Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A przyda się bo nie jest dobrze :(

Nerki, mimo leczenie, z badania na badanie coraz gorsze. Jest i białko i wałeczki drobnoziarniste. Teraz wzrósł jeszcze ciężar, pokazała się bilirubina.
No i krwiomocz...

W badaniu krwi za to wyszło coś z wątrobą, ale najprawdopodobniej jest wtórna do tych nerek.
Jutro usg.
I bardzo możliwa kastracja w trybie pilnym bo krwiomocz najprawdopodobniej ma źródło w prostacie...

Kurka wodna

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mysza 1']Kurde, a taki młody psiak i prostata. A nerki bardzo podwyższone?[/QUOTE]

W krwi nieco powyżej normy. W moczu - obraz nędzy i rozpaczy.

I mimo sterydów w zastrzykach zapalnie gardła i migdałów odpuszcza jakby chciało a nie mogło.

Posted

[quote name='gusia0106']W krwi nieco powyżej normy. W moczu - obraz nędzy i rozpaczy.

I mimo sterydów w zastrzykach zapalnie gardła i migdałów odpuszcza jakby chciało a nie mogło.[/QUOTE]

No to sie dopiero porobilo....

Posted

Gusia powiedz Kajakowi, żeby sobie jaj nie robił i szybko zdrowiał, bo Łoza się już nie może spacerów z nim doczekać. Nawet damy mu wybór czy SGGW (skąd Łoza ciągle wyperfumowana wraca) czy nadwiślańskie tereny. ;)

Trzymamy kciuki i wilcze pazury :)

Posted

O, jak fajnie, że do nas wpadłyście :)

Kajko miał usg w poniedziałek, na którym wszystko jest "w normie". Nic się nie dzieje niepokojącego.
I tak naprawdę to bardzo dobra wiadomość. Ale druga strona medalu jest taka, że nadal nie możemy znaleźć źródła problemu.
Powoli też zaczynają się kończyć opcje na szukanie. Jak odstawimy sterydy to musimy odczekać tydzień i idziemy na cewnikowanie w celu pobrania moczu na posiew.

A wczoraj jednak zamieniliśmy tabletki znowu na zastrzyki bo po sterydzie w tabletkach strasznie wymiotował :(

Biedny taki jest.

Posted

Co za cholerna niesprawiedliwość dziejowa. Nie potrafię tego zrozumieć. Znalazł w końcu swoje miejsce na ziemi, swój własny ciepły kąt i ludzi, i zamiast z tego korzystać, cieszyć się zdrowiem, to bidulek choruje :(
Agul, my jutro na zdjęcie szwów jedziemy. Do doktora czajki chyba nie zdążę, bo jest do 18, ale jak się wyrobisz, a Kajaczek będzie się w miarę dobrze czuł, to może spotkamy sie przy Boliłapce? Ale kochana, jak coś to nie nalegam.

Posted

[quote name='mala_czarna']Co za cholerna niesprawiedliwość dziejowa. Nie potrafię tego zrozumieć. Znalazł w końcu swoje miejsce na ziemi, swój własny ciepły kąt i ludzi, i zamiast z tego korzystać, cieszyć się zdrowiem, to bidulek choruje :(
Agul, my jutro na zdjęcie szwów jedziemy. Do doktora czajki chyba nie zdążę, bo jest do 18, ale jak się wyrobisz, a Kajaczek będzie się w miarę dobrze czuł, to może spotkamy sie przy Boliłapce? Ale kochana, jak coś to nie nalegam.[/QUOTE]

Dajcie tylko znać a my podlecimy pod Boliłapkę w 10 minutek :)

Posted

[quote name='Neigh']No to wszyscy mamy podobnie. Ja mam dwa koty, ktorym nie wiadomo co jest.........A moze by tak zrzute na jakiegoś znachora zrobić?[/QUOTE]

Jak Ci znachor cenę zaśpiewa to w trymiga i koty i psy wyzdrowieją ;)

Posted

[quote name='gusia0106']O, jak fajnie, że do nas wpadłyście :)

Kajko miał usg w poniedziałek, na którym wszystko jest "w normie". Nic się nie dzieje niepokojącego.
I tak naprawdę to bardzo dobra wiadomość. Ale druga strona medalu jest taka, że nadal nie możemy znaleźć źródła problemu.
Powoli też zaczynają się kończyć opcje na szukanie. Jak odstawimy sterydy to musimy odczekać tydzień i idziemy na cewnikowanie w celu pobrania moczu na posiew.

A wczoraj jednak zamieniliśmy tabletki znowu na zastrzyki bo po sterydzie w tabletkach strasznie wymiotował :(

Biedny taki jest.[/QUOTE]

kurde
a powinien cieszyć sie własnym ludziem i domem
kurcze
malaczarna masz racje jakos tak jest to urzadzone ze nie do końca sprawiedliwe

Posted

[quote name='3 x']kurde
a powinien cieszyć sie własnym ludziem i domem
kurcze
malaczarna masz racje jakos tak jest to urzadzone ze nie do końca sprawiedliwe[/QUOTE]

Ty to siedź cicho. Uważam, za skandal fakt, iż do tej pory nie poznaliście Kajak osobiście :obrazic:

:evil_lol:

Posted

[quote name='Neigh']MC wiesz......ja mam aktualnie w domu 7 ( słownie 7 kotów ). Z czego dwa totalnie chore + kocicę, która leje po wszystkim.[/QUOTE]

Cholera, ja to się absolutnie na kotach nie znam. Mało tego, jestem skłonna przypuszczać, że po psie jakoś dałabym radę rozpoznać, że coś złego z nim się dzieje, ale po kocie to raczej nie :(

Posted

[quote name='gusia0106']Ty to siedź cicho. Uważam, za skandal fakt, iż do tej pory nie poznaliście Kajak osobiście :obrazic:

:evil_lol:[/QUOTE]

ee wiesz
jakby to był czarny labrador to i mibni Gremlin by przyjechał ;)

ale się nie martw - odezwiemy się jak bedziemy po Misowe żarcie jechac ;)

Posted

Nalegam na wykonanie u mnie wizyty poadopcyjnej.

Wczoraj było Dziecko, popatrzyło na psa okiem fachowym i zadało pytanie - Ciociu, czy ty go W OGÓLE karmisz??

Nie wiem czy TOZu na mnie nie naśle.

Posted

Ja ! Ja! JA ! chcę! wreszcie ujawnię całą prawdę o Gusi:-).
Wczoraj wieczorem opowiadałam mojemu TZ jakie uczucia mna targały, kiedy obserwowałam Gusię na spacerku opasaną liną hihihi. Naprawdę przeżycie klasy 0.
A o mnie mówią, ze jestem wariatka!

Tyyy a Dziecko to się juz ożeniło?:-)

Posted

[quote name='Neigh']Ja ! Ja! JA ! chcę! wreszcie ujawnię całą prawdę o Gusi:-).
Wczoraj wieczorem opowiadałam mojemu TZ jakie uczucia mna targały, kiedy obserwowałam Gusię na spacerku opasaną liną hihihi. Naprawdę przeżycie klasy 0.
A o mnie mówią, ze jestem wariatka!

Tyyy a Dziecko to się juz ożeniło?:-)[/QUOTE]

To przyjeżdżajcie !

Haha, jeszcze nie :eviltong:
Ale mówi, że mogę do niego mówić Dziecko. Małolat nie mogę ;)

Posted

A ja tak sobie pomyślałam.........a moze byśmy sobie zrobiły taki sabat, co? Zlot wszystkich tych co to piszą na tych samych wątkach:-) Się zastanowimy, kto ma odpowiednio dużo miejsca i daawaj. Ale nie ma wymigiwania. Się ustali datę i nie ma przebacz. Okazji teraz dużo bo to i Andrzejki i Święta i takie tam te różne....