Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
oby było tylko wspomnieniem!! Tazzman teraz musi wychowywać dzieciaka a nie chorować :lol:

Tazzman ma wyzdrowiec. :) Innego wyjscia nie ma;)

A tak btw to mnie dzis zabił jakis facet na spacerze.

Poszłam na siku/kupe z psami. i cos mi sie Młody zwiesił i isc nie chciał. A stałam i to istotne na tak jakby miejscach parkingowych oddzielona szerokim na 3 metry trawnikiem od chodnika. no i stałam z Tazziem i Fixem bo sie Fix zawesił i iisc nie chciał. I Tazzio zaczał szczekać. kazałam mu sie zamnac i wołam młodego. A tazz szczeka i szczeka az sie zainteresowałam oco chodzi a za drzewem stał jakis starszy facet i mówi do mnie, ze taki duzy pies i ze bez kagańca? :eek2: Ja mu mówie co mu przeszkadza ze pies szczeka. A on zeby pozniej nie było za pozno ze kogos pogryzie! to mowie do faceta ze o co mu chodzi, stoi mi za plecami i pies sie denerwuje. a on ze on na zone czeka. To sie go pytam mowie zrobił coś panu? na smyczy jest, nie szarpie sie jest pod kontrolą :roll: Ludzie naprawde nie mają problemów??

Posted

[quote name='Fides79']aallee się tu dzieje :lol:
Mały fajnie powychodził taki ciut porozmazywany jakby w poświacie :p
http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2013/luty/DSCN4190_zps29aedc9f.jpg hih hi hi hi hi Tazio zrezygnowany, że go takie małe cóś wygryzło z posłanka :roll:

trzymam kciuki za zdrowie Tazia, oby mu było lepiej :)

nawet nie wygryzło tylko podsiadło;)

[quote name='wilczy zew']Na wszelki wypadek w UM zorientuj się jakie przepisy co do kagańca obowiązuja w Szczecinie,bo nie ma jednolitych w Polsce,warto wiedzieć bo często policja i SM ich nie znają.

wiem jakie są :roll: albo smycz albo kagan. rasy z listy agresywnych i jedno i drugie.

Posted

A czy Tazz lubi szarpaki, bo jeśli tak to polecam bo się mogą długą linką chłopaki fajnie bawić. Oni sa razem tacy cudni a Tazz to naprawdę przystojniak.

Posted

Idefix superaśny! Tazzman się przyzwyczai musi mieć tylko trochę czasu a ty musisz pilnować zeby nie włazili sobie na głowe i będzie super!
U nas jest zakaz piszczących zabawek :eviltong: a w najgorszym razie Inka takową zabija w parenaście minut ;)

Posted

Aaaale wariatuńcio :loveu: Tazz teraz robi za dorosłego i mądrego ;) Ale jak na pierwsze chwile wspólnie spędzone to świetnie się dogadali. Jak ja lata temu przywiozłam małą 9 tyg. Forsę to Bunia całymi tygodniami próbowała ją zamordować, Sympa zresztą też. Bardzo długo nie miałam na tyle zaufania żeby mogły razem zostać i musiałam je mieć pod kontrolą.
No i oczywiście kciuki za zdrówko Tazzikowe żeby wszystko było już ok.

Posted

AnkaG napisał(a):
A to mało takich chodzi co się czepiają ..
Zdrówka dla Tazzia.
To może we wtorek po pracy tak o 16.30 na 5 minutek bym wpadła?

no właśnie tak mi sie tak nigdy nie zdarzyło....

Oczywiscie zapraszamy;)

JOAPG napisał(a):
A czy Tazz lubi szarpaki, bo jeśli tak to polecam bo się mogą długą linką chłopaki fajnie bawić. Oni sa razem tacy cudni a Tazz to naprawdę przystojniak.

Lubi, ale mam tylko taki jego. i nie wiemc zy narazie sie podzieli :roll:
ania0112 napisał(a):
Idefix superaśny! Tazzman się przyzwyczai musi mieć tylko trochę czasu a ty musisz pilnować zeby nie włazili sobie na głowe i będzie super!
U nas jest zakaz piszczących zabawek :eviltong: a w najgorszym razie Inka takową zabija w parenaście minut ;)

właśnie się staram... ale Tazz złazi małemu ze swojego legowiska... ehhh

No ja musiałam piszczaca aby te kaczuszke zastapić... ale nigdy wiecej!
weszka napisał(a):
Aaaale wariatuńcio :loveu: Tazz teraz robi za dorosłego i mądrego ;) Ale jak na pierwsze chwile wspólnie spędzone to świetnie się dogadali. Jak ja lata temu przywiozłam małą 9 tyg. Forsę to Bunia całymi tygodniami próbowała ją zamordować, Sympa zresztą też. Bardzo długo nie miałam na tyle zaufania żeby mogły razem zostać i musiałam je mieć pod kontrolą.
No i oczywiście kciuki za zdrówko Tazzikowe żeby wszystko było już ok.

O kurcze...

Tak tak prosimy trzymac i pozytywne mysli słac w kosmos;)

Posted

WATACHA napisał(a):
No to teraz Tazzik spoważnieje chyba, by dawać przykład młodszemu bratu ;).Trzymam kciuki za dobre wyniki badań.

Kciuki pusc mzoe narazie bo to za miesiac badania beda;)

Tekla64 napisał(a):
albo zdziecinnieje i znowu bedzie szczylkiem? na dwoje babka wrozyla hihihi
ale ja wierze i roznica wzrostu i sily da Tazzikowi szubsa w dobra strone

Ciii Magda nie mów głosno ;)

wilczy zew napisał(a):
pocieszyłaś Sandrę :D

Nic mi nie ejst nic mi nie ejst ;)

Posted

[quote name='wilczy zew']nie załamuj się,pamiętasz jak Jambi pisała o Aronie,że jak wychodził całym psim stadem to taki poważny i opiekuńczy a sam to głupiał jak szczeniak

A gdzie ja sie załamałam?

Przywlekłam zdjęcia z wczoraj jeszcze :)

Ta pozycją Fix mnie doprowadził do zawrotów głowy prawie, heheheh

No i trochę porównawczych:

wybaczcie łóżko :oops:

Posted

Tazzman wygląda jak Kłoda :lol: Zaroślak no :loveu: ajak się wyciagnie tak jak Fix to sie nie mieści na legowisku, tak dla porównania;)

I bardzo proszę, łapeczkowy dalmatyńczyk :) :lol:

Posted

[quote name='wilczy zew']łapecka :loveu:
http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2013/luty/DSC_0925_zps1c201bfe.jpg

po kropkach można zobaczyć jak łapecki rosną
Negatywek nie ma swojego legowiska?

Wez juz wilcza z tym Negatywkiem przestan bo sie cały czas zastanawiam o kim piszesz. On nie jest biały :)

A Legowiska pewnie ze nie ma każę mu na płytkać spać :evil_lol:

Podsiada Tazza skubany. Na zasadzie kto pierwszy ten lepszy, ale w nocy spi u siebie. Tazzman nie pozwala m uwejsc na legowisko jak sam na nim lezy. Idefix na razie ma kocyk musze zamówić legowisko;) A nie wiedziałam jakiej jest wielkości i musiałam sie wstrzymac :)

Posted

[quote name='WATACHA']Jak słodko się wyciągnął

http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2013/luty/DSC_0926_zpsa2e3d14a.jpg

Bo on jest w ogóle słodziak;) a jak patrzy aaaaaa :)
[quote name='zerduszko']Ale pięknie razem wyglądają i jak blisko! Zazdraszczam ;)
[quote name='AnkaG']No jak na jeden dzień wspólnego pobytu to podziw dla Tazza :)

bo Tazzio nie ogarnął;) A Młody go gryzie w ściegna jak Nikodem Tazzia normalnie;)

Do tego muszę sobie jakąs plakietke przywiesić... ze ciumcianie na spacerze do Fixa kończy się bliskim spotkaniem z Tazziem :lol: A w dzisiejszym przypadku... z głową Tazzia w torbie... no prawie :diabloti:

Za to Idefix ma problemiki dziś zołądkowe...