Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no jak Fix to fix, stasznie fiksuje hihihi
na filmiku jest przeuroczy , chyba nie bardzo wiedział co ma z tą kością zrobić :lol:

wilczy zew
Negatywek-nie od złego postępowania ale od negatywu na kliszy fotograficznej.Jak robiono foty normalnymi aparatami,to były zapisywane na kliszy.Czarny pies na kliszy był biały,to się nazywa negatyw.

Sandra młoda jest ale aparaty na kliszę to jeszcze powinna pamiętać ;)

Posted

no ja sie nie dziwie ze Tazzik , jak go mlody chcial zaanektowac jako poslanie, to sie oburzyl, tak moze bedzie jescze przez chwile ale w koncu Tazzik to oleje i mlody bedzie spal na nim hihihi lub przy nim lub zrobi sie jak Nikodem, lezec to ino samemu
Tekla do dzis okrutnie warczy jak Dona sie na niej probuje uwalic ale teraz ino na warkocie sie konczy jak sama wiesz

Idziecie w dobra strone , jak juz sie oba moga jednoczesnie bawic! za jakis czas beda sie bawic jedna zabawka razem
nic ino czasu wam potrzeba , wam wszystkim hihihi trzeba sie przestawic na takiego malego pod nogami

Posted

Ja przepraszam, że tu wlazłam bez zaproszenia :oops: ..ale ja za młodym przyszłam.:lol:
.. i stąd nie pójdę :shake: bo takiego cukiereczka dawno nie widziałam :loveu:

Posted

On jest taki cudny, wyglada zupełnie jak moja Mesia kiedy do nas przyjechała, tylko Mesia była troszkę większa, ale wyraz pyszczydła i sierść ( oczywiście o gatunek chodzi) taka samiutka

Posted

[quote name='wilczy zew']Negatywek-nie od złego postępowania ale od negatywu na kliszy fotograficznej.Jak robiono foty normalnymi aparatami,to były zapisywane na kliszy.Czarny pies na kliszy był biały,to się nazywa negatyw.

Ja to wiem :) Ale Fix nie wie, :)
[quote name='Margi']Cudny maluch.:loveu:Świetnie sie bawi.
Rozkoszniaczek.

Szaleniec
[quote name='malawaszka']ahahah jaki fajny jest :lol: szaleniec mały rozszczekał mi Furiatkę :D

Pseplasamy :)

[quote name='WATACHA']Cuuuuuuuuukieeeeeeeeeereczek
http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2013/luty/FIX/DSC_0912_zps84cfdabb.jpg

Tazzik się szybko przekona, że to małe nie takie złe znowu :)

mam nadzieję;)
[quote name='Fides79']no jak Fix to fix, stasznie fiksuje hihihi
na filmiku jest przeuroczy , chyba nie bardzo wiedział co ma z tą kością zrobić :lol:

Nooooo musi byc sparwiedliwość, Tazzio zabrał kaczke to Młody ma koche ale Atakowac!! :evil_lol:

Sandra młoda jest ale aparaty na kliszę to jeszcze powinna pamiętać ;)

No pewnie ze pamietam :)
[quote name='Tekla64']
Tekla do dzis okrutnie warczy jak Dona sie na niej probuje uwalic ale teraz ino na warkocie sie konczy jak sama wiesz

Wiem, zawsze jestem w szoku;)
Idziecie w dobra strone , jak juz sie oba moga jednoczesnie bawic! za jakis czas beda sie bawic jedna zabawka razem
nic ino czasu wam potrzeba , wam wszystkim hihihi trzeba sie przestawic na takiego malego pod nogami

Ano się bawia teraz też.... zaraz zwariuje :lol:
[quote name='danyww']Ja przepraszam, że tu wlazłam bez zaproszenia :oops: ..ale ja za młodym przyszłam.:lol:
.. i stąd nie pójdę :shake: bo takiego cukiereczka dawno nie widziałam :loveu:

Witamy, zapraszamy, nie wyrzucamy ;)
[quote name='eria']fantastycznie się bawi :loveu:

Głoopek :lol:
[quote name='FredziaFredzia']Świetny jest, duży chyba nie będzie?

Raczej nie ;) Maluch będzie;)

A my byliśmy na wybiegu.

Tazzio jak to Tazzio w te i spowrotem biegał;) Za To Idefix co jakiś czas się wspina na noge i chce na rączki, jak go głaszczemy to kucamy aby sie nie wspinał na nas, Idefix spuszczony ze smyczy ładnie się pilnuje wszak trochę pod nogami plącze, przez wiekszość czasu szedł pomiędzy mną a TZ....

Przy okazji poznał inne psy bo podbiegły, jeden go obwarczał... ale wtedy Tazzman no nie wiem... "obronił go" to za dużo powiedzane, wbiegł w tamtego psa odsuwając go od Fixa. i zrobiło się nagle z 2 psów innych 6 psów i postanowiliśmy się oddalić coby Tazzia nie prowokować juz bardziej.

No i kupiłam dwie takie same zabawki;) Piszczące... Boli mnie głowa jak cholera, jakies zawody sobie w piszczenie chłopaki urządzili... a się wymieniają Raz jeden jedna raz drugi drugą. Ale obydwa najchętniej by kaczuszkę chcieli... a kaczka jedna :roll:

:)

Posted

AnkaG napisał(a):
Ha ha kość małego chciała zaatakować :)
A Tazziu duuuży jest chłopak :)

Kośc na bank miała złe zamiary :)

A Tazzio waży 8x tyle co mały....

JOAPG napisał(a):
On jest taki cudny, wyglada zupełnie jak moja Mesia kiedy do nas przyjechała, tylko Mesia była troszkę większa, ale wyraz pyszczydła i sierść ( oczywiście o gatunek chodzi) taka samiutka

Zaczarował mnie :)

Posted

Margi napisał(a):
Będzie dobrze.
Tazzio już go traktuje jak swojego skoro go broni.

Musi być, nie ma wyboru ;)

Mamy kolejne siku na dworzu ;) Mądry piesek ;) Razem z Tazziem sikają synchronciznie w tym samym czasie i w tej samej pozycji, bo Tazzio rzadko nogę podnosi najczęściej sika jak szczeniaczek :)

Fix zawsze jak siada zawsze ma cos za blecami, drzwi sciane lodówkę, noge kapcia, krzesło hmmmm

Posted

No jak czytam o Fixiu to jakbym małą Mesię widziała ona dokładnie tak samo robiła, potem na szczęście jej to "Na rączki Chcę" przeszło bo dziś by było trudno -70 cm w kłębie i prawie 40 kg.

Posted

A Tazz dzielny chłopak broni mniejszego, Meśka zawsze tak robi jak mamy tymczasa i jej się wydaje że coś mu zagraża to rozdziela agresora od tymczasa i zasłania.

Będzie dobrze.
Tazzio już go traktuje jak swojego skoro go broni.

Już jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej, widać że Tazz już zdecydował, że mały będzie w jego stadzie, tylko nie może tak od razu na wszystko pozwolić bo to nie wychowawcze.

Posted

Aaaa boski jest!!!! Imię ma świetne :) wiem, że się powtarzam ale zazdroszczę drugiego psiątka ;)
Ale jaki Tazz przy nim ogromniasty hehe fajnie, że się nie pozjadały to najważniejsze a reszta to z czasem się sama ułoży.
Jeszcze raz gratuluję nowego domownika!

Posted

Szybko się razem zaaklimatyzowali;-)
Gordon miał 11 miesięcy, jak przyniosłam do domu Rapera i przez tydzień musiałam cały czas pilnować drania, bo chciał młodszego udusić:lol:
Lotosa też dopiero po tygodniu zaczął zauważać, ale jak już zaakceptował, to bronił jak swoje dziecię;-)

widzę, że tu jest podobnie, tylko dużo szybciej;-)

Posted

[quote name='JOAPG']No jak czytam o Fixiu to jakbym małą Mesię widziała ona dokładnie tak samo robiła, potem na szczęście jej to "Na rączki Chcę" przeszło bo dziś by było trudno -70 cm w kłębie i prawie 40 kg.

Oooo to jak Tazzio :lol: No było by cięzko :lol: dosłownie;)
[quote name='JOAPG']A Tazz dzielny chłopak broni mniejszego, Meśka zawsze tak robi jak mamy tymczasa i jej się wydaje że coś mu zagraża to rozdziela agresora od tymczasa i zasłania.

Już jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej, widać że Tazz już zdecydował, że mały będzie w jego stadzie, tylko nie może tak od razu na wszystko pozwolić bo to nie wychowawcze.

Mówisz;) to dobrze ueeef;)

[quote name='wilczy zew']mądry Tazzik :)

Czasem :)

[quote name='#Etna#']Aaaa boski jest!!!! Imię ma świetne :) wiem, że się powtarzam ale zazdroszczę drugiego psiątka ;)
Ale jaki Tazz przy nim ogromniasty hehe fajnie, że się nie pozjadały to najważniejsze a reszta to z czasem się sama ułoży.
Jeszcze raz gratuluję nowego domownika!

Noooo z imieniem mielismy problem :lol:

Tylko to mnie trzymało jako tako przy zdrowych zmysłach wczoraj, ze go Tazzman na dzien dobry nie połknął. Ale koło 2 w nocy juz obydwoje z TZ mielismy masakre w głowie. ale zarzadziłam sen bo po 22 godzinach na nogach i prawie 18 w trasie to wszystko wydawało sie straszne!

Dzis juz mamy lepiej w głowie:)

[quote name='AnkaG']Pisz, pisz lubimy czytać :) I o jednym i o drugim :)

ciesze się;)
[quote name='malawaszka']ale ekstra!!! to jest naprawdę super jak jednego dnia już się bawią wspólnymi zabawkami!!!! Tazzik BRAWO!!!!

Ahammmm, to ok;)

zaraz bede miała niespodziewajki bo wiem ze czekacie pewnie :lol: