Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czleki zmeczone bardzo, piesy oba w szoku, Tazzik nie bardzo wie czy ma gonic intruza czy juz sie z nim bawic, mlody nie wie czy to duze to ogromna zabawka czy wrog
wiec na razie sa na etapie poznawania nowych realiow w swoim zyciu i ukladania sobie stosunkow
wszyscy sie musza odnazlez w nowej sytuacji a to wymaga czasu i cierpliwosci a napewno spokoju

Posted

[quote name='Tekla64']no to Sandra ma dwa psy!!!!

Siiii :)

[quote name='jambi']a zatem.... wygląda na to, że zaczynamy kolejny etap życia galerii Sandry ;)

The BLACK & WHITE STORY :)

Heheh to white szybko się brudzi :lol:
[quote name='wilczy zew']:Cool!: to mamy Negatywa

jak dobrze Magda,że nas informujesz

Nie nie negatywa;)
[quote name='FredziaFredzia']No, dotarłam!

Sandra - gratuluję! Musiałam się parę stron cofnąć, ale już wszystko wiem. Cudowny - do tego biały. ;)

Dziękujemy :)
[quote name='AnkaG']Jaki słodki dzidziuś. Łapecki grube to urośnie pewnie :)

Nieee nie grybasne, sa muluteczkie :)
[quote name='Culineo']niesamowicie śliczny ! jakiej wielkości mniej więcej będzie jak już dorośnie ?

[quote name='malawaszka']celujemy w mniejszy średni :D teraz ważył 5 kg

Nie całe 5 kilo;)

[quote name='ania0112']Bieluszek:loveu::loveu::loveu:

Biało beżowy :) po pozananiu od razu sie rozjasnilo dlaczego Ciapek :) bo Młody na zdjęciu wyszedł bieluski jak snieg;) a jest biało bezowy ;)
[quote name='koja']Ale słodki Białasek! Życzę Wam wszystkiego dobrego!

dziękujemy (nie) ;)

[quote name='Tekla64']dojechali pospali teraz sie ogarniaja , dajmy im czas

Ave. Żyjemy :) ale ledwo;)

[quote name='gosia2313']Zapisuję i będę śledzić losy maluszka :-)

Zapraszamy;) i dziękujemy jeszcze raz;)

Posted

Oficjalnie więc przedstawiam Wam Idefixa :) w Skrócie Fixa;)

Tazzman jest skracany od przodu to Młody bedzie od Tyłu;)

Zdjecia już miałyście więc nie wiem o co Wam chodzi;) Wiecie jak u mnie ze zdjeciami :)

Tazzio na raze tak jak pisała Magdajeszcze nie bardzo wie o co chodzi Młody się zdziwił ze JEGO ja przez tyle godzin nagle dizie do niego z jakims zcarnym niedzwiedziem na smyczy. Tazzman chciał się bawić, obudził całe osiedle. Młody natomiast był przerażony.

Plus jest taki ze po nocy obydwaj żyją, wszystkie kłaki są na miejscu, strat nie ma.

Narazie nie moga się dogadac w domu c do zabawy. Młody chce sie bawic to Tazz nie chce, Tazzman chce to Idefix się boi i tak w kółko.

Nie wiem ale Fix chyba był mocno noszony bo wciąż chce na rączki. i wspina mi się po nodze... albo jak się schyle do niego bo sie oplacze smycza to tez juz juz na raczki :roll:

Wczoraj walnac drinka musiałam na rozluznienie i mi sie trochę wylało... a Młody z zapamiętaniem wylizywać :roll:... TZ zachwycony :evil_lol:

Aaaaa na 5x siku, 5 x siku na dworzu ;) z kupka gorzej bo na 3 razy dwie w domku... ale dzis juz na dworzu jedna była;) Jestem w szoku bo sie bałam ze w samochodzie mi sie spompuje a on super hiper ładnie z tym siku;)

idziem na ludzkie sniadanie a potem do zoologicznego po dwie takie same zabawki (chyba) i po szampon dla szczeniaków, bo Młody sie mocno gryzie i drapie.

A jakby mógł to by nas zacałował na smierć... nie bardzo mi sie to podoba;)

A dzis wlazł na Tazzmana jak on leżał i sie połozył... to nie było najmądrzejsze :)

Fotki;)

Posted

Saththa napisał(a):

Wczoraj walnac drinka musiałam na rozluznienie i mi sie trochę wylało... a Młody z zapamiętaniem wylizywać :roll:... TZ zachwycony :evil_lol:

hhahahaha a to dobre :lol: dziecko rozpijać wstydź się!

Idefix jest boski - kup szampon wybielający :D

No i zupełnie nie rozumiem dlaczego nie podoba Ci się że całuśny chłopak jest! Szkoda, że nie zrobiłaś zdjęcia jak leżał na Tazzmanie - to jest już całkiem super między nimi!!!

Posted

I ja t o w sumie nie wiem, ale chyba sie nie wysypiał w tym schronisku.

Wczoraj przez pierwsze jakies 1,5h -2 h jak jechaliśmy z sosnowca do wrocławia to Młody miał takie zrywy, spał 20 minut szalał 5 minut, spał 20 szalał 5 minut. A we wrocławiu mielismy postój słuzbowy u TZ znajomych i tam i sie napił pobawił pobrykał... i jak wracalismy spał całe bite 5,5 godziny.... Budził sie ewentualni jak stawaliśmy zatankowac to wtedy siusiał... i spał dalej. Jak zabity w ogóle go nie interesowała pozycja, albo jak go poprawiałam bo się zsuwał i miał dupe miedzy moimi kolanami 20 cm nizej niz głowe;)

więcej fotek nie mam :) musicie poczekać chwile;) :diabloti:

Posted

Fides79 napisał(a):
Matka Monika Brudzewicka nie pozwoli Wam się nudzić :cool3:

ej ej!!! :nono: pragnę przypomnieć, ze ja tu dzielnie zaciskając zęby czekałam cierpliwie aż dojadą, ewentualnie na telefon, że nie zdążą i ja mam ruszać po małego, a do Sandry dzwoniły ONE - nie ja :grins:

Posted

malawaszka napisał(a):
hhahahaha a to dobre :lol: dziecko rozpijać wstydź się!

Idefix jest boski - kup szampon wybielający :D

No i zupełnie nie rozumiem dlaczego nie podoba Ci się że całuśny chłopak jest! Szkoda, że nie zrobiłaś zdjęcia jak leżał na Tazzmanie - to jest już całkiem super między nimi!!!

To nie był dobry pomyśł, bo tazzman sie zerwał z warczeniem. tj warczał jak Młody właził i warczał jak sie układał, ale jak sie zorientował ze młody ma to w poważaniu to sie z warkotem zerwał ;) Nie jest super oj nie;)

Posted

ale superowe imię dostał :p

po szampon dla szczeniaków, bo Młody sie mocno gryzie i drapie.

może go obejrzyj dokładnie, czy nie ma jakiś zmian skórnych, z tego co wiem to z białaskami róznie bywa, są dosyć wrażliwe na rożne czynniki i szczególnie trzeba przy nich uważać na słońce

aaaależ on jest cudny i słodki :loveu:

http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2013/luty/FIX/DSC_0918_zpsae88d341.jpg to teras jesteś mojom mamom ? :iloveyou:

Posted

A ja uważam,że jak na pierwszy dzień to jest całkiem nieźle.
Tazzman musi się przyzwyczaić,że takie coś małe się kręci po domu i w dodatku to małe nie ma hamulców.Zabiera mu kawałek mamusi.

Młody jest cudnym szczeniaczkiem.:loveu:

Posted

[quote name='wilczy zew']rozkoszniak :)
http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2013/luty/FIX/DSC_0918_zpsae88d341.jpg

mogę mówić o nim Negatywek?

dlaczego położenie się na Tazziku nie było rozsądne?

Ale to jest pozytywek;) a nie negatywek;) a z kładzeniem się masz na dole:

[quote name='Saththa']To nie był dobry pomyśł, bo tazzman sie zerwał z warczeniem. tj warczał jak Młody właził i warczał jak sie układał, ale jak sie zorientował ze młody ma to w poważaniu to sie z warkotem zerwał ;-) Nie jest super oj nie;-)

[quote name='Fides79']ale superowe imię dostał :p

Pasuje idealnie;)

może go obejrzyj dokładnie, czy nie ma jakiś zmian skórnych, z tego co wiem to z białaskami róznie bywa, są dosyć wrażliwe na rożne czynniki i szczególnie trzeba przy nich uważać na słońce

On jest bardziej beżowy ;) I patrzyłam, ic nie ma...
aaaależ on jest cudny i słodki :loveu:

http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2013/luty/FIX/DSC_0918_zpsae88d341.jpg to teras jesteś mojom mamom ? :iloveyou:

A to sie okazę;)
[quote name='Margi']A ja uważam,że jak na pierwszy dzień to jest całkiem nieźle.
Tazzman musi się przyzwyczaić,że takie coś małe się kręci po domu i w dodatku to małe nie ma hamulców.Zabiera mu kawałek mamusi.

Młody jest cudnym szczeniaczkiem.:loveu:

Nie tylko Tazzman. My tez, już bym dzis na niego uciadła, pomijając fakt ze sie pod nogami kręci, nie tylko nam ale Tazziowi też;) przebiega pod nim, Torpeda jedna :)

[quote name='eria']http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2013/luty/FIX/DSC_0915_zps1050e867.jpg
ale on jest Foksiątkopodobny !!! ma beżowe na łebku :loveu:
słodki strasznie!
a poza tym to wygląda na takiego z włosem genialnym do trymowania!:loveu::evil_lol:
a ogólnie to życzę duużo cierpliwości w ogarnięciu dwóch psów bo łatwo pewnie nie bedzie ;)

Tez mi sie tak wydaje własnie, ze do Foxi trochę;)

A co do trymowania to ja nie wiem :lol: nie znam sie;)

Wymieniają się zabawki... Tazzma zieloną słynna Koche Młody piszcząca kaczuszkę. Tazz chce kaczuszkę... to Młody ma kośc...

A oto efekt:

[video=youtube;2p5TQS3yjjI]http://www.youtube.com/watch?v=2p5TQS3yjjI&feature=youtu.be&noredirect=1[/video]

http://www.youtube.com/watch?v=2p5TQS3yjjI&feature=youtu.be&noredirect=1

Posted

Negatywek-nie od złego postępowania ale od negatywu na kliszy fotograficznej.Jak robiono foty normalnymi aparatami,to były zapisywane na kliszy.Czarny pies na kliszy był biały,to się nazywa negatyw.