Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 8213zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
Dnia 11.05.2026 o 09:53, DORA1020 napisał:

Może by się pokochali:) Julki fajne chłopaki:) W liceum był nauczyciel,który uczył fizyki też Julek

Na pewno by się pokochali tylko ta odległość. Więc chociaż wirtualnie.

• Like 1
Posted
Dnia 11.05.2026 o 13:12, elmas napisał:

Założyłam zrzutkę na wolierę dla kotów pod opieką sue: 

https://zrzutka.pl/4x8wvt

Może ktoś zechce udostępnić i/lub wpłacić grosik 🙂

Bardzo dziekujemy💚

I prosimy o udostępnianie,mamy nadzieję,że uzbiera się potrzebna kwota,chcemy,żeby w lecie kotki wyszły sobie troszkę na dwór

Posted
Dnia 15.05.2026 o 07:28, DORA1020 napisał:

Prosimy🐈‍⬛zrzutka stanęła w miejscu:(

Wpłaciłam i chciałam ponownie udostępni, ale nie można. Pojawia się komunikat 

Ta zawartość nie jest teraz dostępna

href should represent a valid URL
  • Like 1
Posted
Dnia 15.05.2026 o 09:01, elik napisał:

Ja widzę normalnie.

Posted
Dnia 15.05.2026 o 09:08, Nesiowata napisał:

Ja widzę normalnie.

Nie chodzi o "widzenie", a o możliwość udostępnienia zrzutki. Czy masz taka możliwość?

Posted
Dnia 15.05.2026 o 09:13, elik napisał:

Nie chodzi o "widzenie", a o możliwość udostępnienia zrzutki. Czy masz taka możliwość?

Tak

Posted
Dnia 15.05.2026 o 09:56, Nesiowata napisał:

Tak

Kurcze, to nie wiem czemu ja nie mogę,  choć raz już udostępniłam.

Posted

Bardzo dziekuję💞 Idą upały,koty by sobie wyszły na dwór,ale ta zrzutka zupełnie nie idzie

Krystyna Pomarańska udostępniła i jej znajomi również

Jednak nie zadziałało:(

Posted
Dnia 16.05.2026 o 09:51, Poker napisał:

Bo ludzie pewnie uważają, że woliera nie jest konieczna do życia. Karma, żwirek i leki są konieczne.

Woliera jest bardzo potrzebna kiedy 15 kotów kisi się w jednym pokoju ale ludzi to jakoś nie wzrusza. 

Posted
Dnia 16.05.2026 o 11:07, mdk8 napisał:

https://zrzutka.pl/4x8wvt

Czy wszystkie zebrane środki trafiają do założyciela zbiórki czy zrzutka zabiera jakąś prowizję ?

To znalazłam

Zrzutka.pl nie pobiera prowizji ani od wpłat, ani od wypłat środków. [1, 2]
Platforma jest całkowicie darmowa dla organizatorów i wspierających. Całkowity koszt obsługi transakcji pokrywa serwis, który utrzymuje się z dobrowolnych wpłat użytkowników. [1, 2]
  • Like 1
Posted
Dnia 16.05.2026 o 10:51, bakusiowa napisał:

Woliera jest bardzo potrzebna kiedy 25 kotów kisi się w jednym pokoju ale ludzi to jakoś nie wzrusza. 

Bo ludziom się w głowie nie mieści, że ktoś może 25 kotów wziąć do jednego pokoju. Traktują jak zbieractwo.

• Like 1
Posted

Czy ktoś pamięta Jaśka który dość długo był w hoteliku u MURKI?

Na zdjęciach jest wraz z  Rumiankiem. Na ostatnim zdjęciu porównując obydwóch widać jaki Jasiek jest duży.

jasiek2.jpg

jasiek3.jpg

jasiek4.jpg

jasiek5.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 16.05.2026 o 11:53, rozi napisał:

Bo ludziom się w głowie nie mieści, że ktoś może 25 kotów wziąć do jednego pokoju. Traktują jak zbieractwo.

Poprawka- obecnie 15 kotów🐈‍⬛

Posted
Dnia 16.05.2026 o 11:53, rozi napisał:

Każdy ma tyle pokoi ile ma. Ludzie o dobrym sercu i empatii nie potrafią przejść obojętnie i nie udzielić pomocy. Takie domy tymczasowe a także karmiciele jak Dora są podle traktowani przez przeważającą część otoczenia. Przynajmniej na dogomanii ten temat powinien być inaczej traktowany.

• Like 1
Posted
Dnia 16.05.2026 o 13:16, bakusiowa napisał:

Każdy ma tyle pokoi ile ma. Ludzie o dobrym sercu i empatii nie potrafią przejść obojętnie i nie udzielić pomocy. Takie domy tymczasowe a także karmiciele jak Dora są podle traktowani przez przeważającą część otoczenia. Przynajmniej na dogomanii ten temat powinien być inaczej traktowany.

Edytowałaś.

No jest traktowany inaczej. Zbiera się bardzo dużo kasy na kotki przecież, choć to forum psie.

Posted

Dziękuję wszystkim wpłacającym bo bardzo mi leży na sercu aby ulżyć tym kotom i mogły pobyć na trawce i świeżym powietrzu. 

Radzio prosi o pomoc jego ziomalom.

radio.jpg

Posted
Dnia 16.05.2026 o 13:32, rozi napisał:

Edytowałaś.

No jest traktowany inaczej. Zbiera się bardzo dużo kasy na kotki przecież, choć to forum psie.

Edytowałam. Kto jest w temacie to się domyśli dlaczego. Chodzi mi tutaj o zrozumienie jakie samopoczucie psychiczne mogą mieć osoby pomagające w takim  Szczebrzeszynie. Dora np. od lat jest przeganiana i wyzywana i nie raz jej grożono pobiciem. A tu codziennie przynajmniej po dwa razy trzeba wyjść i obejść wszystkie miejsca gdzie koty czekają na jedzenie. Jeszcze do tego Bartuś u  tego okropnego człowieka który awanturuje się i każe zabierać. A Sue, która nie potrafi przejść obojętnie obok potrzebującego kota. Mojego Radzia też zgarnęła z ulicy ponad 6 lat temu. Dobrze zrobiła bo miał robaki, świerzbowce i ma astmę. Przynajmniej nie jest na ulicy tylko w ciepłym domu i ma opiekę weta. Zbierana jest kasa na kotki i jest ogromna wdzięczność dla osób pomagających szczebrzeszyniakom. Ja też bardzo dziękuję wszystkim pomagającym.

• Like 1
Posted

Udało się udostępnienie.

• Like 2
Posted
Dnia 16.05.2026 o 12:27, bakusiowa napisał:

Poprawka- obecnie 15 kotów🐈‍⬛

Na zrzutce napisane, że 27 kotów.

Woliera, którą pokazujecie, ma 12mpowierzchni.
Nie wyobrażam sobie dwudziestu siedmiu kotów na takiej powierzchni. To żaden wybieg, klatka zewnętrzna po prostu. Ciasna nawet dla piętnastu.

Czepiam się, ale to bez sensu jest. Moim zdaniem.

• Like 2
Posted
Dnia 16.05.2026 o 20:58, rozi napisał:

Na zrzutce napisane, że 27 kotów.

Woliera, którą pokazujecie, ma 12mpowierzchni.
Nie wyobrażam sobie dwudziestu siedmiu kotów na takiej powierzchni. To żaden wybieg, klatka zewnętrzna po prostu. Ciasna nawet dla piętnastu.

Czepiam się, ale to bez sensu jest. Moim zdaniem.

Jasne, ta woliera to nie jest idealne rozwiązanie, ale czy ktoś potrafi podać lepsze? Przecież te koty i tak mają ciasno. Dora już tu pisała, że nikt sensowny nie dzwoni w sprawie adopcji, a fundacje nie mogą pomóc, więc stadko od sue ma w gruncie rzeczy tylko dwie opcje: spędzić lato w zatłoczonym pomieszczeniu albo w wolierze, gdzie też może być tłoczno, ale przynajmniej będzie świeże powietrze i jakaś zieleń. No chyba że istnieje jeszcze trzecia możliwość, na którą nie wpadłam. 

Zresztą nie wiadomo, jak to będzie wyglądać. Może koty będą wychodzić w turach, może część z nich w ogóle nie zechce wyjść - pewne jest tylko to, że z wolierą będzie im lepiej niż bez niej. 

A jeśli chodzi o liczbę kotów, to byłabym wdzięczna, gdyby osoba zorientowana w temacie napisała mi, ile ich w końcu jest. Siedzą w piętnastkę w jednym pokoju, a reszta jest gdzie indziej czy ogólnie jest ich "tylko" piętnaście? Zdaje się, że coś źle zrozumiałam i zrobiłam błąd w opisie zrzutki. 

Bardzo dziękuję za wszystkie wpłaty i udostępnienia 💜

• Like 1