Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tora&Faro']Toć tu sami swoi :evil_lol: nie ma co się krępować;):)[/QUOTE]

Akurat nie ma! Przed chwilą wykonałam równie "inteligentną" akcję na wątku Łośki - aż Ellig do mnie zadzwoniła! :) Mówię Wam, bazarek z nauką podstawowej obsługi dogo zrobiłby furorę! Chyba (jak napisałam u Łośki) boicie się, że nie zdzierżycie bezgranicznej tępoty niektórych chętnych :)

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mala_czarna']A ja w końcu Kajaka zobaczę w piątek. Tylko pojęcia nie mam co kupić solenizantowi ;)

Przyjedź, pogłaszcz, pobaw się - to najfajniejszy prezent Kajkunowy :)
Sama zobaczysz jaka to przylepa.

A, że sprzedawczyk przy okazji to inna historia ;)

Posted

[quote name='gusia0106']Przyjedź, pogłaszcz, pobaw się - to najfajniejszy prezent Kajkunowy :)
Sama zobaczysz jaka to przylepa.

A, że sprzedawczyk przy okazji to inna historia ;)
Mam nadzieje, że nogi mi nie odgryzie? Ech, ta moja sławna odwaga w stosunku do duzych psów :evil_lol:

[quote name='Tora&Faro']To dzisiaj Kajaczek święto ma:loveu: tort upieczony?;)

Pewnie całą noc piekła! ;):cool3:

Posted

[quote name='Tora&Faro']To dzisiaj Kajaczek święto ma:loveu: tort upieczony?;)[/QUOTE]

No jeszcze nie :(
I nie wiem czy będzie mógł być upieczony.....
Bo wyniki moczu bez zmian w zasadzie.
Mimo, że wizualnie dużo lepiej w sensie sika po normalnemu, to w badaniu nadal są kryształy, doszły szczawiany wapnia, nadal są śladowe ilości białka i wałeczki.
Nadal ma być na Trovecie i kontrolne badanie za 2 tygodnie.

Ale rozmawiałam z lekarzem co go nie za bardzo lubię i nie ufam ;), pójdę więc po pracy z pacjentem pogadać z tym co lubię i ufam ;)

Dzisiaj Kajuś z okazji urodzin może zjeść coś pysznego, ale nie za dużo.
A jeszcze w prezencie postanowiłam, że dzisiaj ani razu mu nie powiem, że jest baranem (choć jest ;) )

Posted

[quote name='mala_czarna']Mam nadzieje, że nogi mi nie odgryzie? Ech, ta moja sławna odwaga w stosunku do duzych psów:)[/QUOTE]

Co Ty :) W tek kwestii to on jest wzorowy ;)
Najwyżej zamęczy Cię wymuszaniem głasków na śmierć ;)

No, i wcale nie jest duży.
Mniejszy od Marleja ;)

Posted

[quote name='gusia0106'] Dzisiaj Kajuś z okazji urodzin może zjeść coś pysznego, ale nie za dużo.[/QUOTE]

No, to Ciocia Mała_Czarna będzie w sam raziczek! :evil_lol:
Gdybyś jednak Kama nie wystąpiła w roli tortu urodzinowego - głasknij i od nas Jubilata Szacownego!:loveu:

A z tymi jego wynikami to smutna wiadomość jest, ale tradycyjnie nie przejmujemy się na zapas :razz:

Posted

[quote name='mysza 1']Narobię sobie pewnie wrogów ale co tam.

Jak zrozumiałam - ogary po prostu głupie są:evil_lol::eviltong:

Gusia, bierz owczarka, tego na allegro z ceną minimalną:evil_lol:[/QUOTE]

Aj tam, zaraz wrogów ;)
Ogar nie jest głupi - on jest po prostu samodzielnie myślący i albo widzi sens w zrobieniu czegoś...albo niech się sam właściciel buja po patyk albo piłeczkę, skoro on przynosi a on durny znowu ją wyrzuca ;)

Gusia, jak mi podeślesz wyniki to ja jeszcze mogę jes skonsultować z moją wetką.
Niestety czeka mnie kolejna wizyta z dziadkiem Bardem u weta :(

Posted

[quote name='Ania W']Aj tam, zaraz wrogów ;)
Ogar nie jest głupi - on jest po prostu samodzielnie myślący i albo widzi sens w zrobieniu czegoś...albo niech się sam właściciel buja po patyk albo piłeczkę, skoro on przynosi a on durny znowu ją wyrzuca ;)

Gusia, jak mi podeślesz wyniki to ja jeszcze mogę jes skonsultować z moją wetką.
Niestety czeka mnie kolejna wizyta z dziadkiem Bardem u weta :([/QUOTE]
Bardzo wygodna interpretacja :evil_lol:
Nic nie chce robić, bo jest tak inteligentny, że wie, że nie ma w tym sensu:evil_lol:;)

Posted

podejrzana sprawa żeby tyle czasu nie było poprawy... mam nadzieje, ze szybko coś ustalicie :)

Gusia od jutra mnie nie ma ale będę wpadać

no i nieustająco zapraszam :)

Posted

[quote name='rufusowa']podejrzana sprawa żeby tyle czasu nie było poprawy... mam nadzieje, ze szybko coś ustalicie :)

Gusia od jutra mnie nie ma ale będę wpadać

no i nieustająco zapraszam :)[/QUOTE]

Przyjdź dzisiaj ;) Nie widziałam już i Ciebie i Fasoli ze 100 lat ;)

Posted

[quote name='rufusowa']podejrzana sprawa żeby tyle czasu nie było poprawy... mam nadzieje, ze szybko coś ustalicie :)[/QUOTE]

Dlatego - na razie lekko ale jednak - panikuję.
Pewnie trzeba będzie dokładnie nerki sprawdzić.
Z tym, że on już miał usg, na którym wszystko grało. A nawet buczało.

Posted

[quote name='mala_czarna']Aga, a jakie były ostatnie parametry mocznika i kreatyniny?[/QUOTE]

Nie pamiętam kurka.
Sprawdzę w domu.
Ale morfologia była w normie w zasadzie, a w moczu tylko kryształy.

Posted

[quote name='rufusowa']kończę o 16 - moze sie spotkamy na moment przy recepcji?[/QUOTE]

Ty się lepiej pochwal co bliższego wiadomo o Fasoli.........znaczy się Fasola bo Jaś? Czy też Fasola bo to rodzaj żeński i ile tygodni sobie liczy, hę?
Ja jestem wścibska baba nie tylko zwierzyna mnie interesuje;-)

Posted

[quote name='mysza 1']Bardzo wygodna interpretacja :evil_lol:
Nic nie chce robić, bo jest tak inteligentny, że wie, że nie ma w tym sensu:evil_lol:;)[/QUOTE]

Moim zdaniem to nie wygodna interpretacja tylko oczywista oczywistość, bo w końcu inteligencja to umiejętność samodzielnego rozwiązywania problemów i nie mierzy się ilością zaaportowanych piłek, przeskoczonych hopek czy szybkością zawracania na gwizdnięcie pana :)
No i ogar je rozwiązuje...czasem nawet baaardzo samodzielnie :razz:
I jak się z tą niezależnością człowiek pogodzi to da się z nim żyć...
A jeżeli chodzi o umiejętność uczenia się, to Łoza zna takie sztuczki, że niejednemu owczarkowi uszy by klapły z wrażenia:eviltong:

Posted

B A R D Z O dziękujemy:):)

Kajuś świętuje na całego - puszka do karmy już była, penis wędzony był, przysmak do czyszczenie był a ciasto wątróbkowe (jeeeeeeeeenyyyy, co za smród!!!!) właśnie się studzi ;)

Tylko wieści średnie. Byliśmy, pogadaliśmy i już wiemy.
Wszystko wskazuje na to, że Kajak ma stan zapalny nerek. Nie wiemy czy to zapalenie bakteryjne, czy nerki są uszkodzone.
Wyniki moczy w tym badaniu są ewidentnie gorsze niż miesiąc temu.
Nie znikają wałeczki i białko - co ewidentnie wskazuje, że w nekach jest coś nie teges.
Szczawiany mogą być wynikiem Trovetu - tak zneutralizował ph, że aż wyjałowił. Znikły te kryształy jakieś tam na s, a pojawiły się szczawiany wapnia.

Wskazania na póki co:
- zmiana diety (huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!) - zaczynamy mieszać suchą z puszkami i gotowany, docelowo przejdziemy na gotowane; mamy dosypywać soli do jedzenia, żeby zwiększyć zapotrzebowanie na wodę i żeby Kajuś więcej pił
- Furagin 3xdziennie po pół tabletki
- lek na L - nazwy jeszcze nie pamiętam - który zmniejsza ciśnienie krwi, przez to (zabijcie, jeszcze godzinę temu wiedziałam ale już nie pamiętam :oops: )sprawdzimy cza prawidłowo działają kłębuszki w nerkach
- za trzy tygodnie badanie kontrolne, tym razem mocz na posiew i z oznaczeniem kreatyniny

Ale jak się nie ma zaufanego w 100% weta to jest giga tragedia. ADA WRÓĆ!!! :cool3:

Posted

[quote name='Neigh']Ty się lepiej pochwal co bliższego wiadomo o Fasoli.........znaczy się Fasola bo Jaś? Czy też Fasola bo to rodzaj żeński i ile tygodni sobie liczy, hę?
Ja jestem wścibska baba nie tylko zwierzyna mnie interesuje;-)[/QUOTE]

Ja powiem! Ja powiem! :) Się spotkałyśmy przy recepcji to jestem na bieżąco ;)
Fasola jest płci nieznanej - póki co ;)
Rufusowa by chciała dziewczynkę, ale ja obstawiam chłopaka :evil_lol:
Rufus wygląda ślicznie, ma cudo brzuszek - piłkę i ma apetyt na kwaśne ;)
A tydzień jest 20 - dokładne pół ;)