Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Miała. I jej mama też.
Ale wyniki krwi nie są masakryczne. Przekroczone normy ale nie ma tragedii, i hemoglobina 12.3 a minimum jest 13. Na USG widać zmiany watroby. No i leci jej 13 roczek.
Najwyżej będzie na lekach. Oby ją tylko podkurować się dało.

Posted

[quote name='3 x']nie tłucz go
Prodziak tez jeszcze leje w mieszkaniu
tydzien temu skończył pół roku
nie sygnalizuje potrzeb
nie srał już od miesiąca - dwóch
ale przez nieustające deszcze i zaburzoiny rytm spacerów w tym tyg. zesrał się 2 x
dzisiaj uszczęśliwł nas sraką ;)
jako rzecz niedopowstrzymania - zostało mu to wybaczone ;)
w domu bez spacerów zostaja na jakies 8,5-9,5 godz
potrafi wytrzymac ale nie zawsze, tak 5 dni na tydzień wytrzyma
najczesciej leje juz jak my jestesmy w mieszkaniu
chyba bardziej podjerany wtedy chodzi ;)
(nie jest to tak, że leje z radości na nasz widok, na szczęscie)

nie akceptuje jak wychodzimy z mieszkania poza wyjściem do pracy
wpada w szał i uczy nas porządku
wpierdalając to co lubi i znajdzie czyli najchętniej papier./gazety/ksiażki
plastik
skórzane rzeczy
i moje robótki szydełkowe

i tak go kocham ;)[/QUOTE]

No ale Ty masz króla i władcę ;) Tj Króla i Władce przepraszam :razz: Idefix zsika sie zawsze jak wychodze. zawsze, zamorduje. ale w sumie jak ejstem w domu to sygnalizuje ze chce ale i tak zamorduje ;)

A aaaaaaaaaaaa szydełkowe?? jak tam Produkcja Romanów?????
[quote name='AnkaG']Miała. I jej mama też.
Ale wyniki krwi nie są masakryczne. Przekroczone normy ale nie ma tragedii, i hemoglobina 12.3 a minimum jest 13. Na USG widać zmiany watroby. No i leci jej 13 roczek.
Najwyżej będzie na lekach. Oby ją tylko podkurować się dało.[/QUOTE]

3mamy kciuki!!

Posted

Ja mam w srode wyjscie z Felixem i jego grupa do knajpy w parku miejskim .... juz sobie wyobrazam jaki raban tam bedzie robil :mad: Najwyzej zlapie rzepami mocniej kaganiec i drzec japy nie bedzie :evil_lol:

Posted

No w końcu wypadałoby na jakiś spacerek się umówić :) Tylko Nuka będzie chciała twoje psy zjeść bo to dzikus.
A wet nas pochwalił, że tak ogólnie to moje staruchy są w rewelacyjnej kondycji (wiek panienek 10,12 i 13 lat). :) Pilnujemy wagi, mają dużo ruchu i koffamy ile wlezie :)

Posted

[quote name='Saththa']No ale Ty masz króla i władcę ;) Tj Króla i Władce przepraszam :razz: Idefix zsika sie zawsze jak wychodze. zawsze, zamorduje. ale w sumie jak jestem w domu to sygnalizuje ze chce ale i tak zamorduje ;)
[/QUOTE]

tja
króla i władcę
chyba o moim kundelku Frdzie mówisz, on co prawda bez urodzenia ale przynajmniej umie się zachowac ;)
a ten drugi to nie oszukujmy się -Gamoń ;)

kiedyś sygnalizowal wyjscie na kupę
wskakiwaniem do nas na łózko ;)
a teraz przestal no ale generalnie już się nie zesrywał w mieszkaniu ;)

Posted

[quote name='Pink']Ja mam w srode wyjscie z Felixem i jego grupa do knajpy w parku miejskim .... juz sobie wyobrazam jaki raban tam bedzie robil :mad: Najwyzej zlapie rzepami mocniej kaganiec i drzec japy nie bedzie :evil_lol:[/QUOTE]

wiesz no... grunt to miec plan :loveu:
[quote name='AnkaG']No w końcu wypadałoby na jakiś spacerek się umówić :) Tylko Nuka będzie chciała twoje psy zjeść bo to dzikus.
A wet nas pochwalił, że tak ogólnie to moje staruchy są w rewelacyjnej kondycji (wiek panienek 10,12 i 13 lat). :) Pilnujemy wagi, mają dużo ruchu i koffamy ile wlezie :)[/QUOTE]

Tazzio spasuje :) ale nie wiem jak Fix hmmmm ale ona sobie poradzi z nim w razie Wu? pogoni?

Posted

[quote name='AnkaG']A on za co? Nuka na smycz :)[/QUOTE]

bo jest zadziora mała. Menda też. Skubany daje sie odwołać ale zaraz leci spowrotem do psa od którego go odwołałam hehehehhehe

tylko jakby ludzi nie było to cudownie :)

Posted

[quote name='3 x']nie tłucz go
Prodziak tez jeszcze leje w mieszkaniu
tydzien temu skończył pół roku
nie sygnalizuje potrzeb
nie srał już od miesiąca - dwóch
ale przez nieustające deszcze i zaburzoiny rytm spacerów w tym tyg. zesrał się 2 x
dzisiaj uszczęśliwł nas sraką ;)
jako rzecz niedopowstrzymania - zostało mu to wybaczone ;)
w domu bez spacerów zostaja na jakies 8,5-9,5 godz
potrafi wytrzymac ale nie zawsze, tak 5 dni na tydzień wytrzyma
najczesciej leje juz jak my jestesmy w mieszkaniu
chyba bardziej podjerany wtedy chodzi ;)
(nie jest to tak, że leje z radości na nasz widok, na szczęscie)

nie akceptuje jak wychodzimy z mieszkania poza wyjściem do pracy
wpada w szał i uczy nas porządku
wpierdalając to co lubi i znajdzie czyli najchętniej papier./gazety/ksiażki
plastik
skórzane rzeczy
i moje robótki szydełkowe

i tak go kocham ;)[/QUOTE]
A ja myślałam, ze mój Bolcik dłuuugo lał w domu :lol:

Posted

[quote name='zerduszko']A ja myślałam, ze mój Bolcik dłuuugo lał w domu :lol:[/QUOTE]

weź mnie nawet nie denerwuj
wszystkie okoliczne szczeniaki już nie leją tylko kurna wyszło, że nasz, największy, musi najczęściej opróżniac pęcherz
ale to pół biedy
żeby on Gamoń zechciał sygnalizować ech
nie wiem jak go nauczyć sygnalizowania
mam kurna piszcześć pod drzwiami, wychodzić i lać na dworze? żeby się sam naumiał?
Fred nie jest dobrym nauczycielem, bo wytrzymuje tyle ile trzeba
czasami tylko jak ma rewolucje żołądkowe to prosi o dodatkowy spacer
ale to raz na ruski rok

Posted

[quote name='zerduszko']A ja myślałam, ze mój Bolcik dłuuugo lał w domu :lol:[/QUOTE]

to źle myślałaś :lol:
[quote name='3 x']weź mnie nawet nie denerwuj
wszystkie okoliczne szczeniaki już nie leją tylko kurna wyszło, że nasz, największy, musi najczęściej opróżniac pęcherz
ale to pół biedy
żeby on Gamoń zechciał sygnalizować ech
nie wiem jak go nauczyć sygnalizowania
mam kurna piszcześć pod drzwiami, wychodzić i lać na dworze? żeby się sam naumiał?
Fred nie jest dobrym nauczycielem, bo wytrzymuje tyle ile trzeba
czasami tylko jak ma rewolucje żołądkowe to prosi o dodatkowy spacer
ale to raz na ruski rok[/QUOTE]

Fix sygnalizuje jak ejstem w domu... sam sie nauczył- tj jest nieznośn y jak cholera jak chce na dwór, ewentualnie jak spie to wskakuje na łózko...

Możesz spróbowac z ta nauką poprtzez pokazanie... ale... cholera go wie :lol:

Posted

Już widzę to pokazywanie ha ha. :)
Nie narzekajcie - ja mam taką sunię co jak zimno to potrafi wyjść na taras, popatrzeć - ooo zimno - zwrot na pięcie i siku w domu ...

Posted

[quote name='Margi']Mój jamnik lał w domu do 5 miesięcy,a Figa do roku.Z tym,że ona z tych przestraszonych po przejściach w wieku szczenięcym.[/QUOTE]

O mamusiu....

Posted

Ja z tym sygnalizowaniem, to juz u siebie tez pisalam. Moj Oskar tez nie pokazuje ze chce na dwor - w domu nie robi normalnie tzn ostatnio mi zaznaczyl sciane, no i jak luzem zostaje, to mi nasra - ale to akurat klatka zalatwila, bo on ma stracha separacyjnego od poczatku i bawi sie w szatkownika, jak zostaje sam. Ale wydaje mi sie ze on jest z tych ktorym regularne wychodzenie wystarcza i nie mial okazji pokazac ze chce. No i mam nadzieje, ze podpatrzy od Felixa ktory jak chce, to zaczyna sie nieziemsko krecic a pozniej popiskuje sobie troche.

Posted

[quote name='Pink']Ja z tym sygnalizowaniem, to juz u siebie tez pisalam. Moj Oskar tez nie pokazuje ze chce na dwor - w domu nie robi normalnie tzn ostatnio mi zaznaczyl sciane, no i jak luzem zostaje, to mi nasra - ale to akurat klatka zalatwila, bo on ma stracha separacyjnego od poczatku i bawi sie w szatkownika, jak zostaje sam. Ale wydaje mi sie ze on jest z tych ktorym regularne wychodzenie wystarcza i nie mial okazji pokazac ze chce. No i mam nadzieje, ze podpatrzy od Felixa ktory jak chce, to zaczyna sie nieziemsko krecic a pozniej popiskuje sobie troche.[/QUOTE]

a ile czasu on tak siedzi w klatce?

u nas na bank nalane nędzie jak wychodzimy nie do pracy
no i wiadomo, ze coś rozwali
ale to już wiemy i staramy się uważać co zostawiamy na wierzchu ;)
jak już wyżej pisalam, wiemy co lubi ;)
a naleje na szczęście średnio 2 razy (od 1-3) niezaleznie od długości naszej nieobecności

jak bylismy na wyjeżdzie majówkowym, nie nalał ani razu na kwaterze
fgakt ze wiekszość czasu spędzały psy na dworze
ale na noc spały z nami w pokoju (bo strasznie rachityczny płotek był i miałam obawy że jak się Fredzio wkurwi to popierdzieli razem z płotkiem w siną dal ;) )
a wcześniej w domu zdarzało mu się w nocy sikać, taka loteria była zdązymy się rano zebrać na spacer czy Prodziak oprzytomnieje pierwszy i nasika ;)

Posted

Ech dzisiaj z wetem G. gadałam telefonicznie. No nie jest to marskość ale na granicy. Kurde ja myślałam, że ona ma takie drżenia ciała bo reumatyzm a to od wyrzutów żółci z wątroby. Człowiek stary i całe życie sie uczy...
Dzisiaj pierwszy dzień podawania leków i już tak nie trzęsie się :) Będzie dobrze :)

Posted

[quote name='AnkaG']Ech dzisiaj z wetem G. gadałam telefonicznie. No nie jest to marskość ale na granicy. Kurde ja myślałam, że ona ma takie drżenia ciała bo reumatyzm a to od wyrzutów żółci z wątroby. Człowiek stary i całe życie sie uczy...
Dzisiaj pierwszy dzień podawania leków i już tak nie trzęsie się :) Będzie dobrze :)[/QUOTE]

Ciesze się :)

[quote name='malawaszka']możesz rozwinąć o tych wyrzutach i trzęsieniu??? może być u mnie, żeby Sandrze nie zasmiecac[/QUOTE]

Nie zasmiecacie spoko:) Ja gonić nie będę ;)

Posted

Wasiu ona miała takie objawy jakby jej zimno ciągle było. Drżenie ciała czasami aż ją tak otrząsało. My to w zimie zaobserwowaliśmy, ale ma problemy ze stawami i trzy lata temu miała masakryczny atak reumatyzmu to myslelismy, że to kłopoty z krążeniem. Ja najpierw do weta zadzwoniłam pogadać i on zna ją dobrze od lat to wie co i jak. I od razu podejrzenie problemów z wątrobą. I dzisiaj mi tłumaczył (zadzwoniłam jeszcze pogadać bo ja upierdliwa jestem), że takie objawy są jak watroba źle pracuje i wyrzuca nadmierne ilości zółci do organizmu.
A reszta wyników nerki, trzustka itp są normalne.
I ona widać było, że źle się czuje a dzisiaj lata jak wściekła - wątroba nie dokucza już tak bo leki zaczeły działać. :)
W nastepna sobote ponowne badanie krwi w kierunku watroby i pomyslimy co dalej. W zeszłym roku podawałam rapacholin - wg niego bardzo dobrze psy reagują na ten ziołowy lek.