanieść? garaż pusty w tej chwili ale tak sie zastanawiam a nóż moze...

ponoć gorąca woda zamarza jeszcze szybciej - nie wiem czemu ale tak jest

Posted

[quote name='Tekla64']nie nadrobie wsiego
ale wyczytalam ze zacyznasz dojrzewac do wlasnej maszynki , w koncu!
ino sie nie martw ze na poczatku nie tak bedzie jak bys chciala potem opanujesz wsio a to co sie zle wytnie szybko zarosnie wiec bez stresu
czekam na pierwsze ciecie i dokument z tego

Szpoko na pierwsze strzyzenie... zjade do Ciebie :razz:
[quote name='jambi']Fajny spacerek! hamowanie w wykonaniu fixa - mistrzostwo!

On w ogóle jest miszcz... nic nie robi na półgwizdka! :wątpliwy:

zdecydowanie... gdyby sami sikali to co innego ale psem?!

no wiesz...

a tak wogóle to chciałam powiedzieć, że strasznie podoba mi się ten post - nie fota, nie podpis, ale całościowo POST :evil_lol:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/191979-Mendy-Dwie-Złe-nie-dadzą-nudzić-się-Tazzman-i-Idefix-męczą-mnie-)?p=21789201#post21789201

komentarz do zdjęcia
zdjęcie
podpis pod zdjęciem

słiiit :evil_lol:

Tia... Jambi wróciła... :multi:

rozumiem, ze zdjęcie się nie podoba? :(

ponoć gorąca woda zamarza jeszcze szybciej - nie wiem czemu ale tak jest

ja tez nie wiem... :)

Posted

zdjęcie sie podoba bardzo o czym informowałam za pomocą guzika "lubie to" na fejzbuku :eviltong:

a co do tej gorącej wody, powszechnie znane są doświadczenia gdy przy sprzyjającej aurze (tj. jakieś -20 na dworzu) co niektórzy zabawiają się wylewając wrzątek z jakiegoś pojemnika wprost w powietrze a on momentalnie zamarza i opada w postaci śniegolodu :) zimną wodą tego nie zrobisz :) nie wiem na czym to polega, ale to fizyka

Posted

U nas śnieg leży już od tygodnia i wczoraj dosypał i dziś też:cool3: Mam już dosyć zimy! Ale całe szczęście mamy duży mróz, to przynajmniej kule śniegowe zamiast łap się nie robią:roflt:
Moje kundle na spacerach prawie się nie bawią, za to robią to w domu:lol:;-)

Foty biało-czarnych łobuzów obejrzałam:lol:

Posted

no to musze powiedzieć, że mimo, że ja też Warszawa to chyba jednak jakoś inaczej mam niż Doginka, bo dużego mrozu nie stwierdzam, raczej ocieplenie

śnieg pada od wczoraj a i owszem - i to jest fajne, bo w końcu coś z tej zimy jest ;) a przy okazji że pada to i temperatura sie podniosła; dzisiaj było zaledwie -4 stopnie, wcześniej było -15 ale odkąd pada śnieg jest znacznie cieplej :)

Posted

[quote name='Saththa']dziś w nocy myśle, że mogłam sie tak pobawić... zamiast zamarzac w łózku hmm

a tymczasem zasypuje szczecin :([/QUOTE]

Podziel się śniegiem!

Foty super!
Fix ma tylko hamulec na przód :-)

Posted

[quote name='Doginka']U nas śnieg leży już od tygodnia i wczoraj dosypał i dziś też:cool3: Mam już dosyć zimy! Ale całe szczęście mamy duży mróz, to przynajmniej kule śniegowe zamiast łap się nie robią:roflt:
Moje kundle na spacerach prawie się nie bawią, za to robią to w domu:lol:;-)

Foty biało-czarnych łobuzów obejrzałam:lol:[/QUOTE]

U mnie leżał snieg po tym jak chyba w zeszłym tygodniu spadł no i leżał...

a dzis pada od 10 rano masakra jakaś totalna... drogi już sa białe jak cholera...

[quote name='jambi']no to musze powiedzieć, że mimo, że ja też Warszawa to chyba jednak jakoś inaczej mam niż Doginka, bo dużego mrozu nie stwierdzam, raczej ocieplenie

śnieg pada od wczoraj a i owszem - i to jest fajne, bo w końcu coś z tej zimy jest ;) a przy okazji że pada to i temperatura sie podniosła; dzisiaj było zaledwie -4 stopnie, wcześniej było -15 ale odkąd pada śnieg jest znacznie cieplej :)[/QUOTE]

[quote name='marako']Trochę śniegu zazdroszczę (byle nie za dużo go było). U nas śladowe ilości. Mróz też zelżał, tak do -5.[/QUOTE]

u mnie też zelzął... ale śnieg mnie zasypuje :(

ja już wolę ten mróz...

[quote name='wilczy zew']Podziel się śniegiem!

Foty super!
Fix ma tylko hamulec na przód :-)[/QUOTE]

WIlcza chcesz? zabieraj!! bardzo prosze droga wolna ehhhh

Ciese się ze się foty podobają :)

Posted

no my mamy śnieg od zeszłego tygodnia i tak co 2-3 dni trochę dosypie ale dzisiaj nie sypało. Moim zdaniem jest ok, śnieg jest a nie plucha ale nie tak dużo by źle się jeździło czy zamiast parkingu były hałdy śniegu. a Dzisiaj był cudowny dzień bo mróz zelżał i słonko wyszło i spacer z burkami był przyjemny :)

Posted

[quote name='jambi']no to musze powiedzieć, że mimo, że ja też Warszawa to chyba jednak jakoś inaczej mam niż Doginka, bo dużego mrozu nie stwierdzam, raczej ocieplenie

śnieg pada od wczoraj a i owszem - i to jest fajne, bo w końcu coś z tej zimy jest ;) a przy okazji że pada to i temperatura sie podniosła; dzisiaj było zaledwie -4 stopnie, wcześniej było -15 ale odkąd pada śnieg jest znacznie cieplej :)[/QUOTE]
W Markach kochana w Markach - koło Warszawy - dziś rzeczywiście było tyci cieplej, ba nawet o połowę, bo wczoraj było -14, a dziś tylko - 8:lol: Ale za to dosypało śniegu;-)

Posted

aaaaaa nie wiedziałam, ze koty ejdza tak powoli :eek2:

ale ale po koleji :razz:

byłam włąsnie odśnieżac ostatni raz i jak już konczyłam i byłam w okolicach garażu...

i patrze patrzę idzie kot...

hmmm wygląda jak Graża... wiec z głupia franc kucnełam pokicikiciałam zawołałam Garaż a ten... Kita w góre i heeeeeeeeeeeeeeeeja na mnie... chyba się ucieszył :) Pogłaskalismy się poocieraliśmy ahhhh

a jaki on gadatliwy :mdleje: tazz gada Fix gada nawet kurde kot króego dokarmiam tez juz gada...

I miau i miau i miau az mnie głowa rozbolała :razz:

i jak tam miauczał do mnie to stwierdziłam ze moze głodny jest...

to przywlekłam miseczke z sucha karma ale nieeeeeeeeeeeeee

to otworzyłam puszkę z mokra i nałozyłam mu i je...

czekam

czekam

czekam

zamarzłam

odmarzłam....

czekam...

a ten ciągle je :razz:

Masakra jakaś :lol:

koniec końców wsyzedł z garażu bo narobiłam hałasu i położyłam miskę tam gdzie zawsze zamknęłam garaż i poszłam :)

a Garaż wskoczył na stryszek od wewnątrz :)

Fajnie było go pogłaskać w końcu :loveu:

Ale... jaki on jest gruby :crazyeye:

jak się posilał to jak tak z góry na niego patrzyłam to w najgrubszym miejscu... ma ze 3-4 razy szerokość głowy :cool3:

Posted

[quote name='Saththa']

Ale... jaki on jest gruby :crazyeye:

jak się posilał to jak tak z góry na niego patrzyłam to w najgrubszym miejscu... ma ze 3-4 razy szerokość głowy :cool3:[/QUOTE]
A może to jest Garażowa?