tripti Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='brazowa1']Charly-Ty Brzydalku :) :) :) tak,ten KTOŚ ma dwa koty,miał dwa leciwe psy przygarniete ze schronu w Gdańsku.Cicha, nie szukajaca fanfar osoba.[/QUOTE] to brzmi prawie jak marzenie.... oby się spełniło:) Quote
Charly Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='brazowa1']Charly-Ty Brzydalku :) :) :) tak,ten KTOŚ ma dwa koty,miał dwa leciwe psy przygarniete ze schronu w Gdańsku.Cicha, nie szukajaca fanfar osoba.[/QUOTE] :) Bardzo fajny ten KTOŚ Quote
sleepingbyday Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 brazowa - można odtrąbić wielkie uff w kwestii niuni?? co do suni - podstawić kogoś można, tylko faktycznie ona potrzebuje dt. ludzie opowiadali, ze jak u kogoś miesiac była, to cały ten czas nie mogła sobie miejsca znaleźc, więc latanie po róznych dt to będzie masakra. to był kanapowiec całe życie. a co do reszty - ludzie wiedzieli od jiluś tam miesięcy, ze wyjeżdżają. mieli kopę czasu, zeby zalatwić je paszport etc i po prostu wziąć ja ze sobą. zresztą wiedza, psa można zabrać. aaa, szukali po znajomych domu no i tyle. a można więcej. to raz. a dwa - zaczęli dywagacje - że musza poznac właściciela (czytaj - jak nie poznają to inaczej sunię uśpią). a to to, a to tamto. szczepień nie ma aktualnych od pół roku. opłacić czegokolwiek nie chcą. karmią się swoim żalem, jak najbardziej autentycznym, ale robią to, co łatwiejsze, no cholera. prawda jest taka, że chcą psa uśpić, bo mogą, w sensie istnieje taka możliwość. jkaby ich sunia umiała mówić, to by się broniła, a tak? po prostu możliwość - trudna, ale jednak. z człowiekiem by tak nie postapili, nawet przez mysl by im nie przeszło. z tego, co na watku przekazano, to nie widze, żeby zrobili, co w ludzkiej mocy. i to nie jest tak, powtórzę, ze uważam, ze nie cierpią. cierpią, ale źle. chca przejść rubikon i móc zacząć zapominać. to ich własne słowa - nie chca się zamartwiać, co z sunia, tam wszwecji. ech, rozpisałam się, sorry, ale w szwecji nie ma bana na psy. Quote
brazowa1 Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 No to skończone gnoje,do tego z zwichrowaną psychika. Dziw,ze wszyscy z rodziny jacyś pokręceni.Dobrali się. Najgorsza jest bezsilnośc,bo najchętniej wzięłoby sie te chore łby za kark i potłukło w ścianę. Wyjazd psa do Szwecji nie jest zadnym problemem,tylko trzeba zorientowac sie trzy miesiace wcześniej. Naklęłam się,to teraz moge obwieścić; Niunia ma dom. Quote
Litterka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Ufff... Nareszcie! Mam nadzieję, że już na zawsze... :) Quote
Charly Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 tak skromnie. bez fanfar i zdjęć:) Mocno się bała czy wcale? Quote
Betbet Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Gdy dostałąm smsa od brązowej z tymi wieściami to...najpierw się ucieszyłam, a zaraz potem...kapnęła mi łezka... Quote
lika1771 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 A cos wiecej o domku mozna wiedziec:razz: Quote
sleepingbyday Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 brazowa, małpo udusze cię zobaczysz. dlaczego nie napisałas więcej konkretów? czekasz, zeby się dopraszać? matko, utłukę normalnie........ co do 11 letniej suni do uspienia - odebrana. może wcale nie ma 11 lat... a poza tym - pani wcale nie jedzie do żadnej szwecji, facet tej pani nie lubi suni, juz kiedys namówił na oddanie jej do schronu, pani uległa, ale gnój zaprowadził sunię do lasu i tam przywiązał. do czego się przyznał w domu, więc pani sunię z lasu wyciagneła. szczęka mi opadła, jak to przeczytałam. z nimi jest o wiele gorzej, niz myślałam. facet, który by mi sukę proponował do schronu oddac na kopach by wyleciał, bez prawa do odezwania sie chocby słowem do mnie kiedykolwiek w jakiejkolwiek sprawie. Quote
brazowa1 Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 Moze warto napisać babie ,ze za pare lat, facet zrobi to samo z nią. Sytuacja z suka była ostatnim ostrzeżeniem. I że cała Dogomania mocno trzyma kciuki,aby zło,które wyrządziła swojemu psu-czujacej istocie,wróciło do niej szybciej niz sie spodziewa. Bo ,że wróci-to nikt nie ma wątpliwości. Kurde,chyba się zajme rzucaniem klątw. Jasne,ze nie mam pewnosci,jak to będzie z suką i czy nie odda. Bo tego mozna byc pewnym,tylko wtedy ,gdy dostaje się maila od zasmuconego właściciela,ze pies właśnie odszedł z tego swiata. Ale adopcję przeprowadziła p. Dominika,a Niunia była "jej psem". Suka na jej widok podskakiwała,robiła piruety i szaleńczo merdała ogonkiem. Dominika mówi,ze będzie OK. Pani niuńkowa miała dwa psy przygarnięte z Gdańska,staruszki,odeszły i chciała dac dom następnej bidzie,tez z Gdańska,tradycyjne. Ale wzruszyła ja historia Niuni i zdecydowała,ze tym razem z Sopotu. Mnie wzruszyło to,ze Niunia nie poszła do domu w swojej obrozy schroniskowej,tylko właśccielka przywioza ze sobą akcesoria dla niej. Wiecie, jaka to rzadkość? Niunia ogladała sie za swoja opiekunka schroniskową,az Dominice było przykro. Za pare dni napisze Wam,jak tam dalej sie toczy. Quote
sleepingbyday Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 no to chyba będzie ok... my chcemy za jakis czas zdjęcie niuńki w objęciach pani :-). albo na kanapie. albo przed lodówką ;-). jak ja tej kobiecie zadzroszcze tego słodziaka!!!!! Quote
brazowa1 Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 Niunia nie sępi jedzenia,jest księżniczką. Quote
Litterka Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='brazowa1']Niunia nie sępi jedzenia,jest księżniczką.[/QUOTE] Jeszcze:diabloti: Quote
brazowa1 Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 wieści od Niuni. Pani niuniowa odrobine podłmana,bo oczywiscie - jak to zawsze bywa,przy dokładnym badaniu,wynikach wyłaża jeszcze inne rzeczy,niz przy klinicznych oględzinach w schronie. Niunia za to kochana i na pytanie,czy w związku z tym,że piesek ma jeszcze to i to,chce pieska oddac,zareagowała bardzo ostro. Porządna kobieta. Quote
Betbet Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Czy są potrzebne jakieś pieniądze dla Niuni? Coś na leczenie, diagnozy? No nie wiem, brązowa pisz coś, ile, na co trzeba... Quote
brazowa1 Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Nie,nie :) na szczeście nie...za to pieniadze by sie przydały na sterylke rodezjanki... Quote
sleepingbyday Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 a co niuńce? brazowa, dostałas od pani opiernicz i sie ucieszyłaś? wiadomo, lubimy takie opiernicze, miód na uszy :-) Quote
tripti Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 a masz może jakieś zdjęcie tej rodezjanki? jakieś informacje? Quote
brazowa1 Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 na watku o rodezjanach w potrzebie sa jej fotki. Fajna jest,podoba mi sie jej charakter. Z niuniowa nie ja sie kontaktowalam,tylko p. Dominika-wszak to byl "jej pies". Ale jak Dominika sie kontaktuje,to tak samo,jakbym ja-mamy te same priorytety. Quote
kasiaprodex Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 widze ze sie spózniłam.Super ze sunia ma domek Quote
brazowa1 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Kasiu,jeżeli chciałabys uratowac pieska-opłatka,to znajdzie się w schronie kilka sztuk...rzeknij tylko słowo. Jest tez pinczerka miniatura,cudo sunia. Quote
szuwar Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Ooooo! Brązowa, pokaż pinczerkę! Od jakiegoś czasu uwielbiam pinczerki :) Quote
kasiaprodex Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 brazowa1 napisał(a):Kasiu,jeżeli chciałabys uratowac pieska-opłatka,to znajdzie się w schronie kilka sztuk...rzeknij tylko słowo. Jest tez pinczerka miniatura,cudo sunia. Niunie zauwazyłam na jednym z watków do adopcji. Mimo iz wole duze psy i myslałam o owczarku niemieckim ale Niunia ma w sobie to "coś" co mnie urzekło. A ze odeszła moja Cynia za TM wiec mogłam ja adoptowac. Niestety nie mogłam jej watku znalezc wiec załozyłam swoj poszukujacy tej suni. Wczoraj wątek Niuni znalazłam i juz było za pózno. Teraz szukam jakiegos niunka bo w domu to tak pusto sie zrobiło. Jedyne wymaganie to te "coś" tylko tyle lub aż tyle.TYlko abym samia wiedziała co to jest te "coś Quote
brazowa1 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 wiesz,ona nawet w połowie nie jest tak super jak Musztarda. Musztarda to typowy latlerek czyli sarenka,tamta jest typowym pinczerem. Quote
Recommended Posts