Małgorzata Noga Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Widzę dziewczyny że niedługo chyba wszystkie psiaki adoptuję bo ładne stadko mi szykujecie he he , gdybym miała tylko warunki to nie widzę problemu ja psiara i facet psiara :razz: A co do kar finansowych w UK w strefach oznaczonych gdzie trzeba sprzątać po piesku ( ja sprzątam wszędzie bo wychodzę z założenia - mój pies moja kupa :) :) zostawienie kupy kosztuje 1000Ł :crazyeye: Quote
Saththa Posted September 20, 2013 Author Posted September 20, 2013 O mamusiu... Ja zasadniczo sprzątam zawsze chyba, ze ejstem w lesie albo pies ma rozwolnienie... Ale u nas to 500 zł :razz: Quote
3 x Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 [quote name='Małgorzata Noga']Widzę dziewczyny że niedługo chyba wszystkie psiaki adoptuję bo ładne stadko mi szykujecie he he , gdybym miała tylko warunki to nie widzę problemu ja psiara i [B]facet psiara[/B] :razz: A co do kar finansowych w UK w strefach oznaczonych gdzie trzeba sprzątać po piesku ( ja sprzątam wszędzie bo wychodzę z założenia - mój pies moja kupa :) :) zostawienie kupy kosztuje 1000Ł :crazyeye:[/QUOTE] facet psiara? to dlatego chcesz się go pozbyć , ze wykazuje cechy kobiece? powinnas to docenić a nie się go pozbywac ;) fajnie macie z tymi karami :) jestem za wprowadzeniem takich w polsce ;) niedawniej jak wczoraj na spacerze z moimi spotkalam pana ze sznaucerem małym albo średnim (mniejsze od toto w każdym bądź razie było od mojego szczeniaczka ;) ) i pan mijał nas szerooookim łukiem bo moje to przeciez duże sa i na bank wpierdzielają sznaucery na śniadanie ;) no i ten jego łuk prowdził po boisku trawiastym gdzie sznaucer wział i się posrał więc się kulturalnie pytam pana: "przepraszam, ale dlaczego nie sprzata pan po swoim psie?" pan: "bo nie mam reklamówki" ja: "ja mam to panu dam ;) " i chcąc nie chcac pan musiał sprzatnąc ;) i się potem zastanwaialam czego on się kurna spodziewał po psie na spacerze, że co? że będzie stepował czy wiersze recytował a nie srał? fajek jakoś nie zapomniał zabrać po południu na tym boisku widziałam dzieciaki grające w piłkę Quote
Saththa Posted September 20, 2013 Author Posted September 20, 2013 Mnie najbardziej wkur*ia jak włażę na trawnik posprzatac kupe i wleze w inna :angry: Quote
Saththa Posted September 20, 2013 Author Posted September 20, 2013 włąśnie złozyłam zamówienie na maseczki do buzi dziewczynki więc szykujcie się na bazarek z maseczkami :cool3: Quote
AnkaG Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Widzę ten spacer w zestawie - Fix - Nusia ha ha Quote
Saththa Posted September 20, 2013 Author Posted September 20, 2013 [quote name='AnkaG']Widzę ten spacer w zestawie - Fix - Nusia ha ha[/QUOTE] A co z Nusią? Quote
AnkaG Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Będzie chciała pożreć Fixa i Tazzia :) Quote
Saththa Posted September 20, 2013 Author Posted September 20, 2013 [quote name='AnkaG']Będzie chciała pożreć Fixa i Tazzia :)[/QUOTE] w przypadku Fixa pewnie vice versa :razz: Tazz pewnie dla świętego spokoju da się zjeść :lol: Quote
AnkaG Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Noż dlatego napiasłam o tym dueciku. :) Ona panicznie boi sie psów obcych. Quote
Saththa Posted September 20, 2013 Author Posted September 20, 2013 Nie chcielibysmy jej stresować.... :razz: Idefixowi sie wydaje już sama nie wiem co. Juz poszłam za rada pewnej Mądrej osoby i Młody łazi podpięty do obroży normalnie i do kolców bo to się wymknęło spod kontroli. Jak normalnie zaklęty :shake: Quote
3 x Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 [quote name='Saththa']Nie chcielibysmy jej stresować.... :razz: Idefixowi sie wydaje już sama nie wiem co. Juz poszłam za rada pewnej Mądrej osoby i Młody łazi podpięty do obroży normalnie i do kolców bo to się wymknęło spod kontroli. Jak normalnie zaklęty :shake:[/QUOTE] smycz behawioralna próbowałas? u nas narwany Bronek jak był za bardzo narwany chodził w behawioralnej i wtedy już nie był narwanym Bronkiem tylko idealnie idącym przy ndze Romkiem ;) Quote
Saththa Posted September 20, 2013 Author Posted September 20, 2013 3x nie wiem co to. próbowałam szelki, obroże, obroże zaciskowe, kantarek w róznych konfiguracjach. to nie chodzi ze on ciągnie. Chdozi o to jak mocno atakuje i wyrywa sie ze smyczy jak widzi innego psa. na spacerze chodzi znośnie. Nie używałam dławika bo go zadusi :shake: A kolce jednak mają ograniczoną możliwość zacisniecia. No i jest prowadzony za tę końcówke która jest podpięta pod obroze. Kolce to na w razie Wu Quote
3 x Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 [quote name='Saththa']3x nie wiem co to. próbowałam szelki, obroże, obroże zaciskowe, kantarek w róznych konfiguracjach. to nie chodzi ze on ciągnie. Chdozi o to jak mocno atakuje i wyrywa sie ze smyczy jak widzi innego psa. na spacerze chodzi znośnie. Nie używałam dławika bo go zadusi :shake: A kolce jednak mają ograniczoną możliwość zacisniecia. No i jest prowadzony za tę końcówke która jest podpięta pod obroze. Kolce to na w razie Wu[/QUOTE] behawioralna to dławik tylko ładniej s ie nazywa u nas zarówno u ronka jak i u prodzinki wystarczy sam fakt ze mieli/mają to na szyi i jest spokój a proik tez sie wyrywa do psów innych ale do zabawy tylko trzeb atak pod samą samą szczęką założyć a nie w połowie szyi nie wiem dlaczego ale u nas sie sprawdziła z bronisławem :) oczywiscie chodzil w niej tylko jak go uczyliśmy albo nas wpienił ;) nie ma co niezły gagatek z idefixa Quote
zerduszko Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 [quote name='3 x'] niedawniej jak wczoraj na spacerze z moimi spotkalam pana ze sznaucerem małym albo średnim (mniejsze od toto w każdym bądź razie było od mojego szczeniaczka ;) ) i pan mijał nas szerooookim łukiem bo moje to przeciez duże sa i na bank wpierdzielają sznaucery na śniadanie ;) [/QUOTE] Właścicielom dużych psów się nie dogodzi :mad: Małe ujadają -źle, jak sie je omija - też źle! Idź Ty, Ty... kobieto ;) Behawioralna smycz treningowa to ringówka, możesz ją kupić u mnie na bazarze :evil_lol: Quote
3 x Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 [quote name='zerduszko']Właścicielom dużych psów się nie dogodzi :mad: Małe ujadają -źle, jak sie je omija - też źle! Idź Ty, Ty... kobieto ;) [/QUOTE] jak srają też źle ;) tzn jak mają posranych włascicieli :snipersm: Quote
malawaszka Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 ja omijam duże "na mieście" ale nie dlatego, że się boję że duży coś zrobi moim - ale odwrotnie :errrr: Quote
zerduszko Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 No ja tez omijam często, bo mi się jeszcze mały uszkodzi na smyczy :evil_lol: A kurde tan mój mały szczeniak zaczyna, gnojek tańce ;) Na szczęście on bardziej bez smyczy niż na. Quote
Małgorzata Noga Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 A ja socjalizuje moje na każdym kroku z każdym psem :) zawsze były w domku , swoje podwórko i za domem lasek tak więc innych psiaków nie znały a teraz tutaj to spacerki po parkach i chciał nie chciał muszą się oswoić z dużym , z małym itp. Pitbull nam nie straszny , dog niemiecki też ( choć Emisia ostatnio aż pisnęła jak on chciał się z nią bawić ale zawczasu niż cokolwiek się wydarzyło hi hi ) i osobiście jak wycykałam jak moje małe burki podleciały do wypasionego rotka -dech mi zaparło ale powąchały się i nawet poganiały :) A mamy jeszcze ulubioną parkę psiaków w parku- charty ha ha , ubaw po pachy jak moje próbują tamte dogonić niebo a ziemia :cool3: Quote
Małgorzata Noga Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [COLOR=#00ffff][/COLOR][COLOR=#0000cd][B]to dlatego chcesz się go pozbyć , ze wykazuje cechy kobiece? powinnas to docenić a nie się go pozbywac ;)[/B][/COLOR][COLOR=#00ffff][/COLOR] oj doceniam doceniam bo mam ideał :loveu: [COLOR=#0000cd][B]fajnie macie z tymi karami :) jestem za wprowadzeniem takich w polsce ;) [/B][/COLOR] Kara za kupę prawie w kwocie 5000,00 zł odstrasza i to skutecznie :razz: i jak widać skutecznie bo jak się chodzi po parku to aż sama przyjemność bo kupę zobaczysz może z dwa razy na całym parku ( jakaś menda nie sprzątnęła :angryy: ) Quote
malawaszka Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 woww no to gdzie foty sznupków z chartolami? Quote
3 x Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='Małgorzata Noga']A ja socjalizuje moje na każdym kroku z każdym psem :) zawsze były w domku , swoje podwórko i za domem lasek tak więc innych psiaków nie znały a teraz tutaj to spacerki po parkach i chciał nie chciał muszą się oswoić z dużym , z małym itp. Pitbull nam nie straszny , dog niemiecki też ( choć Emisia ostatnio aż pisnęła jak on chciał się z nią bawić ale zawczasu niż cokolwiek się wydarzyło hi hi ) i osobiście jak wycykałam jak moje małe burki podleciały do wypasionego rotka -dech mi zaparło ale powąchały się i nawet poganiały :) A mamy jeszcze ulubioną parkę psiaków w parku- charty ha ha , [B]ubaw po pachy jak moje próbują tamte dogonić[/B] niebo a ziemia :cool3:[/QUOTE] [quote name='malawaszka']woww no to gdzie foty sznupków z chartolami?[/QUOTE] niedoścignione marzenie? ;) Quote
Saththa Posted September 21, 2013 Author Posted September 21, 2013 [quote name='wilczy zew']bez Tazzia też tak startuje?[/QUOTE] Tak. [quote name='3 x']behawioralna to dławik tylko ładniej s ie nazywa u nas zarówno u ronka jak i u prodzinki wystarczy sam fakt ze mieli/mają to na szyi i jest spokój a proik tez sie wyrywa do psów innych ale do zabawy tylko trzeb atak pod samą samą szczęką założyć a nie w połowie szyi nie wiem dlaczego ale u nas sie sprawdziła z bronisławem :) oczywiscie chodzil w niej tylko jak go uczyliśmy albo nas wpienił ;) nie ma co niezły gagatek z idefixa[/QUOTE] Dławika mu nie założę. On sie zaciska "bez oporu" a Fix nie odpuszcza. Udusi się. Nie przydusi a udusi :shake: [quote name='Małgorzata Noga']A ja socjalizuje moje na każdym kroku z każdym psem :) zawsze były w domku , swoje podwórko i za domem lasek tak więc innych psiaków nie znały a teraz tutaj to spacerki po parkach i chciał nie chciał muszą się oswoić z dużym , z małym itp. Pitbull nam nie straszny , dog niemiecki też ( choć Emisia ostatnio aż pisnęła jak on chciał się z nią bawić ale zawczasu niż cokolwiek się wydarzyło hi hi ) i osobiście jak wycykałam jak moje małe burki podleciały do wypasionego rotka -dech mi zaparło ale powąchały się i nawet poganiały :) [/QUOTE] Fix na wybieg chodził, w dół na szkolenie do psów ja go nie izolowałam. w którym momencie mu się odwidziało i zaczeły się problemy. Quote
Recommended Posts