Evelka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 gameta napisał(a):ale po co inne foty, skoro i tak nie można jej ogłaszać ? A dlaczego nie można? Przecież ma jakieś ogłoszenia... Quote
gameta Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Evelka napisał(a):A dlaczego nie można? Przecież ma jakieś ogłoszenia... Ma, ale poza tymi co ma, nie można ogłaszać. Quote
Evelka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 gameta napisał(a):Ma, ale poza tymi co ma, nie można ogłaszać. Przepraszam, że tak dopytuję, ale dlaczego? Nie czytałam dokładnie całego wątku, więc pewnie dlatego nie wiem... Quote
gameta Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Evelka napisał(a):Przepraszam, że tak dopytuję, ale dlaczego? Nie czytałam dokładnie całego wątku, więc pewnie dlatego nie wiem... Evelko, gdzieś wcześniej chyba Brązowa wyjaśniała - takie są warunki tego schronu i nic na to nie poradzimy. Quote
Betbet Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Moim zdaniem zdjecia są rewelacyjne i robią wrażenie. Naprawdę! Właśnie rpzez to że jest takim zwiniętym fiziołkiem na nich! Wrzuciłam ją na Facebooka TPOPZ, mimo że nie jest z naszej interwencji, co oczywiście zaznaczyłam. Tekst dałam z pierwszej strony. Quote
brazowa1 Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Kochani,to nie o fotki chodzi. Jej ogłoszenia maja najwyższą ogladalność wśród moich ogłoszeń. Ludzie dzwonią,jest zainteresowanie,ale cóż z tego. Dzwonią,aby usłyszeć,ze jest 100 % zdrowa ,nic nie kosztuje,bo mało je...albo zwyczajnie,aby sie nasycic,jacy sa fajni i wrazliwi. Jest starowinką (ząbki,jak na miniature ma wspaniałe i niesmierdzące) . Quote
Basia Z. Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Chyba niedługo Niunia będzie miała domek :) Quote
tripti Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Basia Z. napisał(a):Chyba niedługo Niunia będzie miała domek :) o udało się???? Quote
eve-w Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Basia Z. napisał(a):Chyba niedługo Niunia będzie miała domek :) No nie, Basiu, tak się nie robi. Albo piszemy całą informację albo nie piszemy nic. I co teraz? będę odświeżać co chwila dogo żeby zobaczyć więcej info i spać nie pójdę! Za swoją niepełną wypowiedź wisisz mi kawę i redbulla :eviltong: Quote
Basia Z. Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Przepraszam, nie było mnie na dogo. Otóż chodzi o to http://www.dogomania.pl/threads/193437-Obiecujący-dom-dla-małej-starszej-niekoniecznie-urodziwej-suczki! . Dzisiaj nie mogłam o małej przestać myslec i tak sobie zajrzałam w nowe posty no i znalazłam coś takiego. Może niepotrzebnie klapię dziobem, bo jeszcze zapeszę ale jak oni jej nie wezmą to chyba ja wreszcie po nią pojadę, tylko że ja tak naprawdę to cały czas mam w sercu pinczerkę no i daleko do tego Sopotu a nawet porządnych zdjeć nie widziałam. Quote
Betbet Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Basiu, nie rozumiem... o co Ci chodzi z tymi "porządnymi" zdjęciami? Niunia jest na tamtych widoczna w pełnej krasie, czego Ci jeszcze potrzeba? No i Niunia nie jest wysterylizowana, a na pewno nie zostanie w warunkach schroniskowych, była o tym rozmowa. No i dlaczego rzucasz taki post że Niunia chyba am domek? MAsz jakieś dodatkowe wieści spoza forum? Bo z tamtego wątku wynika tylko tyle, że zaprezentowano tam wiele suczek w potrzebie, m.in. Niunie. Robisz ogromną nadzieję na coś, co prawdopodobnie jest fikcją. Przecież kobieta pisze, że w domu bywaj suka i pies jej mamy, a nie chce suki niewysterylizowanej, bo jej gremlinka odeszła właśnie podczas tego zbiegu... Quote
Basia Z. Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Zgoda, przeoczyłam fakt, że Niunia nie jest wysterylizowana, nie wiedziałam o tym po prostu ale poza tym myślę, że ona jest idealną kandydatką. Napisałam "chyba" a nie". Na wątku adopcyjnym powinny być ZDJĘCIA, ZDJĘCIA i jeszcze raz ZDJĘCIA. Jeżeli tego nie rozumiecie to nie będę Wam tego tłumaczyc bo za dużo musiałabym tu napisać, mogę tylko odesłać do podręczników psychologii. Napisałam też że gotowa jestem po Niunię pojechać ale nie wiem czy się odważe wobec takiej postawy jaką widzę z Waszej strony, b o nie chcę żeby na miejscu mnie ktoś upokorzył i odprawił z kwitkiem a do Sopotu mam z Sieradza dosyć daleko. 'na pewno Quote
brazowa1 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Basiu,nikt nie ma zamiaru Cie upokarzać,ani nikogo innego. Ja po prostu uważam,ze to nie Ty powinnaś psa poznawac przed adopcją,tylko przyszła rodzina. Po zdjeciach nikt psa nie pozna,zdjęcia mają byc zachętą,nie mogą decydowac o adopcji psa-ta decyzję podejmuje się przy poznaniu pieska,osobistym. Cały czas uważam,ze w bardzo uzasadnionych przypadkach mozna i trzeba psa dowieźć,ale generalnie jestem przeciwna dowozeniu psa pod drzwi. Gdy kiedyś zawieziesz pieska,a potem doświadczysz setek telefonów o tym,jakie problemy sprawia pies ( i nie daj co Boże będziesz musiala go zabierać),dowiesz się o czym mówię. Quote
gameta Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 albo po setkach telefonów, jakie to problemy pies sprawia, i po przyjechaniu po psa, jesdnak nie będą chcieli go oddać (co jest jeszcze gorsze)... Quote
brazowa1 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Zreszta to i tak tylko nasze akademickie rozważania,bo umowa adopcyjna nie przewiduje przekazywania psa przez osoby trzecie. Umowe musi podpisac właściciel,bo to on odpowiada za pieska. Mała bardzo potrzebuje domu,ale ktoś musi ją chciec,bez wciskania na siłę,bo to sie obróci przeciwko niej. Quote
gameta Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Basia Z. napisał(a): Napisałam też że gotowa jestem po Niunię pojechać ale nie wiem czy się odważe wobec takiej postawy jaką widzę z Waszej strony, b o nie chcę żeby na miejscu mnie ktoś upokorzył i odprawił z kwitkiem a do Sopotu mam z Sieradza dosyć daleko. Ale Ty chcesz ją adoptować dla siebie czy ją komuś zawieźć? Quote
Betbet Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 NO, właśnie ja też nie do końca zrozumiałam... bo skoro dla siebie, to chyba nie musimy mówić o psychologii zdjęć... Quote
brazowa1 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 dla siebie,to zupełnie inna sprawa. Quote
E-S Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 eve-w napisał(a):dziewczyny, po co jest ten wątek? Żebyśmy wiedziały, że w schronisku jest taka sunia, która pomocy dogomanii nie potrzebuje. Takie wrażenie odnoszę. Quote
gameta Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 eve-w napisał(a):dziewczyny, po co jest ten wątek? jako jedna z form ogłaszania psa. Zdziwiłabyś się po ile psów jednak pojechały osobiście osoby z dogo - czasem przez całą polskę. Quote
Niebieska713 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Basia z - ja uwazam,ze zdjecia sa wystarczajace...jesli bys chciala naprawde ta sunie,to pojechalabys po nia,tak jak napisalas... Quote
Charly Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 alez ona jest piękna..te uszka i oczka i ogon..ogon jest the best. jak się ją wykąpie, będzie cuudna...uwielbiam takie ogony. Mój piesek ma podobny, ale nie aż taki. Zawsze radość dla oka po kąpieli:) ale taka calkiem miniaturowa to jednak nie..? czy zdjęcia "oszukują"? Quote
brazowa1 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Watek jest jako forma ogłaszania pieska. Ale bez wysyłania jej w ciemno gdziekolwiek. Po to,aby zobaczyła ja osoba odpowiedzialna,chcąca po pieska osobiście przyjechać. Tak ciężko zrozumieć,ze nie chcemy wydac psa za pośrednictwem,komuś w Polsce ,kto wyraził mailowo chęć posiadania psa? Chodzi o to,zeby nie miała gorzej. To stara,schorowana sunia. Kto po nia pojedzie,gdy sie nie spodoba? Gdzie trafi,gdy nie bedzie komu po nią pojechać? do innego schroniska? Czy to tak dużo wymagań? tylko przejechac i wtedy osobiscie poznać ,podjąc decyzję. Wiadomo,ze i tak nie da to 100% gwarancji,ale chociaż pokaże,ze skoro po psa przyjechała ,to i odwiezie w razie czego,bo jest w stanie pokonac tą trasę. Charly: [FONT=Comic Sans MS]MIKROPIES to pies o wadze MAX 6 kg. Malutki, drobniutki. MIKROPIES TO PIES DOROSLY, POWYZEJ ROKU! [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Niunia się mieści.[/FONT] Quote
Recommended Posts