Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widzę dziewczyny że niedługo chyba wszystkie psiaki adoptuję bo ładne stadko mi szykujecie he he , gdybym miała tylko warunki to nie widzę problemu ja psiara i facet psiara :razz:
A co do kar finansowych w UK w strefach oznaczonych gdzie trzeba sprzątać po piesku ( ja sprzątam wszędzie bo wychodzę z założenia - mój pies moja kupa :) :) zostawienie kupy kosztuje 1000Ł :crazyeye:

Posted

[quote name='Małgorzata Noga']Widzę dziewczyny że niedługo chyba wszystkie psiaki adoptuję bo ładne stadko mi szykujecie he he , gdybym miała tylko warunki to nie widzę problemu ja psiara i [B]facet psiara[/B] :razz:
A co do kar finansowych w UK w strefach oznaczonych gdzie trzeba sprzątać po piesku ( ja sprzątam wszędzie bo wychodzę z założenia - mój pies moja kupa :) :) zostawienie kupy kosztuje 1000Ł :crazyeye:[/QUOTE]

facet psiara?
to dlatego chcesz się go pozbyć , ze wykazuje cechy kobiece?
powinnas to docenić a nie się go pozbywac ;)

fajnie macie z tymi karami :)
jestem za wprowadzeniem takich w polsce ;)

niedawniej jak wczoraj na spacerze z moimi spotkalam pana ze sznaucerem małym albo średnim (mniejsze od toto w każdym bądź razie było od mojego szczeniaczka ;) ) i pan mijał nas szerooookim łukiem
bo moje to przeciez duże sa i na bank wpierdzielają sznaucery na śniadanie ;)
no i ten jego łuk prowdził po boisku trawiastym
gdzie sznaucer wział i się posrał
więc się kulturalnie pytam pana: "przepraszam, ale dlaczego nie sprzata pan po swoim psie?"
pan: "bo nie mam reklamówki"
ja: "ja mam to panu dam ;) "
i chcąc nie chcac pan musiał sprzatnąc ;)
i się potem zastanwaialam czego on się kurna spodziewał po psie na spacerze, że co?
że będzie stepował czy wiersze recytował a nie srał?

fajek jakoś nie zapomniał zabrać

po południu na tym boisku widziałam dzieciaki grające w piłkę

Posted

Nie chcielibysmy jej stresować.... :razz:

Idefixowi sie wydaje już sama nie wiem co.

Juz poszłam za rada pewnej Mądrej osoby i Młody łazi podpięty do obroży normalnie i do kolców bo to się wymknęło spod kontroli. Jak normalnie zaklęty :shake:

Posted

[quote name='Saththa']Nie chcielibysmy jej stresować.... :razz:

Idefixowi sie wydaje już sama nie wiem co.

Juz poszłam za rada pewnej Mądrej osoby i Młody łazi podpięty do obroży normalnie i do kolców bo to się wymknęło spod kontroli. Jak normalnie zaklęty :shake:[/QUOTE]
smycz behawioralna próbowałas?
u nas narwany Bronek jak był za bardzo narwany chodził w behawioralnej i wtedy już nie był narwanym Bronkiem tylko idealnie idącym przy ndze Romkiem ;)

Posted

3x nie wiem co to.

próbowałam szelki, obroże, obroże zaciskowe, kantarek w róznych konfiguracjach. to nie chodzi ze on ciągnie. Chdozi o to jak mocno atakuje i wyrywa sie ze smyczy jak widzi innego psa. na spacerze chodzi znośnie.

Nie używałam dławika bo go zadusi :shake: A kolce jednak mają ograniczoną możliwość zacisniecia. No i jest prowadzony za tę końcówke która jest podpięta pod obroze. Kolce to na w razie Wu

Posted

[quote name='Saththa']3x nie wiem co to.

próbowałam szelki, obroże, obroże zaciskowe, kantarek w róznych konfiguracjach. to nie chodzi ze on ciągnie. Chdozi o to jak mocno atakuje i wyrywa sie ze smyczy jak widzi innego psa. na spacerze chodzi znośnie.

Nie używałam dławika bo go zadusi :shake: A kolce jednak mają ograniczoną możliwość zacisniecia. No i jest prowadzony za tę końcówke która jest podpięta pod obroze. Kolce to na w razie Wu[/QUOTE]

behawioralna to dławik
tylko ładniej s ie nazywa
u nas zarówno u ronka jak i u prodzinki wystarczy sam fakt ze mieli/mają to na szyi i jest spokój
a proik tez sie wyrywa do psów innych ale do zabawy
tylko trzeb atak pod samą samą szczęką założyć a nie w połowie szyi
nie wiem dlaczego ale u nas sie sprawdziła z bronisławem :)
oczywiscie chodzil w niej tylko jak go uczyliśmy albo nas wpienił ;)

nie ma co niezły gagatek z idefixa

Posted

[quote name='3 x']
niedawniej jak wczoraj na spacerze z moimi spotkalam pana ze sznaucerem małym albo średnim (mniejsze od toto w każdym bądź razie było od mojego szczeniaczka ;) ) i pan mijał nas szerooookim łukiem
bo moje to przeciez duże sa i na bank wpierdzielają sznaucery na śniadanie ;)
[/QUOTE]

Właścicielom dużych psów się nie dogodzi :mad: Małe ujadają -źle, jak sie je omija - też źle! Idź Ty, Ty... kobieto ;)

Behawioralna smycz treningowa to ringówka, możesz ją kupić u mnie na bazarze :evil_lol:

Posted

[quote name='zerduszko']Właścicielom dużych psów się nie dogodzi :mad: Małe ujadają -źle, jak sie je omija - też źle! Idź Ty, Ty... kobieto ;)
[/QUOTE]
jak srają też źle ;)
tzn jak mają posranych włascicieli :snipersm:

Posted

A ja socjalizuje moje na każdym kroku z każdym psem :) zawsze były w domku , swoje podwórko i za domem lasek tak więc innych psiaków nie znały a teraz tutaj to spacerki po parkach i chciał nie chciał muszą się oswoić z dużym , z małym itp. Pitbull nam nie straszny , dog niemiecki też ( choć Emisia ostatnio aż pisnęła jak on chciał się z nią bawić ale zawczasu niż cokolwiek się wydarzyło hi hi ) i osobiście jak wycykałam jak moje małe burki podleciały do wypasionego rotka -dech mi zaparło ale powąchały się i nawet poganiały :)
A mamy jeszcze ulubioną parkę psiaków w parku- charty ha ha , ubaw po pachy jak moje próbują tamte dogonić niebo a ziemia :cool3:

Posted

[COLOR=#00ffff][/COLOR][COLOR=#0000cd][B]to dlatego chcesz się go pozbyć , ze wykazuje cechy kobiece?
powinnas to docenić a nie się go pozbywac ;)[/B][/COLOR][COLOR=#00ffff][/COLOR]
oj doceniam doceniam bo mam ideał :loveu:

[COLOR=#0000cd][B]fajnie macie z tymi karami :)
jestem za wprowadzeniem takich w polsce ;)

[/B][/COLOR]
Kara za kupę prawie w kwocie 5000,00 zł odstrasza i to skutecznie :razz: i jak widać skutecznie bo jak się chodzi po parku to aż sama przyjemność bo kupę zobaczysz może z dwa razy na całym parku ( jakaś menda nie sprzątnęła :angryy: )

Posted

[quote name='Małgorzata Noga']A ja socjalizuje moje na każdym kroku z każdym psem :) zawsze były w domku , swoje podwórko i za domem lasek tak więc innych psiaków nie znały a teraz tutaj to spacerki po parkach i chciał nie chciał muszą się oswoić z dużym , z małym itp. Pitbull nam nie straszny , dog niemiecki też ( choć Emisia ostatnio aż pisnęła jak on chciał się z nią bawić ale zawczasu niż cokolwiek się wydarzyło hi hi ) i osobiście jak wycykałam jak moje małe burki podleciały do wypasionego rotka -dech mi zaparło ale powąchały się i nawet poganiały :)
A mamy jeszcze ulubioną parkę psiaków w parku- charty ha ha , [B]ubaw po pachy jak moje próbują tamte dogonić[/B] niebo a ziemia :cool3:[/QUOTE]

[quote name='malawaszka']woww no to gdzie foty sznupków z chartolami?[/QUOTE]

niedoścignione marzenie? ;)

Posted

[quote name='wilczy zew']bez Tazzia też tak startuje?[/QUOTE]

Tak.

[quote name='3 x']behawioralna to dławik
tylko ładniej s ie nazywa
u nas zarówno u ronka jak i u prodzinki wystarczy sam fakt ze mieli/mają to na szyi i jest spokój
a proik tez sie wyrywa do psów innych ale do zabawy
tylko trzeb atak pod samą samą szczęką założyć a nie w połowie szyi
nie wiem dlaczego ale u nas sie sprawdziła z bronisławem :)
oczywiscie chodzil w niej tylko jak go uczyliśmy albo nas wpienił ;)

nie ma co niezły gagatek z idefixa[/QUOTE]

Dławika mu nie założę. On sie zaciska "bez oporu" a Fix nie odpuszcza. Udusi się. Nie przydusi a udusi :shake:
[quote name='Małgorzata Noga']A ja socjalizuje moje na każdym kroku z każdym psem :) zawsze były w domku , swoje podwórko i za domem lasek tak więc innych psiaków nie znały a teraz tutaj to spacerki po parkach i chciał nie chciał muszą się oswoić z dużym , z małym itp. Pitbull nam nie straszny , dog niemiecki też ( choć Emisia ostatnio aż pisnęła jak on chciał się z nią bawić ale zawczasu niż cokolwiek się wydarzyło hi hi ) i osobiście jak wycykałam jak moje małe burki podleciały do wypasionego rotka -dech mi zaparło ale powąchały się i nawet poganiały :)
[/QUOTE]

Fix na wybieg chodził, w dół na szkolenie do psów ja go nie izolowałam. w którym momencie mu się odwidziało i zaczeły się problemy.