Bębenek Posted October 28, 2018 Posted October 28, 2018 Jakby się taki forumowy nie znalazł, to do felineusa mogą się zgłosić.. /Że malutka umarła jakiś czas temu u nich na stronie przeczytałam...widziałam że walczyli jak mogli, dobrych wetow mają, na pewno zrobili co się dało/ Quote
sue Posted October 28, 2018 Posted October 28, 2018 Ja mam na razie tylko Misię zaszczepioną przeciw pp (tricat cośtam) ale dosłownie 2 dni po szczepieniu złapała katar i dalej jest na antybiotyku, podejrzewam więc że szczepienie do powtórki, no i mała jeszcze nie jest całkiem zdrowa;/ Quote
Madie Posted October 28, 2018 Posted October 28, 2018 Bonifacy dojechał bezpiecznie. Zjadł, zwiedził mieszkanie, wymruczał się na kolanach :) obaj (kot i właściciel) są zadowoleni 1 2 Quote
DORA1020 Posted October 28, 2018 Author Posted October 28, 2018 4 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Ojejku, ale kotki Malagos się zmieniły! CUDO :) Mam domek dla małego kotka w Lublinie, niestety - koniecznie z pełnym pakietem szczepień albo ozdrowieniec po pp, bo Państwu odszedł kotek niedawno na pp. Dom właśnie dezynfekują i ozonują, ale już rozglądają się za kotkiem. Może macie pomysł kogo podsunąć? Zadzwon do Krystynay Pomarańskiej,ona miała kotkę po pp Quote
Radek Posted October 28, 2018 Posted October 28, 2018 2 godziny temu, Madie napisał: obaj (kot i właściciel) są zadowoleni I to najważniejsze:) Quote
Baltimoore Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 23 godziny temu, Madie napisał: Bonifacy dojechał bezpiecznie. Zjadł, zwiedził mieszkanie, wymruczał się na kolanach :) obaj (kot i właściciel) są zadowoleni Suuper :)) Powodzenia Bonifacy :D 1 Quote
sue Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 Bonifacy to taki świetny kotek, miałam przyjemność poznać. Wszystkiego najlepszego dla kotka i domku :) 2 Quote
DORA1020 Posted October 29, 2018 Author Posted October 29, 2018 11 godzin temu, sharka napisał: Dziękuje sharka za wstawienie faktury:) karmę kupiłam za kaskę z bazarku,który zrobiłam wspólnie z Lucynką,bardzo jej dziękuję,mimo,ze nie ma jej często na dogo nigdy nie odmówi pomocy...z bazarku dostałam 47zł i od buuenos 83zł bardzo dziekuję buuenos:) Dostałam 219zł, z tego wzięłam 83zł na karmę dostałam również karmę od bębenek,bardzo dziękuję:) sporo suchej 10kg,to wystarczy na dłużej,bo kotki jedza więcej mokrej bardzo serdecznie dziękuje wszystkim Cioteczkom za pomoc "moim" bezdomniakom:) dokarmiam również psiaki /dwie suczki dokarmiay z sue/ śierściuszka/zdjęcie na wątku/ chciałabym go zabrac do hoteliku,ale mam juz w hoteliku dwa chore psiaczki,Apsik niestety nie ma pełnych deklaracji,a Dysieńka jest bardzo chora śierściuszek przyszedł w sobote na śmietnik w poszukiwaniu jedzenia,cały mokrusieńki,obraz nędzy i rozpaczy,jeśli nie zostawie na działce gdzie karmię koty jedzenia dla niego to psiak chodzi głodny:( Quote
Bębenek Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 Teraz doczytałam o piesiu.. z tego co mi wiadomo, to nic mu nie będzie jak będzie kocią karmę podjadał...znaczy tak słyszałam, pod opieką nigdy nie miałam bezdomnych psiaków, których bym karmiła kocią, raz łapałam psa, który się po sąsiedzku zgubił (jeszcze nie widziałam że on po sąsiedzku wtedy), dwie puchy wsunął jakie miałam "w razie co", dzwoniłam do felineusa i będąc z nimi na telefonie pytałam i co teraz. Pani powiedziała, że bezstresowo mogę dać kocie puszki, nie zaszkodzi mu, tylko odwrotnie nie można.. to i się może ta nadwyżka suchej przyda póki co.. I jeszcze z prywaty - bo nie chcę z ogłoszenia póki co.. poszło mi dziś szkło w dużym akwariu. Jakby ktoś miał chętnych z akwarium 200+l nie przepelnionym, najlepiej biotop Ameryka płn / Afryka (albo chociaż z przyzwoitymi podmoanami), to mam do oddania neony czerwone, mozaiki, kirysy, zbrojniki i przede wszystkim sumy drewniaki i szydliki z odłowu (nie czeskie). Zalozenie prawidlowe nie mówiąc o kupnie akwa to min miesiąc do zakończenia procesu azotowego, inaczej azotany jak nie zabiją to solidnie podtruja szczególnie odlow... Jak ktoś na trasie gdzieś z lubelskiego/podkarpackie/małopolskiego ma miejsce w dobrze prowadzonym akwa to chętnie oddam stworki dowolne. Zagrożone nie są, ale w za małym i przepełnionym akwa, co prawda z potrójną filtracją i dojrzałym, ale miały dużo miejsca i luz, na pewno się teraz dobrze nie czują :(. Quote
terra Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 6 godzin temu, Bębenek napisał: Teraz doczytałam o piesiu.. z tego co mi wiadomo, to nic mu nie będzie jak będzie kocią karmę podjadał...znaczy tak słyszałam, pod opieką nigdy nie miałam bezdomnych psiaków, których bym karmiła kocią, raz łapałam psa, który się po sąsiedzku zgubił (jeszcze nie widziałam że on po sąsiedzku wtedy), dwie puchy wsunął jakie miałam "w razie co", dzwoniłam do felineusa i będąc z nimi na telefonie pytałam i co teraz. Pani powiedziała, że bezstresowo mogę dać kocie puszki, nie zaszkodzi mu, tylko odwrotnie nie można.. to i się może ta nadwyżka suchej przyda póki co.. I jeszcze z prywaty - bo nie chcę z ogłoszenia póki co.. poszło mi dziś szkło w dużym akwariu. Jakby ktoś miał chętnych z akwarium 200+l nie przepelnionym, najlepiej biotop Ameryka płn / Afryka (albo chociaż z przyzwoitymi podmoanami), to mam do oddania neony czerwone, mozaiki, kirysy, zbrojniki i przede wszystkim sumy drewniaki i szydliki z odłowu (nie czeskie). Zalozenie prawidlowe nie mówiąc o kupnie akwa to min miesiąc do zakończenia procesu azotowego, inaczej azotany jak nie zabiją to solidnie podtruja szczególnie odlow... Jak ktoś na trasie gdzieś z lubelskiego/podkarpackie/małopolskiego ma miejsce w dobrze prowadzonym akwa to chętnie oddam stworki dowolne. Zagrożone nie są, ale w za małym i przepełnionym akwa, co prawda z potrójną filtracją i dojrzałym, ale miały dużo miejsca i luz, na pewno się teraz dobrze nie czują :(. Zapytam znajomego z Jarosławia, wiem ,że zna się na tym i ma akwaria. Quote
DORA1020 Posted October 30, 2018 Author Posted October 30, 2018 8 godzin temu, sharka napisał: Nie mogę znaleźć jego zdjecia A czyjego? Bonifacego? Quote
DORA1020 Posted October 30, 2018 Author Posted October 30, 2018 1 godzinę temu, terra napisał: kicia, zdjęcie od DORA1020 Dziękuje terra za wstawienie fotki:) Ta kicia jest na wsi,dziewczyna ,która karmi tam koty poprosiła o pomoc w znalezieniu domów kotkom,które się tam rozmnożyły sa dwie kotki i jeden kocurek,ale tylko jedno zdjecie nadaje sie do ogłoszeń są to ok. 5 miesięczne kotki,oswojone Quote
Madie Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 Dziewczyny, niestety nie wolno karmy kociej dawać psom. Wszystko z powodu liczby białek (większej w kociej karmie). Psy karmione jak koty szybko dostają cukrzycy albo padają im nerki. Szybko to dla mnie kilka lat jak coś... 1 2 Quote
Poker Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 DORA1020, 2 kartony pojechały wczoraj do Rzeszowa. 1 Quote
Madie Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 Bonifacy zwany Edkiem: Mam jeszcze dwa naprawde superfilmiki. Ma ktoś pojęcie jak wstawić? Chłopaczek zaliczył dwie wpadki kuwetowe (1 i 2), ale Rafał sprzątnął to do kuwety i od tej pory Edek załatwia się tylko tam. W piąte potencjalnie kastracja. 3 Quote
Baltimoore Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 Czy Edek nie jest za młody na wino??? 2 Quote
Tyśka) Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 9 godzin temu, Madie napisał: Dziewczyny, niestety nie wolno karmy kociej dawać psom. Wszystko z powodu liczby białek (większej w kociej karmie). Psy karmione jak koty szybko dostają cukrzycy albo padają im nerki. Szybko to dla mnie kilka lat jak coś... To prawda, co piszesz, ale o ile karma jest wysokobialkowa. A ta tania, najczęściej podawana wolnobytującym kotom NIE MA aż tyle białka, aby zaszkodziła. Ja wolę podawać bezdomnym psom tanią karmę kocią niż tanią karmę psią, która nadawałaby się prędzej dla kur ;) Przyczyna prosta: lepszy skład. Quote
buuenos Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 7 godzin temu, Baltimoore napisał: Czy Edek nie jest za młody na wino??? Ojtam ojtam,taka powitalna lampka wina:-) Uwielbiam take zdjecia klatkowiczow,dzikuskow, jak szybko odnajduja sie w domach.Tu winka liznie,tam do selfika zapozuje:-)Edek szczesciarz! 1 Quote
bakusiowa Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 Dora, które ogłoszenia są najpilniejsze do wyróżnienia? Quote
Recommended Posts