Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 813
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem jak opisać smutną historię Noska.

Powiem tak: kochamy tego psa bardzo bardzo. On kocha wszystkich jeszcze bardziej, a okrutny los zawziął sie na niego. Jak długo. potrzebna biała czarownica aby cos dobrze poczarować.
Biała czarownico gdzie jesteś? Pilnie jesteś potrzebna Noskowi.

• 3 weeks later...
Posted

Chciałam powiedzieć, ze cały swój wysiłek, całą energię włożę w to, aby Nosek znalazł dom. Z tym, że ten dom nie może mieć innego psiego lokatora, ten dom powinien pokochac Noska od pierwszego wejrzenia, gwałtowna, namietną miłością, którą on odwzajemni. Ten dom musi byc domem mądrym i wspanialym, bo taki jest Nosek i takiego domu potrzebuje.

Posted

hanka456 napisał(a):
Ja myslicie, ćzy to dobry pomyśł, kupić furę balonów nadmuchać i wysłac, za ich pomocą prośby o pomoc dla Noska. Może pofruna gdzieś i jakieś dobre ręce je przejma?

Ja mam kilkaset ulubionych psiaków w schroniksku w Łodzi i w Sochaczewie i jeszcze pare innych - od dziś skupuje balony. Niech LOT drży .

Posted

Już od długiego czasu mysle o jakims happeningu na rzecz tych niechcianych i zapomnianych, moze w koncu cos się skrystalizuje.

czasem sobie my sle, ze gdybysmy się wszyscy zebrali np. w Lodzi i pewnego dnia wypuscili balony. Dopytam jak to mozna zorganizowac.

• 3 weeks later...
Posted

Ja równiez powtórzę za Morrią..... mamy kontakt z psiakami, które znalazly domy w Niemczech. jestem za to Pajuni bardzo wdzięczna, bo taki Derby nie mial zadnych szans w Polsce, Czaruś bez jednego oka i Tajga sunia dla której dałabym się zabić ma dom w Niemczech.

Pisanie jest trudne, bo nie można dokladnie oddac wszystkich emocji szybko ale się postaram.

W sprawie awariii samochodu Pajuni. Oczywiscie wiem o tym i poczatkowo myslałam, ze to samochód fundacji niemieckiej, która w piątek wyjeżdżała z Polski do niemic między innymi z naszymi psami. serce mi stanęło w poprzek, ale okazało się, ze to nie Mike. mimo wszystko natychmiast napisałysmy do zaprzyjaźnionych fundacji niemieckich o pomoc. Wiemy, ze już w sobotę wszystkie psy byly bezpieczne, zaopiekowane, Jest OK.

Jestem czlowiekiem, który z racji swojego doswiadczenia zyciowego( a mogę na nim bazować z racji wieku, do którego niechętnie się przyznaję, bo mimo wszystko jestem kobietą) nie słucham absolutnie niczego, co jest niesprawdzone i nie podłoża empirycznego, dlatego nie rozumiem dlaczego
mialabym nie ufac Pajuni, a mam tylko dobre doswiadczenia.

Jesli chodzi o Noska, to psiak tak długo czeka właśnie w Polsce, kraju który ma kształt serca, w w tym kraju był bity i poniewierany, teraz czeka w hoteliku, który nie jest jego prawdziwym domem tak długo. Nikt mimo naszych usilnych starań nie zaproponował mu domu, więc jesli Pajunia mu go znajdzie to z całym zaufaniem mu jej oddamy pod opiekę.
Nosek jest naszym ukochanym psem, ktorego kilka razy wybroniłysmy przed smiercią. Zaryzykowalysmy nawet rekoczyny z osobami, ktorych nie do końca mozna nazwać ludźmi.

A tak z okazji świat moim marzeniem jest aby nas wszystkich co pomagamy naszym braciom mniejszym łączyło wszystko a nic nie dzieliło.

jesli ktos chcialby ze mna osobiscie porozmawiać podaję nr telefonu (042) 643 59 71 jestem otwarta do dyskusji i wspólnych programów jak pomagać.

Hanka

Posted

Nosku, ale sie raptem u ciebie tłoczno zrobiło. Ciekawe gdzie byli wszyscy do tej pory i czemu nie szukali ci domku?
Jak masz okazje to ucz sie chłopie języków, bo w naszym cudownym kraju tylko cię walili gdzie mogli i poprzechodziłeś z rąk do rąk.
Wesołych świat piesku

Wszystkim wolontariuszom i dogomoaniakom życzę WESOŁYCH ŚWIĄT, zdrowia, szczęścia i spełnienia najskrytszych marzeń