supergoga Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Dobrze że bylam posłuszna - miałam do dziś czekać na potwierdzenie czy zdjąć Nosia z netowych ogłoszeń. Nie zdjęłam. Biedny psiak - a swoją droga okazuje się, że coraz więcej ludzi podejmuje nieodpowiedzialne, krzywdzące zwierzaka decyzje. I najgorsze, że zniechęcają sie po 1 - 2 dniach, zamiast dać czas na adaptacje. Dlaczego nie moge zrozumieć że są to psy po przejściach a nie pluszak ze sklepu. Muszą mieć czas na zrozumienie nowej sytuacji, na przystosowanie się. Dlaczego nie daja im żadnej szansy. No bo powiedzcie - 1 dzień - i koniec. Nosek miał 1 dzień na calkowite przestawienie się w nowe warunki. To jest chore i tyle!!!:shake: Quote
Moriaaa Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 To była szybka adopcja pod wpływem chwili...niestety nieudana:( A chciałam napisać,że Nochal jest przekochanym psiakiem,takim tulącym się,wesołym, merdającym wiecznie ogonkiem.... Komu NOSKA..komu???? Quote
ewatr Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 ostatnio coraz częsciej ludzie okazują się nieodpowiedzialni :shake: wszystko ma być szybkie , łatwie i przyjemnie :oops: a kto z nas widział żeby życie takie właśnie było ? trzeba trudu , poświęcenia , lojalności , przywiązania i tego co coraz żadziej występuje u ludzi człowieczeństwa :-( hopaj Nosek :multi: to nie był jeszcze twoj dom Quote
Moriaaa Posted July 15, 2006 Author Posted July 15, 2006 Na razie domek tymczasowy milczy,więc pewnie jeszcze nie wszystko pozałatwiane... A my z Nochalem wybraliśmy się dzisiaj na spacerek...psiak w połowie drogi wywalił się brzucholem do góry i kazał się miziać...tak sobie siedzieliśmy...Nochal wniebowzięty a mnie aż paluchy bolały od tego miziania i drapania:cool3::cool3::cool3: Quote
mosii Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 :-o nie miałam pojecia co tu sie dzieje:-o mam sporo na głowie i nie zagladałam do watku Nosia od szczesliwego zakonczenia, a ze Moriaaa ma tendencje do opoznien ze zmianą tematu, myslałam ze wszystko ok:-o dopiero mail od p. Hani (myslałam ze spózniony) sprawił ze tu zajrzałam... ehhhh słuchajcie zabiorę go tak jak obiecałam ale z tego co widze musi byc izolowany, nie mam mozliwosci zrobienia tego w domu, bedzie musiał mieszkac w kojcu ale czekam na firme która mi takie kojce postawi(dla Nosia i dla Dragona) Quote
julia.zuzanna Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 musi być izolowany w schronisku, bo inne psy go atakują, a nie on je ale też nie można dać gwarancji, jak będzie zachowywał się po wyjściu Quote
julia.zuzanna Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Nosek chyba juz w domu, pani Hania cos tam dla niego miala i chyba wypalilo, bo przy jego budzie wczoraj juz inna psina :) Quote
supergoga Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Czy jest szansa że dowiemy się czegoś więcej. Trzeba zabrać Noska z neciku i dac szanse innymi, więc czekamyy na wieści o psince, czy poszła do domku, gdzie i jakiego. No i trzymamy kciuki, żeby tak było - i to juz na stałe. Quote
Moriaaa Posted July 22, 2006 Author Posted July 22, 2006 :laola::laola: Nochal w nowytm domku!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [SIZE=2]Zaadptował go super facet,psiak będzie mieszkał w mieszaniu ,bez innych psów ,a w dzień będzie chodził z panem do pracy(pan ma parking samochodowy)więc szczęśliwe zakończona historia naszego Nochala:) Chyba dzisiaj będzie procentowo:cool3:...a co...domek jest i to super:) :) :) Quote
Kasia Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Śledziłam ten wątek od początku i cieszę sie niezmiernie :multi: :multi: :multi: NOCHALKU wszystkiego najlepszego :painting: Quote
Kar0la Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Superrrrr. Moriaaa no to za szczęście Nochalka :popcorn: Quote
mosii Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 ojej az strach sie cieszyć............................. :laola: Quote
dotka Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 ojej super,ale jeszcze mimo wszystko,poczekajmy pare dni Quote
supergoga Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Czy mam go zdjąć z ogłoszeń, czy aby nie zapeszyć, poczekac kilka dni Quote
agula Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Noseczku gratuluję:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: przez 2 tygodnie byłam odcieta od netu, dzisiaj wchodze i taka niespodzianka:klacz: :klacz: :klacz: :klacz: Quote
supergoga Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 To jak jest z Noskiem - czy już spokojnie można z netu go usuwać, bo przezornie jeszcze go mam. Quote
Kar0la Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Prawdę mówiąc trudno powiedzieć. Jeśli do tej pory nie wrócił to jest nadzieja, ale może wstrzymaj się do jutra wieczór. Dzisiaj schronisko jest nieczynne dla odwiedzających więc dzisiaj go raczej nie oddadzą. Quote
Kar0la Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Cioteczki Nosek wrócił do schronu!!! Po tylu przeżyciach trafił tam znowu. On tam zgnie. Prosimy choć o tymczas. Nie wiem dlaczego wrócił. Może więcej napiszą potem dziewczyny. Quote
Kar0la Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Ja nic więcej nie wiem. Dostałam wczoraj informację od Morii, ze Nosek wrócił. Ona dostała takie info od Julii, ale wczoraj nic więcej nie wiedziała co się stało. Czy psa oddali czy uciekł. Może dziewczyny już coś wiedzą. Na pewno powrót do schorniska jest dla Noska koszmarem. On już tyle tam przeszedł. Żeby go znowu psy nie pogryzły. Quote
Moriaaa Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Już pisze..sorki za nieobecność:( Więc Nochalek niestey znów w schronisku:( Facet do tej pory sie po psiaka nie zgłosił, więc najprawdopodobniej Nosek znowu bezdomny:( Schronisko wysłało list do faceta, bo telefou nie podał...ale raczej nie doczekamy się odpowiedzi...Tragedia:( Quote
Moriaaa Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Nochala trzeba przenieść na dział do adopcji..jutro mam nadzieję uda mi się podjechać do schronu, zobaczymy co tam u Nochala. Quote
Moriaaa Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 Dziewczyny dzisiaj widziałam Nochala, on tak bardzo płacze:( Jutro wpakujemy go do hotelu, nie może zostać w schronie, nosek ma znowu pogryziony:( Badzo prpsimy o wsparcie finansowe na hotelik dla Noska...PROSIMY...tylko tak ten psiak nie zwariuje.... Quote
Niewiasta_21 Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Nosek juz w hoteliku. Psiak jest przekochany,bardzo lubi mizianie od którego usypia :-) Prosimy o wsparcie finansowe dla Noska i o pomoc w szukaniu dla niego dobrego domku! Quote
pidzej Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Pies jeszcze niema domu,wiec po co go przenosic?? Nosek jest w hotelu i bardzo potrzebuje naszego wsparcia finansowego i pomoc w szukaniu domku stałego!!! ............................ i nadal nie wiem, gdzie wpłacić pieniądze, jaki dopisek... wyślę na AFN z dopiskiem 'Nosek z Łodzi" + prv do green evil... Quote
Recommended Posts