malawaszka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 o bleeeeeeeeeeee obrzydlistwo!!!!!! Quote
Saththa Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 malawaszka napisał(a):o bleeeeeeeeeeee obrzydlistwo!!!!!! Popieram brrrrrrrr Quote
FredziaFredzia Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 WATACHA napisał(a):Teraz z tego co pamiętam będzie drugi wylęg, albo już jest. Na mnie kiedyś wlazły 3 na początku listopada.To było w wysokiej trawie nad jeziorem. Ale najgorszy szok przeżyłam kiedyś, jak jeszcze wychodziliśmy z Mentorem jak był w schronisku.Jeszcze było chłodno.Poszliśmy w takie miejsce gdzie było trochę łąki, trochę lasku. Usiedliśmy na chwilę na pieńkach, odpoczęliśmy i mieliśmy już iść, gdy nagle zauważyłam, że coś nas oblazło.To były kleszcze.W życiu czegoś takiego nie przeżyłam, było ich naprawdę dużo (jak na kleszcze) .Nie wiem skąd one się wzięły, ale otrzepywaliśmy się jak od mrówek.Dlatego ja mam takie obrzydzenie. O Matko - ja niczego się tak nie boję jak kleszczy. Z psów, ludzi mogę wykręcać, ale jakbym sama miała... Chyba od razu zawał. Quote
Tekla64 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 co ty ja wlasnie ze dwa lata temu pierwszego w zyciu sobie wyjelam Quote
malawaszka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 no ja nienawidzę... miałam dwa razy w życiu i dwa razy urwane :shock: raz lekarka drugi raz mama moja mi urwała :roll: ale mega nieprzyjemny widok we własnym ciele taki obcy obrzydliwy stwór Quote
WATACHA Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Ja kiedyś z 18 lat temu miałam, ale nie wiedziałam co to jest i zdrapałam, drugi sam wyszedł jak się kąpałam.Od tamtej pory, żaden mi się nie wczepił.Ale często mam na sobie.Tylko ja jestem panikara i jak chodzę po wysokiej trawie, lub miejscach gdzie mogą być to potem oglądam się 100 razy i jeszcze mężowi każe spojrzeć. Nie wiem skąd ich tyle się wzięło, pierwszy raz się z tym spotkałam i mam nadzieję ostatni.Nie wiem czy wpływ miało to, że w okolicy jest schronisko.Ja rozumiem dwa trzy, ale to raczej było 20-30 (na nas obojgu).I nie wiem czy one się w tym pieńku gromadziły, bo tak by wyglądało.Sama nie jestem w stanie tego pojąć. Quote
Saththa Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 wilczy zew napisał(a):co z grzywką Tazzika?? a co ma z nia być?:) Grzywka caa ale Tazz zaraz nie będzie bo mi menda skarpę żuje :eek2: Quote
malawaszka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Saththa napisał(a): Grzywka caa ale Tazz zaraz nie będzie bo mi menda skarpę żuje :eek2: hahaha ale jak to???? co żuje????????? Quote
Saththa Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 malawaszka napisał(a):hahaha ale jak to???? co żuje????????? Skarpetke kurcze no :roflt: wilczy zew napisał(a):miałaś grzywkę przyciąć,to poka Takich szczątkowych przycinan nie będe pokazywac;) bo nie bedziecie widziec efektu;) Quote
Tekla64 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 skarpy u mnie moze se zuc a skarpetki no czyzby cofka do wieku szczeniecego???? a moze zapachy inne Quote
Saththa Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Tekla64 napisał(a):skarpy u mnie moze se zuc a skarpetki no czyzby cofka do wieku szczeniecego???? a moze zapachy inne heheh nie wiem skąd on wynalazł ta skarpetke bo pilnuje cob ysie nie rozbiegały po domu :evil_lol: wilczy zew napisał(a):poka,poka... skarpe czy skarpetkę? Quote
jambi Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 WATACHA napisał(a):Ja kiedyś z 18 lat temu miałam, ale nie wiedziałam co to jest i zdrapałam, drugi sam wyszedł jak się kąpałam.Od tamtej pory, żaden mi się nie wczepił.Ale często mam na sobie.Tylko ja jestem panikara i jak chodzę po wysokiej trawie, lub miejscach gdzie mogą być to potem oglądam się 100 razy i jeszcze mężowi każe spojrzeć. Nie wiem skąd ich tyle się wzięło, pierwszy raz się z tym spotkałam i mam nadzieję ostatni.Nie wiem czy wpływ miało to, że w okolicy jest schronisko.Ja rozumiem dwa trzy, ale to raczej było 20-30 (na nas obojgu).I nie wiem czy one się w tym pieńku gromadziły, bo tak by wyglądało.Sama nie jestem w stanie tego pojąć. nie wiem czy to kwestia schroniska - kilka lat temu pojechałam z psami do Falenicy, tam jest Klinika, w której psy oddają krew; po wszystkim, pomyślałam, że taka piękna pogoda, szkoda do domu wracać, pojedziemy na pobliskie łaki. To był wrzesień. Słońce, dookoła tylko łąki, pola, zero cywilizacji... to znaczy... jak sie okazało cywilizacja była... Efekt był taki, że godzinny spacer, okupiłam półtoragodzinnym zdejmowaniem kleszczy z psów - MAKABRA!!! Aron był w kleszczach cały! biegały po nim, kilkanaście zdążyło się wkręcić na całego ... Quote
jambi Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Saththa napisał(a):Grzywka caa ale Tazz zaraz nie będzie bo mi menda skarpę żuje :eek2: piwo Ci szkodzi.... Quote
Saththa Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 jambi napisał(a):piwo Ci szkodzi.... Oj tam nie prawda ;0 Quote
weszka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Byłam i tutaj ;) Ale że się muszę za robotę zabrać to już nie piszę nic mądrzejszego hehe Quote
Saththa Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 weszka napisał(a):Byłam i tutaj ;) Ale że się muszę za robotę zabrać to już nie piszę nic mądrzejszego hehe heheh ok:) Quote
jambi Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 weszka napisał(a):Byłam i tutaj ;) Ale że się muszę za robotę zabrać to już nie piszę nic mądrzejszego hehe Saththa napisał(a):heheh ok:) no nieeee, no! dziewczyny! podnosicie poziom konwersacji na dogo! :cool3: Quote
Tekla64 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 zdaje sie ze jednak temat skarpetki czy skarpy juz sie byl wyczerpal w ramach przyzwoitej wymiany zdan? Quote
Saththa Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Tekla64 napisał(a):zdaje sie ze jednak temat skarpetki czy skarpy juz sie byl wyczerpal w ramach przyzwoitej wymiany zdan? Nooo w sumie ilez mozna o tym samym:) wilczy zew napisał(a):grzywkę Tazzika pokaż! alez przeciez pisałam ze po każdym podejsciu nie bede pokazaywac bo w koncu nie zauwazycie efektu;) Quote
Saththa Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 wilczy zew napisał(a):to kiedy pokażesz jak bedzie efekt koncowy:) Quote
Recommended Posts