Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 813
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze że bylam posłuszna - miałam do dziś czekać na potwierdzenie czy zdjąć Nosia z netowych ogłoszeń.
Nie zdjęłam.
Biedny psiak - a swoją droga okazuje się, że coraz więcej ludzi podejmuje nieodpowiedzialne, krzywdzące zwierzaka decyzje. I najgorsze, że zniechęcają sie po 1 - 2 dniach, zamiast dać czas na adaptacje.
Dlaczego nie moge zrozumieć że są to psy po przejściach a nie pluszak ze sklepu. Muszą mieć czas na zrozumienie nowej sytuacji, na przystosowanie się.
Dlaczego nie daja im żadnej szansy.
No bo powiedzcie - 1 dzień - i koniec. Nosek miał 1 dzień na calkowite przestawienie się w nowe warunki. To jest chore i tyle!!!:shake:

Posted

To była szybka adopcja pod wpływem chwili...niestety nieudana:(
A chciałam napisać,że Nochal jest przekochanym psiakiem,takim tulącym się,wesołym, merdającym wiecznie ogonkiem....

Komu NOSKA..komu????

Posted

ostatnio coraz częsciej ludzie okazują się nieodpowiedzialni :shake:

wszystko ma być szybkie , łatwie i przyjemnie :oops:

a kto z nas widział żeby życie takie właśnie było ?

trzeba trudu , poświęcenia , lojalności , przywiązania

i tego co coraz żadziej występuje u ludzi człowieczeństwa :-(

hopaj Nosek :multi: to nie był jeszcze twoj dom

Posted

Na razie domek tymczasowy milczy,więc pewnie jeszcze nie wszystko pozałatwiane...

A my z Nochalem wybraliśmy się dzisiaj na spacerek...psiak w połowie drogi wywalił się brzucholem do góry i kazał się miziać...tak sobie siedzieliśmy...Nochal wniebowzięty a mnie aż paluchy bolały od tego miziania i drapania:cool3::cool3::cool3:

Posted

:-o

nie miałam pojecia co tu sie dzieje:-o mam sporo na głowie i nie zagladałam do watku Nosia od szczesliwego zakonczenia, a ze Moriaaa ma tendencje do opoznien ze zmianą tematu, myslałam ze wszystko ok:-o

dopiero mail od p. Hani (myslałam ze spózniony) sprawił ze tu zajrzałam...
ehhhh

słuchajcie zabiorę go tak jak obiecałam ale z tego co widze musi byc izolowany, nie mam mozliwosci zrobienia tego w domu, bedzie musiał mieszkac w kojcu ale czekam na firme która mi takie kojce postawi(dla Nosia i dla Dragona)

Posted

Czy jest szansa że dowiemy się czegoś więcej. Trzeba zabrać Noska z neciku i dac szanse innymi, więc czekamyy na wieści o psince, czy poszła do domku, gdzie i jakiego.
No i trzymamy kciuki, żeby tak było - i to juz na stałe.

Posted

:laola::laola:

Nochal w nowytm domku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[SIZE=2]Zaadptował go super facet,psiak będzie mieszkał w mieszaniu ,bez innych psów ,a w dzień będzie chodził z panem do pracy(pan ma parking samochodowy)więc szczęśliwe zakończona historia naszego Nochala:)

Chyba dzisiaj będzie procentowo:cool3:...a co...domek jest i to super:) :) :)

Posted

Noseczku gratuluję:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
przez 2 tygodnie byłam odcieta od netu, dzisiaj wchodze i taka niespodzianka:klacz: :klacz: :klacz: :klacz:

Posted

Prawdę mówiąc trudno powiedzieć. Jeśli do tej pory nie wrócił to jest nadzieja, ale może wstrzymaj się do jutra wieczór. Dzisiaj schronisko jest nieczynne dla odwiedzających więc dzisiaj go raczej nie oddadzą.

• 6 months later...
Posted

Cioteczki Nosek wrócił do schronu!!! Po tylu przeżyciach trafił tam znowu. On tam zgnie. Prosimy choć o tymczas.
Nie wiem dlaczego wrócił. Może więcej napiszą potem dziewczyny.

Posted

Ja nic więcej nie wiem. Dostałam wczoraj informację od Morii, ze Nosek wrócił. Ona dostała takie info od Julii, ale wczoraj nic więcej nie wiedziała co się stało. Czy psa oddali czy uciekł. Może dziewczyny już coś wiedzą.
Na pewno powrót do schorniska jest dla Noska koszmarem. On już tyle tam przeszedł. Żeby go znowu psy nie pogryzły.

Posted

Już pisze..sorki za nieobecność:(
Więc Nochalek niestey znów w schronisku:(
Facet do tej pory sie po psiaka nie zgłosił, więc najprawdopodobniej Nosek znowu bezdomny:( Schronisko wysłało list do faceta, bo telefou nie podał...ale raczej nie doczekamy się odpowiedzi...Tragedia:(

Posted

Dziewczyny dzisiaj widziałam Nochala, on tak bardzo płacze:( Jutro wpakujemy go do hotelu, nie może zostać w schronie, nosek ma znowu pogryziony:(
Badzo prpsimy o wsparcie finansowe na hotelik dla Noska...PROSIMY...tylko tak ten psiak nie zwariuje....

Posted

Pies jeszcze niema domu,wiec po co go przenosic??
Nosek jest w hotelu i bardzo potrzebuje naszego wsparcia finansowego i pomoc w szukaniu domku stałego!!!

............................
i nadal nie wiem, gdzie wpłacić pieniądze, jaki dopisek...
wyślę na AFN z dopiskiem 'Nosek z Łodzi" + prv do green evil...